عارضه جدی در سبک زندگی جدید در شهرهای بزرگ؛
دنیا نگران طبقه متوسط دارای شغل غیررسمی در کلانشهرها
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - تراکم جمعیت، افزایش تعداد سالمندان و شرایط اقتصادی دشوار، سه عارضه اصلی در سبک زندگی جدید در شهرهای بزرگ هستند که منجر به افزایش بیکاری و دشواری در یافتن شغل میشود.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ؛ دفتر اسکان بشر ملل متحد، هبیتات، در تلاش است تا با ارائه یک توصیهنامه جدید، به شهرداران شهرها کمک کند. این توصیهنامه بر اهمیت ایجاد فضاهای عمومی چند منظوره تأکید دارد و میگوید که باید این فضاها را بر ساختمانسازی مقدم دانست.
در این سند، شهرداران تشویق میشوند تا به «فضای سبز» به عنوان «طلای شهری» نگاه کنند و مساحت و تعداد فضاهای باز عمومی را افزایش دهند. این فضاها شامل پیادهراهها، پارکها و محلهای پاتوق اجتماعی هستند. افزایش این فضاهای عمومی میتواند هزینههای پزشکی را از طریق تشویق به پیادهروی و ورزش کاهش دهد و همچنین به بهبود ارتباطات اجتماعی و رفاه روانی ساکنان کمک کند.
هبیتات نگران وضعیت اقتصادی طبقات پاییندرآمدی در شهرهای بزرگ است که معیشت آنها غالباً به شغلهای غیررسمی بستگی دارد. فضاهای عمومی چند منظوره میتوانند زمینهساز شکلگیری کسبوکارهای خیابانی مانند خیابانهای غذا شوند که به نفع این گروهها خواهد بود. بررسیها در مورد امکانات عمومی شهر تهران نشان میدهد که سرانه فضای سبز و پارک در این شهر کمتر از حد توصیهشده جهانی است.
بسیاری از پروژههای ساختمانی در تهران، به جای ایجاد فضاهای باز عمومی، بر توسعه ساختمانها تمرکز دارند. در مواردی که فضاهای عمومی ایجاد شدهاند، نواقص آن میتواند خطراتی را برای شهروندان به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، مسیر دوچرخهسواری در پارک پردیسان، همزمان برای خودروسواران نیز باز است و این موضوع ایمنی و راحتی استفاده از فضای عمومی را به خطر میاندازد.
تراکم جمعیت، افزایش سالمندان و شرایط اقتصادی دشوار، سه عارضه اصلی در سبک زندگی جدید در شهرهای بزرگ هستند که منجر به افزایش بیکاری و دشواری در یافتن شغل میشود. در این راستا، نقشه راه هبیتات با ایجاد فضاهای عمومی چند منظوره یکی از راهکارهای مهم برای مقابله با این چالشهاست.
ایجاد پیادهراهها و پارکهای بیشتر به تبدیل شهرها به معابر سبز و پاتوقهای اجتماعی کمک میکند. این فضاهای عمومی نه تنها به بهبود سلامت و رفاه روانی شهروندان کمک میکنند، بلکه میتوانند فرصتهای شغلی جدیدی را نیز ایجاد کنند.
تهران با نوعی دوقطبی در شهرسازی مواجه است؛ جایی که فضای سبز باید بهعنوان محیطی برای زندگی و نه صرفاً درختکاری در نظر گرفته شود. بر اساس آمار، سرانه فضای سبز در تهران 16.9 مترمربع است که با استاندارد جهانی 25 مترمربع فاصله دارد. به همین دلیل، نقشه راه هبیتات میتواند کلانشهرهای ایران، به ویژه تهران، را به سمت ایجاد فضاهای عمومی چند منظوره و بهبود کیفیت زندگی شهری هدایت کند.//
مشروح این گزارش را از اینجا بخوانید.//
-
جمعه ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۲:۵۶
-
۹ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295777/