بازار آریا

آخرين مطالب

ترامپ؛ از تردید در آتش‌بس غزه تا شرط‌گذاری برای حمایت از اوکراین اقتصاد ایران

ترامپ؛ از تردید در آتش‌بس غزه تا شرط‌گذاری برای حمایت از اوکراین
  بزرگنمايي:

بازار آریا - رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا که تنها دو هفته از دولت دوم وی می گذرد، در آستانه دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درباره پایداری آتش بس غزه تردید، از دو فرمان تعرفه ای خود عقب نشینی و شرط کمک به اوکراین را دستیابی به منابع معدنی آن کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا، که تنها دو هفته از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش می‌گذرد، این بار با تردیدهایی جدید در قبال آتش‌بس غزه و برخی سیاست‌های اقتصادی خود ظاهر شد.
ترامپ در آستانه دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، علاوه بر عقب‌نشینی از دو فرمان تعرفه‌ای جنجالی، شرطی برای کمک به اوکراین مطرح کرد که نشان از خودخواهی و چشم‌داشت‌های غیرمنطقی او دارد. در کنار این اقدامات، رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر سیاست‌های پیشین رژیم صهیونیستی را پی گرفت و در حرکتی خصمانه، به نظر می‌رسد که بیش از هر زمان دیگری در راستای منافع تل‌آویو حرکت می‌کند.
آغاز دولت دوم ترامپ؛ وعده‌ها و تردیدها
دونالد ترامپ که در نخستین هفته ریاست‌جمهوری خود اعلام کرده بود بیش از 350 دستور اجرایی را صادر کرده و “مؤثرترین” آغاز یک دولت را در تاریخ آمریکا به ثبت رسانده است، اکنون در مواجهه با بحران‌های داخلی و خارجی در حال تجدیدنظر در سیاست‌های خود است. برخلاف آنچه که ترامپ در ابتدا وعده داده بود، سیاست‌های داخلی و خارجی او نتایج مثبتی برای مردم آمریکا و جهان نداشته است. تصمیمات اخیر او، که بر بحران‌های غزه و اوکراین متمرکز است، بار دیگر ماهیت واقعی سیاست‌های ترامپ را آشکار می‌کند؛ سیاست‌هایی که بیش از آنکه به نفع مردم باشد، بیشتر به سود رژیم‌های سرکوبگر و منافع اقتصادی آمریکا و متحدانش تمام می‌شود.
آتش‌بس غزه؛ تردید در پایبندی و ادامه سیاست‌های جنگ‌طلبانه
ترامپ در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید، با صراحت اعلام کرد که هیچ‌گونه تضمینی برای ماندگاری آتش‌بس در غزه وجود ندارد. این اظهارات در حالی است که رژیم صهیونیستی طی سال‌های اخیر با حمایت‌های گسترده‌ای که از سوی آمریکا به ویژه دولت ترامپ دریافت کرده، هرگونه حرکت به سمت صلح را به تمسخر گرفته و در سرکوب فلسطینی‌ها بی‌وقفه تلاش کرده است. ترامپ با عقب‌نشینی از سیاست‌های پیشین و تقویت مواضع اسرائیل، عملاً به استمرار خونریزی‌ها در این منطقه دامن می‌زند و نه تنها به درگیری‌ها دامن می‌زند، بلکه موجب سلب امنیت و آزادی از مردم فلسطین می‌شود.
شرط کمک به اوکراین؛ مواد معدنی در ازای حمایت نظامی
اما ترامپ تنها در عرصه سیاست خارجی به حمایت‌های بی‌قید و شرط از رژیم صهیونیستی نپرداخته است. او همچنین در پی دستیابی به منابع معدنی اوکراین، برای ادامه حمایت‌های نظامی از این کشور در جنگ با روسیه شرطی جدید گذاشته است. رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که برای ادامه حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه، باید منابع معدنی کمیاب این کشور در اختیار ایالات متحده قرار گیرد. این رویکرد که حاکی از چشم‌داشت‌های اقتصادی و منفعت‌طلبانه ترامپ است، به‌وضوح نشان می‌دهد که آمریکا در پی منافع خود در بحران‌ها و جنگ‌هاست و نه در پی حل‌وفصل عادلانه و انسانی این مسائل.
عقب‌نشینی از تعرفه‌های اقتصادی؛ سیاست‌های نابخردانه ترامپ
ترامپ که در سال‌های گذشته تعرفه‌های سنگینی بر کالاهای وارداتی از مکزیک، کانادا و چین وضع کرده بود، به‌ناچار از این سیاست‌ها عقب‌نشینی کرده است. رئیس‌جمهور آمریکا در تماس با همتایان مکزیکی و کانادایی خود، اعلام کرد که به مدت یک ماه تعرفه‌های گمرکی را به تعلیق درمی‌آورد. این تصمیم که در ظاهر نوعی امتیازدهی به همسایگان آمریکا به شمار می‌رود، در حقیقت از ترس عواقب اقتصادی و فشارهای داخلی اتخاذ شد. ترامپ، که پیشتر با زبان تهدید و زور به دنبال تحمیل خواسته‌های خود بود، اکنون در برابر واقعیت‌های اقتصادی قرار گرفته است و به‌ناچار مجبور به تغییر رویکرد خود شده است.
نظریه تهدید جهانی؛ از تعرفه‌های تجاری تا کانال پاناما
در حالی که ترامپ هیچ‌گونه نگرانی درباره آسیب‌های اقتصادی تصمیمات خود ندارد، به‌نظر می‌رسد که در عرصه سیاست خارجی، همواره در پی تهدید و ارعاب کشورهاست. رئیس‌جمهور آمریکا که بارها اعلام کرده بود برای کشورهایی که با او معامله نکنند، تعرفه‌های سنگین وضع خواهد کرد، در جدیدترین اظهارات خود هشدار داد که هیچ کشوری از تعرفه‌های آمریکا معاف نخواهد بود. این تهدیدات که هدفشان ارعاب کشورهای مختلف برای قبول سیاست‌های یک‌جانبه ترامپ است، نشان از رویکرد سلطه‌گرانه این رئیس‌جمهور دارد.
کانال پاناما؛ افترا به تاریخ و تهدیدات جدید
ترامپ در بخشی از اظهارات خود نیز تهدید کرد که کانال پاناما را به چین نخواهد داد. او با یادآوری تاریخی که از دوران ریاست‌جمهوری جیمی کارتر در این باره باقی‌مانده است، به‌طور غیرمسئولانه‌ای دست به افترا به سیاست‌های گذشته زد و در عین حال کشورها را به تحمیل تصمیماتش تهدید کرد. ترامپ در این اظهارات خود نه تنها بی‌احترامی به تاریخ و توافقات بین‌المللی را نشان داد، بلکه بار دیگر خود را به‌عنوان یک سیاستمدار منفعت‌طلب و خودخواه به جهان معرفی کرد.
ترامپ، با تصمیمات اخیرش، تنها در پی بهره‌برداری از بحران‌ها و درگیری‌ها برای رسیدن به اهداف خود است. سیاست‌های غیرمنطقی و در برخی موارد بی‌رحمانه او، همواره از همان ابتدا باعث بحران و ناآرامی در نقاط مختلف جهان شده و به نظر می‌رسد که این روند همچنان ادامه خواهد داشت. در این میان، رژیم صهیونیستی نیز همواره از حمایت‌های بی‌حد و حصر ترامپ بهره‌مند بوده و در پی سیاست‌های وی به تقویت جنایات جنگی و اشغالگری خود پرداخته است.
کد خبر 836428

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260826/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت دلار مبادله‌ای امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403/ افزایش قیمت

سیر صعودی فقرا در دوران رکود اقتصادی/ درآمد روزانه زیر یک دلار

قیمت طلا 18 عیار امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403

چمران: درباره قرارداد با چین نباید بیش از این موضوع را شکافت/ بودجه خرید واگن‌ها تصویب شد

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403/ کاهش قیمت بیت کوین

قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403+ جدول

زمان آغاز ثبت‌نام عمره ویژه ماه رمضان اعلام شد

پرداخت عیدی کارمندان اوایل اسفند

خروج از بحران؛ چگونه مهاجرت اقتصاد اسپانیا را نجات داد؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: سوددهی و خدمات پست بانک ایران هرسال بیشتر می‌شود

70 میلیارد دلار سرمایه ملی خارح از چرخه اقتصادی است

دولت فربه سد راه خصوصی‌ سازی

افتتاح پروژه های عمرانی و اقتصادی دهه فجر آرادان

حمایت استاندار گلستان از توسعه اقتصادی و تولیدکنندگان: «درد شما، درد ماست»

رازهای پنهان الجولانی از جزئیات حمله به دمشق و سقوط اسد

آشوب ترامپ؛ ظهور دوباره رئیس‌جمهور تندرو آمریکا و ابهام پیش روی سرنوشت اقتصاد تحریم‌زده ایران

برف و کولاک از فردا تا هفته آینده در گیلان

نکات مهم برای رزرو هتل ترنج کیش

صدور رأی بدوی دیوان محاسبات درباره پرونده تخلف سه هزار میلیاردی

اختصاص اعتبار جدید ارزی 6 میلیارد دلاری برای صنایع

سقوط بیت‌کوین به پایین‌ترین نرخ در 3 هفته اخیر

تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی کلید خورد؟ + فیلم

سردار رشید: آماده‌ایم با تحمیل هزینه بر دشمن، او را به بازدارندگی برسانیم

آملی لاریجانی:حمله به مجمع تشخیص مصلحت و هیئت عالی نظارت کار خوبی نیست/ اعضای مجمع تشخیص دریافتی ندارند/ سیاست‌ها برای قاب گرفتن نیست

آغاز پیش فروش دو محصول پرطرفدار ایران خودرو

رکوردشکنی قیمت طلا؛ هدف بعدی قیمت سکه چند است؟

افزایش ترک تحصیل دختران دانش‌آموز به دلیل مشکلات اقتصادی و کمبود امکانات آموزشی

مردمی‌سازی به جای مذاکره

تعرفه 10 درصدی ترامپ بر محصولات چینی اعمال شد

عقب‌ماندگی 2تا3برابری حقوق کارگران از نرخ تورم/مصوبه مزدی 1404 چه تغییری می‌کند؟

اتحاد سران قوا برای کنترل گرانی | دستور مهم سران قوا به ستاد تنظیم بازار

آخرین پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا چهارشنبه 17 بهمن ماه 1403 | هواشناسی بندرعباس طی 24 ساعت آینده | هواشناسی هرمزگان

تأمین یک میلیارد لیتر گازوئیل برای صنایع بدون محدودیت

افتتاح 142 طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان جم

ازبکستان برای توازن تجاری از افغانستان زغال‌سنگ وارد می‌کند

قوامی: دلالی در حال رشد است و ریشه تولید را خشک می‌کند

واکنش مهم سران قوا به واگذاری سهام ایران خودرو

ماهی اقتصادی چی بخریم؟/آخرین قیمت روز انواع ماهی امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403

برج لاجیم؛ درمسیر توسعه

صنعت پتروشیمی؛ تبلور زنجیره ارزش صنعت نفت

پاسخ طالبان به ترامپ/ ما اشرف غنی نیستیم که هرچه آمریکا امر کند عمل کنیم

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403/ افزایش قیمت

بهترین صرافی ارز دیجیتال ایران از نظر کارمزد

قالیباف: بخش دوم بودجه تقدیم مجلس شد

توصیه قالیباف به وزیر جهاد کشاورزی درباره واردات

نماینده مجلس مدعی شد: 60 هزار تن برنج تقلبی وارد کشور شده است

تصادف 11 خودرو در اتوبان شهید بابایی تهران + عکس

پاسخ‌های وزیر جهاد کشاورزی لاهوتی را قانع کرد

نهالستان مرکزی کرج از فروش برترین ارقام نهال پسته 6 تنی + گردو 12 تنی + بادام 9 تنی خبر داد !

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی