بازار آریا

آخرين مطالب

لخته خون در این افراد بیشتر رخ می‌دهد اقتصاد ایران

لخته خون در این افراد بیشتر رخ می‌دهد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - بهداشت نیوز : استاد گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه، ترومبوز یا لخته شدن خون مانع جریان خون می شود گفت: در پی لخته شدن خون، سکته های قلبی، سکته های مغزی، لخته خون در سیاهرگ های عمقی پا DVT، آمبولی ریه و آمبولی و ایسکمی اندام ها، آمبولی و ایسکمی رگ‌های روده‌ها محتمل است.
علیرضا توسلی با اشاره به روز جهانی ترومبوز( لخته شدن خون) و اهمیت آن اظهار داشت: امروزه با توجه به افزایش سن و پیدایش بیماریهای مربوط به سیستم قلبی و عروقی، اهمیت ترومبوز و خطرات ناشی از آن بیشتر شده ، لذا لازم است تمام افراد با علل ایجاد کننده و علایم ناشی از ترومبوز آشنا شوند.
وی ادامه داد: خون حیاتی‌ترین مایع برای بدن انسان و حاوی سلول ها و مواد پروتئینی است، که باید به صورت مداوم در تقریباً تمام قسمت های بدن جریان پیدا کند و اکسیژن و مواد غذایی را به سلول های بدن رسانده و دی اکسید کربن و مواد دفعی را از آنها دور نماید و شاید بتوان گفت که حساس ترین تعادل در بین پروتئین های بدن، در خون اتفاق می افتد.
دکتر توسلی خاطرنشان کرد: خون در بدن انسان از یک طرف باید سیال و روان و بدون لخته باشد، تا بتواند در داخل تمام ‌ها و مویرگ‌های بدن روان و جاری باشد و از طرفی هم در مواقع ضرورت باید لخته شود و جلوی خونریزی را بگیرد و با ایجاد لخته های خون مانع ادامه خونریزی و مرگ شوند. حال اگر لخته شدن خون ناخواسته صورت بگیرد و در هر رگی تشکیل شوند، مانع جریان خون خواهند شد و این امر می تواند منجر به پیدایش بیماریه های مهمی مانند، سکته های قلبی، سکته های مغزی، لخته خون در سیاهرگ های عمقی پا DVT، آمبولی ریه و آمبولی و ایسکمی اندام ها، آمبولی و ایسکمی رگ‌های روده‌ها می شود.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که ترمبوز هم ناشی از عوامل ژنتیکی و استعداد فردی و هم اینکه در اثر مسائل محیطی و روش زندگی برای انسان ایجاد می‌گردد.
دکتر توسلی در خصوص افراد مستعد جهت بروز ترومبوز نیز گفت: افراد بالای 60 سال، بیماران مبتلا به سرطان، افراد با سابقه فامیلی و خانوادگی، لخته خون در پا یا قمست دیگری از بدن، داشتن یک یا چند نوبت DVT یا آمبولی ریه، خانم های حامله یا تازه زایمان کرده، مصرف کنندگان قرص های حاملگی یا درمان های جایگزین هورمونی، افراد تازه جراحی شده، بی حرکتی پا در سه روز گذشته، افراد چاق و دارای اضافه وزن، مصرف کنندگان سیگار و تنباکو، افراد دارای فعالیت بدنی کم و نیز کم تحرکی طولانی مدت بیشتر از سایر افراد در معرض ترومبوز هستند.
وی اضافه کرد: ترومبوز با علائمی از جمله، تورم دست یا پا، درد و حساسیت در محل ترومبوز و به تدریج در همان موضع ایجاد گرمی و تغییر رنگ نیز ظاهر می‌شود. در ارگان‌هایی مثل روده‌ها، قلب و یا ریه ترومبوز باعث خون نرسیدن به آن عضو شده و ممکن است، مشکلات خطرناک‌تری که ناشی از اختلال در عملکرد آن عضو باشد بروز نماید.
وی تشخیص سریع و درمان به موقع این بیماری را بسیار حیاتی دانست و گفت: اگر ترومبوز دیر تشخیص داده شود، پرتاب لخته خون ممکن است به حالت خطرناکی مثل آمبولی منجر شود و اگر آمبولی در ریه اتفاق بیافتد، علائم متنوعی از خفیف مثل تنگی نفس تا علائم شدید مثل نارسایی تنفسی و مرگ و میر همراه دارد.
دکتر توسلی همچنین گفت: در بین فاکتورهای سبک زندگی سالم دو عامل اصلی یعنی "داشتن فعالیت بدنی و ورزش" و "عدم مصرف سیگار و دخانیات" اهمیت ویژه ای دارند. برای جلوگیری از لخته شدن خون، تحرک، پیاده‌روی و ورزش به طور مرتب باید انجام شود.. از نشستن برای مدت طولانی خودداری کنید، وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید و از مصرف سیگار خودداری کنید.
وی هشدار داد: با توجه به اینکه مصرف سیگار برای سیستم قلب و ریه و تمام بدن و رگ ها مضر است، می تواند باعث التهاب در جدال رگ‌ها و در نهایت منجر به ترومبوز رگ ها و بیماری‌های ناشی از آن ‌شود؛ به ویژه خانم‌هایی که حامله هستند یا قرص بارداری مصرف می‌کنند با کشیدن سیگار، احتمال لخته خون بسیار زیاد افزایش می یابد.
متخصص جراحی در عین حال تاکید کرد: برخی از علل ایجاد ترومبوز در بدن ، مانند استعداد ژنتیکی به لخته شدن خون یا افزایش سن قابل کنترل و پیشگیری نیستند. اما در طول زندگی انسان عواملی هستند که موجب افزایش ریسک ترومبوز و آمبولی می شوند و می توان آنها را کنترل کرد مانند سیگار و عدم انجام فعالیت بدنی که ذکر شد. همچنین افرادی که برای مدت طولانی بی تحرک هستند ، افرادی که خطر زیادی برای بروز DVT یا آمبول ریوی دارند و افرادی که در معرض خطر بالای سندرم حاد عروق کرونر یا سکته مغزی هستند در معرض خطر ترومبوز قرار دارند.
اقدامات پیشگیرانه از لخته شدن خون در موقعیت کم تحرکی
دکتر توسلی همچنین گفت: اگر قصد مسافرت طولانی با هواپیما یا ماشین را دارید، باید بدانید که خطر ایجاد لخته خون در پا و آمبولی ریه در این شرایط افزایش خواهد یافت. برای کاهش این خطر، شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا در فواصل یک تا دو ساعت ، از خواب یا از صندلی خود بلند شوید، یا از ماشین پیاده شده و حرکت کنید. چنانچه این کار ممکن نیست، می توانید در صندلی خود ورزش کنید. پاهای خود را دراز کنید، پاهای خود را خم کنید و هر 15 یا 20 دقیقه انگشتان پا را بکشید.
وی گفت:همچنین باید از کمبود آب بدن و از پوشیدن جورابهای تنگ خودداری کنید. بی حرکتی به دلیل بستری شدن در بیمارستان، تروما یا جراحی، بی حرکتی و نشستن یا خوابیدن طولانی مدت برای روزها یا بیشتر با خطر لخته شدن خون در پاها و آمبولی ریه همراه است. این حالت در برخی از بیماری ها یا شرایط از جمله، سکته مغزی ، فلج عضلانی ، شکستگی پا و گچ گرفتن آن و در مواردی مانند عمل جراحی و برخی شرایط خاص در بیمارستان به وجود می آید.
وی در ادامه افزود: در منزل یا بستری در بیمارستان، لازم است حتی الامکان تا آنجا که می توانید و پزشک شما اجازه می دهد اقداماتی برای کاهش خطر لخته شدن خون انجام دهید. این اقدامات می توانند شامل راه رفتن با کمک اطرافیان (البته بعد از مشاوره پزشک)، انجام حرکات ورزشی با پا مانند باز و بسته کردن آن، تغییر پوزیشن و حرکات کششی نوک انگشتان می شود. در همین ارتباط استفاده از جوراب های کشی، استفاده از دستگاه های فشارنده بر روی پا، استفاده از برخی داروهای ضدانعقادی توصیه می شود.
دکتر توسلی در خصوص درمان لخته های خون، گفت: برای درمان ترومبوز از داروهای ضد انعقادی استفاده می شود. بیماران معمولا بستری می شوند و از داروهای تزریقی مانند هپارین و انوکساپارین در مرحله حاد بیماری و برای از بین بردن لخته خون استفاده می شود و در مرحله مزمن از داروهای خوراکی مانند وارفارین و داروهای جدیدتری مثل ریواروکسابان ، آپیکسابان ، دابیگاتران و ادوکسابان استفاده می شود.
--> اخبار مرتبط رمزگشایی از اختلال لخته خون ناشی از واکسن کرونا با ترکیب سیر و عسل این بیماری خطرناک را ضربه فنی کنید این صبحانه خطر لخته شدن خون را افزایش می دهد
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1218842/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت طلا امروز پنجشنبه 8 آذر 1403/ قیمت کاهشی شد

کدام بانک‌ها بیشتر وام دادند؟

شوک جدید به بازار طلا و سکه؛ قیمت ها تکان خورد

بانک‌هایی که بیشترین وام را دادند + عکس

حذف یارانه ثروتمندان فقط گمانه زنی است/ به دنبال جایگزینی منابع درآمدی هستیم

سود مرحله سوم سهام عدالت 1403 دقیقا چقدر است؟

ترکیه: به حمایت سیاسی، اقتصادی و تجاری از فلسطین ادامه می‌دهیم

مغز چگونه تفاوت صدای هوش مصنوعی و انسان را تشخیص می‌دهد؟+فیلم

مشاور ترامپ: آماده پایان دادن به جنگ اوکراین هستیم

خطابه کیهان برای ظریف/ در بلاتکلیفی و سرگردانی امثال ظریف همین بس که حتی نمی‌دانند با کدام طرف و درباره کدام موضوع مذاکره کنند!

جزئیات تازه از دیدار عراقچی با این گروه

اظهارات عجیب یک مقام اسرائیلی درباره آتش‌بس

نهیب کیهان به پزشکیان درباره مذاکرات هسته‌ای/ رفتار گذشته اروپایی‌ها را فراموش نکنید!

هشدار مهم صادر شد؛ خطر ریزش بهمن در روزهای پایانی هفته

فوری/ شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در شمال اسرائیل

جایگزین فوری محمود عباس مشخص شد

ناگفته‌های مهم درباره سند توافق آتش‌بس لبنان/ جنجال بندهای محرمانه و سری

کیف کوک بیت‌کوین

کابینه ترامپ تهدید به بمب‌گذاری شدند/ بیانیه مهم صادر شد

علائم یک سرطان در آقایان که پنهان می‌ماند + اینفوگرافیک

لخته خون در این افراد بیشتر رخ می‌دهد

علت بروز دردهای مفصلی در فصول سرد

آخرین جزئیات از درمان کبد چرب

گلایه پزشکان از این اخلاق ایرانی‌ها

بهترین ورزش برای فرار از استرس و نگرانی ذهنی

ماده غذایی که برای پوست و مو معجزه می‌کند

اگر عاشق آنتی‌بیوتیک هستید این بیماری تهدیدتان می‌کند

حذف یارانه ثروتمندان فقط گمانه زنی است/ به دنبال جایگزینی منابه درآمدی هستیم

راه‌رفتن‌تان رازهای شما را افشا می‌کند!

علائم شایع حساسیت محیطی/ نحوه درمان آلرژی با طب سنتی

کشف جدید درباره درمان هورمونی یائسگی

یک واقعیت تلخ درباره نوشیدنی مناسب لاغری

توصیه‌های مهم برای حل بی‌توجهی و کم تمرکزی در کودکان

سرمایه‌گذاری سالیانه 200 میلیارد دلار برای احیای اقتصاد کشور/ ویدئو

این میوه بی‌مزه اما پر خاصیت به جنگ کلسترول بد می‌رود

کاتص لبنان را تهدید کرد

واکنش مثبت مسکو به آتش‌بس در لبنان

واشنگتن علاقه‌ای به حل مناقشه در منطقه ندارد

مخالفت مقامات اسرائیلی با نظارت فرانسه بر آتش‌بس

درخواست آمریکا از روسیه برای پایان جنگ با اوکراین

ابلاغ دستورالعمل نحوه تعیین رئیس موقت تشکیلات خودگردان

تظاهرات در قدس اشغالی/ درخواست معترضان برای پایان جنگ در غزه

فرآیندهای غیرقانونی نباید مانع فعالیت بخش خصوصی شود

علت عقب نشینی فوری اسرائیل از خاک لبنان چه بود؟

مکث دلار بر خلاف انتظارات

منع فروش آپارتمان‌ بی‌سند/ آدرس محل جدید ثبت معاملات مسکن

سفر هیات مصری به اسرائیل برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه

اتفاق طلایی برای اقتصاد ایران؛ طلا ذخیره کردیم

عراقچی با همتای هلندی خود دیدار کرد

آتش‌سوزی در کارگاه تولیدی در جاده خاوران تهران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی