بازار آریا

آخرين مطالب

انقلاب اقتصادی ترامپ مثل انقلاب فرهنگی مائو؟! اقتصاد ایران

انقلاب اقتصادی ترامپ مثل انقلاب فرهنگی مائو؟!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از عصر ایران، توماس فریدمن، استاد بنام سیاست خارجی و ستون‌نویس برجسته نیویورک تایمز، در نوشته‌ها و مصاحبه‌های اخیرش نقدهای جدی‌ به دونالد ترامپ وارد کرده است. او ترامپ را سیاستمداری می‌داند که به نهادهای آمریکایی بی‌توجه است و این رفتار می‌تواند پیامدهای منفی در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در پی داشته باشد .
فریدمن بارها نگرانی‌اش را درباره تمایل ترامپ به تحسین رژیم‌های استبدادی مانند روسیه ابراز کرده و این رویکرد را برای دموکراسی آمریکا خطرناک قلمداد کرده است. او به تصمیمات ترامپ در سیاست خارجی انتقاد دارد و معتقد است که این رویه می‌تواند به تضعیف روابط بین‌المللی آمریکا منجر شود. از دید او، ترامپ با چالش‌های متعددی مواجه است. فریدمن بارها هشدار داده که ترامپ با زیر سؤال‌بردن مشروعیت انتخابات، حمله به رسانه‌ها و بی‌توجهی به اصول قانون اساسی، بنیان‌های دموکراسی آمریکا را تضعیف می‌کند. یکی از نگرانی‌های اصلی فریدمن، علاقه ترامپ به رهبران اقتدارگرا مانند ولادیمیر پوتین، کیم جونگ اون و محمد بن سلمان است. او معتقد است این نوع روابط، ارزش‌های دموکراتیک را زیر پا می‌گذارد و موقعیت آمریکا در جهان را متزلزل می‌کند. فریدمن بارها گفته که ترامپ فاقد استراتژی منسجم در سیاست خارجی است. تصمیماتی مثل خروج از توافق پاریس، ترک برجام و تهدید به خروج از ناتو، اعتماد متحدان را کاهش داده و دشمنان را جسورتر کرده است. از نظر فریدمن، یکی از اشتباهات اساسی ترامپ، بی‌توجهی به مسائل مهمی مثل تغییرات اقلیمی و رقابت تکنولوژیکی با چین است. او معتقد است که این غفلت‌ها می‌تواند آینده امنیتی و اقتصادی آمریکا را تهدید کند. فریدمن معتقد است لحن تفرقه‌افکنانه ترامپ، آمریکا را از درون دچار فروپاشی اجتماعی کرده و این بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات داخلی کشور است. او در جدیدترین مقاله‌اش که پس از اعلام تعرفه‌های جهانی ترامپ منتشر شده، با نگرانی از تصمیمات دونالد ترامپ، به‌ویژه سیاست‌های اقتصادی و تجاری او، هشدار می‌دهد که ترامپ بدون درک عمیق از ساختارهای پیچیده جهانی و صرفاً با تکیه بر «حس درونی» خود، در حال بازتعریف نقش آمریکا در جهان است؛ به زعم او، ترامپ با تغییر نقش آمریکا از ابرقدرتی میانجی، حافظ صلح و خوش‌نیت به قدرتی انتقام‌جو و تهاجمی، تجارت آزاد را به تعرفه‌گذاری جهانی و حمایت از علم را به طرد اصحاب علم مبدل کرده است. فریدمن می‌گوید ترامپ باید اشتباهات استراتژیک‌اش را بپذیرد و مسیر سیاسی‌اش را تغییر دهد. یکه‌تازی و بی‌توجهی به پیامدهای مهم تصمیمات نمایشی و محیرالعقول‌اش، نه‌فقط آمریکا، که کل جهان را با آسیب‌های جدی مواجه خواهد کرد. او با اشاره به شباهت‌‌های قابل‌توجه بین اقدامات ترامپ و انقلاب فرهنگی مائو در چین، هشدار می‌دهد که چنین تحولی در آمریکا ـ برخلاف چینِ آن زمان که در انزوا به‌سر می‌برد ـ می‌تواند تأثیری جهانی و عمیق داشته باشد. نویسنده ابراز امیدواری می‌کند که آمریکا از این مسیر بازگردد، چرا که پیامدهای پیمودن چنین راهی جبران‌ناپذیر است. ترجمه مقاله توماس فریدمن به قرار زیر است؛ با این توضیح همیشگی که مقالات ارائه‌شده در این بخش، بازتاب دیدگاه نویسنده و در راستای بررسی مطبوعات جهان است.

بازار آریا

این سؤال چنان ذهن یکی از مقام‌های بازنشسته و عالی‌رتبه چینی را به خودمشغول کرده بود که هفته گذشته ایمیلی هشدارآمیز برایم فرستاد: مائو جوانان حزب را روانه کرد تا به اندیشمندان جامعه، نخبگان حاکم، افرادی از قبیل دنگ شیائوپینگ، استادان دانشگاه، مهندسان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، پزشکان و همه افراد آزاداندیش و متعهد حمله‌ور شوند. او می‌خواست جهالت و خفقان را فراگیر کند تا بتواند راحت‌تر و تا ابد حکومت کند. آن مقام سابق نوشته بود: «این وضعیت شباهت عجیبی به اتفاقاتی دارد که در ایالات متحده در حال وقوع است. امیدوارم این‌طور نباشد.» من هم امیدوارم چنین نباشد، به‌ویژه به دلیلی که استیفن روچ، اقتصاددان دانشگاه ییل مطرح کرده است. روچ می‌گوید: زمانی که انقلاب فرهنگی مائو اتفاق افتاد، چین منزوی شده بود و اثرات انقلاب بیشتر در داخل کشور احساس می‌شد. اما انقلاب فرهنگی مشابه در ایالات متحده، می‌تواند «تأثیری ژرف» بر سراسر جهان داشته باشد. [م. استیفن روچ (Stephen Roach)، اقتصاددان برجسته آمریکایی و استاد بلندپایه دانشگاه ییل است. او همچنین عضو ارشد سابق در موسسه مطالعات بین‌المللی جکسون در ییل و رئیس پیشین دفتر آسیایی شرکت مورگان استنلی بوده است. تخصص اصلی روچ در حوزه اقتصاد کلان جهانی، چین، آسیا و روابط اقتصادی آمریکا و چین است. او در سال‌های گذشته مقالات و تحلیل‌های فراوانی درباره تحولات اقتصادی چین، آینده اقتصاد جهانی، نابرابری درآمدی، و نقش سیاست‌گذاری اقتصادیِ ایالات متحده ارائه کرده است. استیفن روچ به خاطر دیدگاه‌های تحلیلی دقیق و گاه هشداردهنده‌اش نسبت به روندهای اقتصاد جهانی، به‌ویژه در زمینه وابستگی بیش از حد آمریکا به مصرف و کسری حساب جاری، شناخته‌شده است. روچ در حوزه روابط آمریکا و چین، از منتقدان تشدید تنش‌ها میان دو کشور بوده و بارها تأکید کرده که نیاز به همکاری سازنده و بازسازی اعتماد دوجانبه برای ثبات اقتصاد جهانی حیاتی است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1290697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلسه کابینه امنیتی در خصوص جنگ غزه لغو شد

ادعای جدید ویتکاف درباره توافق با ایران

قائم‌پناه: افراد با هر سلیقه و نگاهی باید آزادانه نظرات‌شان را بیان کنند

ساز مخالف سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار به کانال 88 هزارتومانی بازگشت

روند‌ها و راهکارهای سرمایه‌گذاری برای تولید

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | طلا فردا گران تر می شود؟

چرا قیمت دلار به سیاست گره خورده است؟ | کنترل نرخ ارز از دست اقتصاد خارج شد

رسالت اتاق ایران ترجیح نگاه ملی به منافع بنگاهی است

هنر و استعدادهای هنری خود را جدی بگیرید و آن را برای مسائل مالی و اقتصادی رها نکنید

ترامپ زندانیان خشن آمریکایی را به این کشور تبعید می‌کند

ممنوعیت ورود صهیونیست‌ها به این کشور

قرارداد 14.5 میلیارد دلاری میدان گازی پارس جنوبی روی میز دیوان محاسبات

افت شاخص تولید و فروش بخش صنعت در اسفند ماه 1403

مصرف سالانه 80 میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

وال‌استریت‌ژورنال: رایزنی در عمان 45 دقیقه طول کشید

کاربردهای کلیدی هوش مصنوعی در مدیریت؛ از تحلیل داده ها تا اتوماسیون

عارف در دیدار رهبری چه گفت؟

درخواست اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در سراسر کشور

رهبر انقلاب: به گفت‌و‌گو‌های عمان نه افراطی خوش‌بین و نه افراطی بدبین هستیم

دلارها کجا می‌رود؟ نگاهی به دخل و خرج پنهان اتاق بازرگانی ایران

معاون اجرایی رئیس جمهور: نباید به آسیب‌های اجتماعی نگاه تک بعدی داشت

دولت چهاردهم برای ثبات اقتصادی و مهار تورم و حل مشکل ناترازی‌ها برنامه مدون دارد

نظارت و مطالبه‌گری قضایی برای تحقق شعار سال و تضمین امنیت سرمایه‌گذاری مولد

فشار اقتصادی و تعرفه‌های ترامپ: تغییرات در صندلی فدرال به زودی اتفاق می‌افتد

کدام کشورهای جهان ساعت خود را تغییر می‌دهند؟

ادعای رژیم صهیونیستی درباره شهادت فرمانده گردان شجاعیه حماس

پیش‏‏‌بینی طلای 3700 دلاری

یک خودرو در اتوبان مدرس تهران آتش گرفت + عکس

چشم‌انتظاری متقاضیان برای عرضه 2 خودروی محبوب ایران‌خودرو

ورود وزیر آموزش‌وپرورش به ضرب‌وشتم چند دانش‌آموز در سنندج

آژیر آبی

روایت تجارت نیوز از سراب واردات بنزین سوپر

حتی یک مترمکعب گاز در زمستان 1403 از دست نرفت

بیش از 46 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در راه همدان

حل مسائل اقتصاد کشور از طریق تکیه بر توانمندی بخش خصوصی

حمایت از تولیدات داخلی با کیفیت، کاهش پدیده قاچاق کالا را سبب می شود

تقویت پیوندهای اقتصادی بین کردستان و روستوف روسیه

مدیریت ناترازی‌ها بر پایه داده‌های مصرف

خودداری آمریکا از امضای بیانیه مشترک گروه 7 علیه روسیه

ضرورت تکمیل طرح‌های اولویت‌دار برای پایداری شبکه گاز

تکمیل طرح‌های اولویت‌دار برای پایداری شبکه گاز

ابر بحران آب؛ چه باید بکنیم؟

ثبت رکورد بی‌سابقه انتقال گاز در زمستان 1403

رونمایی از بسته تأمین مالی بتا؛ گام نوین در توسعه بالادست نفت و گاز

کاهش تولید پرفروش‌ترین مدل نیسان در آمریکا

واکنش کرملین به ادعای انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه

فروش سوخت در مرز پرویزخان ساماندهی می‌شود

وزیر ارتباطات: اجرای پروژه جی‌نف، کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی است

اعتمادسازی، کلید جذب سرمایه در صنعت نفت و گاز

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی