بازار آریا

آخرين مطالب

رئیس کمیته دستمزد: قیمت پیشنهادی نمایندگان کارگران 23 میلیون تومان است؛ با این شرایط کارگران 3 به 7 بازنده‌اند اقتصاد ایران

رئیس کمیته دستمزد: قیمت پیشنهادی نمایندگان کارگران 23 میلیون تومان است؛ با این شرایط کارگران 3 به 7 بازنده‌اند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تجارت نیوز / ما زمانی می توانیم از احقاق حقوق کارگران در شورای عالی کار مطمئن باشیم که دولت در مقام یک میانجی و ریل گذار عمل کند نه در مقام یک کارفرما که سعی دارد نظرات خود را به جامعه کارگری تحمیل کند.
باز هم مساله تعیین دستمزد به آخرین روزهای اسفند موکول شد و هنوز از جلسات شورای عالی کار هیچ نتیجه مشخصی در مورد دستمزد کارگران در سال 1404 بیرون نیامده است.
برخی معتقدند دولت سعی دارد دستمزد 14 میلیون تومانی را به کارگران تحمیل کند و برخی دیگر تصویب هر مبلغی کمتر از نرخ تورم و قیمت سبد معیشت را ناامید کردن نیروی کار و بی‌توجهی به نیازهای جامعه کارگری می‌دانند.
اما یکی از نکاتی که عموماً فعالان کارگری بازگو می‌کنند بی‌توجهی دولت به نقشی است که در شورای عالی کار دارد. بر اساس قانون، دولت باید نقش ریل‌گذاری و میانجی را بازی کند اما اغلب در تمام این سال‌ها دولت به عنوان یک کارفرمای بزرگ سعی در تضییع حقوق کارگران و برآورده کردن نیاز کارفرما داشته است.
طبق آخرین اخبار منتشرشده از سوی شورای عالی کار، قیمت سبد معیشت که بر اساس تورم دی‌ماه تعیین شده 23 میلیون تومان است اما مساله اینجاست که تورم در بهمن‌ماه به شکل بی‌سابقه‌ای رکورد شکسته و از همین روست که اعضای کارگری شورای عالی کار خواستار بازبینی در نرخ سبد معیشت شده‌اند.
این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که هفته گذشته سخنگوی دولت اعلام کرد دولت هر مبلغی را که شورای عالی کار برای دستمزد کارگران تصویب کند می‌پذیرد اما سوال این است که دولت تا چه حد در تعیین دستمزد می‌تواند اعمال نظر کند و نظر اعضای کارگری این شورا چقدر مد نظر قرار می‌گیرد.

کارگران 3 به 7 بازنده‌اند!
فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «وقتی سخنگوی دولت از پذیرش دستمزد تعیین‌شده از سوی شورای عالی کار در دولت سخن به میان می‌آورد در واقع می‌داند که تجمیع آرای کارفرما با نمایندگان دولت که در این شورا حضور دارند هفت رأی است در حالی که نمایندگان کارگری تنها سه رأی دارند و از همین الان هم می‌توان حدس زد که کارگران در این کارزار سه به هفت بازنده نهایی خواهند بود.»
او می‌افزاید: «زمانی می‌توانیم از احقاق حقوق کارگران در شورای عالی کار مطمئن باشیم که دولت در مقام یک میانجی و ریل‌گذار عمل کند نه در مقام یک کارفرما که سعی دارد نظر خود را به جامعه کارگری تحمیل کند. این اتفاق سال‌هاست که رخ داده و باز هم ممکن است در نهایت این دولت باشد که به‌تنهایی و بدون در نظر گرفتن نمایندگان کارگری نرخ مزد را تعیین کند.»
این فعال کارگری در پاسخ به این سوال که آیا خبر تحمیل مزد 14 میلیون تومانی به کارگران صحت دارد یا نه توضیح می‌دهد: «چنین چیزی مطرح نیست. عموماً افرادی که اخبار را رصد می‌کنند با توجه به دانسته‌ها محاسباتی انجام می‌دهند و به اعدادی می‌رسند که اصلاً دقیق نیست.»
توفیقی می‌گوید: «این رقم حتی در جلسات هم مطرح نشده، فعلاً تنها رقمی که گفته شده همان 23 میلیون و 500 هزار تومان است که بر اساس محاسبه سبد معیشت دی‌ماه بوده ولی با توجه به بند 2 ماده 41 قانون کار حالا باید نرخ جدید سبد معیشت بنا بر تورم بهمن‌ماه که رکورد زده تعیین شود. فعلاً دولت چهاردهم در حال رکوردشکنی است.»
در نهایت دولت تصمیم‌گیرنده نهایی مزد کارگری است
رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها در بخش دیگری از صحبت‌هایش توضیح می‌دهد: «مساله اینجاست که در نهایت دولت به عنوان یک کارفرمای بزرگ همیشه در تصویب دستمزد اعمال نظر می‌کند. حتی زمانی که دستمزد در شورای عالی کار تصویب و وزیر برای امضای نهایی در شورا حاضر می‌شود، قبل از هر کاری با معاون اول رئیس‌جمهور مشورت می‌کند و در نهایت این نظر دولت است که اعمال می‌شود.»
توفیقی در پایان پیش‌بینی خود را از رقم دستمزد کارگران و مبلغ نهایی آن برای سال 1404 چنین بازگو می‌کند: «متاسفانه نمی‌توانم پیش‌بینی خوبی داشته باشم. عموماً دولت‌ها در آخرین لحظه از تن دادن به قانون سر باز می‌زنند و در نهایت باز آنچه مصوب می‌شود با تورم موجود در کشور همخوانی نخواهد داشت و مساله کوچک شدن سفره کارگران نیز ادامه می‌یابد.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272505/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سهم برخی رسانه ها از بودجه 1404

پیش بینی بانک های مختلف برای قیمت طلا در 2025

قیمت طلا، سکه و دلار امروز سه‌شنبه 7 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا و دلار

ادارات و بانک‌های این استان یک ساعت دیرتر باز می‌شوند

قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 7 اسفند 1403/ کاهش قیمت‌ طلا 18 عیار+ جدول

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز سه‌شنبه 7 اسفند 1403+ جدول

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز سه‌شنبه 7 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا و دلار

ورود ضعیف زوتی به بازار ایران/ این محصول نیسان جایگزین می‌شود؟

یبار برای همیشه موهاتو پرپشت و ضخیم کن!

ایجاد انبار هوشمند نگهداری طلا برای نظارت

پیگیری و حل مسئله سرلوحه کار امور حقوقی باشد

بهره‌برداری از ایستگاه پایش آنلاین هوا در شهرک پتروشیمی مکران

ماموریت بورس در بازارها

تهران فردا تعطیل شد؟

تصادف مرگبار در نیشابور+ آمار کشته‌ها و مصدومان

زمان بازگشایی هراز و کندوان اعلام شد

پاداش 50 میلیونی برای گزارش استخراج غیرمجاز رمزارز‌ها

گزافه‌گویی نتانیاهو علیه ایران

سمنان فردا تعطیل شد

مدارس این استان فردا غیرحضوری شد

تعطیلی دستگاه‌های اجرایی این استان در روز چهارشنبه

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود

ریزش بازار ارزهای دیجیتال پس از اظهارات ترامپ

تسویه طلب داروخانه‌ها در این زمان

رنگ سرخ بازار طلا و ارز؛ ساز مخالف نیم سکه با کاهش قیمت ها

بررسی هوشمندسازی و دیجیتالی‌کردن میدان دارخوین

دور دوم پیش فروش سکه چه زمانی است؟

این خودروی خارجی در بازار ایران شکست خورد/ خودروهای جایگزین در راهند

مدارس مشهد فردا غیرحضوری شد

صادرات این میوه‌ها تا 2 ماه ممنوع شد

ممنوعیت 2 ماهه صادرات خرما، سیب و پرتقال

رئیس کمیته دستمزد: قیمت پیشنهادی نمایندگان کارگران 23 میلیون تومان است

وزیر کار درباره تعیین حقوق کارگران چه گفت؟

پشت‌پرده دیدار زلنسکی با وزیر ترامپ/ فریادهای رئیس‌جمهور اوکراین پشت درهای بسته

قیمت طلا امروز سه‌شنبه 7 اسفند 1403/ رشد قیمت

موضع روسیه درباره تحریم‌های ضدایرانی از زبان خانم سخنگو

تصویب جدول مربوط به طرح‌های عمرانی

عرضه برنج 40 هزار تومانی با قیمت 80 هزار تومان

بودجه تقویت توان دفاعی کشور اعلام شد

جدول مربوط به تعرفه‌های درآمدها تصویب شد

رفت و برگشت قیمت دلار و سکه؛ بازار طلا در جست‌و‌جوی سیگنال

نخستین تصاویر از دستگیری اعضای تیم تروریستی جیش‌الظلم در چابهار + فیلم

روایت تجارت نیوز از بدهی دولت به بانک مرکزی که از 627 هزار میلیارد تومان گذشت

مصرف بی‌سابقه گاز در پایتخت؛ رکورد جدید ثبت شد

ماجرای دیزلی بودن اتوبوس‌های برقی تهران چیست؟/ واکنش سازمان اتوبوسرانی

دستگیری 6 نفر از اعضای گروهک ترویستی و هلاکت یک نفر در چابهار‌

ماندگاری هوای سرد در پایتخت/ ادامه وزش باد در تهران

حقوق شهروندی ایثارگران باید مورد توجه ویژه قرار گیرد

به‌روز رسانی قوانین حوزه ایثارگری، ارائه خدمات را تسهیل می‌کند

بازارهای صادراتی پلیمر آریاساسول به 32 کشور رسید

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی