بازار آریا

آخرين مطالب

کارگران چطور می‌توانند مالیات اضافی را پس بگیرند؟ اقتصاد ایران

کارگران چطور می‌توانند مالیات اضافی را پس بگیرند؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - شیوه استرداد مالیات اضافی اخذ شده از کارگران تشریح شد.

سازمان امور مالیاتی اخیراً در بخشنامه‌ای از امکان استرداد مالیات اضافی اخذ شده از کارگران خبر داد؛ «آرمین خوشوقتی» کارشناس ارشد حقوق و روابط کار در ارتباط با این بخشنامه، توضیح داد: براساس آرای مکرر دیوان عدالت اداری، اینطور مقرر شد که مزایای رفاهی و انگیزشی مشمول مالیات بر حقوق نشوند؛ سازمان امور مالیاتی مدتهای مدید این الزام را اجرایی نکرد تا اینکه در چهاردهم بهمن، این سازمان بخشنامه‌ی جدیدی صادر کرد.
او افزود: خبر خوب اینکه در این بخشنامه تصریح شده این امکان وجود دارد که حقوق‌بگیران برای حقوق سال‌های گذشته به سازمان امور مالیاتی مکاتبه کنند و استرداد مالیات اضافی را درخواست کنند.
اما استرداد مالیات اضافی چگونه امکان‌پذیر است؛ این کارشناس حقوقی در پاسخ گفت: سوال اصلی این است که برای مطالبه مالیات اضافی چقدر زمان داریم؛ طبق قانون برای هر سال از تیرماه تا پایان اسفند سال مالی بعد می‌توان اقدام کرد؛ مثلاً برای مطالبه مرداد 1402، از تیر 1403 تا اسفند 1403 فرصت هست؛ اما در بخشنامه‌ی جدید سازمان امور مالیاتی، اینطور آمده اگر اضافه پرداخت مالیاتی به این دلیل باشد که حقوق‌بگیر از مقررات اطلاع نداشته یا سازمان امور مالیاتی به هر دلیلی مالیات اضافی گرفته یا کارفرما مالیات اضافه پرداخته، محدودیت زمانی برای استرداد وجود ندارد.
خوشوقتی ادامه داد: بنابراین کارگرانی که ظرف سال‌های قبل مالیات‌پردازی داشته‌اند، می‌توانند با مکاتبه با سازمان امور مالیاتی، مالیات گرفته شده بابت مزایای رفاهی و انگیزشی را پس بگیرند.
این کارشناس حقوقی با بیان اینکه «از سال 1378 دریافت مالیات از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران ممنوع بوده است» تصریح کرد: لذا مالیات مزایای رفاهی و انگیزشی پرداخت شده از سال 1378 قابل استرداد است منتها یک نکته وجود دارد؛ مالیات هر سال به نرخ همان سال مسترد می‌شود. مثلاً ممکن است مالیات برخی سال‌های گذشته به هزار تومان هم نرسد و بسیار ناچیز باشد اما این مالیات در چهار پنج سال اخیر، مبلغ قابل توجهی شده و کارگران شاغل و بازنشسته می‌توانند برای استرداد آن اقدام کنند.
خوشوقتی در تعریف مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران گفت: در تشخیص موراد مشمولِ عنوان کلیِ مزایای رفاهی و انگیزشی، هنوز هم اما و اگرهایی وجود دارد؛ اما پنج مورد شفاف و روشن از مزایای رفاهی و انگیزشی برای مشمولین قانون کار وجود دارد؛ به این پنج مورد در تبصره 3 ماده 36 قانون کار اشاره شده و عبارت هستند از کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار یا همان بن خواربار، کمک هزینه مسکن، کمک هزینه عائله‌مندی، حق تاهل که از ابتدای سال 1403 اضافه شده و در نهایت پاداش افزایش تولید یا پاداش بهره‌وری که به تایید مراجع ذیصلاح یا همان وزارت کار رسیده باشد؛ رقم پاداش افزایش تولید تا 30 درصد حقوق می‌تواند افزایش یابد و بنابراین مولفه‌ی بسیار مهمی‌ست.
وی با بیان اینکه «این پنج مولفه مزدی بدون هیچ شک و شبهه جزو مزایای رفاهی و انگیزشی مشمولان قانون کار هستند» ادامه داد: کمترین کار این است که کارگران مبالغ این پنج مولفه را از فیش‌های حقوقی سال‌های قبل خود استخراج کنند و برای استرداد مالیات دریافتی بابت آن‌ها اقدام نمایند.
«مراجعه فردی کارگران به سازمان امور مالیاتی سخت است؛ مدیریت آن نیز برای سازمان امور مالیاتی دشوار است»؛ خوشوقتی با بیان این مطلب افزود: بنابراین سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که اگر کارگران هنوز در شرکت مذکور کار می‌کنند، کارفرما می‌تواند نسبت به درخواست استرداد مالیات اضافی اقدام کند منتها وقتی سازمان امور مالیاتی در سامانه خود نسبت به تهاتر مالیات فعلی حقوق بگیر با مالیات اضافی او اقدام می‌کند، ممکن است خودِ حقوق‌بگیر از این کار یا جزئیات آن مطلع نشود و این عدم شفافیت، موجب بروز اختلاف شود.
پذیرش استرداد مالیات اضافی از سوی سازمان امور مالیاتی آیا مشمول پرداخت خسارت هم می‌شود؛ پاسخ خیر است؛ این کارشناس حقوقی با تاکید بر اینکه قرار نیست سازمان امور مالیاتی بابت اخذ مالیات اضافی در طول سالیان دراز خسارت بپردازد؛ گفت: خسارت تنها در صورتی پرداخت می‌شود که سازمان امور مالیاتی ظرف سه ماه مالیات اضافی درخواستی را مسترد نکند.
خوشوقتی در ارتباط با چگونگی پذیرش ماجرا توسط سازمان امور مالیاتی گفت: خبر بد اینکه متاسفانه سازمان امور مالیاتی در بودجه 1404 مزایای رفاهی و انگیزشی را مشمولِ مالیات کرده است؛ به عبارتی، در بند ز قانون بودجه سال آینده به صراحت اشاره شده که مزایای رفاهی و انگیزشی مشمول کسر مالیات هستند؛ البته این بند در قوانین بودجه سال‌های قبل هم بعضاً وجود داشته است. بنابراین این استرداد مالیات اضافی مربوط به قبل از سال 1404 است و سال بعد ظاهراً قرار است بازهم از مزایای رفاهی کارگران مالیات بگیرند.
وی با بیان اینکه «کارگران برای استرداد مالیات اضافی دو راه در پیش رو دارند» تصریح کرد: اگر هنوز قرارداد کاری کارگر با کارفرمای سابق استمرار دارد، می‌تواند از کارفرما بخواهد که برای استرداد مالیات اضافی مکاتبه کند و نیازی به شکایت و مراجعه نیست ولی گر کارگر دیگر در آن کارگاه مشغول به کار نیست، می‌تواند شخصاً با سازمان امور مالیاتی مکاتبه کند و درخواست استرداد نماید. 

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1262744/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر آموزش و پرورش پیام تسلیت داد

حمله هوایی جنگنده‌های اسرائیلی به لبنان

قالیباف به تماشای فیلم نشست/ حضور رئیس مجلس در اکران مردمی جشنواره فیلم فجر + عکس

ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران درباره واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی

برف راه ارتباطی 60 روستا را قطع کرد

انتقاد آمریکا از هزینه‌های ترانزیتی کانال پاناما

ادعای تازه زلنسکی علیه پوتین

پیام تسلیت و ابراز همدردی وزیر راه در پی فوت دانش‌آموزان کرمانی

سورپرایز ویژه آذربایجان برای جهان

چینی بودن منشا ویروس کرونا حقیقت دارد؟+ فیلم

حمدان: فلسطینیان بیش از 75 سال است که برای حقوق خود مبارزه کرده‌اند

با 265 میلیون تومان، پژو206 بخرید

شهرک مردمی سدید غول معدنی ایران را از واردات نجات داد

کارهای اقتصادی به مردم واگذار شود خودشان مشکلات را حل می کنند

اسامی فوتی‌های واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی مشخص شد

اتهام تازه زلنسکی علیه پوتین

گردشگری، بزرگترین منبع برای رونق اقتصادی همدان است

دولت بخواهد متصدی همه امور باشد مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد

دولت برای حل مشکلات بخش خصوصی مصمم است

وضعیت وخیم کودکان غزه به روایت یونیسف

تشکیل پرونده قضایی درباره واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی

قیمت لیر ترکیه در کانال جدید

سفیر روسیه: غرب تلاش می کند ایران را به برداشتن گام های سخت ترغیب کند

کارگران چطور می‌توانند مالیات اضافی را پس بگیرند؟

عارف پیگیر حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی شد

اصفهان می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند

سردار محسن رضایی: قزوین، مهد پرورش شهدای شاخص کشور است

لزوم اقدام جدی بانک مرکزی برای حل معضل حساب‌های بانکی اجاره‌ای

واکنش سخنگوی دولت به حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی

سخنگوی مجمع تشخیص: پیوستن ایران به FATF در دستور کار قرار ندارد

خاویار، پسته و زعفران برترین‌های محصولات کشاورزی در ایران

سازمان بورس: برگزاری مجمع عمومی ایران خودرو مطابق مقررات بود

سقوط آزاد پژو 27 در بازار

قم، میزبان عطر ایثار و شهادت در مراسم غبارروبی مزار شهدا

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان فریدونکنار

افزایش 2 برابری هزینه رستوران رفتن/ تیغ تیز جراحی اقتصادی بر پیکر این کسب و کار+ نمودار

حقوق کارگران در سال آینده/ آیا 35 میلیون تومان واقعیت دارد؟

آخرین وضعیت حادثه مرگبار برای دانش‌آموزان کرمانی+ عکس و فیلم

مخالفت قاطع عراق با طرح ترامپ درباره غزه

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

افزایش 2 برابری هزینه رستوران رفتن

این فرد به 45376 سال حبس محکوم شد!

گوترش: ما در یک لحظه حساس هستیم

مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور برگزار شد

جنگ اقتصادی ترامپ با ایران رسما آغاز شد +جزئیات

تکرار یک سناریوی قدیمی FATF

نیروهای راهداری این استان در حالت آماده‌باش

برنامه روسیه برای تداوم همکاری‌ها با ایران

صنعت کلاهبرداری آنلاین

دست رد مصر به سینه ترامپ: بخشی از طرح انتقال فلسطینیان نمی‌شویم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی