بازار آریا

آخرين مطالب

راهبردهای چهارگانه تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید اقتصاد ایران

راهبردهای چهارگانه تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش اقتصادآنلاین، کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به نام‌گذاری امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: نگاهی به سخنان مقام معظم رهبری در جلسات مختلف پیرامون مباحث اقتصادی نشان می‌دهد که ایشان نظر ویژه‌ای به افزایش تولید دارند و عقیده دارند افزایش تولید کلیدواژه اصلی حل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور است، حجم اقتصاد را بالا می‌برد و به تبع آن معیشت و رفاه مردم ارتقا می‌یابد.
او با بیان اینکه هدف و اولویت اصلی شعار امسال نیز افزایش تولید است، اظهار کرد: ابتدا باید هدف اصلی این نام‌گذاری را درک کنیم و سپس بر اساس آن برنامه و استراتژی تدوین کنیم و گام‌های بعدی را برداریم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه کلید واژه اصلی افزایش تولید بوده و سرمایه‌گذاری ابزاری برای رسیدن به افزایش تولید است، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری اهرم‌های متفاوتی دارد، از جمله صندوق‌های بورسی، ساختار بانکی که امروز تا حدودی ضعیف شده، سرمایه‌گذاری خارجی که تحت تأثیر تحریم‌ها ضعیف شده و البته جلب مشارکت مردم که بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست.
سود سرمایه‌گذاران به رسمیت شناخته شود
کاشفی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال باید چهار راهبرد اساسی را دنبال کنیم، اولین راهبرد را تضمین سود در امر سرمایه‌گذاری و به رسمیت شناختن سود سرمایه‌گذاران دانست.
وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری نه در ایران و نه در هیچ کجای دیگر دنیا بدون تضمین سود اتفاق نمی‌افتد و هیچگاه نمی‌توان سرمایه‌گذاری را به عنوان یک کار عام‌المنفعه دید، خاطرنشان کرد: تمام مدیران کشور و استان‌ها باید برای سود سرمایه‌گذار احترام قائل باشند و آن را به رسمیت بشناسند. این سود با توجه به شرایط مختلف متفاوت است و گاهی ممکن است 10 تا 15 درصد و گاهی حتی با توجه به شرایط اقتصادی 50 درصد هم باشد.
لزوم ارتقای اعتماد عمومی جامعه
عضو هیات رئیسه اتاق ایران افزایش اعتماد عمومی جامعه را دومین راهبردی دانست که برای تحقق شعار سال باید دنبال شود و عنوان کرد: متأسفانه امروز اعتماد جامعه به رویه‌های حاکمیتی، بانکی، بورسی و ... کاهش یافته و این اعتماد عمومی باید از طریق اهرم‌های مختلف ارتقا یابد.
کاشفی یکی از این اهرم‌ها را بازگشت نهادهایی مانند بانک‌ها، بورس و ... به جایگاه اصلی و واقعی خود اعلام کرد تا مردم سرمایه‌های خود را دوباره به این بخش‌ها سوق دهند و افزود: حتی اگر نیاز باشد باید نهادهای جدید تأسیس شود تا اعتماد مردم را جلب کرده و سرمایه‌های خُرد مردم را برای تزریق به بخش تولید تجمیع کند.
به گفته این فعال اقتصادی اگر امروز سرمایه‌های مردم به سمت بازارهایی مانند طلا، ارز و... سوق پیدا کرده، ناشی از اعتماد از دست رفته جامعه است.
کاشفی یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به جلب اعتماد مردم کمک کند را ثبات اقتصادی و کنترل تورم دانست و اظهار کرد: هیچ چیز مانند تورم ویران کننده اعتماد عمومی مردم نیست.
بهبود فضای کسب‌وکار، یک مؤلفه حیاتی
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه بهبود فضای کسب‌وکار نیز از راهبردهای اساسی برای افزایش سرمایه‌گذاری و تولید بوده که خود مؤلفه‌ها و زیرمجموعه‌های متعددی دارد، اظهار کرد: ثبات قوانین و مقررات و فاصله گرفتن از دستورالعمل‌های ناگهانی و قوانین خلق‌الساعه از مهم‌ترین مؤلفه‌های بهبود فضای کسب‌وکار است.
به گفته کاشفی، قیمت‌گذاری‌های دستوری و دخل و تصرف دولت و حاکمیت در قیمت‌گذاری نیز آفت سرمایه‌گذاری و رونق تولید است که باید از آن فاصله بگیریم.
این فعال اقتصادی ثبات سیاست‌های ارزی و تجاری، افزایش بهره‌وری، دستیابی به تکنولوژی روز دنیا و خصوصاً توسعه روابط اقتصادی با کشورهای مختلف را نیز از دیگر مؤلفه‌های بهبود فضای کسب‌وکار برشمرد.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است، بهبود فضای کسب‌وکار به مثابه لَنگری است که سرمایه‌های مردم را تبدیل به تولید، ثروت و اشتغال خواهد کرد.
تهیه پلتفرم‌های جدید برای جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم
کاشفی یکی دیگر از ملزومات تحقق نام‌گذاری سال را تهیه پلتفرم‌های جدید برای جمع‌آوری سرمایه‌های خرد مردم اعلام کرد و گفت: این پلتفرم‌ها می‌تواند در قالب صندوق‌های بورسی، شرکت‌های عمومی مردمی، شرکت‌های تعاونی و ... باشد و می‌توانیم از تجاربی که در گذشته در این خصوص داشتیم و حتی تجارب دیگر کشورها در این زمینه استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: برای راه‌اندازی این پلتفرم‌ها حتماً باید از ظرفیت نهادهای خصوصی از جمله اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف و همچنین دانشگاه‌ها نیز استفاده کرد.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است، حاکمیت و دولت نیز باید در این خصوص صرفاً بعد نظارتی داشته باشند تا اجازه سوءاستفاده داده نشود و هیچگونه دخل و تصرفی در این پلتفرم‌ها نداشته باشند.
کاشفی افزود: البته ابتدا باید سه راهبرد اصلی اول محقق شود و سپس سراغ تشکیل این پلتفرم‌های جدید برویم، زیرا تا زمینه و شرایط لازم فراهم نشود، امکان تجمیع سرمایه‌های مردم نیست.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1285534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش نرخ فقر در آرژانتین دستاوردی برای میلئی/ نشانه‌ای دیگر برای قابل اجرا بودن سیاست‌های میلئی

تشکیل 287 پرونده به ارزش 880 میلیارد برای مجرمان اقتصادی

بهترین گوشی‌های اقتصادی برای گیمینگ در سال 2025

پیشی‌گرفتن خودروهای برقی از بنزینی در این کشور

واکنش حماس به حمله اسرائیل به مرکز درمانی آنروا

جریمه 500 میلیون دلاری اتحادیه اروپا برای 15خودروساز

جزئیات ماجرای ویدئو منتشرشده از تیراندازی در یاسوج

تاکید رئیس جمهور بر لزوم تدوین برنامه منسجم برای تحقق شعار سال

حسابرسی بودجه دولت تغییر کرد

احتمال دیدار ترامپ با جولانی

صادرات ایران روی موج دلار؛ رکوردشکنی پس از دو دهه

آیا ادارات و بانک ها 14 فروردین 1404 تعطیل است؟

صدای آژیر خطر در شهرک های اطراف غزه

آیا اقتصاد ایران کمبود نقدینگی دارد؟

مصرف بنزین به بیش از 150 میلیون لیتر رسید

بازارهای جهانی در بیم و امید/ طلا در اوج، بورس محتاط

رئیس جمهور این کشور به کرونا مبتلا شد

احتمال سفر اردوغان به آمریکا برای گفتگو با ترامپ

پزشکیان در تماس با پادشاه اردن: همه کشورهای اسلامی را برادران دینی خود می‌دانیم

تعلیق مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش توسط سازمان هواپیمایی

هواشناسی هشدار داد/ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود؛ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

سیزده بدر و تحکیم ارتباطات انسانی؟!

قربانی بعدی سیاست های اقتصادی ترامپ کیست؟

وزارت خارجه به مناسبت سالروز حمله اسرائیل به سفارت ایران بیانیه داد

مصرف بنزین 16 درصد رشد یافت

نفوذ از سوریه به عراق تکذیب شد

ورودی‌های این بوستان جنگلی بسته شد

وضعیت بازار طلا و سکه در سال جدید پیش‌بینی شد

تالاب میانگران دچار حریق شد

ترامپ مشکل وجودی برای جهان/ تقابل رئیس‌جمهور آمریکا با چین و کره شمالی

پزشکیان با امیر کویت گفت‌و‌گو کرد

تأمین برق عشایر با نیروگاه‌های خورشیدی

قطع آب، این استان را 2 روز تعطیل کرد

نسخه ویژه یک اقتصاددان برای سرمایه‌گذاری مولد

رقابت شنوندگان رادیو در مسابقه اقتصادی «بازار بازی»

جزییات گفت و گوی وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با مشاور رئیس جمهور ایران

طلا در اوج تاریخی؛ بازارهای جهانی در انتظار سیاست‌های تعرفه‌ای جدید

تخت روانچی به مسکو سفر کرد

نفت و دلار زیر فشار؛ آیا رکود جهانی در راه است؟

دیدار سفیر ایران در عراق با عمار حکیم

تامین آب در این استان با مشکل رو‌به‌روست

بحران آب در این 2 استان از سوی رئیس جمهور پیگیری شد

افزایش حدود 3 میلیون لیتری تولید بنزین در پالایشگاه آبادان

بزرگترین صادرکنندگان چای به ایران را بشناسید

شتاب در توسعه صنعت گاز؛ تمرکز بر پروژه‌های کلیدی و توان داخلی

سرنوشت بورس در سال 1404 چه می‌شود؟

ترامپ به جای تهدید، باید به فکر منافع اقتصادی با ایران باشد

جهان در بن بست وضعیت جنگی

شروط آذربایجان برای صلح با ارمنستان چیست؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی