بازار آریا

آخرين مطالب

شناسایی 225 فعال اقتصادی فاقد پرونده مالیاتی اقتصاد ایران

شناسایی 225 فعال اقتصادی فاقد پرونده مالیاتی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - شادا: مرکز ملی اطلاعات مالی ایران با انجام اقدامات گسترده و ساختارمند، نقش موثری در مبارزه با پول‌شویی، تامین مالی تروریسم و ساماندهی فعالیت‌های مالی مشکوک ایفا کرده است. این اقدامات نه‌تنها به کاهش مفاسد اقتصادی کمک کرده، بلکه باعث افزایش شفافیت و اعتماد در نظام مالی کشور شده است. همکاری با مراجع قضایی، بانک‌ها و سازمان‌های بین‌المللی نشان‌دهنده تعهد ایران به مبارزه با جرائم مالی در سطح ملی و بین‌المللی است.
مرکز ملی اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای مبارزه با پول‌شویی، تامین مالی تروریسم و ساماندهی فعالیت‌های مالی مشکوک، اقدامات گسترده‌ای را در دولت چهاردهم انجام داده است. این اقدامات شامل شناسایی شرکت‌های صوری، ردیابی مالی متهمان، اخذ رای محکومیت در پرونده‌های کلان اقتصادی و بهبود نظام گزارش‌دهی مالی بوده است.
شناسایی 119 شرکت صوری
مرکز ملی اطلاعات مالی ایران باهدف پیشگیری از سوءاستفاده از اقشار ضعیف جامعه در تشکیل شرکت‌های صوری، اقدام به شناسایی و ارسال 119 شرکت صوری به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کرده است. این شرکت‌ها در اولین فهرست سیاه تهیه شده توسط مرکز قرار گرفته‌اند. این مرکز با همکاری شبکه بانکی و مراجع قضایی، در حل‌وفصل پرونده‌های مفاسد اقتصادی مشارکت فعال داشته است. در این راستا، اطلاعات مالی بیش از 56هزار شخص حقیقی و حقوقی ردیابی و به مراجع قضایی ارسال شده است. این اقدامات به کشف جرائم مالی و تسهیل روند رسیدگی به پرونده‌ها کمک شایانی کرده است.
مرکز ملی اطلاعات مالی در سال گذشته بیش از 34هزار گزارش معاملات مشکوک (STR و SAR) از بانک‌ها و موسسات مالی دریافت کرده است. این گزارشات پس از بررسی، به بانک‌ها و موسسات مالی بازخورد داده شده تا از تکرار فعالیت‌های مشکوک جلوگیری شود. یکی از دستاوردهای مهم این مرکز، اخذ رای قطعی محکومیت در پرونده‌های بزرگ پول‌شویی بوده است. به‌عنوان‌مثال، در استان البرز، رای قطعی محکومیت پول‌شویی به مبلغ 464 میلیارد تومان صادر شده است. همچنین، یک شبکه پول‌شویی به 101 سال حبس و ضبط 73 همت اموال ناشی از جرم محکوم شده است. در پرونده‌ای دیگر، متهم به پرداخت 327 میلیارد تومان جزای نقدی و استرداد عواید حاصل از جرم محکوم شده است.
مرکز ملی اطلاعات مالی ایران به بررسی استعدادهای پول‌شویی و تامین مالی تروریسم در حوزه‌های نوظهور مانند رمزارزها، خیریه‌ها و صندوق‌های قرض‌الحسنه پرداخته است. به‌ عنوان ‌مثال، عملکرد 60 صرافی رمزارز به ارزش 1250 همت تحلیل شده است. این اقدامات به شناسایی و پیشگیری از جرائم مالی در حوزه‌های جدید کمک کرده است. این مرکز موفق به شناسایی 225 فرد فعال اقتصادی با حجم تراکنش بسیار بالا شده است که فاقد پرونده مالیاتی بودند. اطلاعات این افراد به سازمان امور مالیاتی ارسال شده تا اقدامات لازم برای وصول مالیات انجام شود.
پایش و ساماندهی گزارش‌های مالی
مرکز ملی اطلاعات مالی گزارش‌های تراکنش‌های نقدی بیش از سقف مقرر (CTR) و سایر گزارش‌های اطلاعاتی را دریافت و ساماندهی کرده است. همچنین، استانداردهای گزارش‌های اطلاعاتی برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تدوین شده است. همچنین این مرکز با ارائه پشتیبانی و رفع ابهام در حوزه گزارش‌دهی، به بانک‌ها و موسسات مالی کمک کرده است تا نظام گزارش‌دهی خود را بهبود بخشند.
تدوین برنامه‌های اقدام و اصلاح قوانین
مرکز ملی اطلاعات مالی ایران در همین حال پیش‌نویس برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم را تدوین کرده است. همچنین، در تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه مبارزه با تامین مالی تروریسم مشارکت فعال داشته است. اصلاح برخی مواد آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پول‌شویی نیز در دستور کار این مرکز قرار دارد.
این مرکز با به‌روزرسانی فهرست اشخاص با خطر بالا و استفاده از تجارب وزارت اقتصاد و مرکز اطلاعات مالی اسپانیا، رویکرد مبتنی بر مدیریت ریسک را در مبارزه با پول‌شویی تقویت کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1274460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گم شدن 61 تن طلای بانک مرکزی صحت دارد؟

واکنش توییتری رسایی به استعفای ظریف+‌ عکس

واردات خودرو شتاب گرفت

کنایه رسایی به استعفای ظریف/ دستی دستی خودمون رو بدبخت کردیم!/ حالا چه کسی باید پاسخ توییت‌های ترامپ را بده؟

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 90 هزار تومان بازگشت

ریزش 57 هزار واحدی شاخص بورس

دستور ویژه رئیس عدلیه در رابطه با ارز

راه‌های تحول‌ بخشیدن به تقاضای انرژی در صنعت نفت

فراگیری پوشش بیمه دی توازن و ثبات ایجاد می‌کند/ پیشنهاد ایجاد شعبه در غرب مازندران

افزایش ساعت کاری پایا و ساتنا در ایام پایانی سال

خرید نهال گردو، بادام و صنوبر: سرمایه گذاری در آینده و درامد میلیاردی بعد از 7سال

فروش نهال صنوبر3 و4 ساله با ارتفاع 6 و 7متری به قیمت 40هزارتومان در شعبه تهران نهالستان یاسین

ساعات کاری ساتنا و پایا در روزهای 29 و 30 اسفندماه

ظریف تیتر رسانه‌های خارجی شد/ عکس پربازدید از ظریف در شبکه تلویزیونی ترکیه + عکس

گلدیران، پیشرو در حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان

تردید اوپک‌پلاس برای آغاز برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه نفت

کلاهبرداری به بهانه «واریز سود سهام عدالت» و «کالا برگ الکترونیکی»

ساعات کاری ساتنا و پایا در روزهای پایانی سال افزایش یافت

تکذیب ادعای گم شدن طلای بانک مرکزی

5میلی‌گرم طلا بدون قرعه‌کشی هدیه بگیرید

برگزاری سومین نشست قرارگاه ویژه مدیریت ناترازی انرژی

قیمت طلا، سکه و ارز 13 اسفندماه 1403؛ طلا و سکه ریزشی شد

قیمت رسمی فروش نفت ایران در مارس اعلام شد

درخواست طالبان برای افزایش همکاری رسانه‌ای با ایران

مهر تایید ایران بر میانجی‌گری روسیه برای مذاکره با آمریکا؟ + فیلم

«شورای ذی‌نفعان»

هرج و‌ مرج در بورس

خرید نهال گردو، بادام و صنوبر: سرمایه گذاری در آینده ودرامد میلیاردی بعد 7سال

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه 13 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا و سکه+‌ جدول

همسر رونالدو محجبه شد+ عسک

قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه 13 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا و سکه+‌ جدول

سخنگوی وزارت خارجه: جواب تقابل، تقابل خواهد بود

قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه 13 اسفند 1403/ افزایش قیمت دلار

واکنش تهران به احتمال میانجیگری امارات بین ایران و آمریکا

برخورد با افزایش بی‌رویه نرخ بلیت هواپیما در آستانه سفرهای نوروزی

ادغام، رقابت بنگاه‏‏‌ها و سرمایه شناختی

چالش تازه در بورس

چرا ترامپ درباره بازارهای مالی صحبت نمی‌کند؟

بازارها در دوره پسا همتی

اخراج مدافع بورس

نتانیاهو و همسرش در عربستان مسخره شدند

فروش نهال گردو اصلاح شده به مناسبت روزدرختکاری تحت نظر جهادکشاورزی فقط 67 هزارتومان!

بانک بابک زنجانی در تهران روئیت شد + عکس

فروش نقدی مدیران خودرو اسفند 1403 + شرایط

شوک سرمای تهران به شوالیه‌های زردپوش + عکس

ساعت اجرای طرح ترافیک در ماه رمضان تغییر کرد؟

مصرف 12 درصدِ گاز کشور توسط استان تهران

آخرین قیمت ارزهای توافقی؛ دلار رشد کرد

سرنوشت طرح کالابرگ؛ از دهه 60 تا کنون

معاون رئیس جمهور: 127 میلیاد دلار در سال یارانه پنهان انرژی داریم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی