بازار آریا

آخرين مطالب

به این دلیل در خوردن تخم‌مرغ احتیاط کنید گزارش ویژه

به این دلیل در خوردن تخم‌مرغ احتیاط کنید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : آیا به طور معمول تخم مرغ می‌خورید؟ نتایج یک مطالعه جدید ممکن است شما را کمی در خوردن این ماده غذایی محتاط کند. این مطالعه نشان داده که تخم مرغ می‌تواند در سرطان نقش داشته باشد.
محققان در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و رشد سرطان هستند، به ویژه در مورد اینکه چگونه برخی چربی‌ها ممکن است باعث اشکال تهاجمی سرطان سینه شوند. به گزارش تامیز آف ایندیا، این مطالعه جدید که در نشریه «ساینس» انتشار یافته نشان داده است که اسید لینولئیک، نوعی چربی که معمولا در تخم‌مرغ و سویا و همچنین در رژیم غذایی غربی یافت می‌شود، می‌تواند مسیر رشد کلیدی را در سرطان سینه فعال کند.
چگونه رشد سرطان با مواد مغذی ارتباط دارد؟
همشهری در خبری نوشت:همه سلول‌ها، از جمله سلول‌های سرطانی، باید رشد خود را بر اساس مواد مغذی موجود تنظیم کنند. یک بازیگر کلیدی در این فرآیند یک شبکه سیگنالینگ سلولی به نام mTORC1 است که مانند یک حسگر و تنظیم کننده برای ارتقاء رشد سلول در هنگام وجود مواد مغذی عمل می کند. این مسیر به ویژه در زیست شناسی سرطان، که در آن رشد غیر طبیعی یک ویژگی تعیین کننده است، اهمیت دارد. در سرطان سینه، سیگنال دهی mTORC1 تقریبا در نیمی از موارد مختل می شود.
در حالی که محققان عمدتا بر چگونگی تأثیر اسیدهای آمینه و گلوکز بر این مسیر متمرکز شده‌اند، سایر مواد مغذی مانند اسیدهای چرب ضروری مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.
دو اسید چرب برجسته هستند: اسید لینولئیک امگا 6 (LA) و اسید آلفا لینولنیک امگا 3 (ALA). بدن نمی‌تواند این اسیدهای چرب را به تنهایی تولید کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. چربی‌های امگا 6 تمایل به تحریک التهاب دارند، در حالی که امگا 3 به طور کلی اثرات آرام بخش و ضد التهابی دارند. با این حال، در نتیجه مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته، محققان به وضوح نشان نداده بودند که چگونه چربی‌های امگا 6 ممکن است باعث رشد سرطان در سطح مولکولی شوند.
این اسید سوخت یک نوع سرطان خاص را تامین می‌کند
این مطالعه اخیر اما نشان می‌دهد که اسید لینولئیک، که در روغن‌های دانه مانند گلرنگ و روغن سویا، و همچنین در محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ یافت می‌شود، می‌تواند مسیر mTORC1 را فعال کند، اما فقط در سلول‌های سرطان سینه سه‌گانه منفی. این فرآیند شامل پروتئینی به نام FABP5 است.
FABP5 به عنوان یک انتقال دهنده اسید چرب عمل میکند و در تومورهای سه گانه منفی، سلول ها مقادیر بالایی از این پروتئین را تولید می کنند. محققان کشف کردند که اسید لینولئیک به FABP5 متصل میشود و یک واکنش زنجیره‌ای را ایجاد می‌کند که در نهایت مسیر mTORC1 را فعال می کند. در نتیجه، سلول‌های تومور با سرعتی سریع رشد می‌کنند.
دکتر جان بلنیس، نویسنده ارشد این مطالعه، استاد تحقیقات سرطان در بخش فارماکولوژی و عضو دپارتمان سرطان ساندرا و ادوارد مایر در مرکز پزشکی ویل کورنل، گفت: اکنون می‌دانیم که اسید لینولئیک رشد سلول‌های سرطانی را به روشی بسیار خاص تغذیه می کند. این کشف رابطه بین چربی‌های غذایی و سرطان را روشن می‌کند و به شناسایی بیمارانی که ممکن است از توصیه‌های تغذیه‌ای خاص به شیوه‌ای شخصی‌شده بهره ببرند، کمک می‌کند.
چرا این اسید برای بیماران مهم است؟
اسید لینولئیک رایج‌ترین چربی غیراشباع در رژیم‌های غذایی در بسیاری از کشورها است، به‌ویژه کشورهایی که مصرف زیاد غذاهای فرآوری‌شده و سرخ‌شده دارند. از دهه 1950، همانطور که استفاده از روغن دانه افزایش یافته است، مصرف اسید لینولئیک نیز افزایش یافته است. برخی از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند آیا این روند ممکن است با افزایش نرخ سرطان مرتبط باشد یا خیر.
این تحقیق جدید با شناسایی مکانیسم مستقیمی که به طور خاص برای یک زیرگروه سرطان خاص اعمال می شود، وضوح بیشتری نسبت به تحقیقات قبلی ارائه می دهد. این نشان می‌دهد که رابطه بین رژیم غذایی و بیماری ممکن است عمیق تر از آنچه قبلا درک شده بود، باشد.
نظر کارشناسی چه می‌گوید؟
مصرف تخم مرغ در میان مردم به دلیل خواص و خوشمزگی در میان مردم رواج دارد، بنابراین به نظر نمی‌رسد بتوان با یک مقاله یا نتایج یک تحقیق در باره مصرف آن حکم کلی داد. برای بررسی بیشتر نتیجه تحقیقات انجام گرفتنه درباره سرطان زا بودن یا نبودن تخم مرغ و دقت آزمایش انجام شده در این باره با دکتر منصور رضایی گفت و گویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.
دکتر رضایی درباره دقت این آزمایش و نتایج آن می‌گوید: این مطالعات در حد کارهای سلولی و آزمایشگاهی است و هنوز آزمایش‌های بالینی روی این موضوع انجام نگرفته است. ما نمی‌توانیم به این راحتی به نتایج مطالعات آزمایشگاهی استناد کنیم. این مطالعات قابل تعمیم برای کل بدن نیست. در این باره مثالی می‌زنم سال‌هاست گفته‌اند نیترات سرطان زاست اما اخیرا ثابت شده که نیترات برای عروق و عضلات ما بسیار مفید است. در مقابل اما نیتروزامین برای سلامت بد و خطرناک است. محکم صحبت کردن در دنیای علم درباره یک خوراکی یا یک عنصر به این راحتی نیست.
او سپس به مراحل دیگر آزمایش و تفاوت میان آزمایش‌های حیوانی و انسانی اشاره می‌کند و می‌افزاید: باید این نکته را بدانیم که در ابتدا برای اثبات یک مورد مطالعات حیوانی و سپس انسانی انجام می‌گیرد و مطالعات حیوانی با انسانی نیز متفاوت است. به عنوان مثال دز سمی که به موش آزمایشگاهی تزریق می‌شود امکان دارد برای انسان خطر جانی داشته باشد و باید انسان دز مناسب ان سم زده شود تا برای وی خطر نداشته باشد. به همین دلیل است که می‌گوئیم آزمایش‌ًهای حیوانی با آزمایش‌های انسانی متفاوت است و نتایج آن‌ها نیز با هم فرق می‌کند. مثال دیگری نیز در این ارتباط می‌زنم به طور مثال در مورد شیرین کننده ساخارین که می‌گویند سرطان زا است. آن دوزی که به موش تزریق می‌کنند اگر انسان مصرف کند دچار استفراغ می‌شود. به همین علت نباید نتایج آزمایش‌های حیوانی را برای انسان‌ها نیز تعمیم داد. ساخارینی که شما مصرف می‌کنیذد به اندازه سر سوزن است که شما با آن یک چای می‌خورید اما آن دوز ساخارینی که به موش داده‌اند دوزی است که بدن شما به دلیل انرژی زیادی که می‌دهد نمی‌تواند تحمل کند.
دکتر منصور رضایی به دقت و اهمیت مطالعات علمی در برابر نظریات عوامانه درباره مسائل مرتبط با علوم پزشکی و تغذیه می‌پردازد و می‌گوید: در علم تغذیه می‌گویند سمیت همه چیز بستگی به مقداری دارد که مصرف می‌کنیم، ما باید یاد بگیریم چه وقت و چه گونه وکجا و چه مقدار از هر ماده غذایی بخوریم. بنابراین به این راحتی نمی‌توان درباره سرطان زا بودن یا خطرناک بودن یک ماده غذایی برای سلامت بدن نظر داد. اما در دنیای عوام با دو ادله ساده راحت می‌توان علم را زیر سوال برد. در علم موضوع بحث و جدل و مستندات مطرح است. مستندات باید با هم یکجا جمع شوند. مطالعه‌ای که روی موش انجام می‌گیرد قابیل استناد به انسان نیست. مطالعه‌ای که روی سلول در لوله آزمایشگاه انجام گرفته نیز قابل استناد به انسان نیست. این‌ها صرفا یک سری مطالعات اولیه هستند. تنها با یک ادله و یک مقاله تحقیقاتی نمی‌توان خوردن نوعی از غذا را ترک کرد.
او با اشاره به نکات مطرح شده درباره امگا 3 و امگا 6 در این تحقیق می‌گوید: البته در علوم پزشکی به این مساله استناد شده که عدم تعادل امگا 3 و امگا 6 در بدن امکان دارد التهاب را بالا ببرد که خود می‌تواند باعث بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان شود. اگرچه امگا 6 ضروری است اما دریافت بیش از حد آن به ویژه در مقابل امگا می‌تواند شانس Inflamation (التهاب) را افزایش دهد که همانطور که گفته شد خود التهاب نقطه آغاز داستان بیماری‌های مزمن است.
این متخصص تغذیه درپایان این طور نتیجه گیری می‌کند که به خاطر یک آدم بی نماز در مسجد را نمی‌بندند یا به خاطر فلان عارضه که در یک مقاله تحقیقاتی نوشته شده، خوردن تخم مرغی را که اشرف گوشت‌هاست منع نمی‌کنند. در واقع به خاطر یک مورد کل مساله زیر سوال نمی‌رود.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1290350/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سبزی بی‌نظیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن

عوارض جانبی داروهای کاهش وزن

این دمنوش به اندازه یک پرتقال ویتامین C دارد

خال روی پوست چقدر نگران‌کننده است؟

چالش‌های غذای آخر شب

این ویتامین به رفع پوکی استخوان کمک نمی‌کند

چرا بعضی زنان نمی‌توانند با هیچ روشی وزن کم کنند؟

7 نکته اساسی برای محافظت از دیسک

ارتباط شوکه‌کننده داروهای ضدافسردگی با مرگ ناگهانی

خطرات کم‌شنوایی برای ایجاد افسردگی و اختلالات روانی

نانی که مورد تأیید طب ایرانی است

آجیلی که باید در مصرف آن زیاد‌روی نکرد

اعمال تعرفه‌ها؛ باجگیری ترامپ برای جبران بدهی

راه‌های موثر برای رطوبت‌رسانی به موی سر

بمب خبری؛ ایران با ورود آمریکایی ها رسماً موافقت کرد

تحسین ترامپ از دولت خودش بابت اخراج مهاجران

ترتیب خوردن مواد غذایی برای کنترل این بیماری موثر است

ادامه جنگ لفظی آمریکا و چین بر سر تعرفه‌های تجاری

آجودانیه متعلق به این عکاس معروف قاجاری بود

حمله هواپیماهای جنگی آمریکا به مناطقی در یمن

سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

رسوایی افشای اطلاعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا/ «هگزث» برکنار می‌شود؟

موافقت مصر و عربستان با راهکار دو دولتی در فلسطین/ واکنش منفی به کوچ اجباری از غزه

خلأ حکمرانی هوشمند در «راه و شهرسازی»

وحشت صهیونیستها از فراخوان روز جهانی خشم علیه اسرائیل

تلاش برخی از گروههای ذینفع خاص برای دستکاری روند دیپلماسی/ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

آژیر خطر در شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری

دیپلماسی در رم، دلار در تهران

دومین گاف آقای وزیر

رفت‌وبرگشت جنجالی «کوچه»

کارتال چگونه «برانکو» می‌شود؟

رشد بازی‌های ایرانی با آزادی گوگل‌پلی

بررسی وضعیت بورس پس از رشد پرحجم اخیر

رشد بورس تنها آغاز ماجراست

پرواز شاخص در قله تاریخی

اعمال تعرفه 100درصدی واردات برقی‌‌‌ها متوقف شد

تدوین و اجرای نقشه راه توسعه شهری متوازن و مردم‏‏‌محور

تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در تل‌آویو

معمای ولادیمیر

10 اقتصاد بزرگ جهان در سال 2025

خاندوزی درست می‌گفت یا نیلی؟

در اهمیت نفع شخصی

«ترمز اجاره» خالی کرد

چرا شرایط برای توافق مساعد است؟

صادرات زیر تیغ ارزی

مواجهه 30 استان با فرونشست زمین

عصر تازه رویارویی‌ها؛ سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

عملیات ضربتی پلیس برای بازداشت دو شرور سابقه‌دار تهران

خط‌ونشان وزیر اسرائیلی برای نتانیاهو

درخواست سفیر جدید آمریکا در سرزمین‌های اشغالی از حماس

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی