موثرترین میوه در کلسیم سازی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مهر : افزایش استحکام استخوانها و مفاصل؛ کلسیم موجود در انجیر خشک تا حد زیادی به افزایش تراکم استخوانها و مفاصل کمک میکند و درصد ابتلاء به پوکی استخوان را به حداقل میرساند.
انجیر خشک یکی از میوههای پرخاصیت و خوشمزه است که بهصورت تازه و خشک مصرف میشود و در رنگهای سبز و سرخ در بازار وجود دارد. این میوه از صدها دانه با یک پوسته نرم تشکیل شده و بهعنوان یکی از میوهجات پرخاصیت و خشکبار خوشمزه شناخته میشود. بهطور کلی انجیر خشک از انجیرهای تازه سبز و سرخ بهوجود میآید.
بدین صورت که با استفاده از روشهای صنعتی و سنتی این میوه خوشمزه و دارای خواص گوناگون را خشک میکنند. البته درخت انجیر خشک نیز وجود دارد و محصولات آن کاملاً خشک به دست مصرفکنندگان میرسند. بهعنوان مثال دسترسی به انجیر تازه (خیس) در تمام فصلهای سال میسر نیست. اما با تهیه انجیر خشک در تمامی فصلها میتوان از آن استفاده کرد و از طریق خواص انجیر خشک بسیاری از اختلالات و مشکلات را برطرف ساخت.
در هر 100 گرم انجیر خشک، 249 کالری وجود دارد این میزان کالری برای تأمین انرژی موردنیاز بدن برای انجام فعالیتهای روزانه مناسب است و خطر ابتلاء به دیابت، قند خون و چربی را به حداقل میزان ممکن میرساند.
خواص انجیر خشک
افزایش استحکام استخوانها و مفاصل: کلسیم موجود در انجیر خشک تا حد زیادی به افزایش تراکم استخوانها و مفاصل کمک میکند و درصد ابتلاء به پوکی استخوان را به حداقل میرساند به طوری که از این میوه به عنوان منبع سرشار از کلسیم یاد میشود.
کاهش وزن سریع با انجیر خشک: همانطور که اشاره نمودیم انجیر سرشار از فیبر میباشد و با تقلیل احساس گرسنگی در فرد موجب کاهش وزن سریع میشود.
جلوگیری از پیری پوست و ریزش مو: چین و چروکهای صورت و ریزش مو از عوارض شایع افزایش سن است. در این راستا انجیر خشک به لحاظ بهرهمندی از انواع آنتیاکسیدان و مواد مغذی ضمن تقویت سلامت پوست و مو، از بروز چین و چروک و ریزش مو جلوگیری میکند. البته کیفیت و میزان اثرگذاری خواص انجیر خشک به عوامل مختلفی نظیر وراثت، سن، شرایط کار و نوع آب و هوایی محل زندگی بستگی دارد.
تقویت حافظه بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از ابتلاء به بیماری آلزایمر: آنتیاکسیدان موجود در انجیر خشک موجب بهبود عملکرد حافظه و کاهش آسیبهای ناشی از استرس به مغز شود. بر همین اساس با نحوه مصرف صحیح انجیر خشک تشکیل پلاک در بیماری آلزایمر را به تأخیر میاندازد و بدین ترتیب خطر ابتلاء به آلزایمر و زوال مغز تا حد زیادی کاهش مییابد.
کاهش میزان قند خون و مناسب برای افراد دیابتی: بعضی از افراد بر این عقیدهاند که طعم شیرین انجیر خشک نشاندهنده میزان قند بالای آن است. در صورتیکه اصلاً اینگونه نیست و انجیر خشک به لحاظ اینکه برخورداری از ویتامین E، استرول، تانن و سایر ترکیبات فنلی میزان گلوکز خون را تا حد زیادی کاهش میدهد. بر همین اساس یکی از خواص انجیر خشک به کاهش قند خون و تنظیم میزان انسولین در بدن اختصاص یافته است.
خواص انجیر خشک برای معده
انجیر خشک از دسته میوههای خوشطعم و دارای خواص عالی برای بهترین کارکرد بدن و سلامت دستگاه گوارش است. استفاده مستمر از انجیر خشک برای بهبود فرآیند هضم غذا مناسب بوده و معده و روده را از هرگونه عفونت، باکتری و قارچ پاک میسازد. در واقع فیبر موجود در این میوه خواص انجیر خشک برای معده را دو چندان کرده و موجب بهبود عملکرد روده میگردد. از اینرو مصرف انجیر فرآیند هضم غذا، جذب مواد مغذی و دفع سایر مواد مضر را آسان میسازد و دیگر شاهد یبوستهای دردآور و طولانی مدت نخواهد بود.
با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات بدن از دستگاه گوارش سرچشمه میگیرد و بیشترین آسیب در این میان به معده وارد میگردد؛ استفاده از انجیر خشک را جدی بگیرید و روزانه حداقل 7 تا 10 انجیر بخورید. اگر به لحاظ مشکلات دندان قادر به جویدن انجیر خشک نیستید، از قبل آن را در آب بیاندازید و پس از یک الی دو ساعت آن را بخورید. این کار موجب نرمتر شدن انجیرها شده و فرآیند جویدن و جذب آن را در بدن آسانتر میسازد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۱:۳۵
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1278571/