بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

چالش‏‏‌های نگهداری از جاده‏‏‌ها در فصل سرد سال اقتصاد ایران

چالش‏‏‌های نگهداری از جاده‏‏‌ها در فصل سرد سال
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-رضا دهقان : راهداری زمستانی با چالش‌‌‌های متعددی نظیر فرسودگی تجهیزات، کمبود اعتبار و لزوم فرهنگ‌‌‌سازی رانندگی در شرایط برفی روبه‌‌‌روست. این مشکلات نه‌تنها بهره‌‌‌وری عملیات را کاهش می‌دهند، بلکه به افزایش تصادفات و تاخیر در عملیات می‌‌‌انجامند. هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌‌‌های نوین، به‌‌‌عنوان راهکاری موثر برای ارتقای کارآیی و کاهش ریسک‌‌‌های انسانی، از اهمیت بالایی برخوردار است. تخصیص بودجه و منابع مناسب، همچنین تقویت همکاری رانندگان در جاده‌‌‌ها، برای افزایش ایمنی و کیفیت خدمات‌‌‌رسانی در جاده‌‌‌های برف‌‌‌گیر ضروری به نظر می‌‌‌رسد.
بررسی چالش‌‌‌ها و نیازهای راهداری زمستانی چند نکته کلیدی را روشن می‌کند. از یک طرف، مشکلات فنی و ساختاری و کمبود اعتبارات، بر کارآیی عملیات راهداری تاثیر می‌‌‌گذارد. این مشکل به‌‌‌ویژه در مسیرهای کوهستانی و برف‌‌‌گیر بیشتر به چشم می‌‌‌آید و از نظر عملیاتی نیروها را دچار مشکلات جدی می‌کند. از سوی دیگر، مسائلی نظیر فرهنگ‌‌‌سازی و همکاری عمومی ‌‌‌نیز به‌‌‌عنوان عواملی غیرمستقیم اما مهم، نیازمند توجه ویژه هستند؛ چرا که ‌رعایت نکردن اصول رانندگی در شرایط زمستانی باعث افزایش تصادفات و تاخیر در روند کار می‌شود. حبیب جمشیدی، معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌‌‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای معتقد است یکی از امور مهم و اولویت‌دار سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای در حوزه راهداری، نگهداری زمستانی راه‌‌‌هاست.
راه‌‌‌اندازی هواشناسی جاده‌‌‌ای
اولین تمهید سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای به دست آوردن اطلاعات و دیتاهای هواشناسی است؛ برای این منظور از سایت‌‌‌های هواشناسی محلی متعلق به سازمان هواشناسی کشور استفاده می‌‌‌کنیم. حبیب جمشیدی، معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌‌‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای با اعلام این مطلب در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اظهار کرد: به این صورت که معمولا دو یا سه روز قبل از هرگونه مخاطره جوی یک هشدار و اخطاریه آماده‌باش به عنوان اولین اقدام به استان‌‌‌ها فرستاده می‌شود و همچنین از علم روز دنیا در زمینه هواشناسی استفاده و بهره‌‌‌برداری می‌‌‌کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه هواشناسی کشاورزی، هواشناسی دریایی و هواشناسی فرودگاهی وجود دارد با سازمان هواشناسی نیز تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ای منعقد شده که طبق آن از هواشناسی جاده‌‌‌ای به صورت محلی و بومی ‌‌ در کشور استفاده کنیم. به این معنی که اولین اطلاعات موردنیاز که با اتکا به آن بتوانیم برای کارهای اجرایی تصمیم بگیریم، اطلاعات هواشناسی است. مراحل اجرایی این تفاهم‌‌‌نامه در حال تکمیل است و در صورت نهایی شدن به صورت کامل در اختیار ادارات کل راهداری استان‌‌‌ها و همچنین ستاد قرار خواهد گرفت تا بتوان بهره‌‌‌برداری مناسبی از آن انجام داد. جمشیدی ادامه داد: با توجه به شرایط ناپایدار جوی و شرایطی که در حال حاضر در اقلیم جهانی به وجود آمده، این شرایط مانند سابق نیست. در گذشته زمان ریزش نزولات جوی در فصول سرد سال تقریبا قابل پیش‌بینی بود، اما در حال حاضر دیگر آن گونه نیست و شرایط غیر‌قابل پیش‌بینی شده است.
تلاش برای کاهش مصرف مصالح راهداری
یکی دیگر از تمهیدات در زمینه راهداری زمستانی، خرید مصالح راهداری (نمک و ماسه) است. البته سعی کرده‌‌‌ایم میزان مصرف این مصالح را هر سال نسبت به سال گذشته کمتر کنیم. معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای با اعلام این مطلب گفت: مهم‌ترین دلیل این موضوع وارد کردن صدمه کمتر به ساختار محیط‌زیست است. برای این منظور سعی کرده‌‌‌ایم که بیشتر از ابزار استفاده کنیم تا میزان استفاده از مصالح کاهش یابد. بر اساس آمارها میزان مصرف مصالح در راهداری زمستانی 800‌هزار تن بود که طی چهار سال به 600‌هزار تن در سال رسیده است. وی افزود: اطلاعات هواشناسی هدفمند شده و خرید و مصارف مصالح نیز با برنامه انجام می‌شود. در زمان‌‌‌های گذشته، مصالح به میزان معینی خریداری و دپو می‌‌‌شد و ممکن بود مقداری از آن نیز از بین برود. نسبت به سال 98 به میزان 200‌هزار تومان کاهش مصرف مصالح داریم که این موضوع علاوه بر اینکه به منابع مالی سازمان کمک می‌کند، اثرات تخریبی کمتری بر محیط‌زیست دارد.
نوسازی و تعمیر 30‌درصد ناوگان راهداری
در سال‌جاری و از مجموع 9600 دستگاه ماشین‌‌‌آلات راهداری درگیر نگهداری زمستانی راه‌‌‌ها حدود 30‌درصد آن اورهال، تعمیر و نوسازی شده‌‌‌ است. معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌‌‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای با اعلام این مطلب گفت: اقدام مثبتی که سازمان راهداری طی سال‌های گذشته و امسال انجام داده، نوسازی ناوگان راهداری است. در حال حاضر سن ناوگان راهداری در برخی تجهیزات مانند بلدوزرها 35 سال و در گریدر و لودرها نزدیک به 30 سال است. وی افزود: به هر حال این تجهیزات به اواخر عمر کاری خود نزدیک شده‌اند. برای این منظور سازمان راهداری دو اقدام انجام داده است. اولین اقدام بازسازی، تعمیر و اورهال دستگاه‌‌‌هاست که تقریبا بیش از 2000 دستگاه طی دو سال گذشته تعمیر و بازسازی شده‌‌‌اند. به همت مدیران ارشد سازمان و تصمیمات اتخاذ‌شده در سال‌جاری به میزان 800 دستگاه قرارداد خرید انواع ماشین‌‌‌آلات راهداری از تولیدکنندگان داخلی و واردات دستگاه‌‌‌های خارجی منعقد شده که به مرور به ناوگان راهداری اضافه می‌‌‌شوند.
جمشیدی ادامه داد: میزانی که قرار است به صورت واردات تامین شود به علت محدودیت‌‌‌های موجود در ظرفیت تولید و کیفی‌‌‌سازی است که به علم روز دنیا در تولید ماشین‌‌‌آلات نیاز داریم. در حال حاضر تاکنون 200 تا 250 دستگاه ماشین‌‌‌آلات نو وارد چرخه ناوگان راهداری شده است. وی با اشاره به معضل سن بالای ناوگان راهداری گفت: علاوه بر فرسودگی، این دستگاه‌‌‌ها دیگر تکنولوژی روز دنیا را ندارند. ماشین‌‌‌آلات جدید به سمت هوشمندسازی رفته و دسترسی آسان و قدرت مانور بالایی دارند. برای نوسازی یک‌سری قوانین بودجه‌‌‌ای می‌‌‌خواستیم که در مجلس و دولت به جد پیگیری می‌شود. جمشیدی افزود: سازمان راهداری برای مقابله با فرسودگی ناوگان راهداری، طرح نوسازی ماشین‌‌‌آلات را به اجرا گذاشته است. این اقدام به‌‌‌ویژه در راستای بهبود توان عملیاتی و کارآیی ماشین‌‌‌آلات در فصل زمستان حیاتی است. واردات ماشین‌‌‌آلات جدید و همچنین بازسازی و اورهال دستگاه‌‌‌های قدیمی ‌‌‌نشان‌‌‌دهنده توجه این سازمان به حفظ استانداردهای فنی در راهداری است.
وی ادامه داد: ‌‌‌ شاید تصور عمومی ‌‌‌این باشد که نگهداری زمستانی راه تنها به مدت چهار ماه باشد. اما این گونه نیست. شاید در دید عموم مدتی که این عملیات قابل مشاهده بوده این گونه باشد. واقعیت این است که تمهیدات آمادگی برای راهداری زمستانی از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و مدت زمان تمهیدات آن از اجرای آن بیشتر است. ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات مخصوص راهداری زمستانی از آن زمان باید تعمیر، شست‌‌‌وشو و آمادسازی شده و در آشیانه‌‌‌ها به صورت آماده قرار گیرند.
بهبود زیرساخت‌‌‌ها و پایگاه‌‌‌های راهداری
با توجه به اینکه بیش از 230‌هزار کیلومتر انواع راه‌‌‌های شریانی و غیرشریانی در کشور داریم می‌‌‌طلبد که پایگاه‌‌‌های راهداری موجود یا بازسازی شده یا پایگاه‌‌‌های راهداری جدید با توجه به میزان عملکرد و نوع فعالیت راهداری احداث شوند. معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌‌‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای با اعلام این مطلب گفت: توجه ویژه به بازسازی پایگاه‌‌‌های راهداری و احداث پایگاه‌‌‌های جدید از دیگر اقداماتی است که برای تقویت شبکه خدمات راهداری و بهبود خدمات در فصل زمستان در دستور کار قرار دارد. این موضوع در کنار توجه به نیازمندی‌‌‌های جاده‌‌‌ها و مناطق مختلف کشور باعث افزایش کارآیی این پایگاه‌‌‌ها در شرایط بحرانی می‌شود.
معاون سازمان راهداری همچنین به مساله توزیع ماشین‌‌‌آلات راهداری در پایگاه‌‌‌ها اشاره کرد و گفت: در گذشته، توزیع ماشین‌‌‌آلات بر اساس نوع فعالیت و بدون توجه به شاخص‌‌‌های جاده‌‌‌ای صورت می‌‌‌گرفت، اما اکنون با کمک مشاوران، سازمان راهداری در حال شناسایی شاخص‌‌‌هایی مانند طول مسیر، برف‌‌‌گیر بودن، کوهستانی بودن و حادثه‌‌‌خیز بودن جاده‌‌‌هاست تا توزیع ناوگان راهداری بر اساس این شاخص‌‌‌ها انجام شود.
وی افزود: در گذشته توزیع ماشین‌‌‌آلات در پایگاه‌‌‌های راهداری بر اساس نوع فعالیت بوده و بر اساس شاخص نبوده است. درصورتی که باید بر اساس شاخص‌‌‌هایی مانند طول راه، برف‌گیر و کوهستانی بودن، حادثه‌‌‌خیز بودن و... باشد. به تازگی سازمان مشاورانی را به کار گرفته که این شاخص‌‌‌ها را احصا یا بازنگری کنند تا توزیع ناوگان راهداری در پایگاه‌‌‌های راهداری بر اساس این شاخص‌‌‌ها صورت گیرد و دستگاه‌‌‌ها با نوع فعالیت راهداری متناسب‌‌‌سازی شود. جمشیدی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در سال‌های گذشته احداث راه‌‌‌های جدید بوده که پایگاه راهداری در این راه‌‌‌ها احداث نشده است.
وی با اشاره به استقرار 12‌هزار نیرو و عوامل و 9600 دستگاه ماشین‌‌‌آلات راهداری در ‌هزار باب پایگاه راهداری گفت: تمهید دیگری که در فاصله اردیبهشت تا مهرماه انجام می‌شود، اسکان همکاران و استقرار دستگاه‌‌‌ها در پایگاه راهداری است. با توجه به اینکه بیش از ‌هزار باب پایگاه راهداری داریم، این پایگاه‌‌‌ها باید آماده شوند که این تعداد 12‌هزار نیرو و عوامل راهداری و 9600 دستگاه ماشین‌‌‌آلات به گونه‌‌‌ای برنامه‌‌‌ریزی شوند که دراین پایگاه‌‌‌ها مستقر شوند. چون پایگاه‌‌‌های راهداری به صورت شبانه‌روزی فعالیت دارند با این‌ هزار باب پایگاه راهداری را برای اسکان آنها آماده‌‌‌سازی ‌‌‌کنیم. جمشیدی افزود: از طرفی همین پایگاه‌‌‌های راهداری ممکن است در بحران‌های شدید مانند مسدود شدن جاده‌‌‌ها در اثر بارش برف سنگین و یخ‌زدگی، محلی برای اسکان اضطراری در راه‌ماندگان شوند تا هموطنان در راه نمانند.
وی ادامه داد: اقدام بعدی مربوط به جسم راه است؛ سعی کرده‌‌‌ایم از فصل تابستان نهایت استفاده را ببریم. در این فصل در بخش عمده‌‌‌ای از راه‌‌‌های شریانی که تحت‌تاثیر راهداری زمستانی هستند مشکلات جاده‌‌‌ای از نظر خط‌‌‌کشی‌‌‌ها، علائم، لکه‌‌‌گیری، به‌خصوص پاکسازی شانه و ریزش‌‌‌برداری‌‌‌ها و همچنین لایروبی کانال‌‌‌های آب و دهانه پل‌‌‌ها را انجام می‌دهیم. این مقدمات باید از قبل انجام شوند تا در فصل بارش‌‌‌های جوی به مشکل برنخوریم. به‌‌‌طور مثال در محورهای کوهستانی مهم کشور به‌ویژه سه کریدور که به سمت شمال است، عملیات لق‌‌‌گیری انجام می‌شود تا ریزش کنار جاده‌‌‌ها کنترل شود. یکی از اهداف مهم ‌‌در نگهداری زمستانی باز نگه داشتن راه‌‌‌ها برای تداوم چرخه اقتصادی در کشور است. برای این منظور باید محورها را ایمن‌‌‌سازی کنیم که این تمهیدات را از قبل انجام می‌‌‌دهیم.
توقع هوشمندسازی در احداث آزادراه‌‌‌های جدید
توقع می‌رود که در زمان احداث آزادراه‌‌‌های جدید، ‌‌‌ از سیستم هوشمند استفاده شود. اگر در زمان احداث آزادراه و زیرساخت تمامی‌‌‌ استانداردها رعایت شود، نگهداری آن نیز راحت‌‌‌تر می‌شود. معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌‌‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای با اعلام این مطلب گفت: مثلا لایه رویی در آزادراه تهران- شمال بتنی بوده و نگهداری و دوام آن با رویه آسفالت بسیار متفاوت است. همچنین بخش عمده رویه آزادراه اصفهان - شیراز که به تازگی افتتاح شده بتنی است که نگهداری آن با سایر آزادراه‌‌‌ها متفاوت است. در آزادراه‌‌‌های مشارکتی بخش‌‌‌های ساخت و نگهداری آن با بخش خصوصی و سرمایه‌گذار است و هر چه بیشتر به سمت هوشمند‌سازی در این زمینه‌‌‌ها بروند، ارائه خدمات مطلوب‌تر و بهتر می‌شود.
جمشیدی در ادامه به تفاوت‌‌‌های موجود میان آزادراه‌‌‌های دولتی و آزادراه‌‌‌های مشارکتی اشاره کرد و گفت که در آزادراه‌‌‌های مشارکتی که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی احداث شده‌‌‌اند، به دلیل استفاده از سیستم‌های هوشمند، نگهداری و مدیریت آنها نسبت به آزادراه‌‌‌های دولتی که به‌‌‌صورت سنتی ساخته شده‌‌‌اند، راحت‌‌‌تر است. وی افزود: آزادراه‌‌‌های جدید، به‌‌‌ویژه آنهایی که با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده‌‌‌اند، شامل سیستم‌های هوشمند نظارتی و مدیریتی هستند که نگهداری آنها را ساده‌‌‌تر می‌کند. به عنوان مثال، در آزادراه تهران-شمال که رویه بتنی دارد، نگهداری و دوام آن با رویه‌‌‌های آسفالتی متفاوت است.
وی همچنین در خصوص چالش‌‌‌های موجود در آزادراه‌‌‌های دولتی گفت: در این آزادراه‌‌‌ها که در گذشته به‌‌‌صورت سنتی نگهداری شده، باید به‌‌‌طور تدریجی از سیستم‌های سنتی به سمت هوشمندسازی حرکت شده که همین امر به ارائه خدمات بهتر منجر شده است. این تغییرات به دلیل محدودیت‌های منابع مالی و گستردگی شبکه راهداری، به مرور زمان انجام می‌شود. زیرا آزادراه‌‌‌های دولتی و سایر راه‌‌‌های شریانی طول بسیاری دارند در نتیجه نمی‌توان در یک زمان کل سیستم راهداری آنها را هوشمند کرد. به عنوان مثال احداث بعضی از جاده‌‌‌های کشور به سال 1310 بر‌می‌گردد و اگر بخواهیم برای راهداری زمستانی این آزادراه‌ها از سیستم‌های نوین استفاده کنیم نیازمند این است که جاده تخریب شده، ابزار نصب و دوباره پر شود. اما در آزادراه‌‌‌های جدید می‌توان در هنگام احداث، این ابزارها را با هزینه بسیار کمتری جاگذاری کرد. همچنین می‌توان برای منبع گرمایش نیز از انرژی‌‌‌های پاک مانند نور خورشید و انرژی باد استفاده کرد.
جمشیدی با اشاره به فعالیت‌‌‌هایی در زمینه هوشمندسازی گفت: در سازمان راهداری فعالیت‌‌‌هایی مانند نصب دوربین‌‌‌های نظارتی و دیگر سامانه‌‌‌های هوشمند در حال انجام است و به سمت هوشمندسازی در حال حرکت هستیم، اما با توجه به محدودیت‌های منابع مالی به مرور در حال انجام است. وی افزود: البته در بخش زیرساخت انصافا کارهای مطلوبی انجام شده است مثلا اینکه رویه بعضی از آزادراه‌‌‌های جدید بتنی شده باعث دوام بیشتر آنها می‌شود و صدمات را کاهش می‌دهد. رویه‌‌‌های آسفالتی معمولا هر 5 تا 10 سال یک‌بار نیاز به بهسازی دارند، اما در رویه‌‌‌های بتنی چنین نیازی وجود ندارد و می‌تواند حدود 20 سال عملکرد مطلوب داشته باشد.
افزایش بودجه تخصیصی به راهداری زمستانی بر اساس تورم سالانه
میزان بودجه تخصیص داده‌شده امسال برای راهداری زمستانی نسبت به سال گذشته به میزان عدد تورم امسال رشد داشته است. معاون دفتر امور راهداری، ماشین‌‌‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای با اعلام این مطلب گفت: بودجه تخصیص داده شده شامل چند بخش است؛ یک بخش مصالح راهداری زمستانی است که نزدیک 100 میلیارد تومان به آن تخصیص داده شده است. نزدیک به 534 باب پایگاه راهداری با هزینه‌‌‌های بیش از 530 میلیارد تومان تعمیر و بازسازی شده که نزدیک 60 تا70‌درصد پیشرفت فیزیکی دارد. وی افزود: برای خرید یکسری تجهیزات زمستانی مانند دستگاه نمک‌پاش، تیغه‌‌‌های برف‌روب و زنجیر چرخ و... نیز نزدیک به 300 میلیارد تومان در سال‌جاری در نظر گرفته شده است.
چالش‌‌‌های آموزش و فرهنگ‌‌‌سازی ترافیکی در سفرهای زمستانی
جمشیدی به چالش‌‌‌های فرهنگی و آموزشی در حوزه راهداری زمستانی اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات، فرهنگ ترافیکی در سفرهای زمستانی است. بسیاری از مشکلات در جاده‌‌‌های برفی ناشی از عدم‌آمادگی رانندگان است. بسیاری از رانندگان در سفرهای زمستانی، زنجیر چرخ، تجهیزات گرمایشی یا بنزین کافی ندارند و این باعث بروز مشکلاتی مانند نقص فنی در خودرو و خرابی سیستم ترمز می‌شود.
وی از مردم خواست که در فصل سرد سال، سفرهای جاده‌‌‌ای را با دقت برنامه‌‌‌ریزی کرده و از سفرهای غیرضروری خودداری کنند. جمشیدی همچنین تاکید کرد که رانندگان باید در مسیرهای برفی، سرعت مطمئن را رعایت کرده و تجهیزات ضروری مانند زنجیر چرخ و پتو را به همراه داشته باشند. وی در پایان اضافه کرد: امیدواریم امسال با همکاری مردم و پلیس راه، بتوانیم فرهنگ ترافیکی مناسب‌‌‌تری را در جاده‌‌‌ها به‌‌‌ویژه در فصل زمستان ایجاد کنیم و ایمنی سفرها را تضمین کنیم. سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای در حال حاضر با اجرای این برنامه‌‌‌ها و اقدامات پیشگیرانه، تلاش می‌کند تا تردد ایمن و بدون مشکل در جاده‌‌‌ها و آزادراه‌‌‌های کشور در فصل زمستان برقرار باشد و مشکلات ناشی از شرایط جوی دشوار به حداقل برسد.
جمشیدی با اشاره به سایر معضلات راهداری زمستانی گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص در امر راهداری احساس می‌شود؛ زیرا هیچ دانشگاهی نیروی متخصص راهداری تربیت نمی‌‌‌کند و نیروهای کار متخصص موجود در حین کار به وسیله آموزش‌‌‌های ضمن خدمت و دوره‌‌‌های آموزشی تربیت شده‌‌‌اند.
--> اخبار مرتبط درجا زدن تولید صنعتی آینده کشور در گرو اقتصاد سبز آسفالت‌ راه‌ها با قطره‌چکان افزایش بهره‌وری با فناوری در صنعت بیمه فیدلیتی پرستیژ مدرن در مرکز خرید سیوان سنتر تهران

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1214876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز حراج سکه؛ جزئیات عرضه و نحوه شرکت در حراج سی‌وهشتم

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

مشاغل ممنوعه‌ای که در ایران مجوز می‌گیرند

پزشکیان: ناترازی‌های ‌برق را برطرف خواهیم کرد

افزایش عرضه گوشت طیور و گوشت قرمز

دیدار وزیر دفاع با وزرای علوم و صنایع ونزوئلا

آیت‌الله جوادی‌آملی: اگر اختلاس نباشد مردم به قانون احترام می‌گذارند

نماهنگ دیدار فعالان اقتصادی استان سیستان‌وبلوچستان با رئیس‌جمهور در نخستین سفر استانی دولت وفاق‌ملی

قاچاقچیان سوخت در فضای مجازی دستگیر شدند

دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس

سه مأموریت وزیر اقتصاد به مدیران مناطق آزاد

رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟

آیت الله جوادی آملی:مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند

استاندار فارس: لازم است به سوی اقتصادی کردن تولیدات در بخش کشاورزی و دامداری حرکت کنیم

مفاد بیانیه بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور چیست؟

اصلاح تعرفه همسو با مدیریت بهینه مصرف گاز

قیمت نفت بیش از 2 درصد افزایش یافت

رشد فناوری در سایه حرکت به سمت بومی‌سازی محقق می‌شود

مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی و گرانی ها بکوشند

وزیر امور اقتصاد و دارایی از افول کیش انتقاد کرد

کشورهای اسلامی باید به سمت یک بازار فعال اقتصادی حرکت کنند

جریمه سنگین در انتظار این کارفرمایان| 15 میلیون کارگر در تلاش گرفتن حق

ایردراپ میجر مشخص شد

وزیر کار: جان کارگران معدن‌های سنتی در خطر است

ایست به تراکنش های کلان «بدون بابت»

افزایش تعرفه گاز برای مشترکین بسیار پرمصرف

گاز مناطقی از اهواز روز شنبه قطع می‌شود

ته لنجی و کولبری مجاز شد

تفاهم‌نامه 39 طرح در نشست فعالان اقتصادی با رئیس‌جمهور به امضا رسید

آغاز ریل‌گذاری راه آهن خاش-چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی

ضرورت توسعه اقتصاد دریامحور

همتی: چاره ای جز توسعه دریا محور نداریم

آمار نگران کننده ولادت‌ها در ایران

کشف 50 هکتار زمین خواری با شناسایی اعضای یک باند در کرمان

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد

تقویت اقتصادی کشور، لازمه دستیابی به موفقیت‌های پایدار در ورزش است

کولبران مجوز گرفتند

همتی: برای توسعه دریامحور تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت

شناسایی دو هزار نفر از عوامل مرتبط با قاچاق سوخت در فضای مجازی

هدف ما، توجه به گردشگری خلاق است/ باید برای جزیره کیش تنوع درآمدی ایجاد کرد

تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان و با حضور رئیس جمهور به امضا رسید

کشف 10 میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در کرمانشاه

شارژ سریع با خرید اکانت تلگرام پرمیوم از اوریکس گیم

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین میزان خود رسید

دغدغه های فعالان اقتصادی را رفع خواهیم کرد

محمود جامساز: پرداخت یارانه مشکلی از مردم حل نمی‌کند

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها: یارانه آبان ماه شش دهک واریز و هم اکنون قابل برداشت است

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

نشست صمیمی رئیس جمهور با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان

وزیر صنعت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی