بازار آریا

آخرين مطالب

هزینه 10 میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر! گزارش ویژه

هزینه 10 میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا /بر اساس محاسبات اقتصاددانان، بانک مرکزی ترکیه پس از سقوط شدید ارزش لیر در چهارشنبه گذشته، حدود 10 میلیارد دلار هزینه کرد و اقدامات نقدینگی را برای محدود کردن نوسانات و کاهش تقاضای ارزی انجام داد.
بازار سهام ترکیه هفته گذشته در واکنش به بازداشت اکرام امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب سیاسی اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، بدترین هفته خود از زمان فروپاشی بانک برادران لیمن در سال 2008 را تجربه کرد.
ارزش لیر، سهام و اوراق قرضه ترکیه از چهارشنبه هفته گذشته که مقامات ترکیه، امام اوغلو را بازداشت کردند، به شدت ریزش کرده‌اند. در واکنش به این اقدام که مخالفان دولت ترکیه، آن را تلاش برای کودتا خواندند، تظاهرات آغاز شد و هزاران نفر در سراسر این کشور راهپیمایی کردند.
شاخص «بیست-100» بورس استانبول، روز جمعه، 7.82 درصد کاهش داشت و شاخص بانکی، 9.37 درصد سقوط کرد. این شاخص، 15 درصد افت هفتگی ثبت کرد که بزرگترین کاهش آن از زمان بحران مالی جهانی در اکتبر سال 2008 است.
در حالیکه لیر ترکیه، 38.0050 در برابر دلار آمریکا معامله شد و نسبت به روز پنجشنبه ثابت بود و بالاتر از رکورد پایین 42 لیر در برابر هر دلار در روز چهارشنبه بود، اما ارز ترکیه از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، 6.7 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
بازار
بانک مرکزی ترکیه علاوه بر اینکه 10 میلیارد دلار برای حمایت از ارزش لیر فروخت، اقداماتی دیگه برای محدود کردن نوسان و کاهش تقاضا برای ارز انجام داد. انتظار می‌رود این اقدامات، هزینه‌های تامین مالی را افزایش دهد که می‌تواند ترازنامه بانک‌ها را سنگین کند و نرخ بهره وام را بالاتر و در عین حال حجم اعتبار را کاهش دهد.
مهمت شیمشک، وزیر دارایی ترکیه، روز جمعه، نوسانات بازار را موقت خواند و گفت: اقدامات لازم در حال انجام است. شیمشک که با اعضای هیئت مدیره انجمن بانکداری ترکیه (TBB) در یک ضیافت شام دیدار کرد، اظهار کرد که برنامه اقتصادی ترکیه، با قاطعیت اجرا می‌شود و دولت، ابزارهای لازم را در اختیار دارد.
بانک مرکزی ترکیه قول داده بود در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تری را اتخاذ کند. بر اساس داده ها، نرخ بهره شبانه، پنجشنبه گذشته، با 134 واحد افزایش، به 43.64 درصد رسید.
بر اساس گزارش رویترز، این تحولات، امیدها برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در جلسه بعدی که برای 17 آوریل برنامه ریزی شده بود را از بین برد.
 با کاهش تورم، بانک مرکزی، نرخ سیاستی خود را از دسامبر، به میزان 750 واحد کاهش داد و به 42.5 درصد رسانده بود. قبل از چهارشنبه گذشته، سرمایه گذاران انتظار داشتند که چرخه تسهیل سیاست پولی، در طول سال جاری ادامه یابد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1282905/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسرائیل خودرویی را در جنوب لبنان هدف قرار داد

توصیه مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی به مردم: از مکمل‌های سوختی استفاده نکنید

چرا قانون مالیات بر سوداگری و سفته بازی همچنان خاک می‌خورد؟

مالیات واردات سیگار در 1404 اعلام شد

خسته از گذشته، ناامید از آینده

توزیع بنزین سوپر در تعطیلات نوروز واقعیت دارد؟

شتاب گرفتن خصوصی سازی در 1404 برای تحقق شعار سال

سرمایه‌گذاری در تولید راه خروج از رکود اقتصادی

آیا اقتصاد ایران برای تحقق شعار سال 1404 آمادگی دارد؟

اقتصاد ایران در قبضه 4 نهاد فرادولتی / مسعود پزشکیان باید تحقق شعار سال را از نهادهای دولتی و فرادولتی مطالبه کند

لزوم تدوین بسته های تشویقی برای جذب سرمایه گذاری

بیت کوین صعود نکرد

«فشار حداکثری» علیه ایران و تابستان سخت برای مردم عراق

موتله اسلامی خواستار فعالیت اقتصادی برای تحقق شعار سال شد

تاکید وزیر کشور بر ادامه انتصاب فرمانداران زن

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در سال جدید

هر جا توهینی باشد نام رسایی می‌درخشد!

«رفع موانع تولید» کلید جهش اقتصادی کشور است

نشست حزب موتلفه با فعالان اقتصادی برای تحقق شعار سال

سرمایه‌گذاری در تولید دانش‌بنیان، راه ورود به رقابت جهانی

تداوم رکود در شامخ کل؛ زنگ خطر برای تولید و کسب‌وکارها+ نمودار

4 هزار میلیارد تومان از درآمدهای نفتی باید به هرمزگان اختصاص یابد

تحقق شعار سال مستلزم اصلاح فرهنگِ اقتصادی کشور است

اقتصاد شکوفا در گرو کاهش موانع تولید و اصلاح نظام بانکی

آمار عجیب تخلفات حادثه ساز در یک روز!

گسترش تجارت آزاد چگونه ممکن است؟ فیلم

سود بازرگانی کالاهای مصرفی خانگی کاهش یافت

از کره‌ای که نمی‌شد خورد تا جوکی که ده سال زندان داشت

نظر صفری درباره سریع‌ترین راه برای دستیابی به سرمایه‌گذاری در تولید

خبر مهم برای بازماندگان سهام عدالت

پروژه استراتژیک ریلی چابهار – زاهدان؛ کلید تحول اقتصادی شرق ایران

درخواست جدید کارتال از مدیران پرسپولیس

مهمترین چالش پیش روی اقتصاد ایران در سال 1404 چیست؟

نگاهی به چین از منظر برگزاری «دو نشست»

دولت ترکیه ممنوعیت تجمعات را تمدید کرد

رانندگان در تهران در یک روز 12 هزار تخلف حادثه‌ساز داشتند

مصباحی‌مقدم: دریافت‌کنندگان تسهیلات برای تولید، راستی‌آزمایی می‌شوند

فرار مالیاتی اصناف چقدر است؟

کدام ارگان حکومتی برای شعارهای تعریف شده‌ی هر سال برنامه‌ی عملیاتی داشته؟خروجی آن چه بوده؟

سپاهان گران‌ترین تیم ایران

دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان

تخفیفات عیدانه رویال نهال برای نهال های گردو و بادام از همین الان تا روز طبیعت ...

فروش ویژه نهالستان پالیز در سال جدید؛ عرضه انواع نهال دیرگل پربار فقط30هزارتومان

آمریکا، هند و انگلیس صدرنشین کسری تجاری

ناوگان ریلی سالانه به 300 واگن جدید نیاز دارد

درخواست فرانسه از اسرائیل درباره تنش‌ها در لبنان

1404، سالی پرریسک خواهد بود

راه کنترل تورم از نگاه یک کارشناس اقتصادی

تعیین تکلیف واحدهای صنعتی راکد؛ گام عملی برای رونق تولید در مرکز مازندران

آخرین وضعیت قیمت برنج خارجی در بازار

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی