بازار آریا

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:

هرچه گاز تولید کنیم، غول مصرف آن را می‌بلعد اقتصاد ایران

هرچه گاز تولید کنیم، غول مصرف آن را می‌بلعد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه تولید گاز در شرایط سخت تحریم به همت مهندسان سختکوش ایرانی دو برابر افزایش یافت، گفت: اما این دستاورد هم جلوی غول مصرف را نگرفت.

به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، رضا نوشادی همزمان با هفته پژوهش با حضور در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به واکاوی موضوع ناترازی گاز در کشور پرداخت و اظهار کرد: تقریباً نیمی از ذخایر گازی (شناخته‌شده) در ایران توسعه یافته و بخش مهمی از آن نیز مصرف شده است، از این ‌رو اگر مصرف با همین شدت ادامه یابد، گاز سال‌های زیادی مهمان ما نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برخی مخازن گازی وارد نیمه دوم عمر خود شده و تولید آنها کاهش یافته است اما همچنان در رفتار مصرف‌کنندگان تغییری مشاهده نمی‌شود، تصریح کرد: در چند سال اخیر مقدار رشد جمعیت و شاخص‌های اقتصادی سیر صعودی نداشت، اما در مقابل مصرف گاز جهش انفجاری داشت، بنابراین رسوخ فرهنگ مصرف غیرمنطقی در طیف‌های مختلف مشترکان گاز، هیچ‌گونه توجیهی ندارد و خسران قطعی به منابع و منافع ملی محسوب می‌شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه به جای سوزاندن بی‌هدف گاز می‌توانستیم این سرمایه ملی را صادر و درآمد ارزی آن را صرف رفاه و پیشرفت جامعه کنیم، توضیح داد: هم‌اکنون بخش کمی از گاز کشور صادر می‌شود که درآمد حاصل از همین مقدار کم، بیش از 94 درصد گازی است که در داخل مصرف می‌شود.
نوشادی ادامه داد: ایران 80 درصد جمعیت چین، غول اقتصادی دنیا و 65 درصد اتحادیه اروپای سردسیر و صنعتی، گاز مصرف می‌کند که این خود دلیل روشن دیگری بر اشتیاق سیری‌ناپذیر ما در هدر دادن این نعمت خدادادی است.
اسکناس را آتش زدیم تا خود را گرم کنیم
وی با اشاره به اصرار برخی منتقدان که افزایش مستمر تولید را راهکار پاسخگویی به تقاضای فزاینده به گاز می‌دانند، توضیح داد: تولید گاز در شرایط سخت تحریم به همت مهندسان سختکوش ایرانی به مقدار دو برابر افزایش یافت، اما در مقابل این دستاورد درخشان حقیقتاً ناسپاس بودیم و کفران نعمت کردیم و به تعبیر عامیانه «اسکناس را آتش زدیم تا خود را گرم کنیم». ما تولید گاز را دو برابر کردیم، اما این حماسه هم جلوی غول مصرف را نگرفت، به‌نحوی که امروز خیلی از صنایع از دسترسی به گاز محروم‌اند اما باز هم گاز کافی برای پوشش دیگر بخش‌های تجاری و خانگی وجود ندارد.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، بنا بر پیش‌بینی‌ها، با ادامه روند فعلی، کشور در سال 1405 در طول کل سال (زمستان و تابستان) با کمبود گاز مواجه خواهد بود.
نوشادی با بیان اینکه راه‌حل‌هایی مانند هوشمندسازی، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف و همچنین توسعه طرح‌های ذخیره‌سازی گاز طبیعی در شرکت ملی گاز ایران در حال انجام است، گفت: افزایش واردات گاز، افزایش بازدهی سیستم‌های گازسوز، اصلاح ساختمان‌ها و کارخانه‌ها، استفاده از انرژی‌های جایگزین، فرهنگ‌سازی دمای منزل و محل کار، استفاده از مکانیسم قیمت (همراه با تأملات تورمی) از دیگر راهکارهایی است که می‌توان برای سروسامان دادن به وضع فعلی مورد استفاده قرار داد.
گاز؛ یک کالای بی‌ارزش نیست!
وی با برشمردن نشانه‌هایی از بی‌میلی صنایع و مشترکان به صرفه‌جویی و بهینه‌سازی یادآور شد: اکنون نه تمایلی برای استفاده از بخاری‌های با راندمان بالا و برق برای گرمایش در منازل وجود دارد و نه صنایع، کوچک‌ترین قدمی به سوی بهینه‌سازی سیستم‌های فرسوده و پرمصرف خود برمی‌دارند. از طرفی حفاظت از گلخانه‌های عظیم با پلاستیک‌هایی با ضخامت میلی‌متر و فرسوده انجام می‌شود که بیشتر از قیمت محصولاتش، هزینه اسراف در گاز را به کشور تحمیل می‌کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: همه این شواهد به‌روشنی اثبات می‌کند نیاز به بازنگری در سیاست‌های قیمتی وجود دارد تا دیگر گاز به‌عنوان یک کالای بی‌ارزش در جامعه به‌شمار نیاید و مشترکان، دلیل و انگیزه‌ای برای صرفه‌جویی داشته باشند، وگرنه باید شاهد استمرار تعطیلی و خاموشی باشیم که این خود کلافگی مردم و صنایع را به‌دنبال دارد.
نوشادی با تأکید بر اینکه سیاست قیمت‌گذاری باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مصرف‌کنندگان خانگی دهک‌های بالا قیمت واقعی گاز را بپردازند، تصریح کرد: در این صورت به اقشار فرودست فشار نمی‌آید و از آنجا که در منازل ثروتمندان هیچ‌گونه کالا و خدمتی تولید نمی‌شود و گاز همانند بنزین قابل قاچاق نیست، لازم نیست نگران تورم ناشی از افزایش قیمت آن باشیم. به‌صورت همزمان نیز پرمصرف‌ها را جریمه کنیم و به آنها که مصرف خود را کاهش داده‌اند، پاداش داده شود.
وی با بیان اینکه دهک‌های 5 و 6 نیز باید به ازای مصرف مازاد بر الگو، قیمت گاز صادراتی را بپردازند، یادآور شد: همچنین باید به این قشر از مشترکان، بازپرداخت هزینه صرفه‌جویی نسبت به مصرف سالانه شخصی انجام شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با توضیح اینکه این تغییرات بسیار سریع جواب می‌دهد، گفت: اگر تغییرات یک دهک یک دهک انجام شود، افراد فرصت می‌کنند تا رفتار خود را اصلاح کنند. با وجود این مقاومت عجیبی در مقابل واقعی‌سازی قیمت گاز وجود دارد.
نوشادی با یادآوری اینکه پول برای توسعه در کشور وجود ندارد، اما در فصل زمستان وسایل گرمایشی زیادی در ویلاهای مناطق توریستی شمال کشور روشن هستند، تصریح کرد: این پرمصرف‌ها با اتکا به سامانه‌های املاک، بانک مرکزی و بانک رفاه به‌آسانی قابل‌شناسایی هستند و با مجموعه تشویق‌ها و تنبیه‌ها می‌توان عواید صرفه‌جویی‌های حاصله را به نفع کشور و مردم به‌کار گرفت و جریان توسعه کشور را دوباره احیا کرد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1232168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واقعیت های تغییر رژیم در سوریه

افزایش محسوس قیمت خودروها در بازار/ رشد 18 میلیون تومانی قیمت این خودرو+ جدول

هشدار نسبت به مصرف این ویتامین ها قبل از جراحی

چالش‌ها و فرصت‌های ابزارهای نوین در بورس انرژی

بیش از 9 درصد چک های آبان برگشت خورده است

مدیر گروه مسکن و شهرسازی مجلس: پاشنه آشیل طرح های مسکن ما تامین مالی است

موافقت با افزایش بودجه جهت برگزاری مناقصه طرح های زیرساختی منطقه ویژه اقتصادی لامرد*

بازدید رییس هیئت عامل ایمیدرو از منطقه ویژه اقتصادی لامرد

منطقه آزاد انزلی باید هسته تحول در استان گیلان باشد

چند قطعه سکه در حراج امروز به فروش رسید؟

دیدار مهندس اوحدی با مادر شهیدان باقری زند

نوسان مثبت قیمت‌ها در بازار خودرو/ جدیدترین قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی

سفیر جدید انگلیس در تیررس حملات ترامپ

قیمت طلا و سکه امروز شنبه 1 دی 1403/ کاهش قیمت سکه امامی

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز شنبه 1 دی 1403/ کاهش قیمت‌ها

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز شنبه 1 دی 1403

دلار گران به زیان سنگ‌آهنی‌ها تمام شد

نرخ سکه و دلار کاهشی شد؛ ساز مخالف طلا با رنگ سرخ بازار

لایحه حذف 4 صفر از پول ملی ایران به مجلس رسید

دولت به تقاضای حذف 4 صفر از پول ملی واکنش نشان داد

همکاری اطلاعاتی آنکارا و «هیأت تحریر الشام» علیه داعش

موفقیت مخترعان ایرانی در هماورد جهانی اختراعات تایوان + عکس

افکارسنجی عمومی برای بررسی الگوی سرمایه‌گذاری

احتمال ادغام غول‌های خودروسازی ژاپن برای مقابله با چین

بحران جدی در صنعت؛ تولید کشور در معرض خطر

دبیرکل اکو: منطقه آزاد ماکو مرکز ایده آل برای سرمایه گذاری در لجستیک، کشاورزی، معدن و گردشگری است

واکنش دولت به خبر تقاضای حذف 4 صفر از پول ملی

واکنش عراق به تحولات سوریه

پرونده فوت جوان جوانرودی در حال پیگیری است

پیش بینی بورس فردا 2 دی 1403 / رکورد جدیدی که شاخص ثبت کرد

دلار توافقی در سامانه ارز تجاری 62 هزار و 889 تومان شد

بورس در اوج زمستان؛ شاخص کل به 2.7 میلیون واحد رسید

پشت پرده تغییر بازی معامله‌گران

2.3 میلیارد دلار سرقت از بازار رمزارز در سال 2024

افزایش قیمت لاستیک منتفی شد

حرکت در مدار صفرها؛ اسکناس های جدید مشکل اقتصاد را حل می کند؟

قیمت بیت کوین در کانال جدید

مرگ 2 دانش‌آموز در حادثه رانندگی

زمان پخش فصل دوم سریال اسکویید گیم مشخص شد

جناب خان به قاب تلویزیون بازگشت

پیشروی سهامداران خرد

جزئیات حمله به بازار کریسمس مگدبورگ

آخرین آمار حجم معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران

دلار در بازار آزاد با 2 هزار تومان کاهش به 75٫800 تومان رسید

هشدار درباره افزایش ابتلا به شپش در زمستان

مشکلات حوزه انرژی حاصل انباشت بی برنامگی گذشته است

4 صفر از پول ملی حذف می شود؟

فرماندار ویژه تهران منصوب شد + عکس

حادثه برای دختر وزنه‌بردار ایران + فیلم

2 انتصاب جدید زاکانی در شهرداری تهران + اسامی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی