بازار آریا

آخرين مطالب

کدام کشورها در کنار روسیه باقی مانده و همکاری راهبردی دارند؟ اقتصاد ایران

کدام کشورها در کنار روسیه باقی مانده و همکاری راهبردی دارند؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، همزمان با نزدیک شدن به سفر مسعود پزشکیان،رئیس جمهور به روسیه و امضای موافقت‌نامه جامع میان ایران و روسیه، نگاه مختصری به همکاری‌های راهبردی میان روسیه با برخی از دیگر کشورهای جهان داشتیم.
طی سال‌های گذشته روابط چین و روسیه به طور قابل توجهی تقویت شده که این همکاری‌ها به طور مشخص در روابط نظامی و اقتصادی خودنمایی می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از سال 2014، پس از الحاق کریمه به روسیه، دو کشور مانورهای نظامی مشترک خود را افزایش داده‌اند، دو کشور همچنین به طور مشترک در حال توسعه ساختار هشدار موشکی و ادغام سیستم‌های ناوبری مبتنی بر ماهواره خود هستند. این همکاری‌ها نشان دهنده سطح بالای همکاری راهبردی نظامی میان دو کشور است. از نظر اقتصادی، چین به بزرگترین شریک تجاری روسیه تبدیل شده به طوری که تجارت دوجانبه به سطوح بی سابقه‌ای بین دو کشور رسیده است. این مشارکت در قالب پروژه‌های بزرگ انرژی، از جمله قراردادهای بلندمدت تامین نفت و گاز، و سرمایه‌ گذاری‌های مشترک در توسعه زیرساخت‌ها صورت گرفته است.
هند: همکاری دفاعی و فناوری طولانی مدت
هند و روسیه یک مشارکت راهبردی طولانی مدت به ویژه در بخش های دفاعی و فناوری دارند. مسکو تامین کننده اصلی تجهیزات نظامی هند بوده و بخش قابل توجهی از واردات دفاعی هند را به خود اختصاص داده است. پروژه‌های مشترک میان دو کشور شامل توسعه موشک کروز مافوق صوت و تولید جنگنده «سوخو-30 ام‌کِی‌آی» که یک جنگنده چندمنظوره دوموتوره است که توسط سوخوی روسیه توسعه یافته و تحت مجوز «هندوستان آیروناتیکس» هند برای نیروی هوایی هند، در این کشور تولید شده است. علاوه بر این، هر دو کشور در زمینه انرژی هسته‌ای همکاری می‌کنند و روسیه در ساخت راکتورهای هسته‌ای در به هند کمک می‌کند.
ونزوئلا: حمایت سیاسی و اقتصادی در بحبوحه چالش های داخلی
روسیه حمایت سیاسی و اقتصادی خود را از ونزوئلا به ویژه در دوره‌های آشفتگی داخلی افزایش داده است. این حمایت شامل کمک‌های مالی، سرمایه گذاری در صنعت نفت ونزوئلا و همکاری نظامی می‌شود. در عوض، ونزوئلا یک متحد استراتژیک برای روسیه در آمریکای لاتین بوده و فرصت‌هایی را برای سرمایه گذاری‌های اقتصادی و نفوذ ژئوپلیتیکی کرملین در نیمکره غربی فراهم می‌کند.
ترکیه: همکاری با وجود منافع متفاوت به ویژه در پروژه های انرژی
با وجود منافع متضاد گاه و بیگاه، به ویژه در درگیری‌های منطقه‌ای، روسیه و ترکیه روابط خود را در حوزه‌های مختلف به ویژه در زمینه انرژی توسعه داده‌اند. خط لوله ترک استریم که گاز طبیعی روسیه را به ترکیه و جنوب اروپا می‌رساند، نمونه‌ای از این همکاری‌هاست. علاوه بر این، خرید سامانه دفاع موشکی «اس-400» روسیه توسط ترکیه، نشان دهنده تعمیق روابط نظامی-فنی میان دو کشور است.
کره شمالی: تعامل در درجه اول برای حفظ ثبات در شمال شرق آسیا
تعامل روسیه با کره شمالی در درجه اول ناشی از تمایل به حفظ ثبات در شمال شرقی آسیا است. این دو کشور سابقه همکاری نظامی طولانی مدتی دارند به طوری که کره شمالی در طول جنگ کره از حمایت نظامی شوروی برخوردار بود. در سال‌های اخیر، روسیه از راه حل‌های دیپلماتیک برای مدیریت تنش‌ها در شبه جزیره کره حمایت کرده است، در مبادلات اقتصادی شرکت می‌کند و کمک‌های بشردوستانه‌ای هرچند محدود ارائه می‌دهد. این رابطه بر منافع استراتژیک روسیه در جلوگیری از درگیری‌هایی که می‌تواند امنیت منطقه‌ای را در نزدیکی مرزهای شرقی این کشور مختل کند، تأکید می‌کند.
بلاروس: متحد نزدیک به دلیل پیوندهای تاریخی و همسویی سیاسی
بلاروس به دلیل وجود پیوندهای عمیق تاریخی و همسویی سیاسی، یکی از نزدیکترین متحدان روسیه به شمار می‌رود. دو کشور در امور نظامی، انجام مانورهای مشترک نظامی توسعه سیستم‌های دفاعی همکاری می‌کنند. موقعیت استراتژیک بلاروس به عنوان یک حائل بین روسیه و کشورهای ناتو عمل می‌کند و اهمیت آن را در محاسبات امنیتی روسیه افزایش می‌دهد. این اتحاد با توجه به مواضع مشترک در مورد مسائل مختلف بین‌المللی و حمایت متقابل در برابر تحریم‌های غرب تقویت شده‌ است.
قزاقستان: مشارکت در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا
قزاقستان و روسیه در چارچوب «اتحادیه اقتصادی اوراسیا» و «سازمان پیمان امنیت جمعی» مشارکت چندوجهی دارند. قزاقستان به عنوان یکی از اعضای مهم اتحادیه اقتصادی اوراسیا با روسیه برای ترویج یکپارچگی اقتصادی منطقه‌ای همکاری می‌کند. در مسائل امنیتی، همکاری میان دو کشور در سازمان پیمان امنیت جمعی، شامل مانورهای نظامی مشترک و پاسخ‌های هماهنگ به تهدیدات منطقه‌ای و افزایش قابلیت‌های دفاعی جمعی است.
جمهوری آذربایجان: ایجاد توازن در روابط با ارمنستان و آذربایجان
روسیه در طول تاریخ نقش میانجی‌گری بین ارمنستان و آذربایجان، به ویژه در مورد مناقشه قره باغ کوهستانی ایفا کرده است. پس از جنگ سال 1399، روسیه نیروهای حافظ صلح را برای اجرای توافق آتش بس به منطقه اعزام کرد. از نظر اقتصادی نیز روسیه و آذربایجان روابط تجاری خوبی دارند. در سال 2023، صادرات نفت روسیه به آذربایجان چهار برابر شد که نشان دهنده تعمیق روابط اقتصادی میان دو کشور است. علاوه بر این، آذربایجان صادرات انرژی روسیه به اروپا را تسهیل کرده، به ویژه پس از اینکه روسیه دسترسی به بسیاری از بازارهای اروپا را پس از تهاجم به اوکراین از دست داد.
صربستان: پیوندهای فرهنگی قوی و منافع مشترک علیه نفوذ ناتو در بالکان
صربستان و روسیه پیوندهای فرهنگی و تاریخی عمیقی دارند که بر اساس سنت‌های مسیحی ارتدکس استوار است. این قرابت فرهنگی موجب تقویت همکاری‌های سیاسی و نظامی مستحکم میان دو کشور شده است. صربستان در مانورهای نظامی مشترکی با روسیه شرکت کرده و تجهیزات نظامی روسیه از جمله جت های جنگنده «میگ 29» و سیستم‌های ضد هوایی را خریداری کرده است. هر دو کشور مخالفت خود را با گسترش ناتو در بالکان ابراز می‌کنند و آن را تهدیدی برای ثبات منطقه می‌دانند. امتناع صربستان از پیوستن به تحریم‌های غرب علیه روسیه، نمونه‌ای از همسویی سیاست خارجی میان این دو کشور است.
کوبا: سرمایه گذاری اقتصادی پس از ده‌ها سال روابط تیره
در طول جنگ سرد، کوبا متحد نزدیک اتحاد جماهیر شوروی بود و حمایت اقتصادی و نظامی قابل توجهی از این کشور دریافت می‌کرد. بعد از یک دوره روابط تیره پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روسیه و کوبا به دنبال تجدید مشارکت خود بوده‌اند. در سال‌های اخیر، آنها بر سرمایه گذاری‌های اقتصادی، به ویژه در انرژی، حمل و نقل و زیرساخت‌ها تمرکز ویژه‌ای داشته‌اند. هر دو دولت مواضع انتقادی نسبت به سیاست‌های ایالات متحده دارند و بر همین مبنا همکاری دوجانبه خود را تقویت کرده‌اند. دیدارها و توافقات سطح بالا میان دو کشور نشان دهنده احیای روابط بوده است.
مصر: روابط دفاعی رو به رشد در کنار مشارکت‌های تجاری
روسیه و مصر روابط دوجانبه خود را به ویژه در بخش‌های دفاعی و اقتصادی تقویت کرده‌اند. روسیه سخت افزارهای نظامی پیشرفته از جمله جت‌های جنگنده «میگ 29» و سیستم های پدافند هوایی را در اختیار مصر قرار داده است. از نظر اقتصادی، دو کشور در پروژه‌های مهمی به ویژه در حوزه هسته‌ای همکاری می‌کنند. اولین نیروگاه هسته‌ای مصر در «الضبعه» توسط شرکت «روس اتم» روسیه تامین مالی و ساخته شده است. علاوه بر این دو کشور تجارت محصولات کشاورزی و منابع انرژی را گسترش داده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1248225/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتشار تصاویر شهدای سقوط هواپیمای فراجا در حوالی رشت+ عکس

رئیس جمهور کره جنوبی بازداشت شد؛ یون، متهم به شورش

بازار سیاه رحم اجاره‌ای در ایران؛ از 400 میلیون تومان تا 900 میلیون تومان

تولید رانت با وضع قوانین غیرکارشناسی و بخشنامه‌های غیرتخصصی

اتاق بازرگانی نماد بخش خصوصی در هر استان است

پشت پرده مخالفت با FATF از زبان نمایندگان مخالف/ حاجی دلیگانی: قالیباف مخالف است/ حسینی کیا: شاهراه‌ های اقتصادی قطع می شود

انتقاد تند از طرح حذف صفر: مردم به دنبال راه حل واقعی هستند

کابینه نتانیاهو جلسه برگزار می‌کند/ حماس به توافق تبادل اسرا چراغ سبز نشان داد؟

صدور هشدار زرد هواشناسی برای این استان/ سامانه بارشی جدید در راه است

تداوم نقض آتش‌بس لبنان از سوی اسرائیل

روی خوش بازار عراق به مصالح ساختمانی ایران

تکلیف گوشی‌های آیفون 14 و 15 مشخص شد

عبدالعلی زاده: طرح شهر مولد می‌تواند در آینده کشور تغییرات شگرفی ایجاد کند

بلیت‌فروشی سوپرجام ایران آغاز شد+ جزئیات

فردا؛ قالیباف به سفر خارجه می‌رود

واردات برنج 26 درصد کاهش یافت

فرزین: بازار فوروارد و سلف‌فروشی ارز را راه‌اندازی خواهیم کرد

ناگفته‌هایی از سفر شهید رئیسی به مرز آذربایجان/ تیم حفاظت نگران چه بود؟+ فیلم

لیست نامزدهای جوایز بفتا منتشر شد

پزشکیان به دوشنبه رسید

عضو اتاق تهران: یک لنج به اندازه تولید سه ماه یک کارخانه، پارچه بدون تعرفه وارد می‌کند

مذاکره وزیر نفت با مقام‌های روسی در بخش انرژی

جزئیات شرایط جدید واردات خودرو ابلاغ شد

5 عطر زنانه اقتصادی تا 3 میلیون تومان

نرخ مشارکت مردم در اقتصاد گیلان 2 درصد از کشور بیشتر است

بخش خصوصی واقعی با هرگونه ایجاد رانت مخالف است

پزشکیان و امضای معاهده همکاری با روسیه؛ گامی نو در تکمیل سند خاتمی در دیپلماسی اقتصادی با مسکو

تقویت ساختار اتاق‌های فکر استانی

تقویت ساختار اتاق‌های فکر استانی/اتاق بازرگانی نماد بخش خصوصی در هر استان است

قیمت دلار رنج شد

خبر مهم رئیس کمیته امداد درباره مستمری مددجویان

حمله یمن به یک ناو آمریکایی برای ششمین بار

اسامی شهدای سقوط هواپیمای آموزشی فراجا اعلام شد

کاسبی جدید قبل از حذف کارت سوخت

ایران جایگاه سومین تولیدکننده اوپک را حفظ کرد

واریز حقوق بازنشستگان؛ حساب خود را چک کنید

اظهارات مهاجرانی درباره ماجرای منع حضور خاتمی در یک مراسم

وزیر خارجه دولت موقت سوریه: پناهجویان سوری در آلمان در امنیت هستند

کی پلاس، بازیگر مهم ارتقا سطح کیفی ساختمان کشور / 2 خبر خوب برای فعالان صنعت ساخت و ساز

امضای 13 تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و تاجیکستان در نشست فعالان اقتصادی دو کشور

توافق دولت عراق با شرکت انگلیسی درخصوص توسعه چهار میدان نفتی

زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق‌های بازنشستگی اعلام شد+جدول

خودروی چینی در کشور عربی 700 میلیون در ایران 2.5 میلیارد/ ویدئو

گاز کیش به کمک ناترازی انرژی می‌آید

کشف بیش از یک میلیون و 476 هزار نخ سیگار قاچاق

اعتراف سعودی‌ها به ضرر 400 میلیون یورویی از نیمار

ورود یک فروند ایرباس به ناوگان هوایی ایران

بسته موضوعات کلان کشور در دستور کار شورای عالی راهبری برنامه هفتم

کشف بیش از 120 میلیارد ریال لوازم جانبی موبایل قاچاق در شهرری

آیا رهبر انقلاب به مبارزه بیش از اقتصاد پرداخته‌اند؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی