بازار آریا

آخرين مطالب

میزان بدهی خارجی ایران اعلام شد اقتصاد ایران

میزان بدهی خارجی ایران اعلام شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.
16 بهمن 1354؛ تاسیس بزرگ‌ترین بانک اطلاعات کشاورزی خاورمیانه در ایران یک مرکز گردآوری اطلاعات و آمار کشاورزی ایران و جهان در کاج جدید وزارت کشاورزی و منابع طبیعی دایر شد. این مرکز که یک بانک اطلاعاتی کشاورزی برای کشور خواهد بود، هر لحظه می تواند از وضع محصول، میزان بارندگی و قیمت محصولات کشاورزی در تعداد مختلف کشور اطلاعات کسب کند و با برقراری ارتباط با ماهواره های مخابرات بین المللی، از وضع کشاورزی جهان نیز مطلع شود.
وزیر بازرگانی: قیمت‌گذاری ریشه‌ای تغییر نمی‌کند
در تعیین قیمت‌ها ریشه‌های استدلال اقتصادی مورد قبول است و به همین جهت هر نوع تثبیت قیمتی بدون توجه به افزایش تولید و توسعه سرمایه‌گذاری با شکست مواجه می شود.
مرکز بررسی قیمت‌ها برای قیمت‌گذاری ریشه‌ای، با توجه به میزان سود عادلانه‌ای که هر تولیدکننده یادآور‌کننده باید از آن بهره‌مند شود، نحوه قیمت‌گذاری گروهی را برای هر بخش از صنایع و تولیدات برگزیده است.
در این نحوه قیمت‌گذاری اصول مدیریت صحیح، شرایط محلی و میزان ظرفیت و اقتصادی بودن هر واحد تولیدی موردتوجه قرار می‌گیرد.
16 بهمن 1364؛ کارخانجات «ایران تایر» و «شرکت پالایش روغن تهران» به مالکیت کامل دولت ایران درآمد سهام سهامداران خارجی کارخانجات ایران‌تایر و شرکت پالایش روغن تهران متعلق به بنیاد مستضعفان خریداری شد و این کارخانه‌ها به مالکیت کامل دولت جمهوری اسلامی ایران درآمد.
در پی ارجاع تعیین تکلیف سهام شرکت آمریکایی (جنرال تایر اینترنشنال کورپوریشن) در شرکت تولیدی «ایران تایر» به دیوان داوری لاهه، این سهام با پرداخت مبلغی به دولت جمهوری اسلامی ایران منتقل گردید و دولت نیز مقرر کرد تا پس از واریز معادل ریالی این مبلغ توسط بنیاد مستضعفان به بانک مرکزی ایران، این سهام به مالکیت بنیاد درآید.
بنابراین گزارش 25 درصد از سهام شرکت پالایش روغن تهران متعلق به بنیاد مستضعفان نیز که در اختیار شرکت‌های خارجی قرار داشت از سهامداران خارجی آن خریداری شد و این کارخانه نیز به مالکیت کامل جمهوری اسلامی ایران درآمد.
تصویب پیشنهاد افزایش سقف تولید نفت اوپک
نشست کمیته ویژه 5 نفره اوپک دیروز با تاکید بر لزوم افزایش سقف تولید کنونی برای دفاع از سهم عادلانه خود در بازار جهانی نفت به کار خود پایان داد.
در بیانیه ویژه اجلاس، اعضای کمیته به اتفاق آرا ارائه پیشنهاد افزایش سقف تولید به اجلاس عمومی آینده اوپک را تصویب کردند.
میزان سقف تولید جدید پیشنهادی در این بیانیه نیامده است، اما خاطرنشان شده است که وزرا و کمیته 5 نفره پیرامون چگونگی اجرای روش‌های پیشنهادی برای دفاع از سهم عادلانه اوپک به اتفاق‌نظر کامل دست یافتند.
سقف تولید کنونی اوپک رسما 16 میلیون بشکه و تولیدات حقیقی آن طی ماه‌های اخیر بیش از 18 میلیون بشکه در روز می‌باشد.
عربستان این نقطه‌نظر خود را مورد تاکید مجدد قرار داد که منافع تولیدکنندگان نفت در داخل و خارج اوپک ایجاب می‌کند برای خاتمه روند کاهش قیمت‌ها و حفظ قیمت‌ها در یک سطح قابل قبول، همکاری به عمل آید.
16 بهمن 1374؛ اعلام میزان بدهی خارجی کشور با احتساب تعهدات احتمالی ازجمله اعتبارات اسنادی گشایش یافته که کالای آن هنوز حمل نشده، همچنین میزان بهره‌های آینده، کل بدهی‌ها و تعهدات خارجی کشور (قطعی و احتمالی) در پایان شهریورماه امسال به 30.6 میلیارد دلار رسید.
به گزارش بانک مرکزی، تا پایان نیمه اول امسال بدون احتساب تعهدات احتمالی، حجم بدهی‌های خارجی کشور بالغ‌بر 23 میلیارد و 412 میلیون دلار شد که مبلغ 3 میلیارد و 267 میلیون دلار آن مربوط به تعهدات کوتاه‌مدت و 20 میلیارد و 145 میلیون دلار آن مربوط به بدهیهای میان‌مدت و بلندمدت بوده است.
16 بهمن 1384؛ تشکیل شورای بازنگری در قراردادهای بازرگانی خارجی در پی بی‌احترامی برخی رسانه‌های کشورهای غربی به ساحت مقدس پیامبر عظیم‌الشان اسلام (ص) دکتر احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور، وزیر بازرگانی را مامور کرد با تشکیل شورای «بازنگری و لغو قراردادهای اقتصادی و مبادلات بازرگانی» را با این کشورها بررسی و نتایج را به وی گزارش کنند.
رئیس‌جمهور در این نامه خطاب به وزیر بازرگانی تصریح کرده است که با توجه به گستاخی و جسارت برخی رسانه‌های غربی به ساحت پیامبر رحمت و عدالت که نهایت عجز آنها و کینه صهیونیست‌های حاکم بر این کشورها نسبت به اسلام و مسلمین است و همچنین عدم برخورد جدی دستگاه های مسوول در آن کشورها، ضروری است با تشکیل شورای متشکل از مشاور ارشد رئیس‌جمهور، معاونان اروپا، آمریکا و مدیران اقتصادی وزارت امور خارجه و معاونان وزارت صنایع و وزارت نفت نسبت به بازنگری و لغو قراردادهای اقتصادی با کشور آغاز کننده این اقدام نفرت انگیز و حامیان و ادامه‌دهندگان آن، اقدام و نتایج را به صورت مستمر به اینجانب گزارش نمایند.
آغاز فعالیت بانک استاندارد چارترد انگلیس در کیش
مسوول امور اداری بانک استاندارد چارترد کیش گفت: بانک استاندارد چارترد کیش از اول فوریه سال 2006 (12 بهمن) آغاز به کار کرد.
ساسان مکانیک با بیان اینکه این بانک در حال حاضر پذیرش مشتری ندارد، خاطرنشان کرد: بر طبق برنامه‌ای که اعلام شده است برای شروع کار در این بانک بین 5 تا 6 ماه اولیه افتتاح حساب، نقل و انتقال پول، خرید و فروش ارز با ریال ایران و ارزهای دیگر صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه سودهای پرداختی در این بانک براساس سودهای بین‌المللی است، گفت: عمده سودها و نرخ‌ها و نوسانات روی ریال است و اگر وارد ارز شویم در بانک‌های داخلی نیز نوسانات شدیدی را شاهد نخواهیم بود.
9117 دستگاه خودرو وارد کشور شد
طبق آخرین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه 9117 دستگاه انواع خودرو به ارزش 213 میلیون دلار وارد کشور شده است.
بی‌ام‌و، بنز و تویوتا ازجمله کمپانی هایی بودند که بیشترین میزان واردات را طی 10 ماه گذشته به خود اختصاص داده‌اند.
شرکت های پژو، رنو، نیسان، کیا، هوندا، مزدا و فولکس واگن، ازجمله خودروسازی‌هایی هستند که طی چند سال گذشته در ایران حضوری مستمر داشته‌اند.
منبع خبر

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260822/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه دولت برای رفع فیلترینگ از زبان سخنگو

بازگشت سهامداران به بورس

توضیحات سخنگوی دولت درباره واگذاری سهام ایران خودرو

آیا تحویل طلای پنجاه هزار تومانی شدنی است؟

قیمت دلار مبادله‌ای امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403/ افزایش قیمت

سیر صعودی فقرا در دوران رکود اقتصادی/ درآمد روزانه زیر یک دلار

قیمت طلا 18 عیار امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403

چمران: درباره قرارداد با چین نباید بیش از این موضوع را شکافت/ بودجه خرید واگن‌ها تصویب شد

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403/ کاهش قیمت بیت کوین

قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403+ جدول

زمان آغاز ثبت‌نام عمره ویژه ماه رمضان اعلام شد

پرداخت عیدی کارمندان اوایل اسفند

خروج از بحران؛ چگونه مهاجرت اقتصاد اسپانیا را نجات داد؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: سوددهی و خدمات پست بانک ایران هرسال بیشتر می‌شود

70 میلیارد دلار سرمایه ملی خارح از چرخه اقتصادی است

دولت فربه سد راه خصوصی‌ سازی

افتتاح پروژه های عمرانی و اقتصادی دهه فجر آرادان

حمایت استاندار گلستان از توسعه اقتصادی و تولیدکنندگان: «درد شما، درد ماست»

رازهای پنهان الجولانی از جزئیات حمله به دمشق و سقوط اسد

آشوب ترامپ؛ ظهور دوباره رئیس‌جمهور تندرو آمریکا و ابهام پیش روی سرنوشت اقتصاد تحریم‌زده ایران

برف و کولاک از فردا تا هفته آینده در گیلان

نکات مهم برای رزرو هتل ترنج کیش

صدور رأی بدوی دیوان محاسبات درباره پرونده تخلف سه هزار میلیاردی

اختصاص اعتبار جدید ارزی 6 میلیارد دلاری برای صنایع

سقوط بیت‌کوین به پایین‌ترین نرخ در 3 هفته اخیر

تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی کلید خورد؟ + فیلم

سردار رشید: آماده‌ایم با تحمیل هزینه بر دشمن، او را به بازدارندگی برسانیم

آملی لاریجانی:حمله به مجمع تشخیص مصلحت و هیئت عالی نظارت کار خوبی نیست/ اعضای مجمع تشخیص دریافتی ندارند/ سیاست‌ها برای قاب گرفتن نیست

آغاز پیش فروش دو محصول پرطرفدار ایران خودرو

رکوردشکنی قیمت طلا؛ هدف بعدی قیمت سکه چند است؟

افزایش ترک تحصیل دختران دانش‌آموز به دلیل مشکلات اقتصادی و کمبود امکانات آموزشی

مردمی‌سازی به جای مذاکره

تعرفه 10 درصدی ترامپ بر محصولات چینی اعمال شد

عقب‌ماندگی 2تا3برابری حقوق کارگران از نرخ تورم/مصوبه مزدی 1404 چه تغییری می‌کند؟

اتحاد سران قوا برای کنترل گرانی | دستور مهم سران قوا به ستاد تنظیم بازار

آخرین پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا چهارشنبه 17 بهمن ماه 1403 | هواشناسی بندرعباس طی 24 ساعت آینده | هواشناسی هرمزگان

تأمین یک میلیارد لیتر گازوئیل برای صنایع بدون محدودیت

افتتاح 142 طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان جم

ازبکستان برای توازن تجاری از افغانستان زغال‌سنگ وارد می‌کند

قوامی: دلالی در حال رشد است و ریشه تولید را خشک می‌کند

واکنش مهم سران قوا به واگذاری سهام ایران خودرو

ماهی اقتصادی چی بخریم؟/آخرین قیمت روز انواع ماهی امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403

برج لاجیم؛ درمسیر توسعه

صنعت پتروشیمی؛ تبلور زنجیره ارزش صنعت نفت

پاسخ طالبان به ترامپ/ ما اشرف غنی نیستیم که هرچه آمریکا امر کند عمل کنیم

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز سه‌شنبه 16 بهمن 1403/ افزایش قیمت

بهترین صرافی ارز دیجیتال ایران از نظر کارمزد

قالیباف: بخش دوم بودجه تقدیم مجلس شد

توصیه قالیباف به وزیر جهاد کشاورزی درباره واردات

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی