بازار آریا

آخرين مطالب

دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

صنعت هوایی ایران در انتظار 50 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی اقتصاد ایران

صنعت هوایی ایران در انتظار 50 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - صنعت حمل‌ونقل هوایی ایران قابلیت جذب سرمایه تا 50میلیارد دلار را دارد. بخش قابل توجهی از این سرمایه باید صرف خرید حداقل 400فروند هواپیمای تازه‌نفس شده و بخشی از سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز باید به تجاری‌سازی فرودگاه‌ها تخصیص داده شود. فعالان صنعت هوانوردی معتقدند به‌دلیل حجم قابل توجه خسارت‌هایی که این صنعت در طول چهار دهه گذشته از تحریم‌ها دیده است، یک بازار بکر برای مشارکت خارجی محسوب می‌شود.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیا ی اقتصاد؛ صنعت حمل‌ونقل هوایی ایران قابلیت جذب سرمایه تا 50میلیارد دلار را دارد. بخش قابل توجهی از این سرمایه باید صرف خرید حداقل 400فروند هواپیمای تازه‌نفس شده و بخشی از سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز باید به تجاری‌سازی فرودگاه‌ها تخصیص داده شود. 
فعالان صنعت هوانوردی معتقدند به‌دلیل حجم قابل توجه خسارت‌هایی که این صنعت در طول چهار دهه گذشته از تحریم‌ها دیده است، یک بازار بکر برای مشارکت خارجی محسوب می‌شود.
اصغر فخریه‌کاشان، قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، یکی از افراد اصلی مذاکرات اقتصادی به‌ویژه در حوزه قراردادهای حمل‌ونقلی در دوران پسابرجام، معتقد است در این صنعت فرصت‌های سرمایه‌گذاری ممتازی وجود دارد که اگر با حضور شرکت‌های خارجی بالفعل شود، می‌تواند به حفظ بنای توافق احتمالی ایران و آمریکا کمک کند و مانع از فروپاشی این بنا شود. 
«دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با نایب رئیس اسبق اتاق بازرگانی نیز الزامات رونق سرمایه‌گذاری را بررسی کرده است.
ناوگان حمل‌ونقل هوایی ایران با کمبود 400 فروند هواپیمای تازه‌‌‌‌‌نفس روبه‌رو است، در صورتی‌که نوسازی ناوگان سالخورده و فرسوده موجود نیز در اولویت قرار بگیرد، این تعداد به حدود 500فروند می‌رسد. 
برآوردها نشان می‌دهد این صنعت قابلیت جذب تا 50‌میلیارد دلار سرمایه را دارد و به دلیل حجم قابل‌توجه خسارت‌‌‌‌‌هایی که در طول چهار دهه‌گذشته از تحریم‌ها دیده است، یک بازار بکر برای سرمایه‌گذاری خارجی محسوب می‌شود.
اصغر فخریه‌‌‌‌‌کاشان، قائم‌مقام وزیر پیشین راه و شهرسازی به‌عنوان یکی از مردان اصلی مذاکرات اقتصادی به‌ویژه در حوزه قراردادهای حمل‌ونقلی در دوره پسابرجام، ضمن تشریح بایدها و نبایدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا، توضیح می‌دهد که چگونه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت حمل‌ونقل می‌تواند از فروپاشی بنای این توافق پیشگیری کند.
ناوگان هواپیمایی مسافری ایران حدود 185‌فروند هواپیمای باریک و پهن‌‌‌‌‌پیکر دارد که از این تعداد فقط بین 130 تا 140‌فروند هواپیما در حال پرواز بوده و بقیه در آشیانه متوقف هستند. 
برخی از این هواپیماها به‌عنوان انبار قطعات یدکی ناوگان پروازی مورد‌استفاده قرار می‌گیرند. میانگین سن ناوگان فعال هواپیمایی ایران حدود 27‌سال ‌است. این عدد هنگامی معنادار می‌شود که با میانگین سن ناوگان ایرلاین‌‌‌‌‌های دیگر کشورها مقایسه شود. میانگین سن ایرلاین هندی ایندیگو با حدود300 فروند هواپیما کمتر از چهار سال، ایرلاین فونتیر آمریکا حدود 4.5 سال‌ و شنژن چین حدود 9‌سال ‌است.
میانگین سن ایرلاین آلمانی لوفت‌‌‌‌‌هانزا با 300 فروند هواپیما نیز به 12 سال‌ می‌رسد. هواپیمایی ایرفرانس بیش از 200 فروند هواپیما با میانگین سنی 14 سال‌دارد و ایرلاین سعودی عربین نیز با میانگین سن ناوگان هشت‌ساله فعالیت می‌کند. به این ترتیب میانگین سن هواپیماهای فعال در ناوگان مسافری ایران به بیش از دو‌برابر ایرلاین‌‌‌‌‌های معتبر و بزرگ کشورهای توسعه‌یافته می‌رسد.
فراتر از این اعداد و ارقام معنادار، واقعیت فرسودگی ناوگان هواپیمایی ایران را مسافران این ناوگان درک می‌کنند؛ به‌ویژه اگر تجربه پرواز با ایرلاین‌‌‌‌‌های خارجی را نیز داشته باشند. افت حداقل 50‌درصدی ایمنی ناوگان هوایی با سن بالای 13 سال، ضرورت سرمایه‌گذاری برای نوسازی این ناوگان در ایران را نشان می‌دهد.
این وضعیت نامناسب ناوگان هوایی، نتیجه تحریم‌های بین‌المللی است که سبب‌شده سرمایه‌گذاری در این صنعت با چالش مواجه شود. هرچند خرید هواپیما مشمول تحریم نمی‌شود، اما از آنجا که شبکه بانکی ایران با محدودیت‌های تحریمی مواجه است، دسترسی ایران به منابع لیزینگ تقریبا غیرممکن شده‌است. 
صنعت حمل‌ونقل هواپیمایی نیز با توجه به ماهیت سرمایه‌‌‌‌‌بر، با سرمایه‌گذاری مستقیم بدون استفاده از تسهیلات بانکی قابلیت احیا ندارد.
به‌عنوان مثال در ایران با سرمایه‌گذاری پنج‌میلیون دلاری می‌توان یک هواپیمای دست‌دوم با متوسط سن 15 تا 20سال ‌خریداری کرد؛ این در حالی است که همین میزان سرمایه در دنیا به کمک استفاده از تسهیلات لیزینگ با نرخ سود چهار تا 6درصدی می‌تواند برای خرید تا 50‌میلیون دلاری ناوگان کفایت کند و با آن دست‌‌‌‌‌کم سه فروند هواپیمای به‌‌‌‌‌روز خریداری شود. 
به این‌ترتیب متغیر کلیدی در فرمول نوسازی ناوگان هواپیمایی، استفاده از ظرفیت لیزینگ است که در صورت توافق با آمریکا و حذف تحریم‌های بانکی، میسر خواهدشد.
مشروح گزارش را اینجا بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295696/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آنچه در همایش منطقه ای «ثبت پیشران سرمایه گذاری برای تولید» گذشت

ادعای جدید ترامپ/ با نتانیاهو درباره ایران گفت‌و‌گو کردم

توسعه 50 میدان گازی با سرمایه‌گذاری 41 میلیارد دلاری

انفجار مهیب در «ولادیمیر» روسیه

مقام سابق وزارت جنگ اسرائیل؛ مسئول میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا

اتوبوس قاچاق‌بر شناسایی شد

داستان طلای گمشده چیست؟

10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404

مستأجران در تنگنا؛ سیاست‌هایی که نتوانستند مشکل را حل کنند

خرید یک کیلو «برنج ایرانی» چقدر آب می خورد؟

آخرین وضعیت پرونده معلم کرمانشاهی که دانش‌آموزان را مورد ضرب‌وشتم قرار داد

چت‌بات صلح

دنده عقب قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاد

توسعه مراودات اقتصادی چین با تعاملات و راهکار‌های جدید در دستور کار است

برنامه‌ریزی برای ایجاد پرواز کیش ـ رشت ـ ماخاچکالا / تأکید بر گسترش روابط میان ایران و داغستان روسیه در زمینه‌های ترانزیت و کارگو

اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد اقتصادی بریتانیا را کاهش داد

گسترش روابط ایران و داغستان روسیه در حوزه ترانزیت/ برنامه‌ریزی برای ایجاد پرواز کیش - رشت - ماخاچکالا

تغییر مقاصد صادرات ال‌پی‌جی با تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین

تسریع توسعه صنعت پالایش با تمرکز بر پروژه‌های اولویت‌دار

زمان برگزاری آزمون استخدامی فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان

ابلاغ آیین‌نامه ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

بیانیه وزارت خارجه چین در آستانه سفر عراقچی به پکن

ادامه سقوط آزاد بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاده است

تحریم ایران توسط آمریکا در آستانه مذاکرات فنی

تأیید بندهای برنامه اقدام در FATF با وجود حضور آمریکا و رژیم اشغالگر

مشوق‌های بیشتری برای توسعه میدان‌های مشترک فراهم شده است

برنامه‌ جامع شرکت ملی نفت برای جمع‌آوری گازهای مشعل

عارف: آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم/ خواهان شراکت‌های مبتنی بر منافع بلندمدت متقابل هستیم/ با ارائه بسته‌های جذاب سرمایه‌گذاری، مدل‌های مشارکت نوآورانه و تضمین‌های بین‌المللی سرمایه‌گذاران بزرگ را دعوت می‌کنیم

جریانی که بیشترین چالش را برای نظام اسلامی ایجاد می‌کند

«قرض‌الحسنه» ابزاری برای تقویت پول ملی و توسعه پایدار

عراقچی به آمریکا درمورد همکاری در برنامه هسته‌ای ایران پیشنهاد داد

قالی ایرانی در پیچ‌وخم نوسانات و وعده‌ها

گروسی: محتاطانه به مذاکرات میان آمریکا و ایران خوشبینم

چهره نتانیاهو در دادگاه + عکس

قیمت دلار عقب‌نشینی کرد

جزئیات مسکن تدریجی اعلام شد

الگوی بانک جهانی؛ واگذاری بخشی از مدیریت پروژه به بخش خصوصی

واکنش اوکراین به پیشنهاد مذاکره مستقیم با پوتین

این قاتل فراری را شناسایی کنید + عکس

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

صندوق تضمین، پشتوانه اجرای پروژه‌های بالادست نفت

جنگ تعرفه ای رجب طیب اردوغان علیه فولاد ایران

سپاه در خط مقدم سازندگی؛ از خانه‌سازی تا احداث ریل و جاده

همکاری خراسان جنوبی و فراه افغانستان زمینه‌ساز توسعه اقتصادی

قیمت‌گذاری خودرو باید مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی باشد

رایزنی پوتین و سلطان عمان درباره ایران

انتصاب 2 عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حکم پزشکیان

تقویت تعامل دولت و بخش خصوصی برای جذب سرمایه‌گذاری

ریزش بورس دولت روحانی با مردم چه کرد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی