این 50 نفر اگر از اقتصاد ایران کنار بروند، مشکلات حل می شود
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش آفتاب نو، علی بابایی کارنامی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی مجلس گفت: 50 نفر اقتصاددان در کشور هستند که در دولت های اصولگرا و اصلاح طلب جای خود را در بانک مرکزی و بانک های خصوصی تغییر می دهند. این 50 نفر دو سالی استراحت کنند، مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نماینده مردم ساری در مجلس دوازدهم افزود: یکی از چالشهای اقتصاد کشور و سیاست های غلط بانک مرکزی این است که به طور دائم یک عده خاص بر این نهاد پولی و مالی حکمرانی میکنند. این عده بسته به این که دولت اصلاح طلب روی کار باشد یا اصولگرا، گاهی مدیران بانک های خصوصی می شوند و گاهی پست های بانک مرکزی را احراز میکنند و همین تعارض منافع آقایان، مانع از این میشود که به هنگام حکمرانی بر بانک مرکزی، سیاست های غلط را اصلاح و کشور را از گرداب مشکلات ارزی خارج کنند.. یعنی مراقبند قانونی را ابلاغ نکنند که در آینده خودشان به چالش بخورند.
وی افزود: به نظرم این 50 نفر که سالها است گردانندگان بانکهای خصوصی و بانک مرکزی هستند، باید دو سالی استراحت کنند تا مشکلات حل شود.
بانک های آینده، پاسارگاد، ملت و یا تجارت که می گویند ما بخش خصوصی هستیم، به کسی پاسخ نمیدهیم و خودمان تصمیم میگیریم، کجا هستند ؟ بابایی کارنامی با طرح این پرسش که” الان بانک های آینده، پاسارگاد، ملت و یا تجارت که می گویند ما بخش خصوصی هستیم، به کسی پاسخ نمیدهیم و خودمان تصمیم میگیریم، کجا هستند ؟” ادامه داد: واقعا در برابر کدام تصمیمشان پاسخ می دهند؟ اینها همان مدیران دیروز بانک مرکزی بودند که امروز مدیران عامل بانکهای خصوصی شدند. به همین خاطر اگر 50 نفر 2 سال استراحت کنند و تازه نفسها در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بروند، اوضاع تغییر می کند.
وی ادامه داد: شما به اسامی هم که نگاه کنید (فرزین دژپسند، شمس الدین حسینی، همتی و …) فقط جایشان را عوض میکنند. در مجلس هم که بیایند، به کمیسیون اقتصادی می روند. یعنی همه با هم هستند و ایدههایشان هم یکی است. مثلا همه میگویند افزایش مزد منجر به خلق پول میشود و یا پایه پولی را نباید افزایش داد. در واقع می خواهم تأکید کنم که حتی ادبیاتشان هم یکی است و اصولگرا و اصلاح طلب ندارد؛ دولت و مجلس هم ندارد.
وی ادامه داد: همگی یک ادبیات مشخص دارند که از کتابهای غربی یاد گرفته اند و میخواهند اقتصاد اسلامی را اداره کنند، اما این شدنی نیست. ما اقتصاد اسلامی و بانک بدون ربا میخواهیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهار نظر پیشین خود درباره مسئول بودن بانک مرکزی (و نه وزارت اقتصاد ) پیرامون افزایش قیمت ارز، گفت: البته که بانک مرکزی باید پاسخگو باشد ولی وزیر اقتصاد نیز در تیم اقتصادی دولت است. وزیر اقتصاد جزئی از دولت است. حتی به نظرم رئیسجمهور هم باید پاسخگو باشد و حتی مجلس هم باید پاسخگو باشد. یعنی هر سه قوه باید پاسخگو باشند. نمیتوان همه مشکلات را به دوش دولت یا مجلس انداخت ولی حسی که الان برخی وزرا به مجلس دادند این است که برخی از آقایان در پی سیاسی کاری هستند.
چرا کارخانهها هنوز هیئت مدیره ندارند؟ این بیکاری نمیآورد؟ نماینده مردم ساری در مجلس دوازدهم با بیان اینکه “من هم جز استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد هستم” ادامه داد: آیا من دنبال fatf و بازیهای سیاسی هستم؟ پاسخ منفی است. من میبینم در حوزه انتخابیه خودم 5 کارخانه وجود دارد که با گذشت حدود 6 ماه از فعالیت وزیر اقتصاد، هنوز هیئت مدیره ندارند. اینها در افزایش بیکاری ها موثر است. حالا من کجا باید بروم؟ باید سخنرانی کنم؟ خیر؛ من باید وزیر را استیضاح کنم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که “آیا با تغییر وزیر اقتصاد سیاستهای اقتصادی دولت تغییر میکند؟ “چنین گفت: فعلاً وزیر پاسخگوست و ما باید از او پاسخ بگیریم.
بابابی کارنامی بار دیگر با این سوال مواجه شد که “مگر از بانک مرکزی پاسخگویی انتظار نمیرود؟” که در پاسخ گفت: وزیر هم در قالب تیم اقتصادی دولت پاسخگوست اما بر اساس قانون؛ بانک مرکزی باید پاسخ بدهد. آقای دکتر قالیباف به درستی تعیین تکلیف کردند. یعنی ما یک جزیره به نام بانک مرکزی و جزیره دیگری به نام وزارت اقتصاد نداریم. وزیر اقتصاد و بانک مرکزی هر دو در یک کشتی نشستهاند. ما همه با هم هستیم حتی اگر بخواهیم واقعیت را در نظر بگیریم مجلس هم مقصر است.
همتی بگوید چرا بانک ملی نرخ سود 38 درصدی دارد؟ رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: من اگر جای آقای همتی بودم، اعلام میکردم که آیا ایشان موافق این است بانک ملی سپرده با نرخ 38 درصد جمع کند؟ حکم مدیرعامل بانک ملی را که خود آقای همتی میزند. آیا این نرخ سپرده به معنای تورم و افزایش نرخ ارز نیست؟ من می گویم هست.
وی ادامه داد: اگر ایشان موافق است که اعلام کند و یا اگر نیست دلایل خود را برای نرخ 38 درصدی بانک ملی شفاف بگوید.
بابایی کارنامی تأکید کرد: من شک ندارم اگر به سپردههایی که در بانک هستند، هیچ سودی ندهیم، مشکل تورم حل می شود. سوال بعدی این است که سپرده ها کجا باید برود؟ در جواب می گویم گه به دلالی، سفته بازی، واسطه گری و سوداگری، هرجا که تولید باشد، همان جا برود.
بابایی کارنامی همچنین در پایان یاد آور شد که طرح تحقیق و تفحص از بانکهای ملی، ملت، دی، پارسارگاد، پارسیان، آینده و بانک قرض الحسنه مهر را کلید زده و در دستور کار دارد. حالا نوبت همتی است که به سوالات او جواب بدهد.
+
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳:۲۸
-
۱۲ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1261018/