بازار آریا

آخرين مطالب

اصول سرمایه‌گذاری و زندگی در مکتب اهل بیت(ع) را بدانید اقتصاد ایران

اصول سرمایه‌گذاری و زندگی در مکتب اهل بیت(ع) را بدانید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش صد آنلاین،نجمه صالحی عنوان کرد: از منظر اسلامی، مدیریت منابع مالی و سرمایه‌گذاری نه تنها وسیله‌ای برای تأمین نیازهای زندگی بلکه ابزاری برای تقویت عدالت اجتماعی و توسعه پایدار محسوب می‌شود.
وی بیان کرد: ائمه اطهار علیهم السلام اصول و دیدگاه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری بیان کرده‌اند که می‌تواند راهگشای فعالان اقتصادی در دنیای امروز باشد.
آنان با تأکید بر اقتصاد اخلاق‌محور و پایدار، اصول و شروطی را برای سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی بیان کرده‌اند. مشروعیت منبع درآمد
مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: یکی از اساسی‌ترین اصول سرمایه‌گذاری، کسب درآمد از راه‌های حلال و مشروع است. ائمه همیشه بر رعایت حدود شرعی در معاملات تأکید داشتند.
عدالت در معاملات و اجتناب از ربا
وی اضافه کرد: رعایت انصاف و عدالت در سرمایه‌گذاری و معاملات اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد. این شامل قیمت‌گذاری منصفانه، پرهیز از احتکار و جلوگیری از استثمار دیگران است همچنین ربا به عنوان یکی از گناهان بزرگ در اسلام ممنوع شده است. سرمایه‌گذاری باید به گونه‌ای باشد که مبتنی بر سود عادلانه و دور از ظلم به دیگران باشد.
کار و تلاش به عنوان عبادت
صالحی بیان کرد: از منظر ائمه اطهار علیهم السلام، سرمایه‌گذاری و تلاش برای توسعه اقتصادی به‌عنوان نوعی عبادت در نظر گرفته می‌شود، به شرط آنکه نیت خدمت به جامعه و رشد اقتصادی همگان باشد.
پرهیز از اسراف و ذخیره مالی درست
وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری باید به‌گونه‌ای باشد که از اسراف و زیان به منابع مالی جلوگیری شود و جامعه را به سمت رفاه هدایت کند. سرمایه‌گذاری باید به تقویت زیرساخت‌های جامعه اسلامی، کمک به نیازمندان و ایجاد فرصت‌های شغلی منجر شود.
دبیر انجمن تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها افزود: در روایات فراوانی از ائمه اطهار علیهم السلام، دستورات مؤکد و فراوانی در مورد داشتن شغل و تلاش در جهت استغنای مالی و سرمایه‌گذاری بیان شده است. امامان شیعه هیچ‌گاه دنیاگریزی را ترویج نکرده‌اند، بلکه دنیا را به عنوان بهترین یاور در امر آخرت معرفی کرده‌اند.(کلینی، ج 5، صص 71-73)
وی اظهار کرد: اهل بیت علیهم السلام همواره تلاش نمودند که روحیه کار آفرینی و تلاش در امر معیشت و آینده نگری را تحت عنوان فرهنگ عمومی شیعه در جامعه نهادینه کنند و این امر مقدس و ضروری را تنها در تنگناهای مالی و در طلب معیشت فردی و مادی دنیوی محدود و محصور نکردند. آنان بارها از ضرورت این امر به عنوان یک وظیفه شرعی و در جهت حمایت از تولید و پویایی گردش مالی یاد کرده‌اند.
صالحی اضافه کرد: ائمه اطهار علیهم السلام در آموزش احکام مخصوص کسب و کار و تجارت به نکاتی توجه داده‌اند. به عنوان مثال امیرمؤمنان علیه‌السلام فرموده‌اند: «یا معشر التجّار الفقه ثم المتجر، الفقه ثم المتجر، الفقه ثم المتجر...؛ ای جامعه تجار و معامله‌گر! اوّل یادگیری مسائل شرعی تجارت، بعد تجارت»، و این جمله را سه بار تکرار کردند. (کافی، ج5، ص150، ح1)
وی گفت: بر اساس دستورهای اکید امامان شیعه علیهم السلام، شیعیان در زندگی اجتماعی خود، نوعی تعامل خاص با حکومت عباسی و جامعه اهل سنت داشتند؛ به طوری‌که هم در جامعه حضور داشتند و هم از جامعه جدا بودند. با وجود اختلاف میان شیعه و اهل سنت در جنبه فکری و اعتقادی، شیعیان در زندگی اجتماعی خود، حضوری فعال و جدی داشتند، اما این اقدامات، بدون اتکا به دولت مرکزی و یا والیان منطقه‌ای بود. شیعیان، جز در موارد بسیار اندک که آن هم به دستور امام بود، از تمامی مناصب سیاسی فاصله گرفته و حداقل به طور علنی در هرم قدرت جامعه وارد نشدند. در موارد معدود که شیعیان به امور سیاسی اشتغال داشتند، با استفاده از رویکرد تقیه، تشیع آنها مخفی ماند؛ علی بن یقطین، وزیر هارون الرشید و عبدالله بن سنان، خازن چهار خلیفه عباسی نمونه هایی از این افراد بودند. شیعیان تلاش می‌کردند تا با اتکا به اقدامات اجتماعی خود، در جامعه حضوری قدرتمند در جامعه داشته باشند.
پژوهشگر حوزوی افزود: با بررسی مشاغل شیعیان عصر حضور ائمه علیهم‌السلام به این نتیجه می‌رسیم که همت و پویایی جامعه شیعی در تنوع مشاغل از روحیه کارآفرینی و توصیه‌های ائمه علیهم‌السلام نسبت به این امر و افزایش سرمایه اقتصادی نشات گرفته است و شیعیان با تمام محدودیت های حکومتی و نظیر آن هیچگاه از کار و تلاش دست برنداشتند و این امر به صورت یک فرهنگ در جامعه شیعه ریشه دوانده است.
وی تأکید کرد: این فرهنگ اقتصادی سبب ماندگاری جامعه شیعه است؛ زیرا در اقتصاد سیاسی، تنوع مشاغل و گستردگی آن از عوامل قدرت اقتصادی و سیاسی یک جامعه به شمار می رود و ثروت فراوان مالی و به تبع آن قدرت سیاسی را به دنبال دارد. حکومت‌های دوران معصومین علیهم‌السلام مانند بنی امیه و بنی‌عباس، به دلیل انتخاب مشاغل حکومتی، نبود تنوع شغلی، همچنین عدم مذمت اجیر شدن در فرهنگ آنان و کنار گذاشتن هرگونه طرز تفکر و مکتب مخالف، از پویایی دور شدند و به مرور زمان به خاطر اینکه نبض بازار را از دست دادند و با اعمال زور و ظلم در پی جبران این شکست بودند تا قدرت سیاسی خود را حفظ کنند؛ اما این اقدامات در نهایت به زوال آنان انجامید.
صالحی یادآور شد: سرمایه‌گذاری از منظر ائمه اطهار علیهم‌السلام صرفاً یک فعالیت اقتصادی نیست، بلکه بخشی از سبک زندگی دینی و اجتماعی شیعه محسوب می‌شود که بر پایه‌ اصولی چون مشروعیت درآمد، عدالت اقتصادی، اجتناب از ربا، تلاش و تولید، پرهیز از اسراف و تقویت اقتصاد اسلامی بنا شده است. ائمه با نهادینه‌ ساختن این اصول در میان پیروان خود، زمینه‌ساز شکل‌گیری جامعه‌ای پویا، مستقل، و برخوردار از قدرت اقتصادی شدند.
وی گفت: فرهنگ اقتصادی فعال، در کنار پرهیز از وابستگی به حاکمیت‌های ظالمانه و حضور هدفمند در بطن جامعه، موجب شد تا جامعه شیعه در طول قرون، با وجود فشارهای سیاسی، به بقای خود ادامه داده و زمینه‌ساز تحولات فکری، فرهنگی و حتی سیاسی شود. از این رو می‌توان گفت که اقتصاد شیعی، برخاسته از یک منظومه فکری عمیق و الهام‌گرفته از تعالیم اهل‌بیت علیهم‌السلام، نقش مهمی در حفظ هویت و استمرار جامعه شیعی ایفا کرده است./ حوزه

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دومین ناو هواپیمابر آمریکا به خاورمیانه رسید

شمار شهدای حمله آمریکا به یمن افزایش یافت

«پایتخت 7» رکورد شکنی کرد

وزیر خارجه آمریکا: امیدوارم مذاکرات با ایران به صلح بینجامد

سردار طلایی نیک: توان بازدارندگی کشورمان در اوج قرار دارد

صاعقه جان 2 نفر را گرفت

ارائه شکایت قانونی حماس به وزارت کشور انگلیس

فرانسه خواستار حفاظت از مردم غزه شد

هشدار سیل در 5 استان/ بارش‌های رگباری در راه است

کشف یک توله شیر و 2 مار سمی در مناطق مسکونی تهران/ ماجرا چیست؟

فوری/ اقدام جدید آمریکا علیه ایران/ یک فرد و چند نهاد در هند و امارات تحریم شدند

ایده تشویق پرسرنشین‌ها جواب می‌دهد؟+ فیلم

مذاکره با آمریکا ، فرصت یا تهدید؟!

رشد قیمت جهانی طلا در معاملات امروز

حریق بزرگ در لواسان+ فیلم

وضعیت ترافیکی در محور چالوس و آزادراه کرج-تهران

برنامه مهار ریزگردهای مهاجم به ایران/ پویش درختکاری در عراق تقویت می‌شود

فدرال رزرو در دوراهی کاهش نرخ بهره

رئیس جمهوری آمریکا: امیدوارم بتوانیم با چین به توافق برسیم

افزایش قیمت آیفون در راه است+ فیلم

صادرات نفت ایران به چین بیش از 1.8 میلیون شد

کدام بانک‌ها بیشترین وام فرزندآوری را پرداخت کردند؟

انقلاب اقتصادی ترامپ مثل انقلاب فرهنگی مائو؟!

پیش‌بینی انفجاری عضو اتاق بازرگانی/ توافق ایران و آمریکا می‌تواند ارز را 30 درصد سقوط دهد!

ترامپ: امیدوارم بتوانیم با چین به توافق برسیم

بیگلری: قفل بازارچه‌های مرزی را بشکنید! مطالبه فعالان اقتصادی

آیت‌الله جنتی: کلید حل مشکلات اقتصادی در چیست؟

واکنش چین به تعرفه‌های 145 درصدی/ ورود فیلم‌های آمریکایی محدود می‌شود

تأمین بر اقدام‌های کنترلی عرضه سوخت در انبار ری

تأکید بر اقدام‌های کنترلی عرضه سوخت در انبار ری

گفت‌وگوی وزیر خارجه آمریکا با همتای فرانسوی

بدقولی ایران خودرو در تولید یک خودروی پرتقاضا

کشف یک توله شیر و 2 مار سمی در منازل تهران/ ماجرا چیست؟

هشدار وزیر درباره نحوه مجوزدهی برگزاری تجمعات

بازار گوشی همراه در انتظار شفافیت فروشگاهی

تجارت ایران و آمریکا از گذشته تا کنون

اکنون نوبت جهاد مدیران آب و برق است

دستور استاندار مازندران برای رفع موانع بنگاه‌های اقتصادی

ورود هیئت سیاسی- اقتصادی ایران به استان هرات افغانستان

تازه‌ترین آمار فوتی‌های تصادفات/ 83 درصد زیر 50 سال هستند

ورود سامانه پربارش به کشور از هفته آینده

ظرفیت‌های بی‌نظیر صنعت نفت دریایی برای تولید و سرمایه‌گذاری

بازار نقره داغ‌تر از طلا می‌شود؟

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی: با عرضه شکر و روغن با قیمت‌های جدید مشکل کمبود حل می‌شود

تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین قیمت نفت را کاهش داد

بودجه فدرال پناهگاه مهاجران قطع می‌شود

حجم و ارزش تجارت ایران با عربستان در سال 1403

آمریکا راه‌های بسیاری درباره موضوع ایران دارد، اما دیپلماسی مهم است

عراق واردات این کالاها را آزاد کرد

رشد 21 درصدی تجارت غیرنفتی ایران با 15 کشور همسایه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی