بازار آریا

آخرين مطالب

چالش‌های ساختاری مانع تحقق کامل شعار سال شد اقتصاد ایران

چالش‌های ساختاری مانع تحقق کامل شعار سال شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران در گفت و گویی به بررسی میزان تحقق شعار سال 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداخت و گفت: برخی چالش‌های ساختاری و سیاست‌گذاری‌های ناپایدار، مانع از دستیابی به نتایج مورد انتظار شده‌اند. - آریا بازار -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرج‌الله معماری، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در گفت‌وگویی، به بررسی میزان تحقق شعار سال 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداخت و موانع و راهکارهای لازم برای دستیابی به این هدف را تشریح کرد.
وی بر ضرورت اصلاح ساختارهای اقتصادی، کاهش تصدی‌گری دولت و ایجاد بسترهای حمایتی برای نقش‌آفرینی واقعی مردم در تولید تأکید کرد.
وی در این گفت‌وگو با اشاره به اهمیت شعار سال اظهار داشت: «جهش تولید با مشارکت مردم» یک رویکرد بنیادین برای تحول اقتصادی کشور است، اما تحقق آن مستلزم ایجاد بسترهای لازم، اصلاح سیاست‌های اقتصادی و حمایت ازسرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان خواهد بود. بااین‌حال، بررسی روند اجرای این شعار نشان می‌دهد که برخی چالش‌های ساختاری و سیاست‌گذاری‌های ناپایدار، مانع از دستیابی به نتایج مورد انتظار شده‌اند.
وی افزود، «یکی از مهم‌ترین موانع، تصدی‌گری دولت در بخش‌های اقتصادی و عدم واگذاری واقعی به بخش خصوصی است. باوجود تأکید اصل 44 قانون اساسی بر خصوصی‌سازی، هنوز بخش زیادی از فعالیت های اقتصادی و صنایع کلیدی در اختیار دولت و نهادهای شبه‌دولتی قرار دارد که فضای رقابت را محدود و بهره‌وری اقتصادی را کاهش داده است.»
این فعال اقتصادی ، نظام بانکی و مالی کشور را یکی دیگر از موانع اصلی تحقق جهش تولید دانست و تأکید کرد: نرخ بالای بهره بانکی، تخصیص نامتوازن منابع اعتباری و هدایت سرمایه‌های بانکی به سمت فعالیت‌های غیرمولد، باعث شده که تولیدکنندگان واقعی نتوانند به منابع مالی موردنیاز دسترسی داشته باشند. وی تصریح کرد، عدم ثبات در سیاست‌های ارزی، تغییرات ناگهانی مقررات اقتصادی و نبود یک سیاست مالی مشخص برای حمایت از تولید، موجب افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش تولید شده و اگر بخواهیم جهش تولید را محقق کنیم، باید تأمین مالی تولیدکنندگان را در اولویت سیاست‌های بانکی کشور قرار دهیم.
فرج‌الله معماری در ادامه، به چالش‌های محیط کسب‌وکار در ایران اشاره کرد و گفت رتبه نامطلوب ایران در شاخص جهانی سهولت کسب‌وکار نشان می‌دهد که بوروکراسی پیچیده، مقررات زائد و عدم شفافیت در تصمیمات اقتصادی، یکی از موانع اصلی تولید و سرمایه‌گذاری است. وی تأکید کرد اصلاح قوانین کار، اصلاح قوانین مالیاتی ، ثبات در سیاست‌های ارزی و قوانین و مقررات اقتصادی ، حذف مقررات زائد، تسهیل فرآیندهای ثبت شرکت و صدور مجوز و... از جمله اقداماتی است که می‌تواند شرایط را برای ورود سرمایه‌های مردمی به بخش تولید مساعد کند.
ایشان در ادامه، برخی راهکارهای پیشنهادی برای تحقق واقعی جهش تولید را چنین برشمرد:
1 - توسعه و گسترش روابط اقتصادی ، تجاری، بازرگانی و مالی با اقتصاد جهانی
2 - کاهش تصدی‌گری دولت و حمایت از بخش خصوصی واقعی
3 - اصلاح نظام بانکی و تسهیل دسترسی به تسهیلات مناسب برای تولیدکنندگان
4 - ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تولیدی برای جذب سرمایه‌های مردمی
5 - توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، انرژی و لجستیک برای کاهش هزینه‌های تولید
6 - افزایش حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری در صنعت
7 - بهبود دیپلماسی اقتصادی و تسهیل روابط تجاری بین‌المللی برای توسعه صادرات غیرنفتی
8 - تدوین سیاست‌های پایدار برای حمایت از صنایع تبدیلی و کشاورزی و تقویت زنجیره ارزش این بخش‌ها
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت: نقش مردم در تحقق جهش تولید را بسیار کلیدی دانست و تأکید داشت اقتصاد بدون مشارکت مردم، رشد پایداری نخواهد داشت. اگر بسترهای لازم برای ورود سرمایه‌های مردمی به بخش تولید فراهم نشود، این سرمایه‌ها به سمت بازارهای غیرمولدی مانند ارز، طلا و مستغلات حرکت خواهند کرد. وی افزود ایجاد اعتماد عمومی، حمایت از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و ارائه تسهیلات مناسب برای توسعه فعالیت‌های مولد، لازمه تحقق مشارکت واقعی مردم در اقتصاد کشور خواهد بود.
معماری افزود: پایان این گفت‌وگو خاطرنشان کرد تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم نیازمند یک تغییر اساسی در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی، اصلاح ساختارهای مالی و بانکی، بهبود محیط کسب‌وکار و حمایت واقعی از تولید و تولیدکنندگان بخش خصوصی است. وی تأکید کرد دولت، بخش خصوصی و مردم، هر سه باید نقش خود را در این مسیر ایفا کنند. اگر سیاست‌گذاران به‌دنبال رشد پایدار اقتصادی هستند، باید شرایط لازم را برای افزایش تولید، اشتغال‌زایی و تقویت رقابت‌پذیری فراهم کنند. بدون اصلاحات جدی، تحقق جهش تولید همچنان در حد شعار باقی خواهد ماند.»
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1279547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارتال ایران را ترک کرد

توقیف محموله بزرگ قاچاق در کرمانشاه

جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت

موج امیدواری سرمایه گذاران به بورس

هوای اصفهان برای همه شهروندان ناسالم شد

دو سیگنال مهم به بورس

ذخیره‌سازی سوخت کافی در انبارهای نفت برای نوروز

قیمت روز محصولات ایران خودرو و سایپا؛ گران ترین سواری داخلی چقدر فروخته می شود؟‌‌

تحویل نخستین سری لوکانو در کمتر از یک ماه!

تاکید رئیس قوه قضائیه بر تسریع در دادرسی

معرفی 4 روش‌ برای استعلام دهک‌بندی خانوار

تاثیر مثبت تصویب پیوستن ایران به پالرمو و CTF بر بازار ارز

وزیر ارتباطات به پویش ملی «نه به تصادف» پیوست

مبایعنامه زیر چتر قضایی

اقتصاد انگلیس بر خلاف پیش‌بینی‌ها کوچک شد

با دستور وزیر راه و شهرسازی 24.5 کیلومتر از مسیر ایواوغلی تا گیت منطقه آزاد ماکو احداث می‌شود

نماینده مجلس : رتبه کسب‌وکار خراسان شمالی در کشور بسیار پایین است

راغفر: اختصاص ارز به برخی از کالاهای وارداتی اولویت اصلی کشور نیست!

تاب‌آوری اقتصادی در برابر تحریم‌ها با توسعه راه‌ها افزایش می‌یابد

کالاهای گروه دبش محدود به چای نبود/ 20 هزار تن چای بلاتکلیف

گروسی مدعی شد: ایران در آستانه هسته‌ای شدن است

واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی/ ماجرای درخواست سازمان از مردم چیست؟

مخالفت جدی بخش خصوصی با طرح تولید تلفن همراه در خارج از کشور

راه‌اندازی واحد فرآورشی نفت خام آزادگان جنوبی در آینده نزدیک

راه‌اندازی واحد فرآورشی نفت خام آزادگان جنوبی؛ به‌زودی

صنوبر3 متری فقط و فقط 10هزارتومان ارسال یک روزه به کل ایران تخفیف ویژه برای کشاورزان

کره جنوبی جزء کشور‌های حساس طبقه‌بندی شد

نتایج قرعه کشی خودروهای وارداتی مشخص شد

امارات در صنعت گاز آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کند

ترکیه ذخایر نفت شیل را توسعه می‌دهد

چالش‌های تورمی و مشکلات اقتصادی تأثیر غیرقابل‌انکاری در افزایش گرایش به جرایم و آسیب‌های اجتماعی دارند

قیمت طلا، سکه و ارز امروز 25 اسفندماه 1403

آخرین روز کاری بانک ها در سال1403 اعلام شد

بحران اجاره‌بها در ترکیه: تیر خلاص به زندگی کارگران ایرانی

ظرفیت کم‌نظیر گردشگری به ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی گیلان کمک می‌کند

توزیع 700 بسته معیشتی میان خانواده‌های زندانیان نیازمند

دولت اقدامات فوری برای تقویت بورس انجام دهد

استاندار خراسان شمالی: تمام همت ما گره‌گشایی از مشکلات فعالان اقتصادی است

آمار هشدار‌دهنده درباره ذخایر سد‌های کشور

معمای بازار برنج؛ قیمت‌هایی که کوتاه نمی‌آیند

روز خوب بورس؛ شاخص ها رشد کردند

فروش نهال های اصلاح شده لیبل دار باکیفیت فقط 29 هزارتومان در نهال سبز، تخفیف ویژه با تحویل 24 ساعته!

زمان بررسی نهایی لوایح پالرمو و CFT اعلام شد

سه‌شنبه آخرین روز فعالیت بانک‌هاست

اما و اگر پوتین برای آتش‌بس

مقام صنفی: ایرلاین‌ها بلیت‌های خارجی را بیش از سه برابر گران‌تر می‌فروشند

قطر به سوریه گاز می‌فروشد

سند چشم‌انداز 20 ساله :رسیده ها و نرسیده ها

منطقه ویژه مرزی ایران و ترکیه راه‌اندازی می‌شود

هشدار دبیر شورای‌عالی مبارزه با جرایم پولشویی به اخلال‌گران و سوداگران بازار ارز و طلا

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی