بازار آریا

آخرين مطالب

تورم در سالی که گذشت؛ افزایش تورم برای دهک‌های فقیر در آبان گزارش ویژه

تورم در سالی که گذشت؛ افزایش تورم برای دهک‌های فقیر در آبان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اکو ایران / در آبان 1403 تورم دهک‌های فقیر نسبت به مهر ماه افزایش یافت به طوری که در برخی دهک‌های ضعیف به بالای 3 درصد هم رسید.
آمارهای اخیر از مرکز آمار نشان می‌دهد که روند تورم در کشور در آبان ماه 1403 نسبت به ماه‌های گذشته همچنان صعودی بوده است. نرخ تورم ماهانه به 2.8 درصد رسید که نشان‌دهنده افزایش هزینه خانوارها برای تهیه سبد مصرفی یکسان از کالاها و خدمات است. علاوه بر این، تورم نقطه به نقطه نیز در آبان 1403 به 32.5 درصد رسید که نشان‌دهنده افزایش چشمگیر قیمت‌ها در مقایسه با همین ماه در سال گذشته است. در مقابل، تورم سالانه به روند کاهشی خود ادامه داده و به 33.1 درصد رسید، که نشان‌دهنده کاهش نسبی فشار تورمی در یک سال گذشته است. با این حال، وضعیت تورم در هر استان و دهک هزینه‌ای تفاوت‌های چشمگیری داشته است.
بازار
وضعیت تورم در استان‌ها
در سطح استان‌ها، وضعیت تورم ماهانه بسیار متفاوت بوده است. استان لرستان با نرخ تورم ماهانه 4.4 درصد در صدر قرار داشته و از میانگین کشوری که 2.8 درصد بوده است، فاصله زیادی دارد. به دنبال آن، استان کردستان با تورم 4.3 درصدی قرار گرفته است. این دو استان از بالاترین نرخ‌های تورم ماهانه در کشور برخوردار بوده‌اند. از طرف دیگر، استان سمنان کمترین نرخ تورم ماهانه را در آبان ماه تجربه کرده است که تنها 1.9 درصد بوده است. همچنین، تورم در 9 استان دیگر کشور بین 3 تا 4 درصد بوده که نشان‌دهنده این است که در برخی مناطق، تورم همچنان در سطوح بالایی قرار دارد.
در استان‌های مختلف کشور، تورم ماهانه در مناطق روستایی بالاتر از مناطق شهری بوده است. به طور خاص، نرخ تورم ماهانه در مناطق روستایی 3 درصد گزارش شده که نسبت به 2.8 درصد در مناطق شهری، تفاوت قابل توجهی دارد. این تفاوت به دلیل سهم بالاتر اقلام خوراکی در سبد مصرفی خانوارهای روستایی است. بنابراین، افزایش قیمت خوراکی‌ها به طور خاص فشار بیشتری به خانوارهای روستایی وارد کرده است.
وضعیت تورم در دهک‌های مختلف
در سطح دهک‌های هزینه‌ای، وضعیت تورم نشان‌دهنده فشار بیشتر بر خانوارهای فقیر است. بر اساس داده‌ها، تورم هشت ماهه خانوارهای دهک اول، که نماینده فقیرترین خانوارها است، 22.3 درصد بوده است. این میزان تورم نشان‌دهنده فشار زیاد قیمت‌ها بر سفره خانوارهای فقیر است که سهم بیشتری از درآمدشان را به خرید خوراکی‌ها اختصاص می‌دهند. در مقابل، تورم هشت ماهه دهک دهم که نماینده ثروتمندترین خانوارها است، 20.7 درصد برآورد شده است. این تفاوت نشان می‌دهد که خانوارهای فقیر نسبت به خانوارهای ثروتمند، تورم بیشتری را تجربه کرده‌اند.
این روند به‌ویژه در مورد کالاهای خوراکی به وضوح قابل مشاهده است. طبق گزارش‌ها، خانوارهای فقیر به دلیل افزایش قیمت کالاهای خوراکی فشار بیشتری را در مقایسه با اقلام غیرخوراکی تجربه کرده‌اند. این امر در حالی است که خانوارهای ثروتمند، به دلیل تنوع بیشتر در سبد مصرفی خود، تحت تاثیر تورم اقلام غیرخوراکی و خدمات قرار گرفته‌اند. به عنوان مثال، در آبان 1403، تورم خوراکی‌ها برای دهک اول به 3.6 درصد رسید، در حالی که تورم غیرخوراکی‌ها 2.5 درصد بوده است. این تفاوت در تورم ماهانه بین اقلام خوراکی و غیرخوراکی در حالی است که در گذشته اقلام غیرخوراکی تاثیر بیشتری در افزایش تورم داشتند.
تاثیر تورم در مناطق مختلف کشور
در بررسی‌های دیگر، مشاهده شده است که وضعیت تورم در استان‌های مختلف کشور به‌ویژه در مناطق روستایی و شهری تفاوت‌هایی دارد. در حالی که تورم در استان‌های مختلف، همچون لرستان و کردستان، بالا بوده، در برخی مناطق دیگر کشور مانند اصفهان و خراسان شمالی، نرخ تورم مشابه میانگین کشوری بوده است. با این حال، استان تهران با تورم سالانه 32.4 درصدی، پایین‌تر از میانگین کشوری قرار گرفته و این نشان‌دهنده وضعیت خاص این استان نسبت به سایر مناطق است.
به طور کلی، آمارهای اخیر نشان‌دهنده یک روند صعودی در تورم ماهانه و نقطه به نقطه هستند که بر فشار بر خانوارهای مختلف، به‌ویژه خانوارهای فقیر و ساکنین مناطق روستایی افزوده است. این وضعیت به وضوح نشان می‌دهد که افزایش قیمت‌ها در اقلام خوراکی به ویژه در مناطق روستایی و برای خانوارهای کم‌درآمد، بیشترین تاثیر را داشته است. در این راستا، سیاست‌های اقتصادی و پولی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که فشار تورمی بر دهک‌های پایین کاهش یابد و ثبات اقتصادی در کشور برقرار گردد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1285113/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رهبر انقلاب: رژیم صهیونی، تنها نیروی نیابتی در منطقه است و تلاش برای ریشه کنی آن، یک وظیفه است+ فیلم

نویسنده و تهیه‌کننده صاحب‌نام رادیو درگذشت

در گذشت پیشکسوت فوتسال خوزستان در فینال جام رمضان

وظیفه اصلی مسئولان در این برهه حل مشکلات اقتصادی است

دیشب در رختکن پرسپولیس چه خبر بود؟

اگر از طرف آنها شرارتی انجام بگیرد قطعاً ضربه متقابل محکم خواهند خورد

مصرف برق پرمصرف‌ها محدود می‌شود

بازنشستگی با قوانین جدید؛ با چند سال سن از این پس بازنشسته می‌شوید؟

محیط زیست هرمزگان: گونه‌ای به نام آهوی تک شاخ نداریم

افزایش حقوق 45 درصدی کارمندان صحت ندارد

رژیم صهیونی،تنها نیروی نیابتی در منطقه وتلاش برای ریشه کنی آن، یک وظیفه است

ریشه مشکلات اقتصادی، دشمنی استکبار جهانی است

مسئولان نباید وارد حاشیه و برخی فرافکنی‌ها شوند

امام جمعه ساوه: سرمایه‌گذاری، ستون اقتصاد و معیشت مردم است

هرچه زودتر اقدام کنید رویای میلیاردرشدن را به واقعیت برسانید فقط 10روز فرصت کاشت دارید

هشدار توانیر: مصرف برق پرمصرف‌ها محدود می‌شود

علت صف‌های طولانی خرید نان چیست؟

آخرین فرصت خرید نهال میوه فقط به قیمت 30 هزار تومان(هلو+شلیل+سیب+زردالو+گوجه‌ سبز+آلو+آلبالو+گیلاس)

خرید انواع نهال میوه پربار و با اصالت از نهالستان پالیز (فقط30هزارتومان)

تهدید روسیه توسط ترامپ؛ یا پایان جنگ با اوکراین یا اعمال تعرفه بر نفت

رئیس جدید شاباک منصوب شد/ «الی شارویت» کیست؟

طلای جهانی از 3100 دلار عبور کرد

سرمایه گذاری در تولید سبب بهبود معیشت مردم می شود

کلید ضربه به ایران در دستان ترامپ؟ | نبود سیاست اقتصادی واضح، پاشنه آشیل کشور!

اطفای کامل حریق در امامزاده ابراهیم شفت

اگر ناگهان پول زیادی به دستتان برسد، اولویت هزینه کرد شما کدام است؟/ اینفوگرافی یک نظرسنجی

خرید انواع نهال گردو با 45 ٪ تخفیف از نهالستان پالیز؛ بهترین فرصت برای میلیاردر شدن

پیش‌بینی شوکه‌کننده نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران درباره قیمت خودرو

خرید نهال گردو- تخفیف عیدانه

درخواست حزب حاکم کره جنوبی برای اعلام حکم «یون»

ترافیک در محورهای هراز و چالوس سنگین شد

حساب این گروه از یارانه‌بگیران میلیونی شارژ شد

بن بست کمک‌های توسعه‌ای در دوران پسا ترامپ/ کشورهای فقیر در جست‌وجوی مسیر جدید

بن بست کمک‌های توسعه‌ای در دوران پساترامپ/ کشورهای فقیر در جست‌وجوی مسیر جدید

توافق ایران و ترکمنستان برای راه‌اندازی قطار مسافری

درآمد میلیاردی با کاشت نهال گردو و بادام دیرگل از مناطق سردسیر نهال میوه فقط و فقط 30 هزار تومان

توافق ترامپ و استارمر بر تداوم فشار جمعی بر پوتین

رشد 17 درصدی قیمت طلا/ ترامپ چگونه به افزایش نرخ کمک کرد؟

رهبر انقلاب: حوادث خونین غزه، لبنان و فلسطین کام مردم را در ماه رمضان تلخ کرد

معرفی کشورهایی با کمترین نرخ مالیات در جهان

میراث شوم ترامپ برای نفت شیل

ممنوعیت تردد از آزادراه تهران-شمال و جاده چالوس به سمت مرزن‌آباد

آمریکا دوباره به صنعا حمله کرد

ورزش ایران در 1403؛ از درخشش بانوان در المپیک تا ناکامی تیمی

استاندار کرمان: خطای انسانی و تخلف شرکت مسافربری در حادثه اتوبوس محرز بود

نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب آغاز شد

ادعای ترامپ: آمریکا در فکر وضع تعرفه‌های ثانویه بر ایران است

ترامپ در کمین است؛ راهکاری که شاید ذره ذره ایران را از بین ببرد!

سال‌ها آواربرداری و همکاری با دنیا؛ رسیدن شرایط اقتصادی به وضعیت مطلوب چقدر زمان می‌برد؟

برنامه سفر ترامپ به عربستان قطعی است؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی