بازار آریا

آخرين مطالب

حداقل دستمزد کارگران بر اساس واقعیت‌های اقتصادی تعیین شود اقتصاد ایران

حداقل دستمزد کارگران بر اساس واقعیت‌های اقتصادی تعیین شود
  بزرگنمايي:

بازار آریا - نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس، با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاست‌های دولت در حوزه تعیین حداقل دستمزد کارگران،گفت: بسنده کردن به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی، پاسخگوی واقعیت‌های اقتصادی امروز جامعه کارگری کشور نیست. - اخبار استانها -
علی‌اصغر نخعی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهددر خصوص دستمزد کارگران با اشاره به نامه‌ای که به امضای بیش از 150 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس‌جمهور رسیده، اظهار کرد: در این نامه هیچ عدد مشخصی برای میزان افزایش حقوق کارگران پیشنهاد نشده، بلکه تأکید شده شورای عالی کار بر اساس وظایف قانونی خود و با در نظر گرفتن نرخ تورم واقعی و سبد معیشت خانوار باید تصمیم‌گیری کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: آنچه اکنون نگران‌کننده است، تأثیر مستقیم و غیرمستقیم تغییرات نرخ ارز بر روند تورم و قدرت خرید مردم است. نباید صرفاً به عدد رسمی بانک مرکزی بسنده کرد، چراکه این رقم گاهی فاصله زیادی با تورم ملموس در زندگی روزمره مردم دارد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تغییرات اخیر در نرخ ارز و رسیدن آن به سطوح بالای 90 هزار تومان، پیامدهای روانی و اقتصادی سنگینی در جامعه داشته است، افزود: تاثیر تورم ناشی از دستکاری نرخ ارز نه‌تنها در قیمت‌ها، بلکه در کاهش شدید قدرت خرید کارگران نمایان است. در سال‌های اخیر با وجود افزایش‌های اسمی، شاهد عقب‌ماندگی مزدی انباشته‌شده هستیم که باید جبران شود. بر اساس ارزیابی‌ها، حدود 40 درصد از کارگران، قدرت خریدشان نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.
نخعی‌راد به محتوای ماده 41 قانون کار اشاره کرد و گفت: این ماده دو بند دارد؛ بند نخست به نرخ تورم رسمی اشاره دارد و بند دوم بر تعیین مزد بر اساس سبد معیشت خانوار با تعداد متوسط اعضا تأکید دارد. متأسفانه بند دوم سال‌هاست که نادیده گرفته شده و تنها در سال 1401 و با افزایش 57 درصدی حقوق کارگران تا حدودی جبران شد، اما سال‌های بعد، این روند متوقف و افزایش‌ها بسیار پایین‌تر از سطح تورم واقعی بوده است.
نماینده مردم مشهد و کلات، با انتقاد از اظهارات افرادی که افزایش حقوق کارگران را عامل افزایش تورم می‌دانند، بیان کرد: مطالعات معتبر نشان می‌دهد که تأثیر افزایش حقوق بر تورم در بهترین حالت بین 7 تا 10 درصد است، در حالی که سیاست‌های ارزی دولت و دستکاری‌های اقتصادی، عامل اصلی جهش‌های تورمی هستند. نمی‌توان زمانی که نوبت به حمایت از کارگر می‌رسد، به بهانه نگرانی از تورم، از افزایش حقوق پرهیز کرد، در حالی که دولت خود با افزایش نرخ ارز، زمینه‌ساز افزایش قیمت‌ها در تمام بازارها شده است.
وی با اشاره به سهم کارفرمایان و تأمین اجتماعی در این روند تأکید کرد: زمانی که حداقل دستمزد به‌صورت غیرواقعی و پایین تعیین شود، حق بیمه پرداختی نیز کاهش می‌یابد، و این موضوع بر توان خدمات‌دهی سازمان تأمین اجتماعی تأثیر منفی می‌گذارد. پرداخت‌های پایین، نه‌تنها مشکلات معیشتی برای کارگران ایجاد می‌کند، بلکه نظام بیمه‌ای کشور را نیز دچار اختلال می‌سازد.
نخعی‌راد همچنین به ضرورت تأمین مسکن برای کارگران اشاره کرد و گفت: در قانون توسعه، پیش‌بینی شده که در شهرهای زیر 500 هزار نفر، زمین رایگان به متقاضیان کارگری داده شود و حتی در کلان‌شهرها هم دولت می‌تواند این امکان را برای کارفرمایان فراهم کند تا برای کارکنان خود مسکن تأمین کنند. اما نبود اراده کافی در دولت، باعث شده بسیاری از این ظرفیت‌ها به اجرا نرسد.
نماینده مردم مشهد در پایان به مخالفت خود با واگذاری تعیین حقوق کارگران به استان‌ها اشاره کرد و افزود: این اقدام مغایر با قانون است؛ طبق قانون، شورای عالی کار مرجع اصلی تعیین حداقل مزد است، و در این شورا نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت حضور دارند. این ساختار برای ایجاد توازن قدرت طراحی شده و نمی‌توان آن را دور زد. ما باید ابتدا حداقل‌ها را برای کل کشور تعیین کنیم و اگر نیاز بود، برای شهرهای مختلف بسته به هزینه‌های زندگی، حمایت‌های تکمیلی تعریف کنیم.
وی تأکید کرد: زمانی می‌توانیم به‌صورت منطقه‌ای درباره دستمزد صحبت کنیم که ابتدا حداقل حقوق واقعی بر اساس سبد معیشت برای همه کارگران کشور تأمین شده باشد. امروز، ما با عقب‌ماندگی عمومی مزدی در سراسر کشور مواجه‌ایم و دولت موظف است برای حفظ کرامت کارگران، قدرت خرید آن‌ها را در حد معقولی ترمیم کند.
نخعی‌راد با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاست‌های دولت در حوزه تعیین حداقل دستمزد کارگران، بر اجرای کامل ماده 41 قانون کار تأکید و هشدار داد: بسنده کردن به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی، پاسخگوی واقعیت‌های اقتصادی امروز جامعه کارگری کشور نیست.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1290434/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رایزنی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره ایران

شرایط طرح فروش لاماری فروردین 1404+ قیمت

راهنمای سفر تابستانی به کیش: نکاتی برای مدیریت گرما و لذت بیشتر

دیدار وزرای دفاع ایران و تاجیکستان در تهران

قیمت انواع میوه و سبزیجات در بازار/ گوجه سبز و آناناس چند؟

نخستین عرضه اولیه امسال کشف قیمت شد

حضور نخست وزیر ایتالیا در اتاق بازرگانی ایران

بنز 17 میلیاردی در مشهد، شب را در توقیف گذراند

10 مصوبه شورای عالی اشتغال/ تاکید بر تسریع تسهیلات اشتغالی

بسیج سازندگی پیشگام در تحقق شعار سال؛افتتاح طرح های اقتصادی مردم محور

احیای 8 واحد تولیدی راکد هرمزگان کلید خورد

خراسان جنوبی در مسیر جهش اقتصادی با تکیه بر سرمایه‌گذاری برای تولید

ساخت 300 هزار مسکن برای کارگران در بازه زمانی 3 ساله

انواع لوله گالوانیزه؛ کاربرد و سایز 2، 3، 4، 6

رسوایی وزیر اسرائیلی/ فسادی که توسط دخترش فاش شد

زمان شارژ کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

قیمت روز خودرو؛ بازار دچار سقوط آزاد شد؟

فروش نهال زردالو سلطنتی، عسگراباد و نصیری با 50 درصد تخفیف

شوک کره شمالی به جهان با انتشار این تصاویر+ فیلم

با شکست مذاکرات باید منتظر فروپاشی اقتصاد کشور بود؟/ جامعه از آستانه صبرش عبور کرده و بیش از این تحمل تلاطم را ندارد

تکرار تاریخ یا بازتعریف سیاست در وضعیت ناپایدار؟

ویتکاف: آمریکا به‌دنبال توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران نیست

بازنشستگان سال 1403 مشمول 70 درصد مابه‌التفاوت متناسب‌سازی شدند

اُفت چشم گیر قیمت خودرو/ این ماشین 30 میلیون ارزان شد+ جدول

یک سوال از اعضای شورای عالی اشتغال؛ اولین شغلی که خودتون در جوانی مشغول شدید چی بود؟

حراج شمش طلا به صدمین جلسه رسید

عباس عبدی: توافق تاکتیکی دردی از ایران درمان نمی‌کند و بیشتر به نفع ترامپ است

«توافق مرحله ای» چگونه است؟

آغاز پیش فروش بلیت قطار برای اردیبهشت ماه

28.5 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در آذربایجان‌شرقی جذب شد

بدون تغییر رویه های اقتصادی کنونی دولت، امکان افزایش سرمایه گذاری در تولید وجود ندارد

زلزله در اصفهان

قسط بده که دیده شوی!

قیمت خودرو در سراشیبی

ادارات و مدارس این استان تعطیل شد

حکم تعلیق از خدمت برای معلم خاطی در سنندج

قیمت طلا امروز سه‌شنبه 26 فروردین 1404/ افزایش قیمت+ جدول

آنچه در دیدار غریب آبادی و لاوروف گذشت

کالابرگ این 3 دهک‌ شارژ می‌شود

ثبات شکننده شبکه بانکی

خودروسازان معروف پیش از خودرو چه ابزار‌هایی تولید می‌کردند؟/ تصاویر

رگبار باران در تهران و 22 استان دیگر

گزینه‌های ایران و آمریکا در مذاکرات چیست؟

ادعای ویتکاف درباره مذاکرات ایران و آمریکا

تولید ماهانه نفت ایران افزایش یافت

مدارس این شهر تعطیل شد

لندن بخش دوم وام از محل دارایی‌های روسیه را به اوکراین پرداخت کرد

فوری/ اعلام محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از زبان بقایی

نقش‌آفرینی صنعت دفاعی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور

وقتی دست‌های شما نشانه‌های بیماری کبد دارند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی