90 میلیون دلار سهیمه خراسان جنوبی برای کولبری است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش بازار، سید محمد رضا هاشمی روز یکشنبه در نشست شورای توسعه صادرات استان اظهار کرد: اجرای طرح کولبری در استان موجب رونق اشتغال برای شهرستانهای مرزی و تحول اقتصادی استان خواهد شد.
وی ادامه داد: کولبری یک موضوع مهم برای استان بوده که نباید به راحتی از آن گذشت پس اهمیت آن باید افزایش یابد و اجرای آن به برنامه رسمی نیاز دارد.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: میتوانیم "دُرح "را که نزدیک ترین نقطه مرزی است به عنوان مرکز تجاری در حوزه کالا برای کولبری معرفی کنیم تا با این ظرفیت شاهد رونق اقتصادی باشیم.
وی گفت: سه بازارچه مرزی در شهرستان های نهبندان، درمیان و زیرکوه هم باید فعال شد تا با فرصت کولبری بتوانیم اقتصاد مرزنشینان را رونق بخشیم.
هاشمی با تاکید بر حمایت مدیران دستگاههای اجرایی از نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان در بیرجند نیز افزود: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای انعقاد تفاهم نامه، نشستهای اقتصادی و معرفی ظرفیتهای استان است.
وی یادآور شد:در موضوع برگزاری نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان نگاه نباید استانی باشد بلکه در سطح جمهوری اسلامی ایران باید تلاش کنیم این رویداد برگزار شود.
استاندار خراسان جنوبی بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در برگزاری نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان تاکید کرد و افزود: توریسم درمانی هم از موضوعاتی مهمی بوده که در این نمایشگاه می تواند مورد توجه واقع شود.
وی یادآور شد: دعوت از مقامات بلند پایه کشوری برای افتتاح نمایشگاه هم پیگیری میشود تا انعکاس خوبی در سطح ملی و بین المللی داشته باشد.
هاشمی بر تشکیل کارگروهی ویژه برگزاری این نمایشگاه تاکید کرد و گفت: 2 میلیارد و 409 میلیون دلار صادرات کشور در سال گذشته بوده که 38 درصد آن از گمرک ماهیرود و خراسان جنوبی انجام شده لذا این مسئله فرصت بسیار خوبی برای توسعه تجارت است.
وی گفت: افزایش صادرات به افغانستان از 38 به 50 درصد هم جزو هدفگذاری های سال جدید است که باید در دستور کار نهادهای متولی قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: توانمند سازی مناطق روستایی از اهمیت بالایی برخوردار است که باید ظرفیتها را ابتدا شناسایی کنیم لذا با تمرکز بر تولیدات بومی این موضوع دنبال شود تا به تحقق شعار سال که سرمایه گذاری برای تولید است دست پیدا کنیم.
وی یادآور شد: مرز ماهیرود دارای بازارچه فعالی است که اولویت حوزه اقتصادی استان بوده و به کارگیری نیروها باید از همان مناطق مرزی و بومی باشد تا مردم در این زمینه دغدغه ای نداشته باشند.
هاشمی بر توسعه کشت محصولات آب بر در مناطق صفر مرزی تاکید کرد تا از بروز خسارت به سفرههای زیرزمینی بتوان جلوگیری کرد.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی هم با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان در برگزاری نمایشگاه ایران و افغانستان گفت: هنوز فرصت داریم تا با ایجاد یک اپلیکیشن ویژه نمایشگاهی، قوانین و مقررات را به همراه محصولات تولیدی استان به فعالان اقتصادی معرفی کنیم.
مرتضی ذاکریان بیان کرد: این پلتفرم میتواند به فعالانی که بضاعت حضور در نمایشگاهها را ندارند، کمک کند تا بهصورت مؤثرتری تولیدات خود را معرفی کنند.
وی همچنین به ظرفیتهای دانشگاه بیرجند و دیگر دانشگاهها اشاره و تأکید کرد: مهم است دانشجویان به عنوان نیروی محرک در توسعه صادرات استان مشارکت داشته باشند.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: برگزاری جلسات فرهنگی مشترک با افغانستان، بهویژه بر روی نقاط مشترک فرهنگی، به تقویت تجارت و اقتصاد کمک خواهد کرد.
وی در ادامه بر لزوم نظرسنجی از فعالان اقتصادی برای شناخت نیازها و نظرات آنها تأکید کرد و گفت: برای هرگونه تغییر و تحولی، باید به خواستهها و نظرات آنها سریعاً پاسخ داده شود.
ذاکریان با اشاره به استفاده از ظرفیت هتلهای استان برای میزبانی از مهمانان افغانستانی، یادآور شد: باید تلاش کنیم که به بهترین شکل از مهمانان میزبانی داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان 19 تا 22 خرداد در مرکز استان برگزار خواهد شد.
علیرضا خامه زر با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان اظهار کرد: این نمایشگاه با محوریت خراسان جنوبی در بیرجند برگزار می شود اما از سایر نقاط کشور هم می توانند در برپایی آن همکاری کنند.
وی مهمترین حوزههای موثر در موازنه تجاری بین دو کشور را معدن و کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: شناسایی معادن افغانستان و واردات محصولات کشاورزی از کشور همسایه در موازنه تجاری حائز اهمیت است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: کشت فراسرزمینی نیز برای استان کمک کننده است چون خراسان جنوبی اکنون سالانه 200 تا 250 هزار تن واردات ذرت دارد لذا با روان آبهای استان فراه میتوانیم کشت ذرت را در افغانستان دنبال کنیم.
وی عنوان کرد: نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان پیش قراردادی برای موازنه تجاری است و برای استان هم مهم خواهد بود.
-
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۷:۰۷
-
۱۰ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288227/