بازار آریا

آخرين مطالب

عقب‏‏‏‌ماندگی آمریکا از رقبا در تولید صنعتی؛

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک» اقتصاد جهان

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک»
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - فاطمه کرکچی : سازمان توسعه صنعتی ملل‌متحد، یونیدو (UNIDO) در گزارش فصل چهارم سال‌2024 خود که به‌تازگی منتشر‌شده، به بررسی روندهای تولید صنعتی جهان پرداخته است.
این گزارش نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه تولید صنعتی در سطح جهانی است و از ضربه بی‌‌‌‌ثباتی سیاسی، نوسانات قیمت انرژی و بلایای طبیعی بر بخش تولید خبر می‌دهد، ضمن اینکه وضعیت صنعتی آمریکا را روبه افول توصیف می‌کند.
براساس گزارش یونیدو، تولید صنعتی جهان در فصل چهارم 2024 با رشدی یک‌درصدی نسبت به سه‌‌‌‌ماهه قبل از آن مواجه شده‌است. این افزایش، ادامه‌‌‌‌دهنده روند مثبت رشد بیش از 0.5درصدی در دو سه‌‌‌‌ماهه قبلی و نشان‌دهنده انعطاف‌‌‌‌پذیری اقتصاد جهانی در‌برابر چالش‌هایی همچون تهدید جنگ‌های تجاری، تورم ناپایدار ناشی از قیمت‌های انرژی، اختلالات زنجیره تامین و کمبود نیروی کار ماهر در برخی صنایع است. از طرفی تاثیر فزاینده بلایای طبیعی و تنش‌های منطقه‌ای نیز بر تولید جهانی حاکم و تاثیرگذار است.
آسیا و اقیانوسیه پیشتاز هستند و اروپا و آمریکای‌شمالی در منطقه روندی نزولی را طی می‌کنند. منطقه آسیا و اقیانوسیه با رشدی بیش از یک‌‌درصد، موتور محرکه تولید جهانی بوده‌است. این منطقه که 50.8درصد از ارزش‌افزوده تولید جهانی را در سال‌2015 به خود اختصاص‌داده بود، در سه‌‌‌‌ماهه چهارم 2024 عملکردی چشم‌گیر از خود نشان‌داد. چین با رشد 1.9درصدی، بالاترین نرخ رشد خود از اواخر سال‌2022 را ثبت کرد و همراه با کره‌جنوبی(رشد 2.7درصد)، ژاپن(1.1‌درصد) و هند(1.1درصد)، نقش کلیدی در این موفقیت ایفا کرد.

بازار آریا

در مقابل، اروپا و آمریکای‌شمالی با کاهش تولید مواجه شدند. اروپا با کاهش 0.2درصدی و آمریکای‌شمالی با کاهش 0.4درصدی برای دومین سه‌‌‌‌ماهه متوالی افت تولید را تجربه کردند. در اروپا، کشورهایی مانند آلمان(با 1.3-‌درصد)، فرانسه (با 0.6-‌درصد) و ایتالیا (با 1.2-‌درصد) با کاهش قابل‌توجهی روبه‌رو شدند، درحالی‌که ایرلند، لهستان و اسپانیا رشد محدودی داشتند. در آمریکای‌شمالی، ایالات‌متحده با 0.4-‌درصد و کانادا با 0.3-‌درصد از عوامل اصلی این کاهش بودند.
آمریکای‌لاتین و کارائیب با رشد ناچیز 0.1درصدی تقریبا راکد ماند. مکزیک، بزرگ‌ترین تولیدکننده منطقه، با کاهش 1.2درصدی مواجه شد، درحالی‌که آرژانتین، کلمبیا و پرو رشد قابل‌توجهی داشتند. آفریقا نیز با داده‌های محدود، رشدی متوسط به میزان 0.5درصد را نشان‌داد، اما تفاوت‌‌‌‌های قابل‌توجهی در عملکرد کشورها دیده شد.به‌عنوان مثال، مصر و روآندا رشد داشتند، اما آفریقای‌جنوبی و سنگال افت تولید را تجربه کردند.
در زمینه عملکرد صنعتی،کره‌جنوبی با2.7درصد و چین با 1.9درصد رشد در صدر کشورها قرار دارند. ایالات‌متحده(0.4-‌درصد)، ژاپن(1.1درصد) و آلمان(1.3-‌درصد)، هند(1.1‌درصد)، بریتانیا(0.8-‌درصد)، ایتالیا(1.2-‌درصد)، فرانسه(0.6-‌درصد) و مکزیک(1.2-‌درصد) رشد داشته‌اند. این داده‌ها بیانگر قطبی‌شدن عملکرد صنعتی درمیان قدرت‌های بزرگ است.
در گروه اقتصادهای صنعتی، کشورهایی مانند سوئد، تایوان و ترکیه رشد بالای 3‌درصد را ثبت کردند، درحالی‌که استرالیا، اتریش و مالزی کاهش تولید داشتند. در اقتصادهای نوظهور صنعتی، روآندا با 4.4درصد رشد پیشتاز بود و چین و هند نیز عملکردخوبی داشتند، اما مالزی با کاهش 3.4درصدی روبه‌رو شد.

بازار آریا

یکی از روندهای کلیدی که یونیدو بر آن تاکید کرده، عملکرد قوی‌‌‌‌تر صنایع با فناوری پیشرفته در مقایسه با صنایع با فناوری پایین‌تر و صنایع با فناوری متوسط است. در سه‌‌‌‌ماهه چهارم 2024، صنایع با فناوری متوسط و بالا رشدی یک‌درصدی را تجربه کردند که پس از بازگشت قدرتمند از کندی در سه‌‌‌‌ماه اول سال، ادامه یافت. تولید کامپیوتر و الکترونیک با رشد 2.7درصدی و تجهیزات الکتریکی با 2.2درصد، پیشتاز این بخش بودند. در مقابل، داروسازی ضعیف‌‌‌‌ترین عملکرد را داشت، اما همچنان رشد سالانه مثبتی را حفظ کرد. پنج تولیدکننده برتر کامپیوتر و الکترونیک نیز به ترتیب شامل چین(با 2.3درصد رشد)، ایالات‌متحده(0.8درصد)، کره‌جنوبی(9.3درصد)، ژاپن(3.6-‌درصد) و تایوان(5.3درصد) هستند. این داده‌ها نشان‌دهنده تمرکز فزاینده بر فناوری‌های پیشرفته به‌عنوان محرک رشد صنعتی در کشورهای مختلف است.
گزارش یونیدو کشورها را به سه دسته اصلی تقسیم کرده‌است: اقتصادهای صنعتی، کشورهای در حال صنعتی شدن و اقتصادهای نوظهور صنعتی. اقتصادهای صنعتی که 87.7درصد از ارزش‌افزوده تولید جهانی را تشکیل می‌دهند، رشد 0.9درصدی داشتند. در این گروه، اقتصادهای با درآمد بالا 0.3‌درصد رشد کردند و چین به‌تنهایی 1.9‌درصد رشد کرد، اما اقتصادهای با درآمد متوسط(به‌جز چین) کاهش اندکی را تجربه کردند.
کشورهای در حال صنعتی شدن ، با وجود سهم 12.3درصدی از تولید جهانی، رشد 0.8درصدی داشتند. در این گروه، اقتصادهای با درآمد متوسط یک‌درصد رشد کردند، اما اقتصادهای با درآمد بالا(0.4-‌درصد) کاهش‌یافتند.
اقتصادهای نوظهور صنعتی، شامل کشورهایی مانند روآندا، چین و هند، با رشد 1.7درصدی، عملکردی بالاتر از میانگین جهانی داشتند که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این گروه در تحول صنعتی و بیانگر این موضوع است که این کشورها در حال طی‌کردن مسیری به‌سوی رشد و پیشرفت هستند.
یونیدو چندین عامل کلیدی را به‌عنوان عوامل تاثیرگذار بر تولید جهانی شناسایی کرده‌است. نخست، تمرکز بر فناوری پیشرفته به‌عنوان محرک رشد، به‌ویژه در آسیا و اقیانوسیه، برجسته است. دوم، چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی، نیاز به تاب‌‌‌‌آوری بیشتر در زنجیره‌های تولید را نشان می‌دهد. سوم، نابرابری در دسترسی به نیروی کار ماهر و منابع، به‌ویژه در اروپا و آمریکای‌شمالی، به کاهش تولید در این مناطق دامن زده است. در نهایت، تنش‌های ژئوپلیتیک و تهدید تعرفه‌های تجاری، به‌ویژه در اروپا، مسیر تولید را ناپایدار کرده و راهی نامطمئن برای رشد و تلقی به‌وجود آورده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288564/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلندالتکریک نمونه موفق همکاری دولت و بخش خصوصی

تغییر قیمت خودرو در صورت توافق یا عدم توافق چقدر است؟

انهدام باند توزیع سلاح و مهمات جنگی از سوی اطلاعات سپاه

17 شهروند یمنی در حمله آمریکا شهید شدند

روایت زلنسکی از مذاکرات سازنده کی یف و واشنگتن در فرانسه

ادعای ترامپ درباره گزینه نظامی علیه ایران

عمان محل برگزاری مذاکرات دور دوم ایران و آمریکا را اعلام کرد

نخست وزیر عراق با الجولانی دیدار کرد

زمان سفر ترامپ به انگلیس مشخص شد

پیام سردار قاآنی به فرمانده کل ارتش

حماس: علی‌رغم پایبندی کامل به توافقات، با کارشکنی نتانیاهو مواجه شدیم

تشکر طارمی از مردم ایران با یک پیام اینستاگرامی

ابراهیم سپهری‌ زنگنه درگذشت

مشاغل سخت و زیان آور در ایران

در این شرایط اقتصادی با پولمان چه کنیم؟

گفت‌وگوی تلفنی لاوروف و روبیو

اظهارات سخنگوی سازمان ملل در َآستانه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را 25 واحد کاهش داد

سردار نقدی: نباید از دشمن، هرچقدر هم بزرگ و مجهز باشد، ترسید

سرمربی جدید نساجی استعفا کرد

سفر وزیر دفاع عربستان به ایران در آستانه مذاکرات چه معنایی دارد؟

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

روایت رئیس مجلس از مشکلات اقتصادی در کشور/مشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است ما 100 میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم

درخواست وزیر جهاد کشاورزی درباره همکاری‌های ایران و هند

معاون گروسی به تهران سفر می‌کند

حملات تازه جنگنده‌های آمریکا به یمن

لزوم متنوع‌سازی روش‌های تأمین مالی در صنعت پالایش

برگزاری دومین رویداد همبند نکسترا

ملانوری: نیازمند یک گفتمان عمومی در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری هستیم

نشست با بانوان کارآفرین رزن برای شنیدن مطالبات و مشکلات

قالیباف: منابع انسانی مهم تر از منابع مادی است

آلودگی هوا سالانه 50 هزار ایرانی را می‌کشد

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای جدید ترامپ درباره ایران

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

مینی بوسی در مشهد طعمه حریق شد

ارائه پرونده‌ای علیه 4 کشور به دادگاه لاهه توسط ایران

گفت‌وگوی السودانی و الجولانی در دوحه

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

خبر مهم ترامپ درباره توافق با چین و اتحادیه اروپا+ فیلم

نظر مردم عراق درباره سفر الجولانی به بغداد

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

تولیدات صنعت طیور سرکوب می‌شود

توافق با آمریکا چه چیزی برای ایران دارد؟

سردار آزمون پایتخت 7 رو دیده؟

گزاش عراقچی از دیدار خود با رئیس جمهور روسیه

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی