علی لاریجانی: توافق هستهای برای ایران آورده داشت و به همین خاطر ترامپ از آن خارج شد/ در شرایط بحرانی، اصلاحات یا جراحی اقتصادی نباید کرد/ تصمیم عجولانه در زمینه مذاکره را درست نمیدانم
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش جماران؛ علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب در برنامه «میان تیتر» گفت: شهید مطهری یکی از استوانههای فکری تفکر اسلامی بودند و ارتباطم با شهید مطهری پس از وصلت خانوادگی بیشتر شد.
*مناظرات تلویزیونی در صداوسیما با حضور شهید بهشتی و آقای سروش در زمان مدیریت بنده شروع شد. کاش این مناظرت ادامه پیدا میکرد.
*شوخی علی لاریجانی با ممنوعیت ویدئو در دهه شصت
*در دهه شصت طرحی آماده کردم که ممنوعیت ویدئو برداشته شود و با ایجاد موسسات فرهنگی به سمت اقدامات ایجابی رفتیم و از فیلمهای غنی حمایت میکردیم.
*ذهن من توسعهگرا است. در دوره مدیریت در رادیو و تلویزیون به سمت تولید مردمی به جای تولید دولتی رفتیم. در حوزه اقتصادی یا فرهنگی یا حوزههای دیگر، دولت تولیدکننده خوبی نیست. اگر دولت جایگزین مردم شود استعداد فطری رشد پیدا نمیکند.
*در زمان شاه جرئت نداشتیم درباره مملکت صحبت کنیم، امروز در جامعه انتقاد حتی از رئیس جمهور انجام میشود. کار بزرگ انقلاب، ایجاد آزادی بود.
* انقلاب ما انقدر بزرگ هست که باید قبول کنیم نسبت به آن کم لطفی کرده ایم. حرکت نوینی که مردم ایران آغاز کردند یک بعد آن آزادی است.
توافق هستهای برای ایران آورده داشت و به همین خاطر ترامپ از آن خارج شد
رشد هستهای قسمتی از توسعه ایران است، اما همه توسعه ما نیست، مردم باید زندگی کنند و در حوزههای مختلف پیشرفت ایجاد شود.
صنعت هستهای حفظ شد و گشایشهای پیرامون مسائل اقتصادی محقق شد.
ناکارآمدی در حل مسائل اقتصادی و محدودکردن فضای مشارکت باعث کاهش حضور در انتخابات میشود. نباید در ذهن مردم تصور مهندسی انتخابات شود.
حزب قوی نداریم، کارکرد حزب تربیت نیرو و تولید فکری برای مدیریت کشور است. شأن احزاب باید در انتخابات حفظ شود، ما قانون انتخابات حزبی را تصویب کردیم اما شورای نگهبان رد کرد.
در انتخابات غیر حزبی، افراد مجبور هستند به همه حوزههای شهری و روستایی بروند و پیرامون آب یا برق یا مطالبات قول بدهند و به جای منافع ملی، به دنبال اقدامات محلی میرود.
رشد اقتصادی 8 درصدی همهاش مرتبط به تحریم نیست. ما از نظر حکومتی فکر میکنیم همه چیز دست ما باشد بهتر است! باید به سمت خصوصیسازی برویم.
سود سالانه شستا ببینید چقدر است؟ حدود 5 درصد، همین دست بازار باشد، حدود 40 درصد سود دارد. بخش خصوصی با همه توان به دنبال جذب مشتری و سود است.
در شرایط بحرانی، اصلاحات یا جراحی اقتصادی نباید کرد، چون شرایط را حاد میکند. ایران در وضعیت تحریم است، باید اقدامات دستهبندی شود.
قسمتی از اقدامات مانند رفع مساله بازنشستگی و کوچکسازی دولت به تحریم ارتباطی ندارد. البته فحشخور این اقدامات ملس است!
قسمتی از اقدامات قابل حل است، باید با درایت و دقت حل شود، مصرف انرژی در ایران بالا است، به سادگی قابل حل نیست.
قیمت انرژی نامناسب است، اما نمیتوان با کشور همسایه مقایسه کرد، چون ما حقوق دلاری نمیدهیم! نباید به طبقه متوسط و ضعیف در این وضعیت فشار مضاعف آورد.
من فکر میکنم حزبالله از بلوغی برخوردار شده است که نیازی به اینکه ما بگوییم چه کند ندارد.
جوانانی که در لبنان دیدم، بسیار دقیق و با شجاعت بودند. بعد از سفر لبنان، مطمئن بودم حزبالله موفق میشود چون به آرمانی که دارند معتقد بودند.
اعضای حزبالله به من گفتند در ایام خبر شهادت سیدحسن نصرالله ناراحت بودند اما روحیه عاشورایی پیدا کردند.
تصمیم عجولانه در زمینه مذاکره را درست نمیدانم. جمهوری اسلامی همیشه اهل مذاکره بوده است.
مذاکره سازوکاری دارد و باید پیشنهادات مدونی وجود داشته باشد. مذاکره باید سر فرصت و به دقت صورت بگیرد.
وفاق پایه خوبی است اما در زمان نهضت مشروطه، فعالان و مسئولان مطالبی میگفتند که مردم چیز دیگری میخواستند، تفاوت شعارها و نیازهای مردم باعث شکاف شده بود.
مسئولان جامعه باید حامل روح جمعی جامعه باشند، امروز جامعه کارآمدی میخواهد.
بالاخره یک روز باید به افایتیاف بپیوندیم اما با وجود تحریمها در شرایط فعلی خیلی مؤثر نیست. اولویت تحریم است و باید انرژی بگذاریم تحریمها برداشته شود.
بیان جزئیات روز حمله تروریستی داعش به مجلس شورای اسلامی
تروریستها در ساختمان مشرف به مجلس چند نفر را شهید کردند و سنگر گرفتند. تروریستها اشتباه کردند و راه پله را اشتباهی طی کردند.
اگر تروریستها وارد مجلس میشدند بسیاری از نمایندگان مجلس به شهادت میرسیدند.
حاج قاسم سلیمانی حق بزرگی بر گردن همه دارد و در مبارزه با تروریست خیلی نقش داشت.
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1259314/