بازار آریا

آخرين مطالب

شاخص‌های تعیین وزیر اقتصاد از نگاه سه نماینده مجلس؛

نگاه پارلمان به وزارتخانه بی‌وزیر اقتصاد ایران

نگاه پارلمان به وزارتخانه بی‌وزیر
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - شیرین جمشیدیان : با رای مجلس‌ به استیضـــــــاح عبـــــــــدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی این وزارتخانه از 12 اسفندماه تاکنون با سرپرست اداره می‌شود. اگرچه رئیس‌جمهور سه ماه زمان دارد که وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند، اما شرایط فعلی کشور و نوسانات نرخ ارز ایجاب می‌کند که هر چه سریع‌تر رئیس‌جمهور، وزیر پیشنهادی اقتصاد را به مجلس معرفی کند. بر این اساس آن‌طور که معاون اجرایی رئیس‌جمهور خبر داده فهرستی از گزینه‌های پیشنهادی تهیه و به رئیس‌جمهور اعلام شده است. به گزارش «ایرنا»، روز شنبه محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره آخرین وضعیت معرفی وزیر اقتصاد، گفت که پس از بررسی‌های کارشناسی و جلسات متعدد، فهرستی از افراد شایسته را برای تصدی مسوولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی به رئیس‌جمهور پیشنهاد کرده‌ایم که در راس آن دکتر علی طیب‌نیا قرار دارد.
در حالی علی طیب‌نیا به عنوان شایسته‌ترین فرد برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی به پزشکیان معرفی شده که او پیش از این مشاور عالی رئیس‌جمهور بود، اما حضور او در این جایگاه کوتاه بود و با استعفایش به دانشگاه بازگشت. طیب‌نیا در دولت یازدهم نیز وزیر اقتصاد بود و در آن زمان بیشترین رای مجلس به یک وزیر را کسب کرد و با 274 رای از 284 رای ماخوذه وزیر اقتصاد شد.
در حال حاضر نیز گفت‌وگوی خبرنگار پارلمانی «دنیای اقتصاد» با نمایندگان در راهروهای مجلس نشان می‌دهد که نمایندگان اگرچه با معرفی طیب‌نیا به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی موافق هستند، اما امید چندانی به پذیرش این پست از سوی او ندارند. البته برخی نمایندگان پیش از این و در زمان استیضاح همتی نیز بارها نام طیب‌نیا را به عنوان گزینه مناسب برای تصدی وزارت اقتصاد مطرح می‌کردند.
البته در راهروهای مجلس چند گزینه از میان نمایندگان به عنوان وزیر پیشنهادی نیز مطرح می‌شود از جمله شمس‌الدین حسینی که آن‌طور که یک نماینده گفت هنوز پیشنهادی از سوی دولت به وی داده نشده است. البته برخی نیز فرید موسوی را به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح، عنوان می‌کنند. با این حال گزینه‌هایی همچون تقوی‌نژاد نیز مطرح است. اما تمامی این گزینه‌ها در حد گمانه‌زنی است و فهرست افراد معرفی شده به رئیس‌جمهور هنوز منتشر نشده است.
احمد انارکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با تاکید بر لزوم معرفی هرچه سریع‌تر وزیر پیشنهادی اقتصاد از سوی دولت، گفت: متاسفانه وزیر اقتصاد استیضاح شدند و این موضوع بد موقع بود و ما هم راضی نبودیم. توقع ما از دولت این است که هرچه زودتر وزیر پیشنهادی اقتصاد را به مجلس معرفی کند. رئیس‌جمهور باید سکان وزارت اقتصاد را دست کسی بدهد که بتواند برای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کند.
او در خصوص گزینه‌های پیشنهادی وزارت اقتصاد، اظهار کرد: در رسانه‌ها گزینه‌های متعددی شنیده می‌شود. جدیدا شنیدم که دوستان دولت، آقای طیب‌نیا را به عنوان یکی از گزینه‌ها اعلام کردند، اما نمی‌دانیم که دکتر طیب‌نیا قبول کرده یا تنها صحبت‌هایی مطرح است. البته با دوستان دیگری هم صحبت شده و شایعاتی نیز در فضای مجازی مطرح است. امیدواریم به هر حال دولت هر چه سریع‌تر گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد را به مجلس معرفی کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: در مجلس دهم سابقه حضور دکتر طیب‌نیا به عنوان وزیر اقتصاد را داریم. اما در حال حاضر تنها از سوی دولت شنیدم که ایشان یکی از گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت اقتصاد است. انارکی به اسامی دیگری که به عنوان گزینه پیشنهادی اقتصاد مطرح هستند، اشاره کرد و افزود: نام آقای سید‌شمس‌الدین حسینی، سید‌کمال تقوی‌نژاد، سید‌فرید موسوی و... را شنیده‌ام. او تاکید کرد: با معرفی وزیر پیشنهادی از سوی دولت، مجلس باید وقت بگذارد و در این زمان حساس، با توجه به مشکلات معیشتی مردم و مسائل اقتصادی، تولید و تورم، شخصی را انتخاب کند که بتواند به حل این مشکلات کمک کند.
هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: باتوجه به اینکه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در حال برگزاری است و با توجه به شعار سال که معیشت و اقتصاد اولویت اول اقتصادی کشور است، باید وزیر پیشنهادی اقتصاد هرچه سریع‌تر به مجلس معرفی شود. با استیضاح آقای همتی عملا تیم اقتصادی دولت رهبری ندارد. بر این اساس هر چه سریع‌تر باید دولت وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کنند.
او ادامه داد: قاعدتا گزینه‌ها و افراد زیادی مطرح است از جمله آقای طیب‌نیا و آقای شمس‌الدین حسینی و گزینه‌های متعدد دیگری که در فضای رسانه‌ای شنیده می‌شود که البته تمامی گزینه‌ها گمانه‌زنی است. تا این لحظه دولت به صورت رسمی وزیر پیشنهادی اقتصاد را معرفی نکرده است. اما هر گزینه‌ای که دولت معرفی می‌کند باید چند شاخصه مهم را داشته باشد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، به شاخصه‌های وزیر اقتصاد اشاره و اظهار کرد: وزیر پیشنهادی اقتصاد باید برای کنترل تورم برنامه داشته باشد. بر اساس برنامه هفتم توسعه باید رشد اقتصادی 8 درصد داشته باشیم که وزیر پیشنهادی باید برای آن نیز برنامه داشته باشد. نکته دوم کنترل نرخ ارز است. نرخ ارز به شرایط نامطلوبی رسیده و قطعا گرانی‌هایی در پیش خواهد بود. نکته دیگر، کنترل گرانی‌ها است اگرچه در حال حاضر قیمت ارز تغییر پیدا کرده، اما قیمت اجناسی که افزایش یافته کاهش نیافته و نرخ اجناس کنترل نمی‌شود. بنابراین کنترل نرخ ارز متناسب با تورم باید اتفاق بیفتد. از سوی دیگر شاهد نقدینگی بیش از حد هستیم.
محمدپور افزود: امروز اکثر سیستم‌های بانکی به دلیل بدهی زیادی که دولت به بانک‌ها دارد، قفل هستند. بانک‌ها باید تسهیلات تکلیفی را ارائه دهند، اما هنوز ابلاغ نکردند که علت آن ناترازی شدیدی است که در سیستم مالی شاهد هستیم. وزیر پیشنهادی بعدی کار بسیار سختی دارد. قاعدتا انتظارات زیاد خواهد بود و شاهد هستیم که مسائل مختلفی چه در درون و چه در بیرون از کشور اتفاق افتاده و بر این اساس برای تصدی وزارت اقتصاد یک فرد قدرتمندی نیاز است.
هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس نیز با اشاره به اظهارات اخیر معاون اجرایی مبنی بر معرفی طیب‌نیا به عنوان شایسته‌ترین گزینه برای تصدی وزارت اقتصاد، اظهار کرد: جو مجلس برای معرفی آقای طیب‌نیا به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد مثبت است. چراکه آقای طیب‌نیا بر اساس اصولی حرکت می‌کند و آمدنش علامت مثبتی برای اقتصاد ایران است. او ادامه داد: سایر اسامی که به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد مطرح می‌شوند را در حد وزارت اقتصاد نمی‌دانم. این عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس خاطرنشان کرد: اسامی همچون شمس‌الدین حسینی نیز مطرح است، البته اگر دولت قبول کند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1292965/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران اکسپو، پلتفرمی ایده‌آل برای ایجاد ارتباطات تجاری و توسعه بازارهای صادراتی

فرود اضطراری 5 هواپیما در بندرعباس/ علت چیست چیست؟

دستور رئیس جمهور برای ممنوعیت واردات پارچه به کجا رسید؟

پورمحمدی: ارائه کالابرگ را ادامه خواهیم داد

لرستان آمادگی صادرات دارویی و کشاورزی به بلاروس را دارد

قیمت طلا 24 عیار امروز 27 فروردین 1404

بسته دولت برای اجرای برنامه هفتم تصویب شد؛ تغییر نظام رفاهی

شریعتی، نماینده مجلس: اگر به پالرمو و CFT هم بپیوندیم، ما را از لیست سیاه FATF خارج نمی‌کنند اما ظاهراً دوستان تصمیم خود را گرفته‌اند/ مجمع تشخیص لااقل دو شرط برای تقدیم اسناد لوایح پالرمو و CFT در نظر بگیرند: خارج شدن از لیست سیاه FATF و لغو تحریم‌ها

فرمانده قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیاء از گروه فردو قم بازدید کرد

بیرامی: جوانان؛ نیروی محرکه توسعه آذربایجان غربی هستند

صادرات چین در ماه مارس افزایش یافت

ذاکری، کارشناس اقتصادی: درآمد 92 هزار میلیارد تومانی 14 بانک خصوصی از محل دریافت کارمزد/ تراکنش مستاجرین تهران سالانه 60 میلیاردتومان درآمد برای بانک‌ها ایجاد می کند/ با این توجیه که بیشترین تراکنشها خرد است، بیشترین درآمد را از نقل و انتقالات خرد می گیرن

نرخ مشارکت اقتصادی 41 درصد و نرخ بیکاری 7.6 درصد اعلام شد

رونمایی از اطلس فرصت‌های اقتصادی تربت‌حیدریه با حضور استاندار خراسان رضوی

نرخ بیکاری 7.6 درصد شد

نقی، تصویر مردمان معمولی این‌روزگار است!/می‌دویم ولی نمی‌رسیم

واکنش مثبت بازار به مذاکرات عمان

امتناع از الحاق ایران به کنوانسیون‌های سی‌اف‌تی و پالرمو؟/ نامه مجلس جنجالی شد

هیئت اقتصادی طالبان به اسلام‌آباد سفر می‌کند

مدیران بدون برنامه جایگاهی در جلسات اقتصادی بهارستان ندارند

سرمایه‌گذاری خارجی یکی از رویکرد‌های اصلی استان است

بوشهر کاندیدای اصلی برای پایتخت اقتصادی کشور

وزش باد شدید و باران در تهران/ هشداری برای جمعه

قیمت مرغ و گوشت قرمز امروز 27 فروردین 1404

یارانه کدام دهک‌ها حذف شد؟ / راهکار تأمین مالی کالابرگ

دیدار قریب الوقوع محمود عباس با الجولانی

فرمانده کل سپاه پیام داد/ ارتش در هماهنگی با سپاه موجب عصبانیت دشمنان شده است

اظهارات وزیر ارتباطات در مورد رفع فیلترینگ

نشست صمیمی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان‌های تابعه برگزار شد

قالیباف: مجلس با ترک فعل در حوزه ناترازی برق برخورد می‌کند

برنامه‌های اقتصادی دولت با محوریت بهبود توزیع درآمد، حمایت و مراقبت موثر از اقشار محروم است

سرمایه‌گذاری برای تولید در گرو امنیت اقتصادی پایدار است/ ضربه بزرگ قطعی برق به صنایع

ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد

نهادهای مختلف استان اصفهان در جذب اعتبار ضعیف عمل می کنند/هشدار استاندار به بانک‌ها

کمبود سرمایه، چالشی برای تحقق اهداف شعار سال 1404

سرفصل‌های کلان نقش‌آفرینی قوه‌قضاییه برای تحقق شعار سال 1404

اعلام شرایط حضور در رویداد تحول سرمایه‌گذاری در نفت

باید در مسیر تنظیم‌گری اقتصادی و تنقیح قوانین حرکت کرد

سیاست‌های ترامپ نفوذ چین را تقویت می‌کند

ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد/ صدور حکم اعدام برای تتلو/ حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است

مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟

مجلس خط قرمز مشخصی در مذاکرات با آمریکا دارد

طعنه نماینده مجلس به بررسی لوایح استرداد مجرمان/ مفسدان اقتصادی در کانادا هستند، آنجا را دریابید

حکم اعدام تتلو صادر و تایید شد

باید با کم کاری و ترک فعل ناترازی برق برخورد شود

عارف: برنامه‌های اقتصادی دولت با محوریت حمایت از اقشار محروم است

ارتباط تجاری گسترده‌ با 15 کشور توسط اداره صمت قزوین

راهکار کشورهای جهان برای هدایت نقدینگی به سمت تولید

توسعه چهارمحال و بختیاری با فعال‌سازی منطقه ویژه اقتصادی

بروجردی: جمهوری اسلامی ایران قدرت اول منطقه است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی