نرخ تورم و نرخ بهره ژاپن افزایش یافت
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : تورم سالانه ژاپن در دسامبر 2024 به 3.6 درصد رسید که بالاترین رقم از ژانویه 2023 است. افزایش قیمت مواد غذایی (6.4 درصد) به ویژه برنج و سبزیجات و سایر مواد غذایی، نقش اصلی را در افزایش نرخ تورم ژاپن ایفا کرد. همچنین قیمت برق (18.7 درصد) و قیمت گاز (5.6 درصد) نیز به دلیل حذف یارانههای انرژی از ماه مه، جهش قابل توجهی داشتند.
تورم هسته این کشور در دسامبر به 3 درصد رسید که بالاترین میزان در 16 ماه گذشته است. شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) نیز 0.6 درصد افزایش ماهانه نشان داد. مهمترین اقلام در CPI ژاپن، مواد غذایی (26 درصد) و مسکن (21 درصد) هستند. حملونقل، ارتباطات، سوخت، مراقبتهای پزشکی و سایر اقلام سهمهای کمتری دارند.
به گزارش بلومبرگ، پس از انتشار گزارش نرخ تورم ژاپن، تصمیم مهم بانک مرکزی این کشور منتشر شد. روز گذشته، بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره کوتاهمدت را به 0.5درصد رساند که بالاترین رقم در 17 سال گذشته است. این افزایش، پس از ماهها گمانهزنی و با توجه به افزایش دستمزدها و تورم پایدار اتخاذ شد. ین ژاپن پس از اعلام این خبر تقریبا بدون تغییر باقی ماند، اما معاملهگران منتظر توضیحات رئیس بانک مرکزی، کازوئو اوئدا بودند. افزایش قبلی نرخ بهره در ژوئیه، بازارهای ارز و سهام را بهشدت تحت تاثیر قرار داده بود. بانک مرکزی ژاپن امسال سه بار نرخ بهره را افزایش داده و سیاست نرخ بهره منفی (از 2016) را کنار گذاشته است.
این بانک در بیانیهای اعلام کرد که احتمال تحقق اهداف اقتصادی و تورمی در حال افزایش است و در صورت پیشبینیهای مطلوب، نرخ بهره مجددا افزایش خواهد یافت. پیشبینیها نشان میدهد تورم مصرفکننده (به جز مواد غذایی تازه) تا مارس 2025 به 2.7 درصد و تا مارس 2027 به 2 درصد (هدف بانک مرکزی) خواهد رسید. همچنین، پیشبینی رشد اقتصادی 0.5 درصد برای سال مالی جاری و 1.1 و یک درصد برای سالهای بعد میشود. کازوئو اوئدا تاکید کرد که هدف اصلی، بازگشت به اصول سنتی بانکداری مرکزی و رسیدن به تورم پایدار 2 درصدی است.
بر اساس گزارشها، در دسامبر، صادرات ژاپن برای سومین ماه پیاپی افزایش یافت و 2.8 درصد نسبت به سال قبل رشد کرد. این رشد بیشتر به دلیل تضعیف ین و نگرانی شرکتها از تعرفههای احتمالی دولت ترامپ بود. اگرچه صادرات ماشینآلات ساخت تراشه و قطعات نیمهرسانا بیشترین رشد را داشتند، اما حجم کلی صادرات کاهش یافت. واردات نیز 1.8 درصد افزایش یافت، اما کمتر از پیشبینیها بود.
در مجموع، اقدامات بانک مرکزی ژاپن نشاندهنده تلاش برای کنترل تورم و حمایت از رشد اقتصادی است، اما تنشهای تجاری با آمریکا و سیاستهای ترامپ میتوانند تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد ژاپن داشته باشند. نخستوزیر ژاپن در دیدار آتی با ترامپ باید به دنبال راهحلی برای کاهش این تنشها باشد.
-
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۹:۱۷
-
۱۰ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1254321/