ضعف تقاضای چینیها، زنجیره فولاد را کاهشی کرد
آینده مبهم سنگآهن در بازار جهانی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : در آستانه تعطیلات سالنوی چینی میزان تقاضا برای سنگآهن و محصولات فولادی به حداقل رسیدو این موضوع موجب شد تا قیمت سنگآهن به کمترین سطح خود در سه ماه گذشته برسد. تضعیف اقتصادی چین و افت تقاضا عمدتا ناشی از تشدید بحران مستمر املاک است که پیشبینی میشود چینیها برای مقابله با برنامههای پیشروی دونالد ترامپ در راستای اعمال تعرفههای وارداتی، سیاستهای محرک قویتری را در دستور کار قرار دهند و در اینصورتوضعیت قیمتی سنگآهن و سایر محصولات زنجیره فولاد تغییر خواهد کرد.
قیمت سنگآهن با عیار 62درصد در اوایل ژانویه به زیر 98 دلار به ازای هرتن رسیدکه در بحبوحه تضعیف تقاضای فولاد در چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده جهان، به پایینترین سطح خود در بیش از سه ماه گذشته رسید. کارخانههای فولاد در چین به دلیل کاهش تقاضا و کاهش حاشیه سود، تولید خود را کاهش دادهاند.
انتظار میرود تولید فولاد این کشور در سالجاری کاهش بیشتری داشتهباشد و روند نزولی از سال2024 ادامه یابد. علاوهبر این، محمولههای سنگآهن به چین افزایشیافتهاست و ورودی بنادر همچنان بالا است، چراکه معدنکاران خارج از کشور تحویلها را در پایان سالبرای دستیابی به اهداف سالانه افزایش دادهاند. نزدیکی تعطیلات سالنو در چین بازار را در وضعیت رکود نگه داشتهاست، ضمن اینکه بازارهای خریدار سنگآهن نیز در رکود بهسر میبرند و بنابراین نباید تا پس از تعطیلات سالنوی چینی که اواخر ژانویه آغاز میشود انتظار چندانی از بازار داشت.
افت تقاضا میلگرد را ارزان کرد
از طرفی کمبود مشتری و افت تقاضا و کاهش قیمت مواد اولیه و قیمت در بازار آتی میلگرد، قیمت بیلت نیز را کاهش داد. در بورس شانگهای نیز قیمت قرارداد حمل ماه مه میلگرد 2 دلار ارزانتر شده و به 442 دلار به ازای هرتن رسیدهاست. بیلت وارداتی به چین نیز کمتر از یک دلار افت را بهثبت رساند و 366 دلار هرتن سیافآر شنیده شدهاست.
آخرین قیمت بیلت صادراتی دریایسیاه نیز 435.5دلار هرتن فوب ثبت شدهاست. معاملات آتی میلگرد پس از ثبت کاهش شدید در سال2024، کمتر از 3150یوآن در هرتن بود که نشاندهنده خوشبینی محدود به بهبود وضعیت اقتصاد چین است، چراکه وخامت آن باعث کاهش تقاضا برای میلگردهای فولادی در ساختوساز و فویل در تولید لوازمخانگی شدهاست. کاهش اقتصادی چین عمدتا ناشی از تشدید بحران مستمر املاک است، بهطوری که قیمت مسکن با وجود حمایتهای کلیدی دولت در ماه اکتبر نزدیک به 6درصد کاهشیافت.
این اقدامات شامل خرید عمومی موجودی مسکن در مقیاس بزرگ، تعهد به کسری بیشتر برای محرکهای مالی، سیاستهای پولی سست و تسهیل قوانین خرید مسکن توسط دولتهای محلی بود، با اینحال این تعهدات با تردید بازارهای مالی مواجه شد و به فعالیت اقتصادی برای مصرفکنندگان عمده فلزات آهنی تبدیل نشد. PMI تولید ملی چین به یک انقباض در بیشتر سالگذشته اشاره دارد و PMI ساختوساز در ماه نوامبر برای اولینبار از زمان ایجاد این شاخص منعکس شد.
بازرگانان و تحلیلگران بر این اعتقاد هستند که واردات سنگآهن چین احتمالا در سال2025 به بالاترین میزان خود خواهد رسید، بهرغم اینکه بحران ملکی طولانیمدت بر تقاضای فولاد چین تاثیر میگذارد، معاملهگران، سنگمعدن ارزان را برای مصرفکننده اصلی جهان ذخیره میکنند.
آینده نزولی سنگآهن
همچنین تحلیلگران میگویند؛ واردات این کشور از مادهاصلی فولادسازی احتمالا بین 10 تا 40میلیونتن افزایش خواهد یافت و به 1.27میلیاردتن در سالجاری خواهد رسید. نظرسنجیها نشان میدهد؛ قیمت سنگآهن در سال2025 بین 75 تا 120 دلار به ازای هرتن کاهش خواهد یافت، درحالیکه براساس دادههای شرکت مشاوره استیل هوم، 88 تا 144 دلار در هرتن در سال2024 خواهد بود.
پکن مجموعهای از اقدامات را برای احیای اقتصاد خود رونمایی کردهاست و انتظار میرود برای مقابله با تاثیر احتمالی افزایش تعرفههای پیشنهادی توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده، اقدامات بیشتری را ارائه دهد.
به گفته توماس گوتیرز، رئیس دادههای شرکت مشاوره کالانیش، این امر بیشتر تقاضا را از سوی مصرفکنندگان فولاد ردیف دوم مانند تولیدکنندگان خودرو و کالاهای سفید افزایش میدهد. هرقدر این موضوع مثبت باشد، برای مقابله با اثر تجدید ساختار در بخش املاک و مستغلات کافی نخواهد بود.
-
پنجشنبه ۲۰ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۳:۴۷
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1244506/