دولت ایران باید «آرایش جنگی» بگیرد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش همشهری آنلاین، کیهان در یادداشتی با عنوان «لزوم «آرایش جنگی» در نبرد اقتصادی» نوشت:
1- براساس گزارشهای منتشرشده، بیش از 70 کشور جهان تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار دارند. در همین رابطه، آمریکا بیش از 15هزار تحریم فعال علیه کشورهای دیگر اعمال کرده است. علت اصلی این مسئله نیز خوی استکباری و غارتگری آمریکاست.
این خوی مستکبرانه، متحد و متخاصم نمیشناسد. در این میان، ایران تحت شدیدترین و بیسابقهترین تحریمهای آمریکاست. با این حال، کارشناسان و صاحبنظران معتقدند که در بیشترین حالت، 30درصد از مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریمهاست. یک سؤال؛ آیا این بدین معنی است که باید نسبت به مسئله تحریم، بیتفاوت بود؟! پاسخ قطعاً منفی است.
2- رفع مشکلات اقتصادی باید با جدیت دنبال شود. این دیدگاه هم آن 30درصد ناشی از تحریم و هم آن 70درصد ناشی از مسائل غیرتحریمی را شامل میشود. اما قطعاً باید در مواجهه با «مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم» و «مشکلات اقتصادی غیرتحریمی» تناسب رعایت شود.
با اینحال جریانی آلوده و مأموریتدار در داخل، طوری القاء میکند که گویا 100درصد مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریمها است و تنها راه کنار زدن تحریمها نیز مذاکره است و اگر این مسیر طی شود، فتحالفتوحی اقتصادی رخ میدهد. این در حالی است که این دیدگاه، در برجام مورد آزمون قرار گرفت و «خسارت محض» برجای گذاشت.
3- حال سؤال این است که آیا برای رفع تحریمها باید گزینه «مذاکره» را به کلی کنار گذاشت؟! پاسخ باز هم منفی است. نباید مذاکره را به کلی کنار گذاشت، اما نباید همه تخممرغها را هم در سبد مذاکره چید. حداکثر 30درصد مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهاست و برای رفع مشکل این 30درصد، مذاکره به عنوان یکی از روشها مورد استفاده قرار میگیرد و نباید به عنوان تنها گزینه به آن پرداخت.
صد البته مذاکرهای که شرایط و خطوط قرمز کشورمان نیز در آن رعایت شود و نه مذاکرهای از نوع تن دادن به باجخواهیهای حریف.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مسئولان ارشد سه قوه فرمودند: «رفع تحریم دست ما نیست اما خنثی کردن تحریمها در اختیار ما است و برای این کار راههای فراوان و ظرفیتهای مناسب داخلی وجود دارد و اگر این هدف محقق شود، کشور در مقابل تحریمها آسیبناپذیر خواهد شد.»
ایشان در بخشی دیگر از بیانات خود فرمودند: «مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفتوگوها نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خود خوشبین هستیم.»
رهبر حکیم انقلاب- 4 آذر 1399- نیز فرمودند: «برای علاج تحریمها دو مسیر «خنثیسازی تحریمها و غلبه بر آنها» و «رفع تحریم» وجود دارد. ما مسیر رفع تحریم را یکبار امتحان و چند سال مذاکره کردیم اما به نتیجهای نرسید. مسیر غلبه بر تحریمها ممکن است در ابتدای کار، سختیها و مشکلاتی داشته باشد اما خوشعاقبت است.»
4- برای حل مشکلات اقتصادی، «بایدها» و «نبایدها»یی مطرح است؛ به عبارت دیگر، این مسئله دارای ابعاد «ایجابی» و «سلبی» است. در بُعد سلبی، برای رفع مشکلات اقتصادی باید «رخنهها» و «منافذ» را شناسایی و برطرف کرد. برای مثال، باید به صورت جدی به این مسئله رسیدگی شود که «نوسانات ساختگی قیمت ارز و طلا» در داخل کشور از کجا نشأت میگیرد؟ کدام محافل در داخل، مجری پروژه «نوسانات ساختگی قیمت ارز و طلا» است؟! نهادهای امنیتی و قضائی تاکنون چه عملکردی در برخورد با این شبکه مخرب داشتهاند؟! آن هم شبکهای که «امنیت روانی جامعه» را مستقیم مورد حمله قرار داده است.
5- در همین وجیزه اشاره کردیم که جریانی آلوده و مأموریتدار در داخل، طوری القاء میکند که گویا 100درصد مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریمها است. به این مثال نقض توجه کنید. طبق گزارشهای رسمی منتشرشده، برخی بانکها بیشترین خانههای خالی را در اختیار دارند که با عدم عرضه آنها به تورم بخش مسکن دامن میزنند. از سوی دیگر، طبق ماده 4 قانون جهش تولید مسکن، نظام بانکی کشور باید حداقل 20درصد از تسهیلات پرداختی خود در هر سال را به بخش مسکن اختصاص دهد و این رقم را نیز مطابق با تورم افزایش دهد. اما در عمل، شاهد قصور و تقصیرهای فراوان در اجرای این قانون هستیم. آیا حل این مسئله، منوط به رفع تحریمهاست؟! یا ریشه داخلی و غیرتحریمی دارد؟!
به یک نمونه دیگر توجه کنید؛ جناب آقای قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، 6 آذر 1403 در صحن علنی مجلس گفت: «روزانه بین 25 تا 30میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود؛ تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است»؛ به نظر شما آیا رفع این معضل، منوط به مذاکره و رفع تحریمهاست؟! یا ریشه داخلی و غیرتحریمی دارد؟!
6- و اما در بُعد ایجابی برای حل مشکلات اقتصادی، مهمترین مسئله «تقویت و جهش تولید» و به عبارتی «سرمایهگذاری برای تولید» است. رهبر معظم انقلاب- 30 مرداد 1398- فرمودند: «بعضی از عوامل اقتصادی حکم پیشران را دارند که اگر آنها به حرکت بیفتند، کل این مجموعه کار اقتصادی به حرکت میافتد؛ مثلاً یکیاش مسئله مسکن است... یکی مسئله کشاورزی است، یکی مسئله خودرو است، یکی مسئله شرکتهای دانشبنیان است، یکی مسئله لوازم خانگی است.»
7- جناب آقای پزشکیان، رئیسجمهور محترم، دیروز در جلسه هئیت دولت اظهار داشت: «روند مذاکرات به شکل عادی و معمولی جریان دارد و امور کشور نیز در مسیر طبیعی خود در حال اجرا و پیگیری بوده و به هیچوجه حتی برای ثانیهای معطل این مباحث و مسائل نمیشود.» سرکار خانم مهاجرانی، سخنگوی محترم دولت نیز دیروز در حاشیه جلسه هئیت دولت گفت: «هیچکدام از موضوعات و امور کشور را به مذاکرات گره نزدهایم و گره نخواهیم زد.»
این اظهارات از سوی مقامات دولت، قابل تقدیر است ولی توقع آن است که دولت محترم، یک گام جلوتر رفته و هم مردم عزیز ایران و هم دشمنان قسمخورده ملت ایران، رویکرد «معطل نبودن امور کشور به مذاکرات» توسط دولت را به صورت عملی و آن هم به صورت فراگیر و پیوسته شاهد باشند.
اجرای رویکرد «تنوع راهبردی» و «چندجانبهگرایی» در سیاست خارجی، ادامه مسیر دولت سیزدهم در شراکت راهبردی با «بریکس» و «شانگهای»، تقویت دیپلماسی منطقهای، بهرهمندی از فرصتهای تعامل با کشورهای آفریقایی و... را میتوان به عنوان بخشی از اقدامات عملی در حوزه سیاست خارجی، از سوی دولت انتظار داشت.
پیگیری جدی درخصوص رشد اقتصادی بدون نفت، برنامهریزی مستمر برای کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال، برنامهریزی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان و افزایش جذب نخبگان، تحرک بیشتر در اجرای نهضت ملی مسکن و همچنین ساماندهی بازار اجارهبها، احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمهتعطیل، افزایش صادرات غیرنفتی، توسعه همکاریهای راهبردی در منطقه در حوزه انرژی، افزایش ظرفیت نیروگاههای کشور با تکیه بر توان داخلی و رفع ناترازیها، ساماندهی بازار خودرو و... را نیز میتوان به عنوان دیگر مصادیق «پویایی دولت» و «معطل نبودن امور کشور به مذاکرات» در نظر گرفته و در هفتهها و ماههای پیشرو، عملکرد دولت در این حوزهها را به نظاره نشست و مورد ارزیابی قرار داد.
8- در کنار موارد مذکور، انتظار از دولت آن است که رویکرد «خنثیسازی تحریم» را هم به صورت جدی پیگیری کند. به این نمونه توجه کنید: وقتی دشمن به سرکردگی آمریکا، تحریم بنزین را روی میز گذاشت، در اینسو چندین گزینه پیشروی ما بود؛ میتوانستیم مذاکره کنیم تا بلکه این تحریم اعمال نشود. اما راه پایدار و قابلاتکایی که پیگیری شد، تکیه بر توان داخلی بود؛ در نهایت با توکل به خدا و مجاهدت شبانهروزی و اعتماد به جوانان نخبه و انقلابی، توانستیم این پروژه ضدایرانی را ناکام بگذاریم و در نهایت تحریم بنزین بیاثر شد.
9- جمهوری اسلامی ایران در حال یک نبرد تمامعیار و «جنگ ترکیبی» با دشمن است. یکی از ملزومات این جنگ ترکیبی، اتخاذ آرایش جنگی در مجموعه دولت است. انتظار مردم و دلسوزان از دولت این است که برای رفع مشکلات اقتصادی، «آرایش جنگی» به خود گرفته و یکبار دیگر نقشه دشمن برای سنگاندازی در مسیر پیشرفت «ایران اسلامی» را نقش بر آب کند.
کد خبر 938373 منبع: کیهان برچسبها مسعود پزشکیان ایران و آمریکا خبر ویژه
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۰:۳۹
-
۱۲ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295266/