بازار آریا

آخرين مطالب

آمریکا زیر پای اسرائیل و امارات را خالی کرد؟ اقتصاد ایران

آمریکا زیر پای اسرائیل و امارات را خالی کرد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : فروپاشی سوریه در هرج و مرج پس از سال 2011، که با ورود ادیکال‌های خارجی و تکثیر گروه‌های افراطی مسلح اوج گرفت، شرایطی را برای اسرائیل فراهم کرد تا منافع استراتژیک خود را بی سر و صدا تأمین کند.
به گزارش اقتصادنیوز، وبگاه The cradle با انتشار یادداشتی مدعی شد: سیزده سال پیش، میادین عمومی سوریه در شعله‌های ناآرامی شعله‌ور بود . اما پس از بیش از یک دهه مقاومت در برابر جنگ با حمایت ایران، روسیه، حزب‌الله و تعداد زیادی از نیروهای سوری و غیرسوری، تنش‌ها خنثی شد و بشار اسد در قدرت ماند. اما حالا ظرف یازده روز سقوط کرد.
پس از تحولات یک هفته‌ای، اسد مخفیانه خارج شد و قدرت را در اختیار مخالفان قرار داد.حیات تحریرالشام (HTS) وابسته به القاعده، در ائتلاف با دیگر جناح‌های شبه نظامی مخالف، به سرعت کنترل کشور را به دست گرفت.
ابومحمد الجولانی، رئیس سازمان تحریرالشام معروف به احمد الشراع، خود را رئیس جمهور غیرمنتخب معرفی کرد و "دولت نجات" را برای هدایت کشور در مرحله انتقالی تشکیل داد. ترکیه در کنار و پشت سر او ایستاده و مصمم به اعمال نفوذ راهبردی و فراگیر بر مسیر سوریه جدید است.
فرصت سازی تل‌آویو
این وبگاه در ادامه این یادداشت ادعایی‌اش آورده، در بحبوحه تغییر شکل نقشه سیاسی غرب آسیا، اسرائیل از این شرایط برای فرصت سازی استفاده کرد. این بازیگر از طریق «عملیات باشان پیکان» عنوانی که در کتاب مقدس آمده، یک کارزار استراتژیک را علیه بقایای ارتش سوریه که مواضع خود را رها کردند، آغاز کرد.
حملات هوایی بی‌وقفه که زیرساخت‌های حیاتی سوریه را هدف قرار داد، آغازی برای دخالت عمیق‌تر اسرائیل در عرصه سوریه است. به ادعای این وبگاه، مداخله نظامی اسرائیل نشان از سال‌ها آمادگی برای چنین کنشی بود. در سال 2018، اسرائیل تلاش کرد یک منطقه حائل در جنوب سوریه ایجاد کند، اما نیروهای سوری و متحدانش این منطقه حائل را پس گرفته و اسرائیل را عقب راندند. اما در شرایطی که دولت سوریه در حال حاضر از هم پاشیده شده، تل آویو فرصتی نادر و غیرقابل جایگزین برای رفتن به مناطقی فراتر از جولان در اختیار دارد.
به ادعای ناظران، سال‌ها پیش‌بینی و برنامه‌ریزی استراتژیک به واسطه فعالیت یک کمپین سریع با هدف خنثی کردن تهدیدات درک شده و تضمین مزایای بلندمدت برای اسرائیل محقق شده است.
فروپاشی سوریه در هرج و مرج پس از سال 2011، که با ورود ادیکال‌های خارجی و تکثیر گروه‌های افراطی مسلح اوج گرفت، شرایطی را برای اسرائیل فراهم کرد تا منافع استراتژیک خود را بی سر و صدا تأمین کند. اولین حمله قابل توجه اسرائیل به خاک سوریه در اوایل سال 2013 در جمرایا رخ داد. این آغاز تحولی بود که اسرائیل از آن به عنوان "نبرد بین جنگ" یاد کرد؛ تلاشی حساب شده برای دستیابی به اهداف بلندمدت متعدد.
یکی از اولویت‌های اصلی تل‌آویو در طول این کارزار، جلوگیری از انتقال کمک‌های نظامی و لجستیکی ایران از طریق سوریه به حزب‌الله لبنان بود، زیرا می‌توانست توازن قوا در منطقه را تغییر دهد. یکی دیگر از اهداف ادعایی این بود که ایران و نیروهای مقاومت متحدش از ایجاد پایگاه‌های دائمی و مراکز لجستیکی در داخل سوریه که اسرائیل تهدیدی مستقیم برای امنیت خود می‌دانست، بازدارد.
هدف دیگر شامل تضعیف زیرساخت‌های نظامی سوریه برای جلوگیری از بازسازی قابلیت‌های استراتژیک، ظهور مجدد به عنوان یک قدرت منطقه‌ای و ایجاد یک منطقه حائل در مجاورت بلندی‌های جولان سوریه تحت اشغال اسرائیل بود.

بازار آریا

جنگ میان جنگ‌ها
به ادعای ناظران، اگرچه جاه‌طلبی‌های گسترده‌تر اسرائیل محقق نشد، اما دستاوردهای تاکتیکی این بازیگر در طول سال‌های میانی قابل توجه بود. حملات هوایی مکرر فعل و انفعال‌های نیروهای مقاومت را تحت تاثیر قرار داد و اسرائیل از چالش‌های داخلی سوریه - فروپاشی اقتصادی، آشفتگی اجتماعی و منابع بیش از حد ارتش سوریه - برای تثبیت تسلط خود استفاده کرد.
این عملیات زمینه را برای حمله گسترده‌تری که پس از سقوط اسد انجام شد، فراهم کرد. فروپاشی دولت سوریه آغاز گسترده‌ترین عملیات نظامی اسرائیل در منطقه بود. اسرائیل زیر پرچم «پیکان باشان» مجموعه‌ای از حملات بی‌امان را علیه دولت سوریه و نیروهای دفاعی این کشور انجام داد. بیش از 500 حمله هوایی زیرساخت‌های حیاتی از جمله پایگاه‌های نظامی، سیستم های راداری، تأسیسات نیروی هوایی، مقرهای اطلاعاتی و تأسیسات تحقیقات علمی را هدف قرار دادند. حتی پایتخت دمشق نیز در امان نبود.
بمباران های هوایی با تهاجم زمینی به مناطق مرزی نزدیک لبنان همراه شد. نیروهای اسرائیلی به سمت حومه جنوب غربی دمشق پیشروی کردند و قله‌های استراتژیک کوه حرمون (جبل الشیخ) را هدف قرار دادند.
اقدامات اسرائیل در صحنه جهانی با واکنش‌های خاموش مواجه شد. کشورهای عربی چندین بیانیه معمولی صادر کردند که اهمیت چندانی نداشت و گاها گفته می‌شود نشان از تأیید ضمنی یا همسویی با برنامه عادی‌سازی اسرائیل دارد - حتی اگر هدف اعراب این نباشد.-
رویکرد منفعلانه اعراب با سفر ژنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده به اسرائیل همزمانی داشت که به معنای هماهنگی عملیاتی بین واشنگتن و تل‌آویو بود. نیروهای آمریکایی همچنین بیش از 70 حمله هوایی را در این مدت در سوریه انجام دادند که ظاهراً داعش را هدف قرار داده بودند، اما احتمالاً بر کاهش توانایی‌های نظامی سوریه تمرکز داشتند.
چندین هدف استراتژیک، کارزار اسرائیل در سوریه را هدایت کرد - همه با هدف حفظ سلطه و خنثی کردن تهدیدهای احتمالی.- یکی از اهداف اولیه اسرائیل، از بین بردن نیروهای نظامی باقیمانده و تأسیسات حیاتی سوریه بود که قادر به به چالش کشیدن اسرائیل را داشتند.
تمرکز دیگر بر جلوگیری از دستیابی حزب الله به سلاح های پیشرفته از طریق خاک سوریه بود. چنین نقل و انتقالات تسلیحاتی به عنوان یک تهدید مهم برای محاسبات امنیتی اسرائیل تلقی می‌شد. اسرائیل همچنین به دنبال از بین بردن حضور مستشاران و گروه‌های مقاومت بود که از سوریه به عنوان یک مرکز لجستیکی و عملیاتی استفاده می‌کردند.
تامین امنیت مناطق در جنوب سوریه به همان اندازه حیاتی بود، زیرا اسرائیل قصد دارد مناطق حائل ایجاد کند که از مرزهای شمالی این سرزمین محافظت کند و از مکان‌های استراتژیک مانند کوه حرمون حراست نماید. فراتر از نگرانی‌های فوری نظامی، تل‌آویو سرزمین‌های تازه اشغال شده را اهرمی بالقوه در مذاکرات آینده می‌داند.
اسرائیل امیدوار است با حفظ کنترل بر این مناطق، شرایط مساعد را در هر گونه مذاکرات صلح آتی اعمال کند و به رسمیت شناختن حاکمیت بین‌المللی خود بر بلندی‌های جولان را تضمین کند. در عین حال، اسرائیل به دنبال کاهش تهدیدات جناح‌های مخالف افراطی در سوریه است که برخی از آنها آشکارا از ایدئولوژی‌های رادیکال حمایت می‌کنند.

بازار آریا

در حالی که این تلاش‌ها دستاوردهای کوتاه مدت قابل توجهی داشته است، امنیت بلندمدت اسرائیل نامشخص است. رهبری جدید سوریه از نظر ایدئولوژیک – حداقل بر روی کاغذ – با اسرائیل مخالف است و از نزدیک با ترکیه همسو است. رهبران ترکیه که از سقوط اسد جسور شده‌اند، نفوذ خود را در منطقه نشان داده‌اند که نشان‌دهنده یک رقابت استراتژیک بالقوه با اسرائیل است.
در چنین شرایطی اقدامات اسرائیل در سوریه پیامدهای گسترده‌ای برای غرب آسیا داشته است. کشورهای عربی همسایه، به ویژه اردن و مصر، خود را در موقعیت‌های متزلزل می‌بینند. ظهور جنبش‌های افراطی همسو با آنکارا، همراه با گسترش نفوذ اسرائیل، این کشورهای عادی‌ساز را با نگرانی‌های امنیتی روبه رو کرده و نفوذ منطقه‌ای‌شان را کاهش داده است.
در عین حال، فعل و انفعال‌های اسرائیل باعث تعمیق اختلافات در جهان عرب شده است. تلاش‌های عادی‌سازی با اسرائیل توسط برخی از کشورهای عربی، اتحادها را شکننده و منطقه را در واکنش به بحران سوریه متلاشی کرده است. در پایان، بزرگترین تلفات این تغییر ژئوپلیتیک، خود مردم عرب هستند که در نظم منطقه ای به سرعت در حال تغییر، ضعیف، تکه تکه شده و به طور فزاینده‌ای به حاشیه رفته‌اند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1247232/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازار ارز افزایشی شد/ بازگشت ریال عمان به فاز صعودی

برگزاری نشست مشترک وزیر راه و شهرسازی ایران و همتای روس

وزیر صمت عازم پایتخت بلاروس می‌شود

وزیر صمت به بلاروس سفر می‌کند

مؤمنی: جامعه‌ امروز ما، تشنه کلام و مرام امیرالمومنین(ع) است

چالوس مسدود شد

گفتگوی مقام ترکیه‌ای با رهبران حماس درباره آتش‌بس غزه

هواشناسی تهران اطلاعیه جدید داد

فصل تازه زورآزمایی قدرت های منطقه ای و جهانی؛ بازندگان و برندگان چه افرادی هستند؟

گفتگو درباره آخرین تحولات مذاکرات برای دستیابی به آتش‌بس در غزه

برگزاری جلسه هم‌افزایی مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و اداره کل ارتباطات و مراجعات بنیاد شهید و امور ایثارگران

قتل فجیع در تنکابن / دستگیری قاتل 31 ساله در یک عملیات ضربتی

میوه‌ها در ارتفاع قیمت

ایران خودرو را به «دلاک ها»‌ بدهند یا «دلال ها»؟!

خریداران عجول دلار هشدارها را جدی بگیرند

واکنش «شمخانی» به برخی اعتراضات درباره بررسی «اف‌ای‌تی‌اف» در مجمع تشخیص مصلحت

اوکراین برای اعزام 150 آتش‌نشان به کالیفرنیا اعلام آمادگی کرد

انفجار در جایگاه CNG ورامین + ماجرا چیست؟

بیت کوین دوباره به زیر 90 هزار دلار سقوط کرد

تاجیکستان؛ مسیر دسترسی به آسیای میانه

اختلاف بر سر حضور خبرنگاران در دادگاه چای دبش

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در مازندران

رئیس جمهوری جدید و چالش آتش بس اسرائیل و حزب الله

مقامات اردن و فلسطین درباره توافق آتش‌بس غزه رایزنی کردند

4 چالش مهم موجود در بازار سرمایه از زبان رئیس سازمان بورس

آتش سوزی در میدان ساعت تبریز + فیلم

فوری / زلزله در استان فارس

بیش از 17 هزار مجوز به صورت خودکار صادر شد

چرا سهم ایران از تولید جهانی طلا تنها 0.4 درصد است؟

استخراج و معامله رمزدارایی‌ها مجاز شد

پیام رئیس اتاق ایران به مناسبت ولادت حضرت امیرالمومنین امام علی (ع)

رونالدو تا 2026 در النصر ماندنی شد

تحریم‌ها مانع توسعه روابط اقتصادی ایران و ایتالیا شد

با کسری بودجه شدیدی مواجه خواهیم شد / چرا سازمان برنامه و بودجه اقدامات خود را با مردم مطرح نمی کند؟

باند سازمان یافته قاچاق سوخت در مازندران متلاشی شد

بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره انهدام زیرساخت‌های پایگاه‌های هوایی اوکراین

آژیرهای هشدار در اراضی اشغالی / حمله موشکی از خاک یمن

ورود 442 میلیارد نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه

آرامش نسبی در بازار خودرو/ پژو پارس و 207 چند؟ + جدول

دعواهای ادامه‌دار در اطلاع‌رسانی دولت

عوارض آزادراه‌های دولتی افزایش یافت

شصت‌وهشتمین شماره «متنا»

کاخ‌سفید: احتمال توافق در غزه قبل از اتمام دوره «بایدن» وجود دارد

زمین‌خواری به مساحت بیش از 50 هزار متر مربع در اردبیل شناسایی شد

شاهد دلار صد هزار تومانی خواهیم بود / سرمایه گذار آینده ایی از بازار صنعت نمی بینید

بهره‌برداری از کارخانه بازیافت آسفالت تهران در تابستان سال آینده

سازمان بهشت زهرا اطلاعیه داد

تخت‌روانچی و مدیران سیاسی تروئیکای اروپایی در ژنو دیدار کردند

اولین دسته از سامانه نظامی آلمان به اوکراین تحویل داده‌شد

نشریه آمریکایی اقدامات «بایدن» را احمقانه توصیف کرد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی