تعرفههای ترامپ برنامههای تولید تسلا در آمریکا را مختل کرد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : برنامههای شرکت تسلا برای ارسال قطعات از چین جهت تولید مدلهای Cybercab و کامیونهای برقی Semi در آمریکا، پس از آنکه دونالد ترامپ در میانه جنگ تجاری، تعرفهها بر کالاهای چینی را افزایش داد، به حالت تعلیق درآمد. این خبر را یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد.
به گزارش رویترز این اقدام ممکن است برنامههای تولید انبوه مدلهای مورد انتظار تسلا را مختل کند؛ مدلهایی که ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، آنها را بهعنوان نوآوریهای مهم و عامل رشد آینده تسلا، به سرمایهگذاران معرفی کرده است.
به گفته منبع مذکور، تسلا در ابتدا آماده بود که هزینههای اضافی تعرفه 34درصدی را جذب کند؛ اما پس از آنکه این تعرفه به 84درصد و سپس به 125درصد افزایش یافت و مجموع تعرفهها بر کالاهای صادراتی چین به ایالاتمتحده به 145درصد رسید، شرکت تصمیم گرفت برنامه حمل قطعات را بهطور کامل متوقف کند. این شرکت قرار بود در ماههای آینده دریافت قطعات از چین را آغاز کند تا در اکتبر امسال (2025) تولید آزمایشی دو مدل را کلید بزند و از سال 2026 تولید انبوه را آغاز کند؛ قرار بود Cybercab در تگزاس و کامیون Semi در نوادا تولید شود. هنوز مشخص نیست این تعلیق چه مدت ادامه خواهد داشت.
دو منبع آگاه گفتند تسلا در دو سال گذشته تلاش کرده بود وابستگی خود به قطعات چینی را کاهش دهد و بیشتر از تامینکنندگان آمریکای شمالی استفاده کند تا در برابر تعرفههای احتمالی آمریکا ایمن شود.
دونالد ترامپ نیز در کاخ سفید اعلام کرد که در حال بررسی بازنگری در تعرفه 25درصدی بر واردات خودرو و قطعات خودرو از کشورهایی مانند مکزیک و کاناداست. این تعرفهها ممکن است هزینه نهایی خودروها را چندهزار دلار افزایش دهند. ترامپ گفت: «خودروسازها به کمی زمان نیاز دارند، چون قرار است همینجا (در آمریکا) تولید کنند.»
تسلا در حال حاضر از دولتهای ایالتی آمریکا مجوزهایی دریافت میکند تا سرویس روباتاکسی خود با ناوگانی از Cybercabها را راهاندازی کند. این شرکت در اکتبر گذشته مفهومی از یک روباتاکسی را معرفی کرد که فاقد فرمان و پدال کنترل بود و وعده داده بود از سال 2026 مدل دو درب آن را با قیمتی کمتر از 30هزار دلار تولید کند.
همچنین تسلا قصد دارد تولید کامیونهای برقی Semi را در سال 2026افزایش دهد و تحویل سفارشهای دیرهنگام به مشتریانی مانند پپسی را سرعت بخشد. این اختلال در برنامههای کلیدی تسلا نشان میدهد که چگونه تعرفههایی که با هدف تقویت تولید داخلی آمریکا وضع شدهاند، به شرکتهایی مانند تسلا نیز آسیب زدهاندحتی اگر مدیرعامل آن، ماسک، از حامیان سیاسی ترامپ باشد.
ماسک بارها در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) از تجارت آزاد حمایت کرده و با تعرفهها مخالفت کرده است. به گفته کاخ سفید، ماسک همچنین مسوولیت اصلاح بوروکراسی در دولت آمریکا را بر عهده دارد که منجر به حذف هزاران شغل دولتی شده است.
بر اساس گزارش هفته گذشته واشنگتنپست، ماسک با انتشار ویدئویی که نشان میداد برای ساخت یک مداد به زنجیره تامین جهانی نیاز است، از ترامپ درخواست کرده تعرفههای جهانی جدید را لغو کند.
در واکنش به اقدامات آمریکا، چین نیز تعرفه تلافیجویانه 125 درصدی بر کالاهای آمریکایی، از جمله خودروها، وضع کرده است. در نتیجه، تسلا پذیرش سفارشهای جدید برای مدلهای S و X را در چین متوقف کرده است.
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۹:۲۲
-
۱۳ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1297160/