بازار آریا

آخرين مطالب

صنعت دارو در گرداب مشکلات اقتصاد ایران

صنعت دارو در گرداب مشکلات
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ‎‎به‌‌‌‌رغم مشکلات موجود، بازیگران صنعت دارو تاکید دارند با قدرت برای رفع کمبودهای دارویی در کشور تلاش می‌‌‌‌کنند. محمد‌ر‌ضا مرادی، فعال صنعت پخش دارو با بیان مطلب فوق گفـت: تنها راه نجات صنعت دارویی کشور و به تبع آن صنعت پخش دارو، این است که بدهی انباشته شده دولت به شرکت‌‌‌‌های پخش هر‌چه سریع‌‌‌‌تر پرداخت، و مشکلات مرتبط با کمبود نقدینگی شرکت‌‌‌‌ها به سرعت مرتفع شود.
‎وی تاکید کرد: مسوولان دولتی باید موضوع حل مشکلات مرتبط با کمبود نقدینگی شرکت‌‌‌‌های پخش را در اولویت قرار دهند تا خدای ناکرده جان تعداد قابل‌‌‌‌توجهی از بیماران به‌‌‌‌ علت کمبود دارویی به خطر نیفتد و تا برقراری بستر مناسب‌تر در زنجیره تامین دارویی کشور، همه باید به یکدیگر کمک کنند. به گفته مرادی، شرکت پخش رازی در ماه‌‌‌‌های گذشته شرایط بسیار سخت و جان‌‌‌‌فرسایی را پشت‌‌‌‌ سرگذاشت که دلایل آن به جز مشکلات عمومی صنعت، موارد افزون‌‌‌‌تری از قبیل عدم تمدید بیش‌‌‌‌از یک هزار و 300میلیارد تومان تسهیلات بانکی (خروج نقدینگی به میزان1300میلیارد تومان)، عدم‌‌‌‌ امکان وصول مطالبات از مراکز درمانی دولتی و تبعیض در پرداخت بدهی دانشگاه‌‌‌‌ها به دو هلدینگ خصولتی دیگر کشور یعنی «تیپیکو» و «برکت» نسبت‌‌‌‌ به هلدینگ بالادستی پخش رازی و مسائل و مصائب خاص هلدینگ شفا دارو و شرکت‌‌‌‌های تولیدی زیر‌مجموعه آن علی‌‌‌‌الخصوص در تامین سبد دارویی مورد انتظار بوده‌‌‌‌ است.
اثرات تصمیمات نادرست بر صنعت دارو
این فعال صنعت پخش‌دارو در عین حال افزود: شرکت‌های داروسازی و شرکت‌‌‌‌های توزیع‌‌‌‌کننده دارو، طی چند دهه اخیر عملکرد قابل‌‌‌‌قبولی داشته‌‌‌‌اند و همواره به‌‌‌‌عنوان بازویی مطمئن، دولت‌‌‌‌ها را همراهی کرده‌‌‌‌اند، اما تصمیمات نادرست در قیمت‌‌‌‌گذاری، تدوین آیین‌‌‌‌نامه‌‌‌‌های اجرایی عجیب و غریب، عدم تامین نقدینگی منجر به اتفاقات بسی ناگوار در سال 1403 برای این صنعت شد.
وی گفت: در حال حاضر مباحث مربوط به مشکلات صنعت به‌‌‌‌ویژه در سال جاری در محافل و نشریات مختلف از سوی استادان و کارشناسان به کرات مطرح شده، اما تاکنون نتایج ملموسی نداشته‌‌‌‌ایم که امیدواریم با نفرات متخصص و حرفه‌‌‌‌ای که در سازمان غذا و دارو مستقر شده‌‌‌‌اند و نظر ویژه و حمایت دولت در امر پیشگیری از وقوع یک فاجعه بزرگ کمبود دارویی در کشور، بتوان روزهای بهتری را در زنجیره تامین دارویی تصور کرد. این فعال صنعت پخش دارو در ادامه اظهار کرد: به رغم مشکلات ادامه‌دار صنعت دارویی کشور، وضعیت و روند توسعه این صنعت در جهان مسیر دیگری را طی می‌کند. متاسفانه در زنجیره ارزش دارویی کشور در شرایطی به سر می‌‌‌‌بریم که شاید حتی یک لحظه، قادر به تفکر در تغییرات فوق‌‌‌‌الذکر و سرعت وحشتناک تکنولوژی نباشیم. زیرا همان‌‌‌‌گونه که بارها توسط استادان صنعت به‌‌‌‌ویژه در یکی دو سال اخیر توضیح داده شد، متأسفانه مدل انتخاب‌‌‌‌ شده توسط سازمان غذا و دارو و نهادهای تصمیم‌‌‌‌گیر، باعث پسرفت و تنزل این صنعت بیش از سایر صنایع کشور شده و فاصله ما را با استانداردهای جهانی به شدت افزایش داده است.
مرادی در بخش دیگری از این گفت‌‌‌‌وگو به تحلیل شرایط جهانی صنعت دارو پرداخت و گفت: درآستانه سال 2025 و با نگاهی به شرایط کلان محیطی سال 2024 می‌‌‌‌توان گفت که پیچیدگی‌‌‌‌های فراوان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در صحنه بین‌‌‌‌المللی و کشورمان ایران، ادامه خواهد داشت. تغییر دولت آمریکا، شرایط بحرانی خاورمیانه، تلاش دولت آقای دکتر پزشکیان برای غلبه بر مشکلات ناشی از رکود تورمی، مسائل و دغدغه‌‌‌‌های فراوان اقتصادی، کمبودهای دارویی و ... از اهم موضوعات پیش‌‌‌‌رو هستند. از طرف دیگر ترندهای جهانی در حوزه کسب‌‌‌‌وکار مانند توسعه تجارت الکترونیک، هوش مصنوعی، انرژی‌‌‌‌های پاک و تجدیدپذیر، پرینترهای سه‌‌‌‌بعدی، تغییر پارادایم از نقش انسان در اجرا به نقش انسانی در پشتیبانی، جایگزینی مشاغل با توجه به توسعه کاربرد تکنولوژی و هوش مصنوعی و ... بدون توقف و با سرعت در حال انجام هستند.
وی افزود: در روند جهانی صنعت داروسازی و توزیع دارو در سال 2025، تداوم تسلط بر داروهای مولکول کوچک، تقاضای فزاینده برای پزشکی شخصی‌‌‌‌سازی شده ناشی از پیشرفت در تجزیه‌‌‌‌ و تحلیل داده‌‌‌‌ها و هوش مصنوعی، تمرکز بر روش‌‌‌‌های جدید مانند فناوری mRNA، ترکیبات دارو – آنتی‌بادی(ADCs) و درمان‌‌‌‌های مبتنی بر میکروبیوم، تاکید بر ژن درمانی، توسعه داروهای GLP1 برای دیابت نوع 2 و کاهش وزن، تمرکز بر داروهای آنکولوژی، نوآوری در سیستم‌‌‌‌های داروسازی ازجمله تحویل هدفمند مبتنی بر نانو و دستگاه‌‌‌‌های قابل کاشت، توسعه فرمولاسیون‌‌‌‌های خوراکی با اثر فوق‌‌‌‌العاده طولانی و ظروف و سیستم‌‌‌‌های بسته‌‌‌‌بندی جدید برای محصولات تزریقی، ادامه روند دیجیتال‌‌‌‌سازی و اتوماسیون فرآیندها، استفاده از فناوری اینترنت اشیا به‌‌‌‌ ویژه در خطوط تولید و توزیع، توسعه پلتفرم‌‌‌‌های دیجیتال برای تعامل بهتر با مشتریان و توزیع‌‌‌‌‌کنندگان، چابک‌‌‌‌سازی ناوگان و سیستم‌‌‌‌های نوین تحویل دارو و توسعه داشبوردهای مدیریتی و... موارد مهمی هستند که بدون در نظر گرفتن آنها ادامه فعالیت و توسعه کسب‌‌‌‌وکارهای مرتبط با این حوزه‌‌‌‌ها، مقدور نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1245477/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر هولناک هوش مصنوعی از 30 سال آینده + عکس

پیشنهاد رئیس‌جمهور مستعفی کانادا به ترامپ: کالیفرنیا یا ورمونت با بخش‌هایی از کانادا معاوضه شود!

یک راهکار ساده برای کنترل قند خون

آخرین هشدار؛ امروز نجنبیم، فردا بی‌چاره‌ایم!

اجرای طرح ضربتی جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در شهر تهران

بایرلوکوزن به یک قدمی بایرن‌مونیخ رسید

انتقاد برزیل و فرانسه از تغییر رویه « متا » در صحت‌سنجی

آمریکا برای دستگیری مادورو جایزه تعیین کرد

مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در مشهد/ یک نفر جان باخت

حضور وزیر صمت در جمع فولادی‌ها و تأکید بر حمایت رئیس جمهور از صنایع

گنج های دنیا در دست کدام کشورهاست؟/ ویدئو

انهدام یک شبکه جاسوسی در خوزستان

امتحانات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی لغو شد

یک کشته در تیراندازی در مراسم عزاداری در کرخه

حمله به نیروی حراست بیمارستان مسجدسلیمان/ دستور تعقیب قانونی مهاجم صادر شد

پیدا و پنهان جنگ یک‌ساله اسرائیل در خاورمیانه/ هزینه‌های ماجراجویی تل‌آویو

ساعت فعالیت دفترخانه‌های ثبت اسناد رسمی در روز 22 دی‌ + جزئیات

ادعاهای واهی کربی درباره حماس/ مذاکرات آتش‌بس ادامه دارد

دیدار وزیر خارجه ایتالیا و رئیس دولت موقت سوریه/ حمایت رم از کاهش تحریم‌ها علیه دمشق

ترکیه خواستار روابط خوب با ایران شد

تبیین سیاست‌های منطقه‌ای ایران در ایروان

حمایت ایران از ابتکارات عراق

راهبرد - 1403/10/22

الگوی توافق با چین تکرار می‌شود؟

مختصات غلبه بر خاموشی

نتانیاهو: حوثی‌ها بازوی ایران هستند

فرماندار شهرستان روانسر معرفی شد

7 گام برای خروج ایران از بحران اقتصادی/ ویدئو

بیانیه تندوتیز وزیر خارجه آلمان علیه روسیه

خیز بازیگر چینی برای قبضه بازار لیتیوم

کاهش 1 میلیون تنی تولید فولاد در نتیجه ناترازی

افت شدید تولید نیکل در اندونزی

گفت وگوی فولادی‌‌‌ها با رئیس‌‌‌جمهور

تهدید جدید معدن‌کاری

بیت‌کوین و تجارت ترامپ

رمزارز‌ها زیر ذره‌بین قانون

نمایش قدرت تولید داخل در نمایشگاه خوزستان

رشد ذخیره‌‌‌‌‌‌ گاز در قم

رابطه حمل ‌بار و آلودگی هوا

وعده وزیر برای ساخت بندری جدید در سواحل مکران

افزایش تورم در کشورهای OECD

صعود پلکانی فلز زرد

اول بهمن، پرونده ارز نیما بسته می‌شود

صعود دلار در آخر هفته

انتظار صعود دلار با گزارش اشتغال

آمار معاملات هفتگی - 1403/10/22

چرا صندوق‌های طلا رونق گرفتند؟

هفته سبز صنایع

با خنده و شوخی، نگذارید مسائل کاری تبدیل به مسائل شخصی شوند

نکته طلایی برای غلبه بر ترس از سخنرانی در جمع

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی