بازار آریا

آخرين مطالب

مرز حمایت در تیررس قیمت سکه قرار گرفت؟ اقتصاد ایران

مرز حمایت در تیررس قیمت سکه قرار گرفت؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : تحلیلگران همچنین اشاره می‌کنند که کاهش انتظارات تورمی، همراه با اصلاح سیاست‌های مالی و تثبیت نرخ بهره، باعث کاهش تمایل سرمایه‌گذاران به بازار طلا و سکه شده است. علاوه بر این، اقدامات بانک مرکزی در مدیریت نوسانات ارزی تا حدودی تعادل نسبی را در این بازار حفظ کرده است.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه معاملات روز یکشنبه را در سایه نوسانات قیمت دلار پیگیری کرد و روندی نامتوازن و متمایل به اصلاح قیمت را در پیش گرفت. کاهش ارزش دلار و نبود محرک‌های قوی در بازارهای جهانی، زمینه‌ساز کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی شد؛ روندی که در نیمه دوم معاملات شتاب کمتری داشت.
جریان تبدیل طلای آبشده به سکه نیز در روز یکشنبه ترند بازار شد و در حالی که در آذر، تحلیلگران به دلیل حباب بالای سکه (حدود 15 میلیون تومان) توصیه به تبدیل سکه به طلای آبشده داشتند، اکنون با کاهش حباب سکه به 5 میلیون تومان، توصیه‌ها به تبدیل طلای آبشده به سکه معطوف شده است. با این حال، برخی فعالان بازار معتقدند که به دلیل اختلاف قیمت خرید و فروش، انجام چنین تبدیلی می‌تواند برای معامله‌گران زیان‌آور باشد.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با انتشار اخبار امیدوارکننده درباره پذیرش FATF و نزدیک شدن به آغاز رسمی ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا، احتمال کاهش قیمت دلار و به تبع آن افت قیمت طلا و سکه وجود دارد، مشروط بر اینکه سیگنال‌های مثبت بیشتری از حوزه بین‌الملل به بازارها ارسال شود.
از سوی دیگر، تحلیلگران تأکید می‌کنند پذیرش FATF به تنهایی نمی‌تواند روند کاهشی دلار را تضمین کند. این گروه معتقدند که سیاست‌های ترامپ در قبال ایران نقشی تعیین‌کننده در جهت‌گیری بازارها دارد و سرنوشت قیمتی دلار و طلا در دو ماه پایانی سال مشخص خواهد شد.
با این حال، طلای جهانی روز گذشته به دلیل تعطیلی بازارهای بین‌المللی، همچنان در محدوده 2690 دلار باقی ماند. قیمت این فلز گرانبها در لحظه تدوین این گزارش با کاهش جزئی همراه شد و به 2688 دلار رسید.
طلای آبشده نیز معاملات روز یکشنبه را با قیمت 23 میلیون و 149 هزار تومان آغاز کرد و با کاهش قیمت دلار عقب نشست و به کانال 22 میلیون تومان افتاد و تا محدوده 22 میلیون و 915 هزار تومان پایین آمد. هر گرم طلای 18 عیار نیز با قیمت 5 میلیون و 290 هزار تومان معامله شد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده 151 هزار تومان برآورد شد.
قیمت سکه امامی هم معاملات را با نرخ 56 میلیون و 900 هزار تومان بازگشایی کرد و با فاز کاهشی بازار نزولی شد و به 56 میلیون و 500 هزار تومان رسید. براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ حباب سکه همچنان بر مدار کاهش است و در روز یکشنبه به کانال 9 درصد افتاد که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه پنج میلیون گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.
نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به ترتیب با قیمت‌های 31 میلیون و 400 هزار تومان و 17 میلیون و 600 هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی در پایان روز با نرخ 8 میلیون و 800 هزار تومان عرضه شد.
کارشناسان بازار طلا معتقدند که مداخلات سیاست‌گذاران در کنترل نرخ ارز به بی‌ثباتی قیمت‌ها منجر شده است. آنها بر این باورند که ورود اخبار مثبت سیاسی می‌تواند کاهش نرخ دلار را به دنبال داشته باشد و افت قیمت طلا و سکه را نیز تسریع کند.
تحلیلگران همچنین اشاره می‌کنند که کاهش انتظارات تورمی، همراه با اصلاح سیاست‌های مالی و تثبیت نرخ بهره، باعث کاهش تمایل سرمایه‌گذاران به بازار طلا و سکه شده است. علاوه بر این، اقدامات بانک مرکزی در مدیریت نوسانات ارزی تا حدودی تعادل نسبی را در این بازار حفظ کرده است.
فعالان بازار پیش‌بینی می‌کنند در صورت کاهش بیشتر نرخ دلار، قیمت طلا و سکه نیز روند نزولی پیدا کند. این شرایط می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاران فراهم کند تا موقعیت‌های خود را تقویت کرده یا ورود جدیدی به این بازار داشته باشند. معامله‌گران ارز نیز انتظار دارند روند نزولی قیمت دلار ادامه یابد و اثرات آن به بازار طلا منتقل شود.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی با اشاره از سرگیری فعالیت بازارهای جهانی، خاطرنشان می‌کنند که سطح حمایت کلیدی برای طلای جهانی 2650 دلار در هر اونس است، در حالیکه برای به دست آوردن دوباره روند صعودی، عبور از سطح 2697 دلار ضروری است. با وجود ریسک‌های ژئوپلیتیک، عواملی مانند افزایش بازده اوراق قرضه و شاخص قوی دلار آمریکا باعث تأثیر منفی بر چشم‌انداز کوتاه‌مدت طلا شده است.
همچنین پیش بینی تکنیکالیست‌ها حکایت از آن دارد که طلای آبشده در صورت ادامه کاهش ارزش دلار، تا محدوده 22 میلیون و 900 هزار تومان عقب‌نشینی خواهد کرد و اگر این سطح شکسته شود، افت قیمت تا محدوده 22 میلیون و 700 هزار تومان دور از انتظار نیست. در مقابل، اگر تقاضا افزایش یابد و سطح مقاومت 23 میلیون و 150 هزار تومان شکسته شود، رشد قیمت تا 23 میلیون و 300 هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.
فعالان بازار نیز بر این باورند که سکه امامی با حمایت قوی در مرز 55 میلیون تومان رو به روست و در صورت افت ارزش دلار، احتمال کاهش تا مرز 54 میلیون و 700 هزار تومان قوت خواهد گرفت. با این حال، اگر قیمت دلار افزایش یابد و قیمت سکه از سطح مقاومتی 56 میلیون و 200 هزار تومان عبور کند، رشد ارزش تا مرز 56 میلیون و 750 هزار تومان محتمل است. تغییرات قیمتی سکه نیز به عواملی مانند تقاضای مصرفی و میزان حباب موجود وابسته خواهد بود.
در نهایت، روند بازار طلا و سکه در کوتاه‌مدت به شدت تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز است. کاهش ارزش دلار احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها را افزایش می‌دهد، اما در صورت بازگشت تقاضای سفته‌بازی یا رشد نرخ دلار، بازار می‌تواند به سطوح مقاومتی جدید دست پیدا کند. تحولات سیاسی، اقتصادی و انتظارات تورمی از دیگر عوامل کلیدی تأثیرگذار بر این بازار در روزهای آینده خواهند بود.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1247026/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت تصویب بسته حمایتی وزارت صمت برای صنایع فولادی در مواجهه با ناترازی انرژی

27 سال پیشرفت و توسعه؛ منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نماد پیشرفت و توسعه پایدار

اقتصاد اسلامی–16|اقتصاد،جهان‌شمول و اقتصاداسلام،بی‌معناست؟

«معیشت» گروگان برخی نمایندگان مجلس؛ دغدغه‌ای غیر از مردم

قالیباف به حملات کوچک زاده: حل مشکلات اقتصادی مردم با ارزش‌تر است

سود ارزی اوراق مرحله اول بیدبلند خلیج فارس به حساب دارندگان اوراق واریز شد

آمارجدید معاملات بازار ارز تجاری؛827میلیون دلارمعامله شد

قرعه‌کشی خودروهای وارداتی انجام شد

آمادگی شرکت فرانسوی برای فروش سوخت جت به ایرلاین های ایرانی

امضای تفاهم‌نامه شرکت ملی پالایش و پخش و بنیاد ملی نخبگان

دستور محسنی اژه‌ای برای مقابله جدی با قاچاق سوخت

بارش برف ساکنان این استان را غافلگیر کرد

نظام نامه رمزارز ابلاغ شد

بانک‌ها 321 همت به خودشان وام دادند

چه کسی هند را متحول کرد؟ | مرگ معمار بزرگ

تشکیل تعاونی‌های تأمین نیاز؛ کلید توسعه پایدار کسب و کارهای شهری و روستایی

توصیه اقتصاددان معروف به پزشکیان؛ دکان کاسبان وضع موجود را تعطیل کنید

فلاکت در سایه نفت؛ خوزستان در جمع صدرنشینان+ اینفوگرافیک

پراید یا تیبا: انتخاب بین اقتصادی‌ترین خودروهای بازار ایران

تجدید پیمان برای دستیابی به چشم انداز ترسیمی

قیمت آیفون امروز دوشنبه 24 دی 1403

آیا لایحه تجارت مانع سند هفتم توسعه خواهد شد؟

کامیون حامل 3200 لیتر سوخت قاچاق در خراسان‌جنوبی توقیف شد

سخنگوی گردان‌های قسام: دشمن به زودی از شمال غزه خارج می‌شود

قیمت دلار در مسیر اصلاح قرار گرفت

احیای بورس در نیمه دوم

اقتصاد سوریه احیا می‌شود؟

تغییرات زمینه‌ساز ورود افکار و ایده‌های نو و خلاق

دکان کاسبان وضع موجود را تعطیل کنید؛ دعوا بر سر لحاف ملانصرالدین است

عربستان به دنبال غنی‌سازی و فروش اورانیوم است

11 درصد از طلای جهان در دست زنان هندی است؟

واردات نفت آمریکا از کانادا رکورد زد

توقف عرضه گاز جمهوری آذربایجان به صربستان

جشن میلاد امیرالمومنین حضرت علی (ع) در سازمان اموال و املاک کوثر برگزار شد

دریادار سیاری: ارتش در دفاع از مرزهای کشور آماده است

بانک صادرات ایران، برنده جایزه ملی مدیریت مالی ایران شد

جولان گرانی در بازار لبنیات؛ 2 بار افزایش قیمت در 3 ماه

ارزش 160 همتی معاملات ماهانه صندوق‌های قابل معامله بورس تهران

داروسازی دکتر عبیدی، سهام مدیریتی شرکت‌های داروسازی کوثر و امین را در اختیار گرفت

پایان تردد لندکروز 50 میلیاردی قاچاق در ساری

آقای مشایخی! امنیت و اقتدار را از توسعه حذف نکنید!

◄ توسعه آگروتوریسم و بوم گردی؛ راهکاری برای کاهش بیکاری جوانان سنندج

راهکارهای بهینه‌سازی در سال 1404 تعیین شد

چای دبش به فعالیت خود ادامه می‌دهد

جلب اعتماد سرمایه گذار بورسی در سایه شفافیت

آغاز پیش‌ثبت‌نام بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت

تولید 220 هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه چهارم پارس جنوبی

اجرای عملیات نصب لانچر و رسیور در محدوده خط لوله گاز ششم سراسری

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به انتشار اخبار فروش نفت ایران به چین

لبنیات گران نشده است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی