بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دیوید لمی روز پنجشنبه در گفتوگو با شبکه اسکای نیوز اظهار داشت: «بهنظرم ما به توافق برای تبادل گروگانها (اسرا) که به برقراری آتشبس منجر میشود، نزدیکتر شدهایم. مسالهای که اکنون ما را از دستیابی به این توافق بازمیدارد، این است که آیا این فقط یک توافق (برای تبادل اسرا) است یا یک آتشبس واقعی.
»
وی که کشورش از ابتدای جنگ در غزه به طور تمامقد از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است، مدعی شد: «آرزوی ما پایان درگیریها و دستیابی به راهحلی از طریق مذاکره در آینده است.»
خبر مرتبط
گزارشها حاکی از آن است که مذاکرات برای برقراری آتشبس با میانجیگری قطر و مصر در دوحه ادامه دارد. ماجد الأنصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، در این زمینه گفته است که بهرغم شرایط دشوار در اتاق مذاکرات، گفتوگوها همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به نشستهای فنی در دوحه و قاهره افزود: «تا این لحظه نمیتوان درباره جدول زمانی دستیابی به توافق در مذاکرات غزه سخن گفت، زیرا این نشستها همچنان ادامه دارند.»
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از 15 مهر 1402 (7 اکتبر 2023) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که تاکنون به تخریب گسترده زیرساختها، قحطی مرگبار و شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی، که اکثر آنها زن و کودک هستند، منجر شده است.
این رژیم همچنین، برخلاف هشدارهای جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده که بهموجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع میشود.
تلآویو با بیاعتنایی به جامعه بینالمللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و احکام دیوان بینالمللی دادگستری درخصوص توقف جنگ و جلوگیری از نسلکشی در غزه، به جنایات خود ادامه میدهد.
با وجود این، مقامهای صهیونیستی اذعان کردهاند که این رژیم پس از گذشت بیش از یک سال، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ، از جمله نابودی جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست در نوار غزه، دست یابد.
سکوت لمی در برابر اظهارات جنجالی
ترامپ درباره گرینلند وزیر امور خارجه
انگلیس در بخش دیگری از گفتوگوی خود با شبکه اسکای نیوز، از محکوم کردن اظهارات تهدیدآمیز دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، درباره استفاده از فشار
اقتصادی یا نظامی برای تصاحب گرینلند خودداری کرد.
برخلاف موضع انتقادی همتایان اروپایی خود، لمی تاکید کرد که قصد ندارد نزدیکترین متحد کشورش را محکوم کند.
ترامپ به تازگی تهدیدها درباره بهدست گرفتن کنترل کانال پاناما و گرینلند را تشدید کرده و هر دو را برای امنیت ملی ایالات متحده ضروری خوانده است.
وی روز سهشنبه در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده از نیروی نظامی یا
اقتصادی برای تسلط بر این قلمرو خودمختار دانمارک یا کانال پاناما، گفت: «نمیتوانم در این زمینه اطمینان بدهم؛ اما میگویم که به دلایل امنیت
اقتصادی به آنها نیاز داریم.»
دیوید لمی در مصاحبه با اسکای نیوز، اظهارات
ترامپ را به مسائل امنیت
اقتصادی مرتبط دانست و گفت: «این همان مبنایی است که دونالد
ترامپ در انتخابات بر آن تاکید کرد و به پیروزی رسید.» وی افزود که ایالات متحده و
انگلیس قادر خواهند بود زمینههای مشترکی را درخصوص رشد
اقتصادی بیابند.
این در حالی است که مقامهای ارشد دانمارک، فرانسه،
آلمان و اتحادیه
اروپا تاکید کردهاند که تغییر مرزها باید براساس منشور سازمان ملل متحد صورت گیرد و استفاده از زور برای تغییر مرزهای جغرافیایی غیرقابلقبول است.