بازار آریا

آخرين مطالب

بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور! اقتصاد ایران

بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - داده‌هایی که از سوی مرکز آمار در خصوص بیکاری و اشتغال منتشر می‌شود با واقعیت همخوانی چندانی ندارد. با وجود اینکه از نرخ بیکاری تک رقمی در کشور و به تبع آن در برخی استان‌ها از جمله گلستان خبر داده می‌شود اما معضل بیکاری در سال‌های اخیر به یکی از بزرگترین دغدغه‌های خانواده‌ها و دولت‌ها تبدیل شده است تا جایی‌که تقریباً همه نامزدهای انتخابات برای کسب رای مردم قول‌های زیادی را برای مسکن و اشتغال ارائه می‌دهند هرچند که بسیاری از این وعده‌ها روی زمین می‌ماند و معضل بیکاری به ویژه میان فارغ التحصیلان دانشگاهی به قوت خود باقی است.
به نظر می‌رسد در گام نخست باید تعریف استاندارد و منطبق با واقعیت از بیکاری ارائه داد. چند ساعت کار در هفته هم در قالب اشتغال تعریف می‌شود در حالیکه در واقعیت این تعریف چندان جایگاهی ندارد.
بنابراین برای برنامه ریزی درست ابتدا باید آمار درست ارائه شود در غیر این صورت دور باطل ارائه آمارهای دور از واقعیت ادامه خواهد داشت و به دلیل نداشتن برنامه‌ریزی درست، بر بیکاری در جامعه افزوده خواهد شد.
بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور! مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان نرخ بیکاری استان در سه ماه پاییز 1403 را 9.9‌ درصد اعلام کرد در حالیکه در کشور این شاخص 7.2 درصد بوده است.
براساس آمارهای موجود نرخ بیکاری استان در سال گذشته 9.7 درصد و در کشور 8.1 درصد بود. این شاخص در سه ماه منتهی به 1403 نیز با وجود اینکه در کشور این نرخ همچنان 8.1 درصد بوده در گلستان 9.2 درصد گزارش شده است.
شورای اشتغال استان همیشه در ابتدای تعهد اشتغال دستگاه‌های اجرایی را اعلام و به ادارات ابلاغ می‌کند. در سالجاری تعهد اشتغال استان 23 هزار و 97 نفر بود که بنا به گفته ” حسینعلی خواجه مظفری” تا کنون 22 هزار و 300 شغل در سامانه رصد به ثبت رسیده که معادل 96.5 تعهد اشتغال استان است.
البته در درستی آماری که در قالب سامانه رصد به ثبت رسیده، تردیدهایی وجود دارد. چنانکه برخی از دستگاه‌های اجرایی هر مجوزی که صادر کرده‌اند را به عنوان اشتغال در این سامانه ثبت می‌کنند در حالیکه از صدور مجوز تا اشتغال ممکن است چندسال طول بکشد یا اینکه برخی مجوزها هم بعضاً تمدید شده و این هم در آمار اشتغال هرسال محاسبه می‌شود.
در برخی موارد برای راه‌اندازی یک کسب و کار نیاز به مجوزهای مختلف از دستگاه‌های اجرایی است و هر دستگاهی صدور مجوز برای این کسب و کار را در آمار اشتغال خود محاسبه می‌کنند.
ثبت 5 هزار شغل غیرواقعی در سامانه رصد! مدیرکل تعاون‌، ‌کار و رفاه اجتماعی گلستان با تایید این مسئله گفته که ما هم معتقدیم که آمارهای ثبت شده به عنوان اشتغال ایجاد شده در استان واقعی نیست. برخی دستگاه‌ها با یک مجوز مدعی ایجاد اشتغال هستند. سامانه رصد به تازگی به سامانه تامین اجتماعی متصل شده است و این آمارها کمی صحت بیشتری پیدا کرده است.
خواجه مظفری در خصوص راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در استان گفته که راستی‌آزمایی‌ها به سه شیوه پیامکی، تلفنی و بازدید حضوری انجام می‌شود و به محض اینکه شغلی در سامانه ثبت شد برای صاحب کدملی درج شده، پیامک ارسال می‌شود و از افراد خواسته می‌شود در صورت مغایرت اطلاعات ثبت شده‌‌، به سامانه مراجعه کنند. علاوه براین با همه افرادی که در سامانه رصد ثبت شدند تماس تلفنی گرفته می‌شود و در نهایت نیز بازدیدهای میدانی از سوی کارشناسان اداره کار و بخش خصوصی انجام می‌شود.
بنا به گفته مدیر‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با راستی‌آزمایی‌های انجام شده حدود 17 هزار مورد از اشتغالی که در رصد به ثبت رسیده مورد تایید است که حدود 73 درصد این آمار را شامل می‌شود.
بیکاری بین تحصیل‌کرده‌ها بیشتر است یکی از موضوعات مورد توجه نرخ بالای بیکاری بین فارغ التحصیلان دانشگاهی است. هرچند مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آمار دقیقی از این شاخص ارائه نکرده است گفته که در هنه جای کشور نرخ بیکاری تحصیل‌کرده‌ها بیشتر از افراد دارای دیپلم و زیردیپلم است.
آن‌طور که خواجه مظفری گفته امسال برای استان‌ها تعهد اشتغال ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی در نظر گرفته شده است که در استان سه هزار و 593 شغل تعهد شده که سه هزار و 10 نفر در سامانه ثبت شده‌اند.
تغییر فرهنگ کار و اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی صرفاً به‌دنبال شغل دولتی نباشند‌، در کاهش بیکاری یک امر ضروری است. اکنون ما با کمبود کارگر ماهر مواجه هستیم و برخی طرح‌ها مانند آموزش جوار کارگاهی می‌تواند هم نیاز بنگاه‌های اقتصادی به نیروی کار را تامین کند و هم بهره وری در این واحدها افزایش دهد.
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی یکی دیگر از شاخص‌های مهم در حوزه اشتغال نرخ مشارکت اقتصادی در استان است‌. متاسفانه در سال‌های گذشته نرخ مشارکت اقتصادی در استان نسبت به کشور پایین‌تر بوده است.
در سال گذشته نرخ مشارکت اقتصادی در کشور 41.3 درصد بود اما این شاخص در استان گلستان 39.8 درصد بود. امسال هم میانگین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور 41.7 درصد بوده و در استان نیز این شاخص با رشد امیدوارکننده‌ای به 40.9 درصد رسیده است که نشان دهنده امید مردم به حوزه‌های اقتصادی است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1266077/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عدالت نه‌تنها در رشد اقتصادی، بلکه در تمامی ابعاد جامعه تأثیرگذار است

پرواز مستقیم گرگان-آکتائو راه‌اندازی شد

رونمایی از سامانه بومی فرونشست انجام شد

مشکلات اقتصادی با اقدامات جهادی و خلاقانه جوانان حل خواهد شد

برق دزدی آشکار حدود 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور/ جمع‌آوری بیش از 240 هزار دستگاه از سراسر کشور

معاون امور بانوان رئیس جمهور از 2 طرح درمانی بوشهر بازدید کرد

شمخانی: مذاکره باید در زمان «مناسب» انجام شود/ چشم انداز پرونده «رفع تحریم‌ها» را رو‌به‌جلو نمی‌بینم، مگر اینکه رویکرد طرف مقابل منطقی، محترمانه و سازنده شود

جلسه استیضاح وزیر اقتصاد تا دو هفته آینده برگزار می‌شود

انفجار یک بمب دست‌ساز / زن 44 ساله در دم فوت کرد

پیام کوتاه ترامپ در تروث سوشیال علیه بایدن

سردی مداوم پاهای شما نشانه چیست؟

توزیع کالابرگ رمضان و عید بین دهک‌های 1 تا 7

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در هفته آخر بهمن ماه 1403

اتصال راه‌آهن بوشهر به شیراز کلید حل مشکلات اقتصادی است

برون‌رفت از چالش‌های کنونی، مستلزم تقویت جامعه مدنی است

ترسیم الگوی اقتصادی اسلامی راه برون رفت از مشکلات است

به دنبال همدلی و هم افزایی برای مقابله با جرایم اقتصادی هستیم

برق دزدی آشکار حدود 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور/همکاری پلیس امنیت اقتصادی با صنعت برق به کاهش ناترازی کمک می‌کند

سرایا القدس: به توافق آتش بس تا زمانی پایبند خواهیم بود که ...

قیمت طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403/ کاهش قیمت‌ها+ جدول

مقام ارشد آمریکایی به کی‌یف سفر کرد

قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403/ کاهش قیمت‌ها+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403/ کاهش قیمت

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403/ کاهش قیمت‌ها+ جدول

توزیع کالابرک رمضان و عید بین دهک‌های 1 تا 7

500 هزار تومان هدیه بانک آینده با نصب اپلیکیشن آبانک

خیز ارمنستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا

سرمربی فولاد خوزستان به عیادت آرمان امیدی رفت

دانلود جوکر 2 فصل 5 قسمت 4 فینال آقایان (جوکر 2 فصل 5 قسمت 4 چهارم) کامل حجم رایگان

دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران با دبیرکل کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد

پیش بینی قیمت دلار 25 بهمن 1403

مرحله کشوری سی‌وششمین دوره مسابقات قرآن کریم و معارف اسلامی برگزار می‌شود

انتشار 10 عنوان کتاب کودک نشر شاهد در ایام دهه فجر

پیش‌بینی قیمت دلار تا پایان بهمن 1403؛ پایان دوران گستاخی دلار؟

لزوم ایجاد «ناتو آسیایی» با همکاری آمریکا و ژاپن/طرحی برای مهار ایران، روسیه، چین و کره شمالی

تاریخ جلسه استیضاح همتی مشخص شد!

مشکلی در تأمین کالاهای اساسی مردم اردبیل نداریم

ضرورت رویکردهای نوآورانه برای تقویت زنجیره‌های ارزش و انسجام اقتصادی

حماس: اسرائیل بسیاری از بندهای توافق آتش‌بس را اجرا نکرده است

برای 10 استان کشور هشدار نارنجی صادر شد/ احتمال وقوع بهمن در اکثر مناطق کوهستانی

نخستین محموله 550 تنی سیب زمینی وارد کشور شد

جهاد اسلامی توپ را در زمین اسرائیل انداخت

عقبگرد قیمت‌ها در بازار

با کمتر از 10 میلیون تومان چه تلویزیون هایی می توان خرید؟

شرکت گاز: شمال نروید

جدال اقتصاد ایران با تحریم‌؛ تحریم‌ها چقدر اثرگذارند؟

گام‌های تازه برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان صنعت نفت

افزایش 43 درصدی تحویل نفت‌گاز نیروگاهی

نرخ اعلام شده خرید تضمینی گندم صدای رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی را درآورد

پزشکیان: اگر بر اساس استاندارد گاز و برق مصرف کنیم همه مشکلات از بین می‌رود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی