بازار آریا

آخرين مطالب

این 50 نفر اگر از اقتصاد ایران کنار بروند، مشکلات حل می شود اقتصاد ایران

این 50 نفر اگر از اقتصاد ایران کنار بروند، مشکلات حل می شود
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش آفتاب نو، علی بابایی کارنامی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی مجلس گفت: 50 نفر اقتصاددان در کشور هستند که در دولت های اصولگرا و اصلاح طلب جای خود را در بانک مرکزی و بانک های خصوصی تغییر می دهند. این 50 نفر دو سالی استراحت کنند، مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نماینده مردم ساری در مجلس دوازدهم افزود: یکی از چالش‌های اقتصاد کشور و سیاست های غلط بانک مرکزی این است که به طور دائم یک عده خاص بر این نهاد پولی و مالی حکمرانی می‌کنند. این عده بسته به این که دولت اصلاح طلب روی کار باشد یا اصولگرا، گاهی مدیران بانک های خصوصی می شوند و گاهی پست های بانک مرکزی را احراز می‌کنند و همین تعارض منافع آقایان، مانع از این می‌شود که به هنگام حکمرانی بر بانک مرکزی، سیاست های غلط را اصلاح و کشور را از گرداب مشکلات ارزی خارج کنند.. یعنی مراقبند قانونی را ابلاغ نکنند که در آینده خودشان به چالش بخورند.
وی افزود: به نظرم این 50 نفر که سالها است گردانندگان بانک‌های خصوصی و بانک مرکزی هستند، باید دو سالی استراحت کنند تا مشکلات حل شود.
بانک های آینده، پاسارگاد، ملت و یا تجارت که می گویند ما بخش خصوصی هستیم، به کسی پاسخ نمی‌دهیم و خودمان تصمیم می‌گیریم، کجا هستند ؟ بابایی کارنامی با طرح این پرسش که” الان بانک های آینده، پاسارگاد، ملت و یا تجارت که می گویند ما بخش خصوصی هستیم، به کسی پاسخ نمی‌دهیم و خودمان تصمیم می‌گیریم، کجا هستند ؟” ادامه داد: واقعا در برابر کدام تصمیمشان پاسخ می دهند؟ اینها همان مدیران دیروز بانک مرکزی بودند که امروز مدیران عامل بانک‌های خصوصی شدند. به همین خاطر اگر 50 نفر 2 سال استراحت کنند و تازه نفس‌ها در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بروند، اوضاع تغییر می کند.
وی ادامه داد: شما به اسامی هم که نگاه کنید (فرزین دژپسند، شمس الدین حسینی، همتی و …) فقط جایشان را عوض می‌کنند. در مجلس هم که بیایند، به کمیسیون اقتصادی می روند. یعنی همه با هم هستند و ایده‌هایشان هم یکی است. مثلا همه می‌گویند افزایش مزد منجر به خلق پول می‌شود و یا پایه پولی را نباید افزایش داد. در واقع می خواهم تأکید کنم که حتی ادبیاتشان هم یکی است و اصولگرا و اصلاح طلب ندارد؛ دولت و مجلس هم ندارد.
وی ادامه داد: همگی یک ادبیات مشخص دارند که از کتاب‌های غربی یاد گرفته اند و می‌خواهند اقتصاد اسلامی را اداره کنند، اما این شدنی نیست. ما اقتصاد اسلامی و بانک بدون ربا می‌خواهیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهار نظر پیشین خود درباره مسئول بودن بانک مرکزی (و نه وزارت اقتصاد ) پیرامون افزایش قیمت ارز، گفت: البته که بانک مرکزی باید پاسخگو باشد ولی وزیر اقتصاد نیز در تیم اقتصادی دولت است. وزیر اقتصاد جزئی از دولت است. حتی به نظرم رئیس‌جمهور هم باید پاسخگو باشد و حتی مجلس هم باید پاسخگو باشد. یعنی هر سه قوه باید پاسخگو باشند. نمی‌توان همه مشکلات را به دوش دولت یا مجلس انداخت ولی حسی که الان برخی وزرا به مجلس دادند این است که برخی از آقایان در پی سیاسی کاری هستند.
چرا کارخانه‌ها هنوز هیئت مدیره ندارند؟ این بیکاری نمی‌آورد؟ نماینده مردم ساری در مجلس دوازدهم با بیان اینکه “من هم جز استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد هستم” ادامه داد: آیا من دنبال fatf و بازی‌های سیاسی هستم؟ پاسخ منفی است. من می‌بینم در حوزه انتخابیه خودم 5 کارخانه وجود دارد که با گذشت حدود 6 ماه از فعالیت وزیر اقتصاد، هنوز هیئت مدیره ندارند. اینها در افزایش بیکاری ها موثر است. حالا من کجا باید بروم؟ باید سخنرانی کنم؟ خیر؛ من باید وزیر را استیضاح کنم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که “آیا با تغییر وزیر اقتصاد سیاست‌های اقتصادی دولت تغییر می‌کند؟ “چنین گفت: فعلاً وزیر پاسخگوست و ما باید از او پاسخ بگیریم.
بابابی کارنامی بار دیگر با این سوال مواجه شد که “مگر از بانک مرکزی پاسخگویی انتظار نمی‌رود؟” که در پاسخ گفت: وزیر هم در قالب تیم اقتصادی دولت پاسخگوست اما بر اساس قانون؛ بانک مرکزی باید پاسخ بدهد. آقای دکتر قالیباف به درستی تعیین تکلیف کردند. یعنی ما یک جزیره به نام بانک مرکزی و جزیره دیگری به نام وزارت اقتصاد نداریم. وزیر اقتصاد و بانک مرکزی هر دو در یک کشتی نشسته‌اند. ما همه با هم هستیم حتی اگر بخواهیم واقعیت را در نظر بگیریم مجلس هم مقصر است.
همتی بگوید چرا بانک ملی نرخ سود 38 درصدی دارد؟ رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: من اگر جای آقای همتی بودم، اعلام می‌کردم که آیا ایشان موافق این است بانک ملی سپرده با نرخ 38 درصد جمع کند؟ حکم مدیرعامل بانک ملی را که خود آقای همتی می‌زند. آیا این نرخ سپرده به معنای تورم و افزایش نرخ ارز نیست؟ من می گویم هست.
وی ادامه داد: اگر ایشان موافق است که اعلام کند و یا اگر نیست دلایل خود را برای نرخ 38 درصدی بانک ملی شفاف بگوید.
بابایی کارنامی تأکید کرد: من شک ندارم اگر به سپرده‌هایی که در بانک هستند، هیچ سودی ندهیم، مشکل تورم حل می شود. سوال بعدی این است که سپرده ها کجا باید برود؟ در جواب می گویم گه به دلالی، سفته بازی، واسطه گری و سوداگری، هرجا که تولید باشد، همان جا برود.
بابایی کارنامی همچنین در پایان یاد آور شد که طرح تحقیق و تفحص از بانک‌های ملی، ملت، دی، پارسارگاد، پارسیان، آینده و بانک قرض الحسنه مهر را کلید زده و در دستور کار دارد. حالا نوبت همتی است که به سوالات او جواب بدهد.
+

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1261018/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقشه غرب برای سوریه چیست؟/ وزیر امور خارجه روسیه دست به افشاگری زد

ادعای خضریان درباره شرکت کروز تکذیب شد

مجمع ایران‌خودرو با تایید بورس برگزار می‌شود+ جزئیات

عراقچی: دیپلماسی و میدان باید با همدیگر حرکت کنند

مشاور وزیر ورزش: کمترین وام که برای ازدواج است را هم نمی‌دهند

وزیر کار: مزد کارگران در سال آینده را بر اساس تورم تعیین می‎کنیم

تکریم و تجلیل استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از جانبازان سرافراز نخاعی

کار به‌جایی رسیده که اتباع در اسنپ هم کار می‌کنند/ برخی‌شان را 28 بار طرد کردیم و برگشتند/ اتباع برای برخی منفعت اقتصادی دارند

پیوستن به FATF؛ ادعای بی اساس در گره‌گشایی اقتصادی و رفع تحریم‌ها

نگاهی به عواقب تمدید نشدن گواهی سپرده 30 درصدی

مخالفت با «گسترش تهران از شمال»

تخفیف ترس در بورس

مصباحی مقدم: 70 میلیارد دلار ارز و طلا در دست مردم است

حجم تجارت کشور رکورد جدیدی ثبت کرد

جشن بزرگ علمداران انقلاب به مناسبت روز جانباز در بیجار برگزار شد

میانگین هزینه سبد معیشت کارگران؛ 29 میلیون و 940 هزار تومان

بده و بستان‌ها در کاخ سفید/ رمزگشایی از دیدار مهم نتانیاهو و ترامپ

جزئیاتی از صادرات ایران به عربستان

سبد خوراک صنعت پتروشیمی باید متنوع شود

ریشه‌های قاچاق سوخت کجاست؟

کنایه مصباحی مقدم به همتی: مسوؤلی با یک کلمه نسنجیده 25 درصد قدرت خرید مردم را کاهش داد

رشد 47 درصدی درآمد مالیاتی دولت نسبت به مدت مشابه سال گذشته

مبلغ جدید وام ازدواج اعلام شد/ اقساط ماهانه وام ازدواج سال آینده چقدر است؟

تضاد آشکار وزیر اقتصاد با تاکیدات رهبری انقلاب!/ گرای همتی به دشمنان ایران؟

67 پروند مولدسازی در خراسان شمالی ایجاد شده است

تضاد آشکار وزیر اقتصاد با تاکیدات رهبری انقلاب!/ «عبدالناصر همتی» جای وزیر نفت نشست؟!

حریق پتروشیمی مارون مهار شد

توافق ایران و روسیه برای احداث راه ‌آهن رشت-آستارا

بی‌توجهی اوپک‌پلاس به درخواست‌های ترامپ

هوش مصنوعی موضوع مذاکره نتانیاهو با ایلان ماسک

تحلیلگر مسائل اقتصادی: اواخر عمر حکومت پهلوی هم تورم دو رقمی داشتیم

دیدار استاندار هرمزگان با جانبازان سرافراز

آیین تکریم و تجلیل از جانبازان معزز قطع نخاعی آسایشگاه بقیه الله (عج) انجام شد

ذوالنوری: مردم احساس می‌کنند دولت ندارند/ مگر شما اعتقاد دارید که در کشور قحط الرجال است؟

برای دو بازیگر پرونده قضایی تشکیل شد

بازار ارز هرات بلوکه شد؛ قیمت دلار عقب نشست

چمران: تعدادی زیادی اتوبوس تا پایان سال وارد خواهد شد

عارف: برای رفع بیکاری، به سراغ تربیت تکنسین‌های ماهر بروید

آیت الله مصباحی مقدم: فقر وجود دارد اما با کمک اغنیا برطرف می شود

نماینده مجلس: دلالان بازار را تسخیر کرده‌اند

برنامه جدید برای جلوگیری از گرانی بنزین در 1404

افزایش 5 برابری مبادلات تجاری روسیه و هند در 5 سال گذشته

هدف بعدی قیمت سکه چند است؟

حریق شرکت پتروشیمی مارون در دست کنترل است

نگرانی بانک‌ها از خروج 280 همت نقدینگی

معیشت مردم مهم تر از هر چیز!

آتش سوزی گسترده در مجتمع پتروشیمی مارون ماهشهر

قتل هولناک خاله به دست خواهرزاده/ روی زمین افتاد و دیدم نفس نمی‌کشد

قیمت روز طلا و سکه؛ طلای 18 عیار از 5میلیون و 700هزار تومان عبور کرد

رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی