بازار آریا

آخرين مطالب

معضل بزرگ برای بیماران بستری/ ابتلای 25 درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن گزارش ویژه

معضل بزرگ برای بیماران بستری/ ابتلای 25 درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : یک متخصص بیماری‌های پوست و استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره بروز زخم‌های مزمن و علل آن توضیحاتی ارائه داد.
دکتر پروین منصوری با بیان اینکه زخم‌ها از نظر «فرم‌ ظاهری» و «زمان بهبود» به 2 دسته تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: اگر دو مولفه «فرم‌ظاهری» و «زمان بهبود» را برای دسته‌بندی زخم‌ها در کانون توجه قرار دهیم، زخم‌ها به دو گروه «مزمن» و «حاد» تقسیم می‌شوند. زخم‌ها در تمام بدن شایع هستند و می‌توانند عوارض ناتوان‌کننده‌ای برای مبتلایان همراه داشته باشند. زخم‌ها انواع مختلفی دارند و به طور مثال می‌توان به زخم‌های «مکانیکی»، «حرارتی»، «فشاری»، «دیابتی»، «شریانی»، «زخم‌های ناشی از جراحی‌ها» و «زخم‌های ناشی از مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقادی» اشاره کرد.
پیش‌بینی‌های شیوع زخم تا سال 2030 میلادی
وی درباره افزایش شیوع زخم‌های مزمن تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که شیوع زخم‌های مزمن در تمام کشورها رو به افزایش است. شیوع زخم‌های مزمن به نحوی است که این پدیده به یک اپیدمی آرام و بی‌سروصدا تبدیل شده و جمعیت‌های مختلفی را در سراسر جهان درگیر کرده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که میزان رشد سالیانه زخم‌های مزمن از سال 2023 تا 2030 معادل 4.15 درصد باشد. همچنین بررسی‌ها بیانگر این است که کشورهای در حال توسعه، بیشترین عوارض و میزان مرگ و میر ناشی از زخم‌های مزمن را تجربه می‌کنند؛ چرا که میزان امکانات بهداشتی و درمانی در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است و تشخیص زودهنگام زخم‌های مزمن میسر نیست.
خبر مرتبط

بازار آریا


کمبود این ویتامین‌ها باعث ناشنوایی می‌شود پژوهشگر جهاد دانشگاهی و عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: مطالعات نشان داده‌اند که کمبود مواد مغذی مانند B12 و اسید فولیک می‌تواند شنوایی را تا 39 درصد کاهش دهد.
تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور بر شبکه بهداشتی
این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره هزینه‌های تحمیلی زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها گفت: زخم‌های مزمن، همواره از چالش‌های نظام سلامت به حساب می‌آیند و این موضوع در تمام تاریخ پزشکی به چشم می‌خورد. هزینه‌های هنگفت و تحمیلی ناشی از زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها بسیار زیاد است. ایالات‌متحده در گزارشی درباره شیوع زخم‌های مزمن در این کشور نوشت، 8 میلیون شهروند آمریکایی به زخم مزمن مبتلا هستند و هزینه‌های درمانی این افراد حدود 30 میلیون دلار است. دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه عوامل مختلفی سبب بروز زخم‌های مزمن می‌شوند، خاطرنشان کرد: هنگامی که بنا به هر دلیل در بدن زخم ایجاد شود و بیش از 4 هفته زمان برد و طی این مدت بهبودی صورت‌ نگیرد، آن زخم به عنوان زخم مزمن در نظر گرفته می‌شود. زخم‌های مزمن از چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شوند و هزینه‌های فراوانی را به سیستم بهداشتی و درمانی کشورها تحمیل می‌کنند. «دیابت»، «افزایش جمعیت سالمندان» و «جراحی‌ها» از عوامل ایجاد زخم‌های مزمن هستند.
ارتباط مستقیم چاقی و دیابت
وی درباره بروز زخم دیابتی خاطرنشان کرد: زخم‌ دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود 25 درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. حدود 15 درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و 15 درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. متاسفانه پدیده چاقی در میان جمعیت جوان رو به افزایش است و میان چاقی و دیابت ارتباط مستقیم وجود دارد؛ بازهم تاکید می‌کنم که دیابت می‌تواند زمینه‌ساز بروز زخم مزمن شود.
معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
منصوری با بیان اینکه جمعیت سالمندان در سطح جهان رو به افزایش است، تصریح کرد: سالمندان با عوارض متعددی مواجه می‌شوند و شاید به دلیل مسائل مختلف در مراکز درمانی بستری شوند. زخم‌های «فشاری» یا «بستر» از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن هستند. مرگ و میر ناشی از زخم بستر در ایالات متحده تا 60 هزار نفر گزارش شده است. بررسی‌ها بیانگر این است که حدود 3.5 تا 69 درصد بیماران بستری ‌شده در بیمارستان‌ها به زخم بستر مبتلا می‌شوند.
نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم
او با اشاره به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم‌های مزمن تصریح کرد: از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن، افزایش عمل‌های جراحی چه به دلیل مسائل پزشکی و چه به دلیل مسائل زیبایی است. با توجه به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم، عمل‌های جراحی می‌بایست با تکنیک‌های علمی و تحت نظر افراد متخصص انجام شود. در این زمینه نه تنها تخصص کادر پزشکی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ بلکه تجهیزات اتاق عمل نیز باید مناسب باشد تا بتوان از بروز زخم‌های حاد جراحی که به زخم‌های مزمن تبدیل می‌شوند، جلوگیری کرد.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: زخم‌های عروقی به 2 دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شوند. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌ - عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.
منصوری با بیان اینکه تغذیه در روند درمان زخم‌های مزمن بسیار نقش دارد، تصریح کرد: کادر درمان می‌بایست به موضوع تغذیه بیماران مبتلا به زخم‌ها توجه کنند. پروتئین، ویتامین‌ها و زینک در روند بهبود زخم‌ها بسیار نقش دارند و سوءتغذیه می‌تواند روند بهبود زخم را تحت تاثیر قرار دهد.
--> اخبار مرتبط غربالگری دیابت حدود یک میلیون و 104 هزار نفر در لرستان خودنمایی بیماری‌های ویروسی در موسم پاییز و زمستان 3 جراح مچ پا ماهر در ایران رضا رئیس کرمی را بشناسید/ از ستاد سلامت پزشکیان تا ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران 3+1 جراح لگن خبره در تهران
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1218213/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف: درآمد خانواده ها دچار ناترازی شده است

هشدار سیلاب در مازندران صادر شد

آغاز حراج جدید سکه از ساعت 12 امروز

وضعیت ویژه در بازار ارز؛ کف قیمتی سکه شکسته شد

اعلام آمادگی مودیان مالیاتی برای ورود به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام

غافلگیری شیرین برای بازنشستگان: دو خبر خوش اقتصادی که انتظارات را تغییر می‌دهد!

پول درآوردن از کلاس درس؟

اقدام مخفیانه بایدن درباره اوکراین

تعیین نمایندگان عضو هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها+ اسامی

زمان آغاز بررسی لایحه بودجه در مجلس مشخص شد

آغاز بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس از 11 آذر

واردات بنزین در سال 1404 ممنوع شد

2 خبر خوش اقتصادی برای بازنشسته‌ها

گفت‌وگوی گوترش و عراقچی درباره غزه و لبنان

خبر فوری درباره اجرای آتش‌بس در لبنان

شرط تداوم رکورد شکنی‌های بورسی/ شاخص در مسیر اصلاح؟

کمیسیون تلفیق بودجه واردات بنزین را ممنوع کرد

سفر وزیر دفاع اوکراین به این کشور/ ماجرا چیست؟

انتقاد کیهان از دولت پزشکیان/ دولتی‌ها از قبل، حرف‌های‌شان را با هم یکی کنند

مدیر توسعه کسب و کار تترلند تشریح کرد

آلوده به نرخ بهره منفی/ چرا مردم به بانک ها هجوم میبرند؟

مزیت‌های مالیاتی لایحه بودجه 1404

اولین واکنش رسمی ایران به آتش‌ بس در لبنان

قیمت طلا امروز چهارشنبه 7 آذر 1403/ قیمت صعود کرد

پرونده قطعی های برق روی میز نظارتی مجلس

بانک ها بازار را نابود می‌کنند

بارش برف در این مناطق پیش بینی شد

ادعای سنتکام درباره حمله به سوریه

تصمیم ترامپ برای گفت‌وگوی مستقیم با رهبر کره شمالی

هشدار درباره «قاتل نامرئی صبحگاهی» در پارک‌های تهران/ آلودگی‌هوا با «دونده‌ها» چه می‌کند؟

زلزله 3.9 ریشتری آذربایجان شرقی را لرزاند

بازداشت 450 نفر از حامیان عمران خان

خبر مهم فرستاده ویژه آمریکا درباره جزئیات آتش بس در لبنان

معضل بزرگ برای بیماران بستری/ ابتلای 25 درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن

وزیر خارجه آلمان بیانیه‌ داد+ جزئیات

حملات اسرائیل به بیروت / 14 تن شهید شدند

فوری/ آغاز اجرای آتش‌بس در لبنان

چرا داروهای جدید وزن را کاهش نمی‌دهند؟

فرصت‏‌های جهانی برای حمل‏‌ونقل پاک در ایران

توصیه‌های مهم برای مراقبت از دندان‌های مصنوعی

با این مهارت‌ها به کودکان آشپزی یاد دهید

راهکار جدید برای جلوگیری از قطع عضو این بیماران

موانعی که مانع حل اختلافات در زندگی زناشویی می‌شوند

5 ماده غذایی مفید برای فصل سرما

ترکیبات موجود در سنگدان مرغ

چطور لباس‌های بافتنی را بشویید؟

تناسب اندام این بیماری خطرناک را از شما دور می‌کند

دانه‌های گیاهی مفید برای دیابتی‌ها

بیماری‌هایی که سلامت بانوان را تهدید می‌کنند

کمبود این ویتامین‌ها باعث ناشنوایی می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی