بازار سهام وارد کدام فاز خواهد شد؟ «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛
ماموریت متغیرها در بورس تهران
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - پس از رکوردشکنیهای شاخص کل بورس تهران به نظر میرسد؛ معاملهگران با احتیاط بیشتری در سمت خرید سهام نشستهاند. برآیند اظهارات کارشناسی، حاکی از آن است که امیدواری نسبت به انعکاس اثر مثبت متغیرهای سیاسی بر عملکرد بورس و متعادل شدن نسبی بازارهای ارز و سکه میتواند از مهمترین دلایل افزایش تقاضا در تالار شیشهای سهام طی روزهای آینده باشد.
صبا طاهریان / دنیای اقتصاد
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین دنیای اقتصاد، با وجود عرضههای سنگین از سوی سهامداران حقیقی (خروج پول 3711 میلیارد تومانی) در آخرین هفته دیماه اما کارشناسان بازار سرمایه همچنان بر رشد قیمتها در این بازار تاکید میکنند.
شاخصهای بورسی در آخرین هفته دی، با کاهش محسوس ارتفاع همراه شدند. نماگر اصلی بازار سهام که پیشتر تا مرز 3 میلیون واحد پیشروی کرده بود، ضمن کاهش 2.66درصدی در کانال 2.8میلیون واحد متوقف شد.
شاخص هموزن نیز با افت بیش از یک درصدی همچنان در کانال 900 هزار واحد در حال نوسان است.
مسیریابی از کانال تکنیکال
از لحاظ تکنیکال، شاخص کل بورس در محدوده مقاومت داینامیک خود قرار دارد؛ ضمن آن که پیشروی نماگر اصلی به مرز 3میلیون واحد، انگیزه اهالی بازار را برای ذخیره سود افزایش داده است.
به نظر میرسد، در روزهای آتی «اصلاح قیمت موقت» پیشروی بازار قرار بگیرد. این موضوع همزمان با افت نسبی ارزش معاملات ممکن است تا حدودی هیجانات منفی را در بازار افزایش دهد؛ با این حال، محدوده حمایتی برای ورود مجدد پولهای تازه نفس، محدوده 2میلیون و 600هزار واحد خواهد بود.
مفروضات تحلیلگران بنیادی نشان میدهد رشد سودآوری مطلوبی در انتظار بازار است. اگر بازار P/E بالایی به سود شرکتها بدهد، احتمالا شاهد تارگتهای بالاتر برای شاخص کل هستیم.
عملکرد صندوقها نیز در هفته قبل در خور توجه بود. به طوری که در میان صندوقهای سهامی، صندوق تمشک با بازدهی 3درصدی بهترین کارنامه را در میان صندوقها داشت. صندوقهای اهرمی که همگام با کاهش شاخصهای سهامی، افت قیمت را تجربه میکنند، بازدهیهای متفاوتی خلق کردند.
بر خلاف صندوق اهرمی کاریزما که با افت 5درصدی بیش از دو برابر شاخص کل ریخت، صندوق شتاب و موج ثبات نسبی بهتری داشتند.
همچنین از میان صندوقهای بخشی که با شاخصهای صنعت خود، مقایسه میشوند، صندوق روئین، در صنعت فلزات، صنعت پتروصبا در میان پتروشیمیها و صندوق تخت گاز از صندوقهای بخشی خودرویی، سپر خوبی در برابر اصلاح بازار شدند. ضمن آن که صندوقهای سیمانی و دارویی کارنامه سبزی داشتند.
P/E بازار در حالی به 8 واحد رسیده، که ریسک عوامل سیاسی به شدت افزایش یافته است. پولهای حقیقی که طی هفته چهارم دیماه وارد بازار شد، تقریبا در هفته قبل از بازار خارج شد. پارک پول در صندوقهای درآمد ثابت نشان میدهد بازار قصد دارد در برابر تحولات سیاسی در آمریکا، واکنش کوتاه مدت نشان دهد.
در هفتهای که گذشت، حدود 3هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای درآمد ثابت شده است.
به نظر میرسد این پولهای پارک شده منتظر واکنشهای سیاسی و نحوه مدیریت رویارویی با دولت دوم دونالد ترامپ هستند. با فرض حذف تنش جدی در معادلات معاملهگران بورسی میتوان انتظار داشت که P/E بازار تا 12واحد نیز پیشروی کند.
بررسیهای آماری نشان میدهد؛ شاخص صنعت پیمانکاری صنعتی با رشد 10درصدی، بر خلاف روند بازار حرکت کرده است. پس از آن صنعت ماشین آلات با بازدهی 9درصدی، بهترین عملکرد را ثبت کردند. شاخص صنعت وسایل خانگی، لاستیک و پلاستیک، شوینده، دارو، سیمان و فلزات گرانبها نیز بازدهی مثبت داشتند. این درحالی است که برخی از صنایع، نظیر انبوه سازی، فراوردههای نفتی و کاشی و سرامیک جزو ضعیفترین صنایع هفته مذکور بودند.
-
جمعه ۲۸ دي ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴:۴۰
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1249339/