ظرفیت تجاری ایران و روسیه فراتر از 10 میلیارد دلار است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - وزیر نفت، ظرفیت تعاملات تجاری ایران و روسیه را بسیار فراتر از 5 میلیارد دلار دانست و گفت: ریلگذاری برای دستیابی به 10 میلیارد دلار نیست، بلکه محورهای مورد توافق میتوانند تعاملات را به سطوح بالاتری برسانند.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به مسکو، محسن پاکنژاد امروز (پنجشنبه، چهارم اردیبهشت) در بدو ورود به مسکو برای شرکت در هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در جمع خبرنگاران درباره این نشست اظهار کرد: ویژگی خاص این نشست، برگزاری آن پس از امضای معاهده جامع راهبردی است که به نوعی ریلگذاری روابط ایران و روسیه را در پی دارد. این اجلاس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه هیئتهای تخصصی از دستگاههای اجرایی مختلف از روز گذشته نشستهای کارشناسی را آغاز کردهاند، افزود: تاکنون خوشبختانه مسئله خاصی گزارش نشده و محورهای مورد توافق، قابلیت نهایی شدن دارند. ظرفیتهای همکاری بین ایران و روسیه در حوزههای مختلف از انرژی، مالی و بانکی گرفته تا کشاورزی، تجارت فرآوردههای نفتی و گاز بسیار گسترده است. باور ما در ایران این است که استفاده از این ظرفیتها میتواند راهگشای مسیرهایی باشد که با محدودیتهایی مواجه بودهاند.
هدفگذاری برای تجارت بیش از 10 میلیارد دلار
وزیر نفت به این پرسش که هم اکنون حجم مبادلات ایران و روسیه حدود 5 میلیارد دلار است برای رسیدن به چشمانداز 10 میلیارد دلار چقدر زمان نیاز است، پاسخ داد: ظرفیت تعاملات تجاری بین دو کشور بسیار فراتر از این رقم است. ریلگذاری هم لزوما برای دستیابی به 10 میلیارد دلار نیست، بلکه محورهای مورد توافق می توانند تعاملات را به سطوح بالاتری برسانند. این هدف شدنی است، زیرا هر دو طرف علاقهمندند و هیئتهای کارشناسی در دستگاههای اجرایی مختلف برای تحقق آن تلاش میکنند.
پاکنژاد افزود: امیدوارم در بیانیه نهایی که فردا به امضای رؤسای کمیسیون میرسد، بتوانیم این مسیر را بهخوبی ریلگذاری کنیم و در زمانبندیهای تعیینشده به اهدافمان دست یابیم.
وی درباره پروژههای مشترک ایران و روسیه و در بخش نفت و گاز توضیح داد: چهار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی با شرکتهای روسی به ارزش 4 میلیارد دلار امضا شده است، همچنین تعدادی تفاهمنامه در حوزه میادین نفتی و گازی داریم که قابلیت تبدیل به قرارداد را دارند. گروههای کارشناسی در حال مذاکره برای نهاییسازی این قراردادها و اجرای آنها هستند.
مذاکرات نهایی برای سوآپ گاز روسیه از مسیر ایران
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ترانزیت گاز روسیه و تبدیل ایران به هاب گازی منطقه هم گفت: یکی از محورهای مورد علاقه دو طرف، در فاز نخست واردات گاز از روسیه و در فاز دوم تجارت گاز از طریق سوآپ یا ترانزیت به سایر حوزهها به مقدار حجم وارداتی فاز نخست است. مذاکرات مفصلی در این زمینه انجام شده و تنها یکی دو مورد باقی مانده که پس از نهایی شدن، جزئیات آن اعلام میشود.
پاکنژاد در پایان با ابراز امیدواری نسبت به نتایج این اجلاس، تأکید کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود میتواند محدودیتهای موجود در مسیر همکاریهای دوجانبه را برطرف کند و به تحقق اهداف مشترک ایران و روسیه منجر شود.
هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در حالی برگزار میشود که معاهده جامع راهبردی دو کشور، در سفر رسمی مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران، به مسکو در دیماه 1403 امضا شد. این معاهده که بهتازگی در مجلس دومای روسیه به تصویب رسیده، با هدف تقویت همکاریها در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، تجاری، دفاعی، علمی و فناوری تنظیم شده و به گفته وزیر نفت، بستری برای گسترش روابط همهجانبه دو کشور فراهم میکند.
-
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۹:۵۸
-
۱۰ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1299302/