بازار آریا

آخرين مطالب

در نشست وزیر میراث فرهنگی مطرح شد

ورود قوه قضائیه به ماجرای «حراج تهران» اقتصاد ایران

ورود قوه قضائیه به ماجرای «حراج تهران»
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : بیست‌ودومین حراج تهران درحالی برگزار شد که تعدادی اثر تاریخی با قدمت بیش از 100سال، از دوره‌های تاریخی صفویه و قاجاریه عرضه و فروخته شد. عنوان گران‌‌‌ترین اثر فروخته‌شده در این حراجی نیز به تابلوی نگارگری منسوب به «رضا عباسی» تعلق گرفت که 22میلیارد و 440میلیون تومان فروخته شد.
در بین مجموعه عرضه‌شده در این دوره آثاری از دوره تیموری نیز مشاهده می‌شود. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بیانیه‌‌‌ای برگزاری این حراج را غیرقانونی و فاقد مجوز اعلام کرد و حراج تهران در مقابل پاسخ داد که مجوز ورود و عرضه آثار تاریخی صفوی به بعد برای بیست‌‌‌ودومین دوره حراج آثار هنری توسط اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌دستی صادر شده است. این موضوع همان روز پایان نگرفت و در روزهای اخیر تبدیل به یک جنجال بزرگ شده است. دیروز سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری خود صراحتا اعلام کرد با آنچه اتفاق افتاده موافق نبوده‌‌‌ و از ورود قوه‌قضائیه به موضوع حراج اطلاع داد.
در همین رابطه علی دارابی، قائم‌مقام وزیر در این وزارتخانه، نیز با این یادآوری که مجوز حراج آثار معاصر کمتر از 100سال با وزارت ارشاد است، گفت: درباره حراج تهران چند مکاتبه انجام شده است. در نامه اول اعلام کردیم که آثار اصالت‌‌‌سنجی شود. این در حالی است که یگان حفاظت ورود پیدا کرد، سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود پیدا کرده و موضوع در حال بررسی است.
او گفت: درباره حراج‌‌‌ها حداقل در این چهار سال که در میراث فرهنگی بودم مجوز حراج‌‌‌ها به حداقل و یک یا دو مورد رسید که آن یک مورد هم که امضای من زیر آن است، سخت‌گیری‌‌‌هایی داشتیم. از طرفی، برای خود ما هم مساله است که چطور می‌شود یک اثری در سال1403 معاصر باشد و سال1404 که می‌شود و یک قرن از آن می‌‌‌گذرد، جنبه تاریخی پیدا می‌‌‌کند. این چالشی است که باید به آن توجه کنیم. اینها جزو آیین‌‌‌نامه‌‌‌ای است که اصلاح خواهیم کرد.
لیلا خسروی، سرپرست اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌دستی، نیز در این نشست درباره ماجرای حراج تهران و مجوزی که گفته می‌شود از سوی این اداره صادر شده است، توضیح داد: معتقدیم فرآیند حراج باید شفاف شود. هم برای اداره کل موزه‌ها و هم معاونت میراث فرهنگی طبق آیین‌‌‌نامه سال 84 خرید و فروش اشیایی که خارج از حفاری‌‌‌های باستان‌شناسی، چه مجاز یا غیرمجاز به دست آمده‌‌‌ باشند، ممنوع است.
او اضافه کرد: یک سری اشیا ممکن است در دست دارندگان و مالکان خصوصی باشد، ‌‌‌ مثل نقاشی‌‌‌ها، تابلوها یا نقاشی‌‌‌های قهوه‌‌‌خانه‌‌‌ای؛ اگر این آثار با قدمت بالای 100سال وارد حراج شوند باید از کارگروه ملی تجارت اموال تاریخی و هنری منقول مجاز مجوز بگیرند. در زمان مدیریت قبلی، موضوع حراج پارسه مطرح بود که کاملا قانونی انجام شد و باز این سر و صداها را داشتیم، چه قانونی و چه غیرقانونی به هر حال چون فرآیند شفاف نیست، با این مساله مواجه می‌‌‌شویم. باید این فرآیند بین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد شفاف شود تا این مسائل را نداشته باشیم.
مدیرکل موزه‌ها همچنین گفت: درباره حراج تهران راه‌حل قانونی را پیش می‌‌‌رویم. نامه‌‌‌ای را به من زدند که آیا این آثار بالای صد سال ـ که تعدادشان هم زیاد بود و گران‌‌‌ترین اثرشان هم متعلق به رضا عباسی بود ـ امکان خرید و فروش دارند که در پاسخ اعلام کردم پس از اخذ مجوزهای مربوطه طبق آیین‌‌‌نامه سال84 اشکالی ندارد. بعد از مدتی در فضای مجازی، قبل از آنکه کاتالوگ آثار به دست ما برسد اطلاعات آثاری که ما خواسته بودیم، در فضای مجازی پخش شده بود. این درحالی است که اداره کل موزه‌ها مرجع صدور مجوز نیست، دولت باید مجوز بدهد، دولت هم به وزیر میراث فرهنگی تفویض کرده است، وزیر میراث فرهنگی هم موضوع را به معاونت میراث فرهنگی سپرده است که این معاونت هم مسوولیت کارگروه ملی تجارت اموال تاریخی و هنری منقول مجاز را به عهده دارد که نماینده وزارتخانه‌های ارشاد، علوم و دیگر ارگان‌ها در آن حضور دارند و در این جلسه تصمیم می‌گیرند و مجوز صادر می‌شود.
این درحالی است که حراج تهران خارج از این رویه بود و قبل از اینکه وارد کارگروه شود و اطلاعات کامل را دریافت کنیم، آن را برگزار کردند و خود من از رسانه‌ها متوجه شدم که حراج برگزار شده و در رسانه‌ها آمده است که اداره کل موزه‌ها مجوز داده است؛ درحالی‌که این اداره اصلا مرجع صدور مجوز نیست و ما مجبور بودم در بیانیه‌‌‌ای اعلام کنیم مجوز صادر نکرده‌‌‌ایم و در نامه‌‌‌ هم آمده است که پس از دریافت مجوزه‌های لازم بلامانع است و در نامه دوم تشریح شده است طبق آیین‌‌‌نامه سال84 و دستورالعمل اجرایی 98 باید از کارگروه ملی تجارت اموال تاریخی و هنری منقول مجاز، مجوز بگیرند.
خسروی تاکید کرد: ما این روند را باید با وزارت ارشاد شفاف کنیم. یک سری اشیا دست مردم داریم و باید آنها را شناسنامه‌‌‌دار کنیم.
آثار تاریخی درحالی در حراجی‌‌‌ها عرضه می‌شود که طبق ماده17 قانون حفظ آثار ملی مصوب سال1309 «کسانی که بخواهند تجارت اشیای عتیقه را کسب خود قرار دهند باید از دولت تحصیل اجازه کرده باشند. همچنین خارج کردن آنها از مملکت به اجازه دولت باید باشد و اگر کسی بدون اجازه دولت درصدد خارج کردن اشیایی که در فهرست آثار ملی شده برآید اشیای مزبور ضبط دولت‌‌‌ می‌شود.»
همچنین در ماده8 دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی ـ ‌‌‌تاریخی و هنری منقول مجاز مصوب 1398.08.22 آمده است که «صدور مجوز حراج و فروش آثار هنری تجسمی شامل نقاشی، ارتباط تصویری، عکاسی و مجسمه‌‌‌‌سازی که از زمان تولید آنها «بیش از صد سال» نگذشته باشد، با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. حکم این ماده شامل حراج و فروش آثار و نفایس ملی نیست.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1270007/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیوان عدالت اداری رأی به واگذاری موقت ایران خودرو به کروز داد

افزایش تعداد مصدومان واژگونی اتوبوس در محور اسلام‌آباد غرب به کرمانشاه

معاون ترامپ خطاب به کشورهای اروپایی: تابع آمریکا باشید

بررسی درآمد مالیاتی دولت در سال آینده/ عملکرد دو پایه مالیاتی در اوج 6 ساله

توئیت امیر قطر درباره سفرش به تهران

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: در 10 سال گذشته به دلیل اجرا نشدن دو طرح، حداقل 20 میلیارد دلار زیان داشتیم

علت تاخیر چندین ساعته پرواز تهران - بوشهر اعلام شد

اما و اگرهای واگذاری ایران‌خودرو

نیروهای عملیاتی هلال احمر در 3 استان به حالت آماده‌باش کامل درآمدند

چین خطاب به آمریکا: از تعرفه برای زورگویی استفاده نکنید

عبور قیمت طلای جهانی از مرز تاریخی/ تداوم نوسان مثبت قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

مردم این استان منتظر کاهش محسوس دما و بارش برف و باران باشند

غریب آبادی: برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است و تحت نظارت آژانس انجام می‌شود

واردات میلیون ٢١١ تن کالای اساسی از ابتدای سال

عکس های رسمی ال 90 ایرانی منتشر شد

تورم در سایه تحریم؛ بخشی از مردم «مادون طبقه» شده‌اند!

نوسان مثبت قیمت دلار/ قیمت سکه در محدوده سرنوشت ساز

ورود پزشکیان به شهر قدس

تاکید دبیرکل جهاد اسلامی بر نقش موثر ایران در پیروزی‌های مقاومت

تزریق 862 میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری

عبده تبریزی: بازار ارز توافقی به تک‌نرخی شدن ارز کمک قابل توجهی می‌کند

انفجار قیمت طلا در راه است؟ / پیش‌بینی آینده قیمت طلا

قدردانی پوتین از ریاض برای میزبانی از مقامات روسیه و آمریکا

جزئیات بسته حمایتی مستاجران چه زمانی اعلام می‌شود؟

واکنش قالیباف به درگذشت 2 هنرمند

سناریوهای تعیین حداقل دستمزد 1404؛ هزینه معیشت کارگران چقدر است؟

قیمت ارز‌های دیجیتال امروز پنجشنبه 2 اسفند 1403؛ موتور اتریوم روشن شد

پیشنهاد انتقال گاز ایران از این کشور به چین

پزشکیان: ترامپ می‌خواهد چه کار کند؟/ آینده را ما درست می‌کنیم

واژگونی اتوبوس ده‌ها مصدوم برجای گذاشت

واریز تسهیلات وام ضروری و وام ازدواج به حساب بیش از 25 هزار بازنشسته

قیمت طلا امروز پنجشنبه 2 اسفند 1403/ کاهش قیمت+ جدول

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه 2 اسفند 1403+ جدول

قیمت امروز محصولات ایران‌خودرو/ افزایش قیمت تارا و ری‌را

912 واحد مسکونی مشارکتی در اندیشه به بهره‌برداری رسید

وزارت اقتصاد: باید پرونده ما با FATF عادی‌سازی شود

لغو کنفرانس مطبوعاتی در کی‌یف/ روابط آمریکا و اوکراین تیره و تار می‌شود؟

صرفه‌جویی ملی با جمع‌آوری گازهای مشعل

پزشکیان: مراکز هسته‌ای در ذهن بچه‌های ماست

آثار جدیدی از پیکاسو در ایران به نمایش درمی‌آید

وزیر راه: وام نهضت ملی مسکن دوباره افزایش می‌یابد

رفع محرومیت منطقه آغاجاری با اجرای پروژه‌های مسئولیت اجتماعی

سرلشکر سلامی در دیدار با زیاد النخاله: اسرائیلی‌ها به وضوح احساس شکست می‌کنند

آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی در این استان

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از 241 همت گذشت

انواع نهال های با کیفیت و درجه یک را به صورت چکی از ما بخرید !

صنوبر نیگرای ترکیه یک ساله 4هزارتومان دوساله 10 هزارتومان فرصت استثنایی وتکرار نشدنی

قیمت تاکسی‌های شاسی بلند تهران اعلام شد

اعتراض سازمان انرژی اتمی ایران به سیاسی‌کاری آژانس

بازدید سرزده رئیس جمهور از بازار تره بار شهریار

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی