بازار آریا

آخرين مطالب

بی‌ثباتی اقتصاد کلان، مهم‌ترین مانع رشد اقتصادی کشور اقتصاد ایران

بی‌ثباتی اقتصاد کلان، مهم‌ترین مانع رشد اقتصادی کشور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: وی با بیان این مطلب افزود: نخستین الزام برای تحقق این شعار، ایجاد ثبات در اقتصاد کلان است؛ مهار تورم و ثبات نرخ ارز نه‌تنها به کاهش ریسک‌ بنگاه‌ها کمک می‌کند، بلکه اطمینان خاطری نسبی برای سرمایه‌گذار در پیش‌بینی بازدهی فراهم می‌آورد.
ظفر ادامه داد: در کنار آن، «شفافیت و امنیت حقوقی» نیز ضرورت دارد، سرمایه‌گذار زمانی وارد عرصه تولید می‌شود که از امنیت مالکیت و اجرای عدالت در قراردادها مطمئن باشد و مطمئن باشد که سازوکار قضایی به‌موقع، از حقوق او دفاع خواهد کرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز اظهار کرد: زیرساخت‌های فیزیکی و فناوری نیز لازمه‌ی پیشرفت تولید است. همچنین تأمین پایدار انرژی (برق، گاز و...) و بهبود حمل‌ونقل و شبکه‌های ارتباطی علاوه بر کاهش هزینه‌های بنگاه، بهره‌وری را بالا می‌برد و باید چاره‌ای جهت رفع این موانع اندیشیده شود.
ظفر تاکید کرد: تدوین سیاست‌گذاری صنعتی منسجم که بتواند بخش‌های دارای مزیت نسبی را شناسایی و حمایت کند، راه را برای جریان‌دهی هدفمند سرمایه‌ها هموار می‌کند. همچنین در عصر اقتصاد دانش‌بنیان، سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های کاربردی، ارتقای تکنولوژی و تربیت نیروی کار ماهر اهمیتی دوچندان دارد و بدون آن‌ها، حتی در صورت تأمین منابع مالی، رشد لازم به دست نخواهد آمد.
وی گفت: در ایران، مهم‌ترین مانع رشد اقتصادی، «بی‌ثباتی اقتصاد کلان» است که خود را در تورم بالا و نوسانات شدید نرخ ارز نشان می‌دهد. چنین بی‌ثباتی، سرمایه‌گذاران را در طراحی و اجرای پروژه‌های بلندمدت مردد می‌کند. مضاف بر این، «فقدان دیپلماسی اقتصادی فعال و تحریم‌های بین‌المللی» دسترسی به منابع مالی و فناوری‌های روز را با مشکل مواجه کرده و برای سرمایه‌گذاران خارجی از حیث انتقال سود و اصل سرمایه، ریسک بالایی ایجاد می‌کند.
ظفر گفت: از سوی دیگر، «فضای کسب‌وکار نامساعد» همراه با بروکراسی پیچیده و متغیر بودن بخشنامه‌ها، هزینه‌های شروع و اداره بنگاه‌ها را افزایش داده است. 
وی با بیان اینکه نظام بانکی ناکارآمد توان لازم برای تأمین مالی پروژه‌ها را ندارد، افزود: به دلیل مشکلات ترازنامه‌ای و نرخ بهره بالا، نیاز تولیدکنندگان به سرمایه ارزان‌قیمت برآورده نمی‌شود. افزون بر این، نارسایی در اجرای قوانین مرتبط با مالیات بر عایدی سرمایه منجر شده بخشی از نقدینگی به‌جای تولید، در جریان‌های سفته‌بازی حرکت کند.
ظفر تصریح کرد: برطرف‌کردن این موانع و عمل به الزامات فوق، می‌تواند میانبر مهمی برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه باشد. ضروری است با اعمال اصلاحات اقتصادی (کنترل تورم، تسهیل قوانین و تقویت زیرساخت‌ها) و شفاف‌سازی مقررات، مسیر برای ورود سرمایه‌های داخلی و خارجی باز شود و اقتصاد ایران از تله‌ی رکود تورمی و رشد پایین رهایی یابد. تنها با این اقدامات هماهنگ است که شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» از یک توصیه‌ی کلی، به راهکاری عملی برای بهبود وضعیت معیشتی و شکوفایی اقتصادی بدل خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1286926/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرضه سهام ترجیحی شرکت آلومینای ایران

کاهش دما از امروز در 26 استان/ ورود سامانه بارشی به کشور

آتش سوزی در میدان امام حسین تهران/ 29 نفر مصدوم شدند

نقش کشاورزی بی رویه در تشدید بحران آب

سهم 38درصدی فارغ التحصیلان از بیکاران

کدام استان ها بیشترین و کم ترین نرخ بیکاری را دارند؟

قیمت طلا امروز چهارشنبه 20 فروردین 1404/ افزایش قیمت+ جدول

کیهان تنها رسانه‌ای که به جنگ مذاکره آمد/ اتفاق جدیدی رخ نداده!

قیمت دلار واقعی نیست!

خبر خوش هواشناسی به ساکنان این 7 استان

افزایش 600 درصدی فروش تسلیحاتی آمریکا به اروپا

آب دریای خزر و عمان به تهران می‌رسد؟

زلزله شیراز را لرزاند

پازل سرگردان نهادهای سرمایه گذاری

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد گلستان با جامعه ایثارگری استان

نیسان مارش کوچولو با استایل زمین گیر/ تصاویر

خلبان‌های اسرائیلی به سرپیچی از دستور تهدید کردند

شوک چین به ترامپ؛ دست واشنگتن زیر سنگ پکن

حمله جنگنده‌های آمریکا به مرکز یمن

استانبول میزبان دور بعدی مذاکرات روسیه و آمریکا شد

ابرتورم در کمین ایران؟ / بازارها منتظر یک جرقه هستند!

وزارت خارجه آمریکا: درحال همکاری دیپلماتیک با ایران هستیم

تخم‌مرغ می‌تواند سرطان‌زا باشد؟

کرونا به ایران بازگشت؟

بهترین درمان‌های سریع خانگی برای تسکین سوختگی با روغن داغ

استرس مغزی چیست؟

بازی با جان کارگران یا سود کارفرما؟/ وقتی عکس یادگاری دستاورد مسئولین است!

باورهای غلط در مورد تشخیص قارچ‌های غیرسمی

این شیرین‌کننده باعث افزایش اشتها و چاقی می‌شود

قبل و بعد از نوشیدن قهوه این داروها را نخورید

راهکار کاهش آلرژی در طب ایرانی

خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان

نمک رنگی منجر به عقب‌ماندگی ذهنی جنین می‌شود

بی‌خوابی در این بزرگسالان بیشتر اتفاق می‌افتد

ایجاد اختلال مانیا همزمان با فصل بهار

دیابت بارداری؛ عامل ابتلای جنین به این مشکل مغزی

احتمال وقوع رکود اقتصادی در اتحادیه اروپا با تعرفه های تراپ بالا گرفت!

3 پرسش از مذاکره

ترامپ «بی بی» را کیش و مات کرد؟

آمریکا تعرفه 104 درصدی بر کالاهای چینی وضع کرد

بازگشت به یک مناقشه قدیمی

اعلام حکم قضایی کارگردانان «کیک محبوب من»

در خروج کجاست؟

سواد داده چیست و چرا برای مدیران مهم است؟

کاهش مجدد پیش‌بینی قیمت نفت

از داده تا دلار؛ انقلاب دیجیتال در نفت

بلیت مسافران حمل‌ونقل جاده‌ای مشمول پرداخت عوارض شد‌

ماه آرام مواد خوراکی

چین و اروپا عامل ریزش فروش بنز شدند

دپوی محصولات آئودی در بنادر آمریکا

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی