بحران دلار چگونه ممکن است آغاز شود؟
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - نشریه اکونومیست جلد شماره این هفته خود را به بحرانی که ممکن است گریبانگیر دلار در سایه تصمیمات رئیسجمهور آمریکا شود، اختصاص داده است. طی سالهای گذشته دلار آمریکا نماد ثبات ارزش بود اما اخیرا خود متزلزل شده است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد : نشریه اکونومیست جلد شماره این هفته خود را به بحرانی که ممکن است گریبانگیر دلار در سایه تصمیمات رئیسجمهور آمریکا شود، اختصاص داده است. طی سالهای گذشته دلار آمریکا نماد ثبات ارزش بود اما اخیرا خود متزلزل شده است.
از زمان اوج ارزش دلار در اواسط ژانویه، این ارزش در برابر سبدی از ارزهای عمده بیش از 9 درصد کاهش یافته است. دوپنجم این افت از اول آوریل رخ داده است و این در حالی است که بازده اوراق خزانه دهساله 0.2 درصد افزایش یافته است. ترکیب افزایش بازده اوراق و کاهش ارزش ارز نشانهای هشداردهنده است؛ اگر سرمایهگذاران با وجود افزایش بازده در حال فرار هستند، باید به این دلیل باشد که اکنون آمریکا را پرریسکتر ارزیابی میکنند.
طی دههها سرمایهگذاران به پایداری داراییهای آمریکایی اعتماد داشتند و این داراییها سنگ بنای مالی جهانی شناخته میشدند. عمق بازار 27 تریلیون دلاری باعث شده اوراق خزانه در جایگاه امنی قرار گیرد؛ دلار ارز رایج محاسبه ارزش و تجارت مواد خام تا مشتقات است. اما طی چند هفته گذشته، دونالد ترامپ این فرضیات محکم را با تردیدهایی نگرانکننده جایگزین کرده است.
جنگ تجاری بیپروای ترامپ تعرفهها را تقریبا تا ده برابر افزایش داده است و موجب شکلگیری شرایط عدم اطمینان اقتصادی شده است. اقتصاد آمریکا که زمانی مورد غبطه جهان بود، اکنون در معرض رکود است، زیرا تعرفهها تورم را افزایش داده، زنجیرههای تأمین را مختل و مصرفکنندگان را تنبیه میکنند. این در حالی است که پیشبینی میشود وضعیت مالی رو به افول آمریکا، بدتر نیز بشود.
به نوشته اکونومیست آنچه رکود اقتصادی و از دست رفتن انضباط مالی را خطرناک میکند، این است که بازارها شروع به تردید در توانایی و ثبات مدیریت آمریکا کردهاند. چنانچه تیم ترامپ با شیوه آشوبناک و ناسازگار محاسبه، رونمایی از تعرفهها و تأخیر در اجرای آنها، اصول بنیادی سیاستگذاری را به سخره گرفت. این امر ناگزیر بانک مرکزی فدرال را تحت فشار قرار میدهد. از سوی دیگر، ترامپ بانک مرکزی را برای کاهش نرخ بهره تحت فشار گذاشته است.
اکونومیست مینویسد شگفتآور این است که تصور یک بحران کامل در بازار اوراق قرضه نیز اینروزها آسان است. خارجیها 8.5 تریلیون دلار از بدهی دولتی آمریکا را در اختیار دارند و بیش از نیمی از آن توسط سرمایهگذاران خصوصی نگهداری میشود که نمیتوان آنها را با دیپلماسی متقاعد یا با تعرفهها تهدید کرد.//
-
جمعه ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸:۰۱
-
۹ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295687/