بازار آریا

آخرين مطالب

خودروهای داخلی که معرفی شدند اما هیچ‌گاه تولید نشدند / عکس اقتصاد ایران

خودروهای داخلی که معرفی شدند اما هیچ‌گاه تولید نشدند / عکس
  بزرگنمايي:

بازار آریا - برخی از خودروسازان ایرانی خودروهایی را در دوران فعالیت خود معرفی کردند که هیچ‌وقت پای آن‌ها به خط تولید نرسید.

در کارنامه خودروسازان داخلی مجموعه‌ای از خودروها وجود دارند که فقط در نمایشگاه‌ها و یا در بازدید اشخاص خاص از خطوط تولید در کارخانه‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. این خودروها با وجود هزینه‌های بالای تولید و طراحی ساخت ساخته شده‌اند، آن هم در شرایطی که کشور در سخت‌ترین بحران‌های اقتصادی و تحریمی قرار داشته است؛ اما این نمونه‌ها هیچ گاه از نمونه‌های کارخانه‌ای فراتر نرفته و هرگز تولید انبوه نشدند. در بین طرح‌های ارائه شده خودروهایی قرار دارند که مشخصات به نسبت خوبی را در کاتالوگ ثبت کرده بودند اما به دلایلی همانند هزینه‌های تولید، عدم دسترسی به فناوری‌های تولید انبوه، تغییرات مدیریتی و ساختاری پروژه آنها به فراموشی سپرده شد. در این مطلب به سراغ خودروهایی می‌رویم که خودروسازان داخلی آنها را معرفی کردند ولی هیچ‌گاه به تولید انبوه نرساندند.
پردیس

بازار آریا


در اوایل دهه 80 شمسی ایران خودرو بر روی غلتک توسعه و پیشرفت قرار داشت و مدیران این خودروساز داخلی رویای تبدیل شدن به خودروسازی در سطح جهانی را در فکر داشتند. در همین سال‌ها این خودروساز که سمند را به عنوان اولین خودرو ملی و توسعه یافته در ایران معرفی کرده بود قصد داشت که سمند را به خانواده محصولی با اشتراکات بالا تبدیل کند. در همین سال‌ها سمند پردیس معرفی شد. سمند پردیس نسخه‌ای لوکس‌تر از سمند بود که از چهره‌ای جدید و به‌روز در سال‌های معرفی شده بهره می‌برد. پردیس از ویژگی‌های همانند مانیتور مالتی مدیا، پروژکتور لنز چراغ‌ها، رینگ‌های اسپرت با طراحی اختصاصی و چندین ویژگی متمایزکننده در بین خودروهای آن سال‌ها بهره می‌برد. پردیس نسخه لوکس از سمند است که برای قشر مرفه جامعه توسعه یافته بود در نهایت هیچ‌گاه به تولید انبوه نرسید.
زانتیا 2

بازار آریا


زانتیا از محبوب‌ترین خودروهای فرانسوی در بازار ایران است که شرکت سایپا در دهه هشتاد با همکاری سیتروئن آن را در کارخانجات خود مونتاژ می‌کرد. بعد از عرضه موفق این خودرو با سایپا، این شرکت تصمیم گرفت آن را فیس لیفت کند که یکی از دلایل این کار چسباندن لوگوی خود بر روی این خودرو بود. سایپا اسم این خودرو را به زانتیا 2 تغییر داد و با همین نام هم در نمایشگاه خودرو به نمایش گذاشت. زانتیا 2 مورد انتقاد اکثر افراد قرار گرفت و هنوز هم این خودرو در نظر اکثر افراد به عنوان خودروی زشت، بد ترکیب و نا متقارن یاد می‌شود. 
پیکا

بازار آریا


در سال‌های ابتدای دهه 80 ایران خودرو خودروی در کلاس هاچ‌بک معرفی کرد که به عنوان یک خودروی بسیار اقتصادی در سبد محصولات خود داشته باشد. این خودرو با نام پیکا از آن رونمایی شد. پیکا در ابتدا قرار بود با پلتفرم یکی از محصولات شرکت ایتالیایی فیات تولید شود اما بعد از اینکه فیات به تعهدات خود عمل نکرد، ایران خودرو به سراغ پژو رفت؛ پژو نیز بعد صحت‌سنجی‌ها بازار از دادن امتیاز پلتفرم پژو 106 به ایران خودرو خودداری کرد. در نهایت این پروژه به گوشه‌ای از پارکینگ مرکز تحقیقات ایران خودرو راه یافت.
تندر 90 سایانا

بازار آریا


تندر 90 در دو شرکت ایران خودرو و سایپا به مونتاژ رسید. تندر 90 از لحاظ ظاهری خودرو نه چندان جذاب است و همین موضوع این خودرو را مورد نقد بسیاری از خریداران قرار داد. ایران خودرو که در آن زمان آپکو، که مرکز تیونینگ خود بود را فعال کرده و مسئولیت ارتقاء تندر 90 را به آن سپرد. آپکو با طراحی جلوپنجره، سپر جلو و عقب، چراغ‌های جدید این خودرو را تا حدودی به‌روزرسانی کرد. با وجود ارتقاء‌های آپکو تندر 90 ارتقاء یافته یا همان سایانا هیچ‌گاه به تولید انبوه نرسید.
پژو پارس فیس لیفت

بازار آریا


پژو پارس در ابتدای سال 1403 بعد از دو دهه تولید و پاس نکردن استانداردهای 85 گانه با ضرب العجلی که به ایران خودرو داده شد توقف تولید شد. ایران خودرو در مدتی که صحبت از توقف تولید پژو پارس می‌شد سعی در به‌روزرسانی این خودرو کرد. فیس‌لیفت ایران خودرو با استفاده از مجموعه‌ای از قطعات وانت آریسان بود. این خودرو هیچ‌گاه در هیچ نمایشگاهی به بازدید عمومی در نیامد و فقط عکس‌های تایید شده از آن در خطوط تولید منتشر شد.
پیکان فیس لیفت

بازار آریا


در سال‌های پایانی تولید پیکان ایران خودرو با همکاری موسسه‌ای ایتالیایی دست به فیس‌لیفت پیکان زد. پیکان فیس‌لیفت را می‌توان ناهمگون ترین طرح خودرویی در ایران خواند. خوشبختانه پیکان فیس‌لیفت هیچ‌گاه به تولید انبوه نرسید.
رانا هاچبک

بازار آریا


رانا سدان از سری محصولات ایران خودرو است که بر روی پلتفرم پژو 206 توسعه یافته. بسیاری انتظار داشتند که بعد از رانا سدان نسخه هاچ بک آن نیز تولید شود زیرا از پلتفرم و قالب‌های مشترکی با هاچ‌بک پژو 206 بهره می‌برد. در ایران خودرو چنین پروژه‌ای در اجرا بود اما به دلایل نامشخصی رانا هاچ‌بک تولید نشد. رانا هاچ‌بک برخلاف دیگر سری خودروهای وابسته به 206 از موتوری کاملا متفاوت بهره می‌برد. موتور که در نسخه آزمایشی رانا بر روی این خودرو قرار داشت موتور ملی EF7 بود.
سمند وانت

بازار آریا


از پروژه‌های ایران خودرو در زمینه وانت‌های تجاری سمند وانت بود. سمند کار و تجاری از موتور پژو پارس ELX که 16 سوپاپ (XU7-AL4) بهتره می‌برد که بازدهی بالایی داشت. این وانت از نمونه‌های آزمایشی پیش‌تر نرفت که پروژه آن به نفع آریسان کنار گذاشته شد. در صورت تولید این وانت می‌توانست بازار نسبتا گسترده‌ای را ازآن خود کند.
زوبین

بازار آریا


زوبین نسخه از سمند بود که با خطوط طراحی پردیس طراحی شده است. کارشناسان ایران خودرو زوبین را برای قشر جوان جامعه توسعه داده بودند و در انتخاب قوای فنی آن این موضوع را نیز در نظر داشتند. تولید خودروی با طراحی نسبتا اسپرت و موتوری توربوشارژر با نام زوبین از برنامه‌های ایران خودرو بود. این پروژه در نهایت به دلیل محدودیت‌های تکنولوژی در ایران لغو شد.
پروژه TF21

بازار آریا


در مهر سال 1402 ایران خودرو از خودروی جدید به نام TF21 رونمایی کرد. این خودرو یک هاچ بک کوچک بود که قرار شد در دسته خودرو های اقتصادی قرار گیرد. در نهایت با تغیرات مدیریتی و تغیرات راهبردی این پروژه به ثمر نرسید.
دنا با موتور XUM

بازار آریا


موتور XUM یک موتور 1900 سی سی هشت سوپاپ است که بر اساس موتور XU7 توسعه یافته. این موتور بر روی پژو پارس نصب شد که در طول چندین سال گذشته توانست امتحان خود را پس دهد و برخلاف موتور XU7 به دلیل تغییرات که داشت موتور کم دردسر باشد. در نهایت به دلیل پاس نکردن استانداردهای آلایندگی این موتور از خط تولید خارج شد. در نمونه‌هایی از دنا با موتور XUM به صورت آزمایشی تولید شدند.
سمند دیزل

بازار آریا


سمند دیزل از پروژه‌های ایران خودرو بود که مدتی دنبال می‌شد. مهندسان ایپکو موتور EF7 دیزل را توسعه دادند که توان گشتاوری در حد موتور EF7 توربو را تولید می‌کرد. این پروژه بعد از تغییر رویه دولت به سمت گاز سوز کردن هر چیزی که با سوخت فسیلی کار می‌کند کنار گذاشته شد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1292281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش انتظارات بازار برای کاهش نرخ فدرال: آشفتگی تعرفه‌ها بر روند اقتصادی تاثیر می‌گذارد

استقبال معاون استاندار از ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در کردستان

آب منطقه‌ای کردستان فرصت‌های سرمایه گذاری در محدوده منابع آبی را احصاء کند

بررسی پالرمو و CFT در چارچوب قانون اساسی انجام می‌شود

بازداشت 4 نفر از متهمان حمله به پلیس راه یاسوج - اصفهان

اقتصاد آرژانتین از ثروت تا بحران/ اجرای سیاست اصلاحات ارزی

بازخوانی شکاف‌های اجتماعی در ایران امروز؛جهان‌های موازی در زیست روزمره

قولی که دنیامالی به پزشکیان درباره ورزش ایران داد

بازار ارز بر مدار کاهشی/ دینار عراق و ریال عمان ارزان شدند

حمله جنگنده‌های آمریکا به صنعا و الجوف در یمن

توضیحات غریب‌آبادی درباره مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

افزایش قیمت جهانی این کالا در پی تحریم نفت ایران

صنایع استان؛ ناترازی های انرژی را جهت طرح در هیات دولت گزارش کنند/ دعوت از فعالان اقتصادی یزد برای حضور در اکسپو 1404

هشدار درباره آینده تولید در گلستان؛ قوانین ضدتولید باید متوقف شود

پیام گروسی در «ایکس» پس از دیدار با عراقچی

گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی در حال حاضر 100 درصد نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 فروردین 1404

بیانیه سفارت ایران در لندن در واکنش به ادعاهای بی‌اساس دولت انگلیس

طارمی و کیانی برترین‌های «قهرمان ایران» شدند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اصلاح یارانه انرژی باید تدریجی باشد

لزوم تقویت نقش مناطق آزاد در اقتصاد ملی

عقب نشینی گمرک از بخشنامه تعرفه 100درصدی برای تمام خودروها

انتقال پایتخت جدی شد / این استان پایتخت جدید اقتصادی کشور است

آموزش فنی و حرفه ای بر روی توسعه اقتصادی مؤثر است

مناطق آزاد باید نقش خود را در توسعه ملی ایفا کنند

دیدار «السودانی» و «طالبانی» در سلیمانیه عراق

حضور پزشکیان در اختتامیه جشنواره «قهرمان ایران» + فیلم

سردرگمی معامله‌گران بازار خودرو/ رانا و اطلس ارزان شدند + جدول

افزایش 2300 درصدی قیمت بنزین در سفر هوایی

کاهش محسوس دمای هوا در این نواحی کشور

رباتی برای کارهای خانه

جزئیات جلسه مجمع تشخیص برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT

مراغه شهری با ظرفیت‌های پنهان؛ انتقاد معاون وزیراز بهره‌نبردن ظرفیت ها

نگاهداری: مناطق آزاد باید نقش خود را در توسعه ملی ایفاء کنند

پتانسیل‎های پنهان مراغه؛ انتقاد معاون وزیر از بهره‌ نبردن از ظرفیت ها

سلیمی: به من قول زمینی را دادند که یازده نفر صاحب داشت

رهبر حزب دموکرات‌های رژیم صهیونیستی به نتانیاهو تاخت

تشکیل وزارتخانه جدید بحران آب را حل می‌کند؟

تاکید عراقچی بر شناسایی و مجازات عاملان مرگ چند تن از اتباع پاکستانی در ایران

جسارت تولید «رها» قابل تقدیر است

رایزنی نفتی ایران و عراق در بغداد

خوش‌بینی بورس به دومین شنبه مذاکرات

تشکیل پرونده قضایی دیوان کیفری بین‌المللی علیه یک کشور

بازار خودرو همچنان در نوسان/ دنا پلاس ارزان شد

قتل زن جوانی مقابل مغازه لباس‌فروشی در تهران

عراقچی فردا به روسیه می‌رود

پیش‌بینی‌های نگران کننده اوپک و IEA درباره آینده بازار نفت

رشد 5.4 درصدی اقتصاد چین در سایه تهدیدهای تجاری آمریکا

برنامه‌های بلندپروازانه‌ مسکو برای همکاری در زمینه اکتشافات فضایی

نماینده مجلس: یک ساعت جلو کشیدن ساعت رسمی مشکلی را حل نمی کند | کارشناس اقتصادی: تغییر ساعت تصمیم منطقی و مربوط به دولت است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی