بازار آریا

آخرين مطالب

نشست ریاض جواب داد: زلنسکی آماده کناره‌گیری می‌شود

استعفا در ازای صلح اقتصاد جهان

استعفا در ازای صلح
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌‌‌جمهور اوکراین، روز یکشنبه (23 فوریه برابر با 5 اسفندماه) در برابر درخواست‌‌‌های دولت ترامپ برای میلیاردها دلار منابع طبیعی اوکراین عقب‌نشینی کرد؛ درحالی‌که برنامه‌هایی را برای نشست بزرگ سران اروپایی در روز دوشنبه‌(24 فوریه برابر با 6 اسفندماه) اعلام کرد.
«کنستانت مهئوت» و «اندرو کرامر» در گزارش دیروز دوشنبه برای نیویورک‌تایمز نوشتند، تلاش‌‌‌های رهبر اوکراین برای جلب حمایت اروپا با فشارهای آمریکا بر اوکراین همزمان شده است. ترامپ در روزهای اخیر پیام‌های سختی برای زلنسکی فرستاده که به نوعی تحقیر اوست و تهدیدهایی هم علیه اوکراین-در صورت عدم موافقت با قرارداد مواد معدنی- صادر کرد. زلنسکی گفت که ترامپ در حمله به اوکراین، دشمن را اشتباهی انتخاب کرده است. زلنسکی که در یک کنفرانس خبری در کی‌یف صحبت می‌کرد، گفت که اگر این مذاکرات و قراردادها به معنای صلح در اوکراین باشد، حاضر است از سمت خود کناره‌گیری کند. اظهارات او چند روز پس از آن بیان شد که ترامپ مشروعیت وی را زیر سوال برد و او را «دیکتاتور بدون انتخابات» خواند که بازتاب سخنان کرملین است. (دنیای اقتصاد در گزارش «بازگشت به عصر یالتا» در 2اسفندماه1403 به بررسی نشست ریاض پرداخته بود)‌.
هنوز مشخص نیست که آیا زلنسکی به‌طور جدی گزینه کناره‌‌‌گیری را بررسی می‌‌‌کند یا صرفا به آخرین حملات واشنگتن و مسکو پاسخ می‌دهد. زلنسکی افزود که خروج خود از قدرت را با ورود اوکراین به ناتو عوض خواهد کرد؛ شاید این یک مزاح باشد، زیرا هم ترامپ و هم پوتین به‌شدت با پیوستن اوکراین به این ائتلاف نظامی مخالف هستند. زلنسکی در آستانه سومین سالگرد تهاجم همه‌جانبه روسیه گفت: «اگر صلح برای اوکراین مستلزم کناره‌‌‌گیری من باشد، من آماده‌‌‌ام.» او افزود: «سناریوی دیگر: من می‌توانم موقعیت خود را با عضویت در ناتو عوض کنم.» رهبر اوکراین گفت که بیش از 30کشور در نشست‌های روز دوشنبه، چه به صورت حضوری در کی‌یف و چه به‌صورت مجازی، به‌عنوان نوعی ائتلاف حمایت از تلاش‌های جنگی اوکراین شرکت خواهند کرد. او گفت که این گردهمایی بر کمک‌های نظامی و تضمین‌های امنیتی برای اجرای هرگونه آتش‌بس احتمالی متمرکز خواهد بود.
زلنسکی گفت که هیچ توافقی را که بین ایالات‌متحده و روسیه بدون مشارکت اوکراین انجام شود، نمی‌پذیرد. او گفت: «ما این میز مذاکره را این‌گونه می‌بینیم: اوکراین به‌عنوان بخشی از اروپا، اروپا، ایالات‌متحده و روسیه. این چیزی است که ما آن را تصور می‌کنیم.» ناامیدی از مذاکرات به تشدید اختلاف بین زلنسکی و ترامپ دامن زده است، به ویژه پس از اینکه رهبر آمریکا مشروعیت سیاسی زلنسکی را زیر سوال برد و به دروغ ادعا کرد که اوکراین جنگ با روسیه را آغاز کرده است. متحدان اروپایی به زلنسکی توصیه کرده‌اند که رویارویی خود با رئیس‌جمهور آمریکا را کاهش دهد. اما روز یکشنبه اظهارات قبلی خود را تکرار کرد و ادعای خود را مبنی بر اینکه ترامپ در یک «حباب نادرست اطلاعات» زندگی می‌کند، تکرار کرد.
عقب‌نشینی زلنسکی از قرارداد معادن در روز یکشنبه می‌تواند باعث عصبانیت بیشتر ترامپ شود؛ چراکه رئیس‌جمهور برای یک توافق معدنی و یک توافق صلح با شرایطی که می‌خواهد دیکته کند، فشار می‌آورد. زلنسکی گفت که در حال حاضر اوکراین و ایالات‌متحده در مذاکرات بر سر معامله معادن و سایر منابع طبیعی اوکراین در قبال کمک‌های آمریکا دچار بن‌بست هستند. زلنسکی گفت که هنوز آماده امضای آخرین پیشنهاد ایالات‌متحده نیست؛ پیشنهادی که اوکراین را ملزم می‌کند با استفاده از درآمدهای حاصل از منابع طبیعی، 500 میلیارد دلار به ایالات‌متحده بپردازد. زلنسکی با اشاره به اینکه مذاکرات ادامه خواهد یافت، گفت: «من چیزی را امضا نمی‌‌‌کنم که 10 نسل از اوکراینی‌‌‌ها مجبور به بازپرداخت آن باشند.» او گفت که با استفاده از درآمد اوکراین از منابع طبیعی، پرداخت 500 میلیارد دلار ممکن است 250سال طول بکشد که او آن را مبلغی غیرواقعی خواند.»
در عین حال، زلنسکی گفت که ممکن است در نهایت چاره‌‌‌ای جز امضای قرارداد نداشته باشد. او گفت: «اگر ما مجبور هستیم و نمی‌توانیم بدون آن کار کنیم، احتمالا باید آن را دنبال کنیم.» عصر شنبه ‌(4اسفندماه)، ترامپ فشارها را بر اوکراین برای امضای قرارداد معدنی که اکنون بیش از 10روز است در مورد آن مذاکره می‌شود، افزایش داد. چندین پیش‌‌‌نویس توافق‌‌‌نامه قبلا توسط طرف اوکراینی رد شده است؛ زیرا حاوی ضمانت‌‌‌های امنیتی خاص ایالات‌متحده نیست که از کی‌یف در برابر تجاوزات بیشتر روسیه محافظت کند. ترامپ شامگاه شنبه در کنفرانس «کنش سیاسی محافظه‌‌‌کاران» گفت: «من فکر می‌‌‌کنم ما به یک توافق نزدیک شده‌‌‌ایم و بهتر است به یک توافق نزدیک باشیم.» او همچنین گفت: «ما به دنبال درخواست خاک کمیاب و نفت هستیم؛ هر چیزی که بتوانیم به‌دست آوریم.»
روز جمعه، ایالات‌متحده پیش‌نویس توافق جدیدی را پیشنهاد کرد که توسط نیویورک‌تایمز مشاهده شد؛ این توافق همچنان فاقد ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین و شامل شرایط مالی سخت‌تری نیز است. پیش‌‌‌نویس جدید باز هم درخواست ایالات‌متحده را تکرار می‌کرد که می‌گفت اوکراین نیمی از درآمدهای خود را از استخراج منابع طبیعی، از جمله مواد معدنی، گاز و نفت‌ و همچنین درآمدهای ناشی از بنادر و سایر زیرساخت‌‌‌ها را رها کند. بر اساس شرایط پیشنهادی، این درآمدها به صندوقی هدایت می‌شود که در آن ایالات‌متحده 100درصد سود مالی را در اختیار دارد و اوکراین باید تا رسیدن به 500میلیارد دلار در این صندوق مشارکت کند. این مبلغ بیش از دوبرابر ارزش تولید اقتصادی اوکراین در سال2021، قبل از جنگ است. زلنسکی گفت که این مبلغ با ارزش کمک‌‌‌های ایالات‌متحده به اوکراین تا کنون - حدود 120میلیارد دلار طبق گفته «موسسه تحقیقاتی کیل» که یک موسسه تحقیقاتی آلمانی است - نامتناسب است و او نمی‌‌‌پذیرد که اوکراین 500 میلیارد دلار به ایالات‌متحده بدهکار باشد، صرف‌نظر از اینکه دیگران چه می‌گویند.
زلنسکی همچنین به یک نقطه مهم دیگر در توافق پیشنهادی اشاره کرد و آن اینکه اوکراین ملزم به بازپرداخت دو برابر ارزش کمک‌های آینده آمریکا به آن کشور است. زلنسکی روز یکشنبه گفت: «توافق‌نامه بیان می‌‌‌کند که به ازای هر دلار کمک، اوکراین باید 2 دلار بازگرداند. به عبارت ساده، این یک وام 100درصدی است. من باید اصل پول را به اضافه 100درصد دیگر بپردازم.» این توافق، ایالات‌متحده را متعهد به ضمانت‌‌‌های امنیتی برای اوکراین یا قول حمایت نظامی بیشتر از کی‌یف نمی‌‌‌کند. کلمه «امنیت» حتی از فرمول موجود در نسخه قبلی قرارداد، به تاریخ 14فوریه که توسط روزنامه تایمز مشاهده شده بود، حذف شد که بیان می‌کرد هدف هر دو کشور دستیابی به «صلح و امنیت پایدار در اوکراین» است.
در عوض این توافق می‌گوید که بخشی از درآمدهای جمع‌آوری‌شده توسط صندوق، در بازسازی اوکراین سرمایه‌گذاری می‌شود. همچنین بیان می‌‌‌کند که ایالات‌متحده قصد دارد حمایت مالی بلندمدتی برای توسعه اقتصادی اوکراین ارائه کند، اگرچه رقمی مشخص نشده است. این تعهد بالقوه با این استدلال در کاخ سفید همخوانی دارد که صرف حضور منافع اقتصادی آمریکا در اوکراین از تهاجم روسیه در آینده جلوگیری می‌کند. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در مقاله‌ای که روز شنبه برای فایننشال‌تایمز نوشت، گفت: «این مشارکت اقتصادی با ارسال یک سیگنال روشن به مردم آمریکا، مردم اوکراین و دولت روسیه در مورد اهمیت حاکمیت و موفقیت آینده اوکراین برای ایالات‌متحده، پایه‌های یک صلح پایدار را ایجاد می‌کند.»
اما زلنسکی روز یکشنبه خاطرنشان کرد که حضور شرکت‌های آمریکایی در شرق اوکراین قبل از جنگ، روسیه را از حمله و اشغال آن سرزمین‌‌‌ها منصرف نکرده است. او روز یکشنبه گفت: واضح است که این تضمین صد‌در‌صدی نیست که روس‌‌‌ها به جایی که قبلا بوده‌‌‌اند نخواهند رفت. درحالی‌که اوکراین به مذاکره ادامه می‌دهد، مسکو هیچ نشانه‌ای از کاهش حملات خود نشان نمی‌دهد و روسیه یک‌شبه یک پهپاد بزرگ روسی را به شهرهای اوکراین پرتاب کرد. نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد روسیه 267پهپاد پرتاب کرده و این یک رکورد از زمان آغاز جنگ در سه سال پیش است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272199/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار درباره احتمال یخ‌زدگی جاده‌های این استان

واکنش مثبت روسیه به قطعنامه آمریکا درباره جنگ اوکراین

برخورد اتوبوس با کوه در شمال سبزوار / یک نفر کشته شد

تشریح کلان‌روندهای کسب‌وکار در اﺻﻔﻬﺎن ﺑﺎ ﻧﮕﺎه ﺑﻪ کلان‌روندهای ﺟﻬﺎﻧﯽ

دمیدن روح تازه بر تن رنجور گردشگری نصف جهان

رویای رشد 8 درصدی محقق می‌شود؟

ترامپ: زمان صلح فرا رسیده است

مکرون: خواستار یک توافق سریع هستیم

قطعنامه آمریکا برای پایان جنگ اوکراین تصویب شد

نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو منتشر شد

افزایش فشارهای کانادا علیه روسیه/ تحریم 76 فرد و نهاد مرتبط با این کشور

استقبال پوتین از پیشنهاد کاهش هزینه‌های نظامی/ آماده مذاکره درباره آن هستیم

تصادف 21 خودرو در جاده جنگلی دوهزار تنکابن

دو محرک مثبت خودروسازان

آیا قدرت‌گرفتن یک روند صعودی امکان‌پذیر شده‌است؟

رئیس قوه قضاییه: آماده‌ایم مسائل حقوقی گردشگران خارجی را رفع کنیم

دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ایران اعلام شد+ جزئیات

بازدید سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی از پروژه‏‏‌های توسعه‏‏‌ای و زیرساختی بندر چابهار

روسیه در دوراهی تورم و صلح

چالش‌های اقتصادی مرتس

دومین پله کاهشی دلار

مسیریابی طلا و ارز در سال پر ریسک

آمار معاملات روزانه - 1403/12/07

اجرای نمایش «هر روز نوروزه» برای کودکان

درددل‌های محسن شریفیان در کنسرت لیان

دعوت جین فوندا به شکستن سکوت

آنالیز داور دربی

فرعون سیتیزن‌کش!

رئال مادرید را می‌بینی پرسپولیس؟

شهرآورد در شهر تعطیل!

زنجیره فولاد - 1403/12/07

بازار فولاد - 1403/12/07

بازار آتی - 1403/12/07

بررسی بازار نقره در داخل و آن‌سوی مرزها

شکست سقف قیمتی شمش بورسی

افتتاح بزرگ‌ترین گلخانه هیدروپونیک شمال کشور

کیش به قطب گردشگری کشورهای اسلامی تبدیل می‌شود

به استانداران اختیار دهید

موفقیت طرح‏‏‌های مسکن در یزد

تحول ترانزیتی با «کریدور ارس»

بررسی ابهامات ترخیص محموله‌های آی‌فون توسط گمرک

ایران‌اکسس کردن سایت‌ها، عامل گسترش حملات فیشینگ است

چشم‌انداز و موانع اقتصادی توسعه اکوسیستم استارت‌آپ

هشت مساله پتروشیمی در 1404

سال سخت و پر چالش اقتصاد دیجیتال

خودروهای برقی‌‌‌ ارزان اروپایی در راه بازار

چالش‌‌های استلانتیس در مدیریت برندها

رمزارزها؛ فرصت یا تهدید؟

جادوی گمشده تنوع‌بخشی

تصویر روزانه صنایع بورسی - 1403/12/07

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی