بازار آریا

آخرين مطالب

صادرات پرشتاب چشم‌بادامی‌ها؛

تشدید حساسیت جهانی به رویکرد تجاری چین اقتصاد ایران

تشدید حساسیت جهانی به رویکرد تجاری چین
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - نیلوفر ادیب‌‌‌‌‌‌نیا : چین در سال‌گذشته به‌طور بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌ای هدف تحقیقات تجاری از سوی اعضای سازمان تجارت‌جهانی قرارگرفت، چراکه صادرات پرشتاب این کشور بازارهای بین‌المللی را اشباع‌کرده و باعث اعتراض شرکای تجاری‌‌‌‌‌‌اش شده‌است. براساس گزارشی از فایننشال‌‌‌‌‌‌تایمز، طبق تحقیقات «لو فنگ»، استاد اقتصاددانشگاه پکن، پکن در سال‌2024 موضوع 198تحقیق تجاری از سوی شرکایش قرارگرفت که در آنها اتهام دامپینگ یا پرداخت یارانه‌های غیرقانونی مطرح‌شده بود. این تعداد دو‌برابر سال‌پیش از آن بوده و تقریبا نیمی از کل اقدامات گزارش‌‌‌‌‌‌شده به نهاد جهانی تجارت را شامل می‌شود.
سیاستگذاران چینی برای حفظ رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان، در شرایطی که تقاضای داخلی به دلیل رکود چندساله‌‌‌‌‌‌ بخش املاک تضعیف شده‌است بر افزایش صادرات تکیه کرده‌اند. مازاد تجاری جهانی چین در سال‌2024 به رکوردی نزدیک به یک‌تریلیون دلار رسید. لو معتقد است؛ در صورت متعادل‌‌‌‌‌‌تر‌شدن اقتصاد چین به نفع این کشور، احتمال بهبود روابط با سایر کشورها نیز افزایش می‌‌‌‌‌‌یابد. تحلیلگران گفته‌‌‌‌‌‌اند فشار تعرفه‌‌‌‌‌‌ای رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، بر چین می‌تواند فشارهای تجاری را در سایر مناطق به ‌‌‌‌‌‌ویژه کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌یافته تشدید کند، چراکه کالاهای چینی که هدف این تعرفه‌‌‌‌‌‌ها قرارگرفته‌‌‌‌‌‌اند، به سمت بازارهای دیگر سرازیر خواهند شد. 
ترامپ از زمان روی کار آمدن در ماه ژانویه، تعرفه‌‌‌‌‌ اضافی 20‌درصدی بر تمام کالاهای چینی اعمال کرده‌بود. در دوم آوریل نیز همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، تعرفه‌های متقابل‌علیه شرکای تجاری آمریکا اعلام شد. در پاسخ، پکن حدود 36‌میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی، از جمله محصولات کشاورزی، خودرو و انرژی را هدف قرارداد.
به گفته فرانسوا شیمیتز، اقتصاددان موسسه مطالعات چین مرکاتور: «هرچه ایالات‌متحده و ژاپن موانع بیشتری ایجاد کنند، اتحادیه اروپا باید حجم بیشتری از تولید مازاد چین را جذب کند.» بر اساس داده‌های چین، کمیسیون اروپا در سال‌2024 تعداد 21 پرونده تحقیقاتی در زمینه دفاع تجاری علیه محصولات چینی از جمله سیلندرهای فولادی، تخته چند‌‌‌‌‌‌لایه، شمع و کاغذ تزئینی آغاز کرده‌است؛ درحالی‌که این رقم در سال‌گذشته تنها 9‌مورد بوده‌است. بیش از نیمی از پرونده‌های تجاری علیه چین در سال‌گذشته از سوی کشورهای درحال‌توسعه مطرح شده‌اند؛ موضوعی که نشان می‌دهد نگرانی نسبت به تولید بیش از حد چین، تنها محدود به کشورهای غربی نبوده و به دیدگاهی مشترک میان بسیاری از کشورها تبدیل شده‌است. 
بر اساس داده‌ها، 117‌پرونده از سوی اقتصادهای نوظهور به جریان افتاده‌‌‌‌‌‌اند؛ از جمله 37 مورد توسط هند، 19‌مورد از سوی برزیل و 9‌مورد از طرف ترکیه. اعضای سازمان تجارت‌جهانی، بر اساس قوانین این نهاد، مجازند تحقیقات تجاری را آغاز‌کرده و به‌صورت یک‌‌‌‌‌‌جانبه تعرفه‌هایی را اعمال کنند، با این‌حال این اقدامات ممکن است از سوی کشور هدف به چالش کشیده شده و در نهایت به تشکیل یک پرونده رسمی در سازمان تجارت‌جهانی بینجامد. براساس این گزارش، هجوم تولیدات کم‌‌‌‌‌‌هزینه‌‌‌‌‌‌ چین حتی برخی از نزدیک‌ترین شرکای این کشور، از جمله روسیه را نیز نگران کرده‌است. روسیه به‌‌‌‌‌‌تازگی با وضع «هزینه‌های بازیافت» تلاش‌کرده واردات روزافزون خودروهای چینی را محدود کند؛ خودروهایی که پس از تحریم‌های غرب علیه مسکو، نزدیک به دو سوم بازار داخلی روسیه را در اختیار گرفته‌‌‌‌‌‌اند.
پاکستان که چین بزرگ‌ترین کمک‌کننده دولتی آن به‌شمار می‌رود، در سال‌2024 پنج پرونده تجاری علیه چین گشوده است. این پرونده‌‌‌‌‌‌ها عمدتا بر افزایش واردات کاغذ چاپی، نوار چسب و محصولات شیمیایی تمرکز داشته‌‌‌‌‌‌اند. محمد اورنگ‌‌‌‌‌‌زیب، وزیر دارایی پاکستان، در این‌باره به فایننشال‌تایمز گفت؛ روابط دو کشور فراتر از تجارت است و هرگونه مساله‌‌‌‌‌‌ای در زمان مناسب حل‌‌‌‌‌‌وفصل خواهدشد. او افزود؛ چین در حال کمک به توسعه مناطق ویژه اقتصادی در پاکستان است تا زمینه‌‌‌‌‌‌ای برای آغاز واقعی صادرات از این کشور فراهم شود؛ هرچند بسیاری از پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری‌‌‌‌‌‌شده توسط چین در پاکستان با تاخیر و افزایش هزینه روبه‌رو بوده‌اند. به گفته شیمیتز، تمرکز شی‌جین‌پینگ، رهبر چین، بر گسترش ظرفیت صنعتی پیشرفته، چالشی بلندمدت برای شرکای تجاری این کشور ایجاد‌کرده‌است. 
او افزود: «وقتی کشوری به بزرگی چین هستید، باید به این فکر کنید که عدم‌‌‌‌‌‌توازن‌‌‌‌‌‌های اقتصادی‌‌‌‌‌‌تان چه تاثیری بر سایر بخش‌های جهان دارد.» به گفته تحلیلگران، سیاستگذاران چینی در ماه‌های اخیر قول داده‌اند که به تحریک مصرف داخلی کمک کنند، اما این برنامه‌‌‌‌‌‌ها فاقد جزئیات مشخص بوده‌اند. پنگ سن، یکی از مقامات ارشد سابق در نهاد برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی دولتی چین، گفت؛ برای هدایت کشور به‌سوی رشد مبتنی بر مصرف، نیاز به بازنگری اساسی وجود دارد. او هفته گذشته در یک نشست دولتی در هاینان اعلام کرد: «برای مدت طولانی، ما تولید را بر زندگی و سرمایه‌گذاری را بر مصرف اولویت داده‌‌‌‌‌‌ایم.» پنگ افزود: «سیاست‌ها و ساختارهای سنتی ما چندان با مصرف سازگار نبوده‌‌‌‌‌‌اند و این امر به وضعیتی از مصرف سرکوب‌‌‌‌‌‌شده منجر شده‌است.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288562/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلندالتکریک نمونه موفق همکاری دولت و بخش خصوصی

تغییر قیمت خودرو در صورت توافق یا عدم توافق چقدر است؟

انهدام باند توزیع سلاح و مهمات جنگی از سوی اطلاعات سپاه

17 شهروند یمنی در حمله آمریکا شهید شدند

روایت زلنسکی از مذاکرات سازنده کی یف و واشنگتن در فرانسه

ادعای ترامپ درباره گزینه نظامی علیه ایران

عمان محل برگزاری مذاکرات دور دوم ایران و آمریکا را اعلام کرد

نخست وزیر عراق با الجولانی دیدار کرد

زمان سفر ترامپ به انگلیس مشخص شد

پیام سردار قاآنی به فرمانده کل ارتش

حماس: علی‌رغم پایبندی کامل به توافقات، با کارشکنی نتانیاهو مواجه شدیم

تشکر طارمی از مردم ایران با یک پیام اینستاگرامی

ابراهیم سپهری‌ زنگنه درگذشت

مشاغل سخت و زیان آور در ایران

در این شرایط اقتصادی با پولمان چه کنیم؟

گفت‌وگوی تلفنی لاوروف و روبیو

اظهارات سخنگوی سازمان ملل در َآستانه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را 25 واحد کاهش داد

سردار نقدی: نباید از دشمن، هرچقدر هم بزرگ و مجهز باشد، ترسید

سرمربی جدید نساجی استعفا کرد

سفر وزیر دفاع عربستان به ایران در آستانه مذاکرات چه معنایی دارد؟

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

روایت رئیس مجلس از مشکلات اقتصادی در کشور/مشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است ما 100 میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم

درخواست وزیر جهاد کشاورزی درباره همکاری‌های ایران و هند

معاون گروسی به تهران سفر می‌کند

حملات تازه جنگنده‌های آمریکا به یمن

لزوم متنوع‌سازی روش‌های تأمین مالی در صنعت پالایش

برگزاری دومین رویداد همبند نکسترا

ملانوری: نیازمند یک گفتمان عمومی در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری هستیم

نشست با بانوان کارآفرین رزن برای شنیدن مطالبات و مشکلات

قالیباف: منابع انسانی مهم تر از منابع مادی است

آلودگی هوا سالانه 50 هزار ایرانی را می‌کشد

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای جدید ترامپ درباره ایران

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

مینی بوسی در مشهد طعمه حریق شد

ارائه پرونده‌ای علیه 4 کشور به دادگاه لاهه توسط ایران

گفت‌وگوی السودانی و الجولانی در دوحه

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

خبر مهم ترامپ درباره توافق با چین و اتحادیه اروپا+ فیلم

نظر مردم عراق درباره سفر الجولانی به بغداد

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

تولیدات صنعت طیور سرکوب می‌شود

توافق با آمریکا چه چیزی برای ایران دارد؟

سردار آزمون پایتخت 7 رو دیده؟

گزاش عراقچی از دیدار خود با رئیس جمهور روسیه

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی