بازار آریا

آخرين مطالب

10 کشور فقیر جهان در سال 2025 مقالات اقتصاد جهانی

10 کشور فقیر جهان در سال 2025
  بزرگنمايي:

بازار آریا - علی‌رغم ثروت فراوان جهانی، برخی کشورها همچنان در فقر شدید به سر می‌برند. این مقاله با استناد به سرانه تولید ناخالص داخلی کشورها، 10 کشور فقیر جهان جهان را در سال 2025 معرفی می‌کند. پیش از ورود به فهرست فقیرترین کشورهای جهان، ابتدا مفهوم سرانه تولید ناخالص داخلی و نحوه رتبه‌بندی کشورها بر این اساس را درک کنیم.
روش‌شناسی رتبه‌بندی فقیرترین کشورهای جهان تولید ناخالص داخلی (GDP) معیاری برای سنجش کالاها و خدمات تولید شده یک کشور در طول سال است. برای درک بهتر میزان ثروت یا فقر یک کشور، باید جمعیت آن نیز در نظر گرفته شود. بنابراین، برای محاسبه سرانه تولید ناخالص داخلی، GDP را بر کل جمعیت کشور تقسیم می‌کنند.
نکته جالب اینجاست که گاهی سرانه تولید ناخالص داخلی تنها بخشی از داستان را بیان می‌کند. زیرا هزینه‌های زندگی و نرخ تورم می‌تواند از یک کشور به کشور دیگر بسیار متفاوت باشد. اینجاست که PPP وارد می‌شود تا مقایسه عادلانه‌ای صورت گیرد. PPP یا برابری قدرت خرید، هزینه‌های محلی و نرخ‌های تورم را در نظر می‌گیرد تا تصویر دقیق‌تری از سطح زندگی در کشورهای مختلف ارائه دهد.
برخی کشورها ممکن است به دلیل بهشت مالیاتی بودن، تولید ناخالص داخلی مصنوعی بالایی داشته باشند. سرانه تولید ناخالص داخلی PPP ابزار مفیدی برای شناسایی فقیرترین کشورهای جهان است.
فقیرترین کشورهای جهان بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی PPP

بازار آریا

کشورهای کوچک‌تر و کم‌قدرت‌تر در مناطق چالش‌برانگیز در میان ده اقتصاد پایین قرار دارند. لیبریا و چاد با موانعی مانند منابع محدود، بخش‌های مالی ضعیف و رژیم‌های مالیاتی نامطلوب مواجه هستند که سرمایه‌گذاری خارجی و رشد را محدود می‌کند. حتی کشورهای بزرگ‌تر مانند جمهوری دموکراتیک کنگو و موزامبیک به دلیل درگیری‌های داخلی، بی‌ثباتی سیاسی و زیرساخت‌های ناکافی با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند که پیشرفت اقتصادی آنها را مختل می‌کند.
بیایید نگاهی دقیق‌تر به این فقیرترین کشورهای جهان بیندازیم و دلایل اصلی مشکلات اقتصادی آنها را بررسی کنیم.
10 کشور فقیر جهان: نگاهی دقیق‌تر

بازار آریا

سودان جنوبی تولید ناخالص داخلی: 29.99 میلیارد دلار
جمعیت: 11,205,383 نفر
سودان جنوبی، جوان‌ترین کشور جهان، در سال 2011 استقلال خود را به دست آورد اما با چالش‌های اقتصادی قابل توجهی روبروست. بی‌ثباتی سیاسی، درگیری‌های مداوم و زیرساخت‌های محدود، پیشرفت آن را مختل می‌کند. با اکثریت جمعیتی که به کشاورزی سنتی وابسته هستند، خشونت و رویدادهای آب و هوایی شدید اغلب کشاورزی را مختل می‌کند و فقر را در این کشور محصور در خشکی با حدود 11 میلیون نفر جمعیت تداوم می‌بخشد.
بوروندی تولید ناخالص داخلی: 2.15 میلیارد دلار
جمعیت: 13,459,236 نفر
بوروندی، کشوری کوچک و محصور در خشکی در شرق آفریقا، با چالش‌های اجتماعی-اقتصادی قابل توجهی از جمله بی‌ثباتی سیاسی، درگیری‌ها و توسعه ناکافی زیرساخت‌ها مواجه است. مشکلات اقتصادی این کشور و سختی‌های مردم آن با رشد سریع جمعیت تشدید شده است. با حدود 80 درصد جمعیت که به کشاورزی معیشتی وابسته هستند، ناامنی غذایی در مقایسه با سایر کشورهای جنوب صحرای آفریقا به طور قابل توجهی بالاست.

بازار آریا

جمعیت: 5,849,358 نفر
جمهوری آفریقای مرکزی، واقع در مرکز آفریقا، با چالش‌های اقتصادی عمیقی به دلیل بی‌ثباتی سیاسی، درگیری‌های مسلحانه و زیرساخت‌های ناکافی دست و پنجه نرم می‌کند. ثروت این کشور در طلا، نفت، اورانیوم و الماس در تضاد آشکار با فقر گسترده مردم آن قرار دارد. افزایش قیمت کالاهای اساسی پس از جنگ اوکراین و چرخه‌های شدید سیل و خشکسالی، مشکلات اقتصادی را تشدید کرده است.
مالاوی تولید ناخالص داخلی: 10.78 میلیارد دلار
جمعیت: 21,390,465 نفر
مالاوی، واقع در جنوب شرقی آفریقا، علی‌رغم چشم‌اندازهای زیبایش، با چالش‌های اقتصادی قابل توجهی روبروست. این کشور به شدت به کشاورزی دیم وابسته است که آن را در برابر تغییرات اقلیمی و نوسانات قیمت کالاها آسیب‌پذیر می‌کند. با این حال، دولت همچنان متعهد به ترویج تنوع اقتصادی، بهبود آموزش و بهداشت و کاهش فقر است.

بازار آریا

جمعیت: 34,497,736 نفر
موزامبیک، کشوری کم‌جمعیت و غنی از منابع و مستعمره سابق پرتغال، به دلیل بلایای طبیعی، بیماری، رشد سریع جمعیت، بهره‌وری پایین کشاورزی و نابرابری ثروت با فقر مواجه است. علی‌رغم غنای منابع و رشد قوی تولید ناخالص داخلی، این کشور همچنان در میان فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد که حملات گروه‌های شورشی اسلامی در شمال غنی از گاز این وضعیت را تشدید کرده است.
سومالی تولید ناخالص داخلی: 13.89 میلیارد دلار
جمعیت: 19,009,151 نفر
جنگ داخلی سومالی، ستون فقرات اقتصاد کشور را شکست. این جنگ منجر به فروپاشی کامل دولت، با از دست دادن عظیم سرمایه انسانی و فیزیکی شد. این کشور که شرقی‌ترین کشور در قاره آفریقا است، عمدتاً به اقتصاد غیررسمی مبتنی بر دامداری، وجوه ارسالی از سومالیایی‌های مقیم خارج و مخابرات متکی بود. بر اساس تولید ناخالص داخلی، در سال 2021، سومالی سومین کشور فقیر جهان (پس از بوروندی و سودان جنوبی) بود. در ارزیابی‌های بین‌المللی فضای کسب و کار، سومالی به طور منظم در یکی از آخرین رتبه‌ها قرار می‌گیرد.

بازار آریا

جمعیت: 104,354,615 نفر
بزرگترین کشور جنوب صحرای آفریقا، علی‌رغم ثروت در منابع طبیعی مانند کبالت و مس، با چالش‌های اقتصادی عمیقی روبروست. حدود 62 درصد از مردم کنگو با کمتر از 2.15 دلار در روز زندگی می‌کنند. سوء تغذیه، دسترسی محدود به آموزش و بهداشت، و نرخ باروری بالا، محدودیت‌های فقر و توسعه کشور را تشدید می‌کند.
لیبریا تولید ناخالص داخلی: 5.05 میلیارد دلار
جمعیت: 5,492,486
فقر پایدار لیبریا ناشی از درگیری‌های خشونت‌آمیز، از جمله جنگ‌های داخلی و شیوع‌هایی مانند ابولا است که به زیرساخت‌های ناپایدار و خدمات محدود منجر می‌شود. مهاجرت اجباری کشاورزی را مختل می کند و به ناامنی غذایی کمک می کند. سازمان های بین المللی مانند برنامه جهانی غذا برای کاهش فقر و بهبود آینده کشور از طریق تلاش های توسعه پایدار و سرمایه گذاری در آموزش و مراقبت های بهداشتی تلاش می کنند.

بازار آریا

جمعیت: 35.08 میلیون نفر
سال ها جنگ داخلی، بی ثباتی سیاسی و فروپاشی اقتصادی یمن را ویران کرده است. این درگیری میلیون ها نفر را در داخل مرزهای یمن آواره کرده، زیرساخت ها را فلج کرده و تولیدات کشاورزی را مختل کرده است. نیازهایی مانند غذا، آب و دارو در کمبود هستند و میلیون‌ها نفر برای بقا به کمک‌های بشردوستانه مانند سازمان ملل متکی هستند. مردم یمن با چالش های متعددی از جمله گرسنگی گسترده، سوء تغذیه، و ظهور مجدد بیماری هایی مانند وبا روبرو هستند. با تلاش های بین المللی برای برقراری صلح بارقه های امیدی وجود دارد، اما راه بهبود طولانی و دشوار خواهد بود.
ماداگاسکار تولید ناخالص داخلی: 18.1 میلیارد دلار
جمعیت: 25.6 میلیون نفر
ماداگاسکار کشوری جزیره ای در سواحل جنوب شرقی آفریقا است. از زمان استقلال خود از فرانسه در سال 1960، این کشور بحران های سیاسی و کودتاهای نظامی بسیاری را پشت سر گذاشته است. ثبات سیاسی نسبتاً خوب و قانون اساسی فعلی در سال 2014 شکل گرفت. اگرچه این کشور از نظر منابع سیاسی غنی است، اما بی ثباتی داخلی، مداخلات خارجی و استفاده محدود از این منابع وجود دارد. معدن و گردشگری دو عامل مهم در تولید ناخالص داخلی کشور هستند.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1253761/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رییس‌جمهور پزشکیان: دولت چهاردهم حرفی نخواهد زد که به آن عمل نکند / بنگاه های اقتصادی حساب های خود را به خوزستان منتقل کنند

سلامی: از حصر اقتصادی دشمن نگران نیستیم

راهبرد دولت چهاردهم میدان‌داری بخش خصوصی است

ترکش‌های پروژه‌ صلح اسرائیل و اعراب برای ترامپ/ کاخ سفید چه در سر دارد؟

اختصاص 7 همت برای توسعه عمرانی بندر امام خمینی خوزستان

جزئیات اختصاص کالابرگ الکترونیک از زبان قالیباف/ 15 کالای اساسی به مردم اختصاص می‌دهیم

پشت پرده ریسک جنجالی ترکیه

مسئولیت‌های اجتماعی صنعت نفت در خوزستان هزینه شود

فشار غیرمنتظره به خودروسازان خصوصی/ بازار خودرو در شوک

آتش سوزی در ساختمان 10 طبقه در تهران+ عکس

مسئولیت‌های مهمی خوزستان در 100 سال گذشته

خوزستان در 100 سال گذشته مسئولیت‌های مهمی داشته است

تعریف 13 هزار میلیارد تومان اعتبار مسئولیت اجتماعی در خوزستان

نه از حصر اقتصادی دشمن نگران شدیم و نه از تهدید و ارعاب نظامی او/ استعفای مقامات صهیونیست نشانه بارز شکست ارتش اسراییل در جنگ غزه است

میزان تخصیص درآمدهای عمرانی امسال تاکنون 40 درصد است

بازدید جمعی از مسئولین، کارشناسان اقتصادی و سیاسی، فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت»

برنامه عراقچی برای تحول دیپلماسی اقتصادی

خبر مهم وزیر بهداشت درباره فعالیت خانه‌های بهداشت خوزستان

رایزنی تلفنی عراقچی و همتای ترکیه‌ای

تصادف زنجیره‌ای در آزادراه قم - تهران/ چند نفر مصدوم شدند؟

اردات خودروی کارکرده با سن بالاتر از 5 سال ممنوع است

مهم ترین مشکلات استان خوزستان به روایت وزیر نیرو

حماس: نام اسیرانی که قرار است در مرحله دوم مبادله آزاد شوند را اعلام می‌کنیم

خبر مهم پزشکیان درباره تصویب اعتبارات برای خوزستان

روح الله مومن نسب: ظریف را بازداشت و بازجویی کنید!

فتنه انگیزی آمریکا و رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اسلامی/ نه از حصر اقتصادی دشمن نگران شدیم و نه از تهدید و ارعاب نظامی او/استعفای مقامات صهیونیست نشانه بارز شکست ارتش اسراییل در جنگ غزه است

نه از حصر اقتصادی دشمن نگران شدیم و نه از تهدید و ارعاب نظامی او/استعفای مقامات صهیونیست نشانه بارز شکست ارتش اسراییل در جنگ غزه است

کوکاکولا یا پپسی؛ حمایت از ترامپ چگونه به رقابت تازه بین دو شرکت نوشابه‌سازی منجر شد؟

اتهام سنگین علیه این شبکه اجتماعی

پزشکیان: تمام مصوبات خود را پس می‌گیریم و پول را بین عزیزان تقسیم کنید!+ فیلم

نخست‌وزیر جدید ایرلند انتخاب شد

علی‌آبادی: استفاده از انرژی‌های خورشیدی در دستور کار اول وزارت نیرو است

پزشکیان: وزرا هرکدام یک روز به خوزستان می‌آیند

پزشکیان: تمام مصوبات خود را پس می‌گیریم و پول را بین عزیزان را تقسیم کنید!+ فیلم

واکنش اتحادیه اروپا به تروریستی خواندن انصارالله توسط آمریکا

چند ایرانی کاندیدای برترین‌های فوتبال ساحلی 2024 شدند؟

دوباره 1897، دوباره رئیس‌جمهوری امپریالیست

قالیباف: مشکل اقتصاد آن است که مردم را از تصمیمات و برنامه‌ریزی‌ها حذف کرده‌ایم

وزیر نفت جزئیات سفر 2 روزه به استان خوزستان را تشریح کرد

ابراز رضایت مقام معظم رهبری از گزارش تولید و صادرات نفت ایران

معامله حواله دلار با قیمت 66 هزار و 737 تومان

لزوم تسهیل فعالیت بخش خصوصی و اصلاح و بازنگری قوانین

رشد اقتصادی میدان‌داری بخش خصوصی را می‌خواهد

پاکستان: به تقویت روابط اقتصادی و تجاری با ایران متعهدیم

قدرت واقعی جمهوری اسلامی در قلب مردم است؛ ضرورت توجه به عدالت، معنویت و عقلانیت انقلابی

عارف: راه رشد اقتصادی از میدان داری بخش خصوصی می‌گذرد

مردم مهمترین رکن رونق اقتصادی هستند

معاون اول رئیس‌جمهور: رشد اقتصادی کشور با میدان‌داری بخش خصوصی محقق می‌شود

سردار سلامی: خانواده‌های عزیز شهید ما چراغ‌های روشن سپهر هدایت هستند/نه از حصر اقتصادی دشمن نگران شدیم و نه از تهدید و ارعاب نظامی او/استعفای مقامات صهیونیست نشانه بارز شکست ارتش اسراییل در جنگ غزه است /ملت فلسطین با عظمت ایستاد و پیروز شد

قالیباف: حضور مردم توطئه‌های دشمنان را خنثی کرد/ مردم را در تصمیمات اقتصادی مشارکت دهیم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی