کدام برای سرمایه گذاری بهتر است؟ صندوق درآمد ثابت فردای زاگرس یا گواهی سپرده خاص؟
بورس و بانک
بزرگنمايي:
بازار آریا - صندوق فردای زاگرس و گواهی سپرده خاص هر دو ابزارهای سرمایهگذاری با ریسک کم هستند، اما تفاوتهای مهمی نظیر نقدشوندگی، نره سود، ترکیب دارایی بین آنها وجود دارد.
رپرتاژ آگهی : انتخاب بهترین گزینه برای سرمایهگذاری همیشه سخت است. شما با ابزارهای مختلفی برای مدیریت داراییها در بازار سرمایه روبهرو هستید و مهم است که کدام یک از این ابزارها میتواند سود بالاتری را برایتان ایجاد کند. یکی از این ابزارها صندوق فردای زاگرس و دیگری گواهی سپرده خاص است. در ادامه ویژگیهای این دو ابزار مالی را بررسی کرده و با مقایسه آنها، به این سوال پاسخ میدهیم که اولا گواهی سپرده خاص چیست و کدام برای سرمایه گذاری بهتر است؟ گواهی سپرده خاص یا صندوق درآمد ثابت فردای زاگرس؟
معرفی صندوق درآمد ثابت فردای زاگرس
صندوق درآمد ثابت آوای فردای زاگرس ، یک صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت قابل معامله (ETF) با سود 35/5 درصد موثر سالانه است.
این صندوق با نماد «فردا» در بازار بورس اوراق بهادار تهران معامه میشود و تحت مدیریت شرکت سبدگردان زاگرس با سالها سابقه مدیریت دارایی افراد در بازار سرمایه، قرار دارد. هدف اصلی صندوق فردا، ارائه بازدهی مناسب با حداقل ریسک به سرمایهگذاران است. در حال حاضر دارایی تحت مدیریت این صندوق، بیش از 62 هزار میلیارد ریال بوده و صندوق دارای ذخیره مثبت است. نقدشوندگی بالا و نبود نرخ شکست از دیگر مزایای سرمایهگذاری در صندوق فردا محسوب میشوند.
این صندوق نقدشوندگی بسیار بالایی دارد و سرمایهگذاران هر زمان که بخواهند با همان نرخ سود، میتوانند درخواست خود را برای فروش واحدهای صندوق ثبت کنند. همچنین، گفتیم که صندوق فردا، دارای ذخیره مثبت است که توانایی آن در ارائه بازدهی بیشتر از نرخ سود اعلامشده به سرمایهگذاران را نشان میدهد.
گواهی سپرد خاص چیست؟
گواهی سپرده خاص یا اوراق سپرده نوعی اوراق برای سرمایهگذاری است که توسط بانکها ارائه میشود. در این روش، شما مبلغی را به مدت معین در بانک سپردهگذاری میکنید و در پایان دوره، سود به شما تعلق میگیرد.
تفاوت سپرده خاص با صندوق درآمد ثابت فردای زاگرس
در این بخش میخواهیم این دو ابزار سرمایهگذاری را با هم مقایسه کنیم تا در نهایت ببینیم کدام یک برای سرمایهگذاری انتخاب بهتری است. صندوق فردای زاگرس و گواهی سپرده خاص هر دو ابزارهای سرمایهگذاری با ریسک کم هستند، اما تفاوتهای مهمی بین آنها وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
نرخ سود
صندوق فردای زاگرس ثابت سود بیشتری نسبت به گواهیهای سپرده ارائه میدهند و سود موثر سالانه این صندوق 35/5 درصد است. سررسید گواهی های سپرده 30درصدی به اتمام رسیده و گواهی های سپرده جدید قرار است با نرخ 25درصد عرضه شوند که اختلاف حداقل 5 درصد با صندوق فردا دارد.
نحوه محاسبه
همچنین نحوه محاسبه سود در صندوق فردای زاگرس و اوراق مشارکت بانکی با یکدیگر متفاوت است. سود صندوق فردا به صورت روزشمار و مرکب محاسبه میشود، به این معنا که هر روز سود به اصل سرمایه اضافه شده و روز بعد بر اساس مبلغ جدید محاسبه خواهد شد. این در حالی است که سود گواهی سپرده خاص بهصورت ماهشمار یا سالشمار محاسبه شده و سود مرکب در آنها اعمال نمیشود.
ترکیب داراییها
صندوق فردای زاگرس، دارایی سرمایهگذاران خود را در ترکیبی از اوراق بدهی، سپردههای بانکی و سایر ابزارهای مالی کمریسک سرمایهگذاری میکنند که میتواند به تنوع و کاهش ریسک کمک کند. این در حالی است که گواهیهای سپرده خاص بهعنوان یک سپرده بانکی با نرخ سود مشخص عمل میکنند و تنوع سرمایهگذاری ندارند.
نرخ شکست سود
در صندوق فردای زاگرس ، سرمایهگذار میتواند هر زمان که خواست، سرمایه خود را برداشت کند، بدون اینکه جریمهای به عنوان نرخ شکست سود اعمال شود. اما در گواهیهای سپرده خاص، در صورت برداشت زودتر از موعد سررسید سرمایه، نرخ شکست سود اعمال میشود و به عنوان مثال، سود از 30 درصد به 12 درصد کاهش پیدا میکند.
نقدشوندگی
صندوق فردای زاگرس نقدشوندگی بالایی دارد و سرمایهگذار میتواند به راحتی واحدهای صندوق را خرید و فروش کند. اوراق سپرده خاص بانکی به دلیل نرخ شکستی که دارند، نقدشونده نیستند و در صورت نیاز به سرمایه، شما داراییتان را همراه با کاهش سود دریافت خواهید کرد.
معرفی سایر صندوق های ETF سبدگردان زاگرس
صندوق های ETF سبدگردان زاگرس شامل صندوق های زیر میشوند:
صندوق طلای دنا زاگرس(جواهر)
صندوق طلای دنای زاگرس با نماد جواهر از نوع قابل معامله در بورس(ETF) به حساب میآید که در حال حاضر ترکیب پورتفوی آن متشکل از بیش از 96٪ گواهی شمش و کمتر از 4٪ گواهی سکه است. باتوجه به تمرکز بیشتر روی شمش طلا و حضور بازارگردان فعال، جواهر زاگرس کمترین مقدار حباب شامل حباب اسمی و ذاتی را در میان صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر طلای بازار دارد. دارایی تحت مدیریت صندوق طلای جواهر بیش از 47 هزار میلیارد است.
صندوق سهامی آوای تاراز زاگرس
یک صندوق سهامی قابل معامله در بورس (ETF) با نماد تاراز است. بازارگردانی این صندوق توسط سبدگردان زاگرس انجام می شود و نگرانی از بابت نقدشوندگی آن وجود ندارد. این صندوق مناسب افرادی است که علاقمند به سرمایه گذاری میان مدت و بلندمدت در بازار سهام را دارند و توانایی، تخصص یا زمان کافی برای آن را ندارند. برای شروع سرمایه گذاری در صندوق کافیست نماد تاراز در سامانه معاملاتی کارگزاری خود جست و جو کنید.
صندوق شکوه بامداد زاگرس
صندوق بلوط زاگرس ، صندوق قابل معامله در بورس (ETF) شکوه بامداد زاگرس با نماد بلوط است. نرخ سود صندوق درآمدثابت بلوط زاگرس در حال حاضر 34% موثر سالانه است که پرسود ترین صندوق تقسیم سودی بازار محسوب میشود. نرخ اشاره شده به صورت روزشمار به سرمایه گذاران ارائه میشود. یکی از مهم ترین مزایای صندوق بلوط، تقسیم سود ماهیانه است. افراد با سرمایه گذاری در صندوق بلوط میتوانند شانزدهم هر ماه سود ماهیانه خود را در حساب سجامیشان دریافت کنند.
جمعبندی
در این مطلب به سراغ این موضوع رفتیم که آیا گواهی سپرده خاص بخریم یا صندوق فردای زاگرس و گفتیم این دو ابزار سرمایهگذاری شباهتهای بسیاری با هم دارند. وجود نداشتن ریسک یا ریسک بسیار کم مهمترین شباهت این دو ابزار است اما تفاوتهای مهمی هم بین آنها وجود دارد. سود گواهی سپرده خاص، حداقل 25 درصد است و در صورت برداشت زودتر از سررسید این سود با درصد کمتری محاسبه میشود .یکی از بهترین صندوق های درآمد ثابت، صندوق آوای فردای سبدگردان زاگرس است که با نرخ سود موثر سالانه 35/5 درصد، توانسته نظر کسانی که به دنبال یک سرمایهگذاری با ریسک کم هستند را به خود جلب کند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.
-
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰:۲۴
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1261700/