احتمال ابتلای زنان به این سرطان بیشتر از مردان است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - ایسنا : عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد که احتمال ابتلای زنان به سرطان تیروئید بیشتر از مردان است.
شیوا برزویی متخصص غدد بزرگسالان با اشاره به اینکه سرطان تیروئید یکی از شایعترین سرطانهای سیستم غدد درونریز بدن است، اعلام کرد: در سالهای اخیر با گسترش و بهروزشدن روشهای تشخیصی، امکان تشخیص بهموقع این بیماری فراهم شده است و این امر باعث شناسائی و درمان زودهنگام بیماری در مراحل اولیه میشود.
وی افزود: اگرچه سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است. نقش ژنتیک و سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر است و افرادی که اقوام درجه یک آنان به این سرطان مبتلا بودهاند، نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
خبر مرتبط
این سرطان در کشور شایع شد/ سولاریوم نروید متخصص پوست و مو گفت: یکی از شایعترین سرطانها، سرطان پوست است.
برزویی با بیان اینکه احتمال ابتلای زنان به این بیماری بیشتر از مردان است، گفت: عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض اشعههای مختلف بهویژه در دوران کودکی و نوجوانی نقش مهمی در بروز این سرطان دارند.
وی با بیان اینکه پیشآگاهی این بیماری در زنان بهتر از مردان است، خاطرنشان کرد: با افزایش تشعشعات موجود در زندگی روزمره، میزان ابتلا به سرطان تیروئید نیز افزایشیافته است؛ بنابراین، معاینه منظم غده تیروئید از اهمیت بالایی برخوردار است.
متخصص غدد بزرگسالان و عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا سرطان تیروئید در زنان بیشتر از مردان رخ میدهد، اظهار داشت: اختلالات تیروئیدی در زنان به دلیل تفاوتهای کروموزومی و هورمونی بیشتر است، این موضوع به هورمونهای جنسی زنان مرتبط است که میتواند در بروز بیماری نقش داشته باشد.
خبر مرتبط
این نشانه ها یعنی سرطان پوست دارید افراد دارای پوست خشک بیش از سایر گروهها مستعد ابتلا به سرطان پوست هستند.
برزویی با بیان اینکه سرطان تیروئید ممکن است در ابتدا بدون علامت باشد و افراد تنها در جریان یک تصویربرداری برای مشکلی دیگر متوجه آن شوند، تأکید کرد: برآمدگی در جلوی گردن یکی از علائم شایع این بیماری است. در برخی موارد، علائمی مانند اختلال در بلع، خشونت صدا و مشکلات تنفسی میتواند نشانه سرطان تیروئید باشد.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره روشهای درمان این بیماری توضیح داد: درمان اصلی سرطان تیروئید جراحی و برداشت کامل غده تیروئید است؛ اما بسته به نوع سرطان و شرایط بیمار، ممکن است درمانهای دیگری مانند ید رادیواکتیو، شیمیدرمانی یا رادیوتراپی نیز تجویز شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با بیان اینکه وجود توده در ناحیه گردن همیشه به معنای سرطان تیروئید نیست، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه توده در گردن، باید به پزشک مراجعه و بررسیهای لازم انجام شود.
وی بر ضرورت آگاهی و پیگیری منظم برای تشخیص زودهنگام این بیماری تأکید کرد و یادآور شد: تشخیص بهموقع میتواند نقش بسزایی در بهبود بیماران داشته باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۹:۴۷
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1253716/