بازار آریا

آخرين مطالب

واقعیت های تغییر رژیم در سوریه اقتصاد ایران

واقعیت های تغییر رژیم در سوریه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - همشهری آنلاین - گروه سیاسی: اگرچه فروپاشی دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به‌طرز تکان‌دهنده‌ای سریع بود، بازسازی اقتصاد ویران شده‌ای که او پشت سر گذاشت به طرز دردناکی کند خواهد بود.
پس از نزدیک به 14 سال جنگ داخلی وحشیانه و سرکوب سیاسی، بیشتر چاه‌های نفت و گاز، جاده‌ها، شبکه‌های برق، زمین‌های کشاورزی و زیرساخت‌های سوریه ویران شده‌اند.
90 درصد مردم در فقر به سر می‌برند. ارزش پوند سوریه به شدت کاهش یافته است و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی - که برای خرید اقلام ضروری مانند غذا، سوخت و قطعات یدکی لازم است - تقریبا تمام شده است.
قبل از جنگ، نفت دو سوم صادرات سوریه را تشکیل می‌داد و کشاورزی تقریبا یک چهارم فعالیت اقتصادی سوریه را تشکیل می‌داد. اخیرا، سودآورترین صادرات سوریه کاپتاگون بود، یک آمفتامین غیرقانونی و اعتیادآور که توسط کارتلی از نورچشمی‌های مرتبط با سیاست کنترل می‌شد.
سمیر آیتا، اقتصاددان سوری و رئیس حلقه اقتصاددانان عرب، گفت: «کل سیستم اقتصادی در سوریه کار نمی‌کند.»
احمد الشرع، رهبر ائتلاف معارضان که قدرت را در سوریه به دست گرفته‌اند، وظیفه دشواری برای متحد کردن گروه‌های معارض، تشکیل مجدد دولت، برقراری مجدد حاکمیت قانون، تامین امنیت و مدیریت خدمات ضروری مانند توزیع آب و سایر منابع کمیاب دارد.
با این حال، توافق گسترده‌ای بر سر این موضوع وجود دارد که مهمترین گام در بازسازی اقتصاد سوریه تنها از سوی ایالات متحده انجام می‌شود: برداشتن لایه‌های تنبیهی تحریم‌ها که عملا سوریه را از تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی جدا کرده است.
محدودیت‌های ایالات متحده در سال 2019 بر جریان‌های مالی اعمال شد تا رژیم اسد را مجازات کند. اکنون، این محدودیت‌ها پول سوریه را که به‌شدت برای بازسازی و توسعه اقتصادی به آن نیاز است، قطع می‌کنند. خانواده‌ها و سازمان‌های امدادی نمی‌توانند کمک ارسال کنند. پناهندگان نمی‌توانند از حساب‌های بانک‌های غربی برای سرمایه‌گذاری در مسکن یا کسب‌وکار پول انتقال دهند. صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی نمی‌توانند کمکی ارائه کنند. آیتا گفت که لغو تحریم‌ها، حتی با معافیت‌های موقت، یک اولویت است.
پایان دادن به همه محدودیت‌های مالی همچنین به معنای حذف نام تروریستی است که از سوی ایالات متحده و سازمان ملل به احمد الشرع و سازمان او، هیات تحریرالشام، اطلاق شده است.
واشنگتن و متحدانش به‌طور مطمئن این جنبه از قضیه را به‌عنوان یک ابزار چانه‌زنی مطرح خواهند کرد. اما درنهایت احمد الشرع که به‌علت ارتباط قبلی خود با القاعده 10 میلیون دلار جایزه بر سر خود دارد، اگر به او برچسب تروریستی زده شود، نمی‌تواند به‌طور موثر به عنوان رئیس دولت عمل کند.
این هفته، گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، گفت که رهبران معارضان «بیانیه‌های اطمینان‌بخش» درباره تشکیل دولت «وحدت و فراگیر» صادر کرده‌اند.
واشنگتن برگ‌های اقتصادی دیگری برای بازی دارد. مرکز تولید نفت و چاه‌های فعال باقی‌مانده در شمال شرق سوریه در قلمرو شبه‌نظامیان کرد تحت حمایت ایالات متحده قرار دارند.
جاشوا لندیس، یکی از مدیران مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهاما گفت که نفت قبلا حدود نیمی از درآمد کشور را تامین می کرد. او گفت که این میادین نفتی متعلق به دولت دمشق است و باید به کنترل آن بازگردانده شود.
احیای تولید نفت و گاز آسان نخواهد بود. سوریه قبل از جنگ 383هزار بشکه نفت در روز تولید می کرد. طبق گزارش بانک جهانی، اکنون کمتر از 90هزار بشکه در روز تولید می‌کند. تاسیسات و خطوط لوله، از جمله آنهایی که انرژی را به عراق، اردن و مصر می‌رساند، تخریب شده یا آسیب دیده اند. این کشور بیشتر از صادراتش، نفت وارد کرده است.
دیوید گُلدوین، یکی از مقامات ارشد انرژی در دولت اوباما، گفت که دولت سوریه باید به‌وضوح ثابت کند که مالکیت و فروش این منابع را در دست دارد، سپس باید بتواند امنیت را تضمین کند تا بتوان زیرساخت‌ها را تعمیر و راه‌اندازی کرد.
نیکول تونگ به نیویورک‌تایمز گفت: بسیاری موافقند که بازسازی اقتصاد سوریه به گامی حیاتی از سوی ایالات متحده بستگی دارد: لغو تحریم‌هایی که این کشور را از جریان سرمایه‌گذاری بین‌المللی قطع کرده است. او گفت: چالش دیگر جذب شرکت‌ها یا اپراتورهای خارجی هستند که منابع و دانش لازم برای بازسازی را دارند.
امنیت نه‌تنها برای تولید نفت‌وگاز، بلکه برای بازگشت بسیاری از 8میلیون پناهنده‌ای که از جنگ گریخته‌اند نیز ضروری است. جذب افراد دارای تحصیلات، مهارت و منابع برای بازگشت و احیای سوریه بسیار مهم است.
دکتر لندیس از دانشگاه اوکلاهاما گفته «سوری‌های پولدار کلیدی هستند». اما هیچ‌کدام از آنها برنخواهند گشت اگر برق نباشد یا حاکمیت قانون نباشد.
همسایگان سوریه نیز علاقه زیادی به بازگشت آوارگان و بازسازی دارند. ترکیه که با سوریه مرز مشترک دارد، بیش از 3میلیون پناهنده را در خود جای داده است، بهترین موقعیت و بیشترین نفوذ را برای این کار دارد.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که از معارضان حمایت می کرد و از گروهی همپیمان الشرع حمایت مالی می‌کرد، به دنبال گسترش نفوذ خود در آنجاست. هنری بارکی، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه لیهای، گفت: او همچنین روابط نزدیکی با صنعت ساخت‌وساز ترکیه دارد و احتمالا برای قراردادهای بازسازی و ارائه کمک به بازسازی تلاش خواهد کرد.
پس از سقوط دولت اسد، سهام شرکت‌های ساختمانی، سیمان و فولاد ترکیه افزایش یافت.
در حال حاضر، آینده اقتصادی سوریه به توانایی دولت دمشق برای تثبیت کنترل و مشروعیت خود بستگی دارد، به رضایت نه‌تنها جمعیت متکثر خود، بلکه ایالات متحده و متحدانش که حرف آخر را در مورد تحریم‌ها می‌زنند.
کد خبر 910931 برچسب‌ها سوریه - بشار اسد اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1232305/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بمباران محل اسکان آوارگان در غزه/ 8 نفر به شهادت رسیدند+ فیلم

تظاهرات میلیونی در کره‌جنوبی+ فیلم

کمک نظامی 571 میلیون دلاری آمریکا به تایوان

تل‌آویو و ایلات آماده‌باش شد

این ماده غذایی سرماخوردگی و آنفلوآنزا را دور می‌کند

6 بیماری‌ خود ایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند + اینفوگرافیک

اتفاقاتی که بعد از خوردن انگور در بدن شما می‌افتد

معادله قاچاق سوخت بی جواب است؟/ استارت تحقیق و تفحص از وزارت نفت خورد

10 اشتباه در مسواک زدن که به دندان و لثه آسیب می‌زند

علت ابتلای پسربچه‌ها به اختلالات گفتاری

چرا فقط وقتی دراز می‌کشید سرتان درد می‌گیرد؟

این روغن را در یخچال بگذارید/ روغن باقی‌مانده از سرخ کردن مواد غذایی را با این روش دور بریزید

5 توصیه مهم برای مراقبت از پوست در سرما

6 روش صحیح سبک زندگی برای طول عمر بالا

عوارض احتمالیِ کاهش وزن شدید به کمک دارو

یک توصیه بهداشتی به والدین/ کودکان این کار حیاتی را انجام دهند

آیا نوشیدن آب بیشتر همیشه گزینه سالمی است؟

کدام خوردنی‌ها به‌ جز مرکبات ویتامین ث زیادی دارند؟

بررسی اثرات حذف چهار صفر از پول ملی

مردم کدام کشورهای اروپایی‌ مهارت‌ بیشتری در ریاضیات و حل مساله دارند؟

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد دهان

این شرکت چینی 1000 ربات انسان‌نما می‌سازد

شکست باورنکردنی بارسلونا در برابر اتلتیکو مادرید

اقتصاد ایران جان گرفت یا نفس مصنوعی کشید؟

وزیر اطلاع رسانی یمن: آمریکایی‌ها از اشتباهات خود درس نگرفته‌اند

خشم آلمانی‌ها از حادثه روز جمعه بازار کریسمس/ اعتراض گسترده به صدراعظم این کشور

لاپید: کابینه نتانیاهو غیرقانونی است

کدام کشور مسئولیت حمله هوایی به صنعا را بر عهده گرفت؟

مقامات اسرائیلی: مروان برغوثی در جریان توافق مبادله اسرا آزاد نخواهد شد

افزایش تدابیر امنیتی در بریتانیا/ نگرانی پلیس از تکرار حمله مرگبار به بازار کریسمس آلمان

راه‌اندازی مرکز همکاری‌های اقتصادی روسیه و مازندران در راستای تحقق اهداف مشترک

عمر دوستی انسان و سگ بیش از 10 هزار سال است!

حملات توپخانه‌ای اسرائیل به بیمارستان کمال‌عدوان غزه/ قطع ارتباط با اعضای تیم پزشکی

موتور محرک اقتصاد یا حبابی گذرا؟

چالش‏‌های تعیین دستمزد در دنیای کار رقابتی

برخورد مرگبار کامیون و اتوبوس در برزیل/ 38 نفر کشته شدند

پول پاشی «ایران خودرو» از جیب مردم برای حفظ صندلی مدیریتی؟!

فعالیت غیرحضوری مدارس خور و بیابانک، انارک و چوپانان در روز یکشنبه

اطلاعیه سازمان وظیفه عمومی درباره حادثه واژگونی اتوبوس مشمولان در لرستان / علت چه بود؟

6 ابرچالش‌ اقتصادی سوریه پسااسد

رکود شدید در بخش صنعت ایران؛ کاهش رشد اقتصادی از سال 1402

تمامی تشکل‌های اقتصادی، ذیل اتاق تبریز فعالیت کنند

هراس شدید در تل‌آویو / دستور 24 ساعته شدن پناهگاه‌ها صادر شد

دعوت دستیار پزشکیان از مردم برای پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»

ترامپ و آینده بازار نفت

مسیر زیگزاگی فلز زرد

دولت تقاضای جدیدی از مجلس برای حذف 4صفر از پول ملی نداشته است

اولویت مهار تورم به جای حذف صفر

ورود بازارساز به بازار ارز

8.8 میلیارد دلار مواد معدنی‌‌‌‌‌‌‌ صادر شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی