بازار آریا

آخرين مطالب

ابزار جدید تحریم های ترامپ اقتصاد ایران

ابزار جدید تحریم های ترامپ
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش ، طبق این تهدید که از طریق پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» منتشر شد و سپس در یک فرمان اجرایی تایید شد، اگر کشورها از ونزوئلا که در حال حاضر تحت تحریم‌های شدید آمریکا قرار دارد، نفت و گاز خریداری کنند، ممکن است با تعرفه‌های 25 درصدی بر تجارت با آمریکا مواجه شوند.هدف از این اقدام، تحت فشار قرار دادن ونزوئلا برای ده‌ها هزار نفری است که «ماهیت بسیار خشن» دارند و ترامپ می‌گوید ونزوئلا به آمریکا فرستاده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این رویکرد جدید، به فهرست رو به رشد تسلیحاتی می‌افزاید که ترامپ مشتاق به کارگیری آنها به عنوان بخشی از فشار برای استفاده از نفوذ اقتصادی آمریکا به عنوان اهرمی در دستیابی به اهداف سیاست خارجی و داخلی خود بوده است. به نظر می‌رسد این ایده، قطعا تنشها را با این کشور آمریکای لاتین بر سر مهاجرت و سیاست خارجی، افزایش می‌دهد.
تعرفه‌های ترامپ و تأثیر بر تجارت جهانی
فرانسیسکو مونالدی، مدیر سیاست انرژی آمریکای لاتین در موسسه سیاست عمومی بیکر دانشگاه رایس در هیوستون گفت: «این یک مفهوم جدید در جنگ اقتصادی است. چگونه قابل اجرا است؟ البته نامشخص است.»
با این تهدید، به نظر می‌رسد که ترامپ ترکیبی از تعرفه‌ها و آنچه به عنوان تحریم‌های ثانویه شناخته می‌شود را ابداع کرده است؛ مجازات‌های مالی که می‌تواند برای سایر کشورها یا افراد برای تجارت با نهادهای تحریم شده اعمال شود. با توجه به اینکه نفت ونزوئلا به آمریکا، اسپانیا، هند و بازار سیاه می‌رود، اهداف «تعرفه های ثانویه» او می‌تواند بسیار متفاوت باشد.
سه کشور اول تحت پوشش مجوزهای شرکتهای شورون، رپسول و ریلاینس اینداستریز هستند اما بازار سیاه تحت سیطره چین است.مونالدی گفت: چین بازیگر اصلی است که به آن توجه می‌شود، زیرا اساسا بازار سیاه نفت ونزوئلا است. اگر چین نبود، آنها مجبور به اعمال تعرفه‌های ثانویه نبودند.
فرمان اجرایی ترامپ به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، این اختیار را می‌دهد که از دوم آوریل تصمیم بگیرد که آیا تعرفه‌های 25 درصدی بر کشوری که نفت ونزوئلا را به طور مستقیم یا غیرمستقیم وارد می‌کند، اعمال خواهد شد.
در حالی که این دستور دقیقا مشخص نمی‌کند که چه کسی با تعرفه ثانویه هدف قرار می‌گیرد، اما تصریح می‌کند که اگر چین، چنین تعرفه ای را اعمال می‌کرد، نه تنها در سرزمین اصلی بلکه آنها را در هنگ کنگ و ماکائو نیز اعمال می‌کرد. به غیر از ونزوئلا، تنها کشوری که در این دستور از آن نام برده شد، چین بود. 
کارشناسان می‌گویند این اقدام برای ترامپ قابل درک است، چرا که گفته است تمایل کمتری به اعمال تحریم‌های مالی دارد. رئیس‌جمهور آمریکا در سپتامبر، تحریم‌ها را این طور توصیف کرده بود که پتانسیل نابودی دلار و هر چه که دلار نشان می‌دهد را دارند. به باور ترامپ، تعرفه‌ها می‌توانند هم به عنوان یک ابزار مذاکره و هم به عنوان یک اقدام درآمدزا، مورد استفاده قرار گیرند.
تعرفه‌ها، گزینه افزایش یا کاهش میزان جریمه را ارائه می‌دهند و نشان می‌دهند که ترامپ می‌تواند تعرفه‌ها را بر کشورهایی که از ونزوئلا انرژی خریداری می‌کنند، در صورت ادامه مخالفت با سیاست‌های آمریکا، تا 30 درصد یا بیشتر افزایش دهد، یا در صورت پیشرفت در جهت برآورده کردن خواسته‌های آمریکا، به آرامی این درصد را کاهش دهد.
ابزارهای جدید اقتصادی در دوران ترامپ
جاش لیپسکی، مدیر ارشد مرکز ژئواکونومیک شورای آتلانتیک گفت: گاهی اوقات، ترامپ، تعرفه‌ها را نوعی تحریم می‌داند. او معتقد است و از زمان کمپین انتخاباتی نیز در این مورد صریح بوده است که تحریم‌های مالی، منجر به دلارزدایی می‌شود. لیپسکی گفت: جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق، ممکن است استفاده از ابزارهای حکومت داری اقتصادی را گسترش داده باشد، اما ترامپ ابزارهایی کاملا جدید ایجاد کرده است.
اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا، استفاده ترامپ از تعرفه‌ها را به عنوان ابزاری برای به دست آوردن اهرم فشار در مذاکرات، اقدامی درآمدزا برای جبران هزینه تمدید کاهش مالیات در سال 2017، و راهی برای متعادل کردن مجدد تجارت به نفع آمریکا توصیف کرده است.
ترامپ گاهی همزمان به هر سه این ایده‌ها، ، علاقه نشان داده است. او در اوایل دولت دوم خود، کلمبیا را به دلیل امتناع از پذیرش مهاجران اخراج شده با تحریم‌ها، تعرفه‌ها، محدودیتهای ویزا و کلی مجازاتهای دیگر تهدید کرد. دولت کلمبیا به دلیل ترس از تحمل جنگ تجاری پرهزینه با آمریکا، به سرعت عقب نشینی کرد.
این دیدگاه توسط یکی از دست اندرکاران دولت بایدن در کاخ سفید تقویت شد که در مصاحبه ای قبل از اقدامات ترامپ در ونزوئلا گفت: رئیس‌جمهور احتمالا تعرفه‌ها را به تحریم‌ها ترجیح می‌دهد زیرا آنها را برد-برد به جای برد- باخت می‌بیند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، پیتر هارل، مدیر ارشد سابق اقتصاد بین‌الملل و رقابت در شورای امنیت ملی کاخ سفید، می‌گوید: از نظر ترامپ، مزیت تعرفه‌ها این است که حتی اگر هدف شما از بین نرود و مجبور باشید آنها را اعمال کنید، حداقل مقداری پول نقد دریافت می‌کنید.
منبع : ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1285009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

پیگیری وضعیت آب اصفهان/ پزشکیان با 3 وزیر گفت‌وگو کرد

در پی یک رزمایش نظامی؛ آمریکا به چین هشدار داد!

مسیر پرپیچ‌وخم توسعه و رکود اقتصاد ایران/ مروری بر طلوع و غروب صنعت در 118 سال

ضرورت بهره‌گیری حداکثری از پروازهای همدان

بیت کوین صعودی شد

رژیم صهیونی،تنها نیروی نیابتی در منطقه است

برخورد قاطع پلیس با این خودروها در روز طبیعت

اعتبار کالابرگ به حساب این گروه‌ها واریز شد

اختلاس مارین لوپن

آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت-آستارا طی 2 ماه آینده

چهره ماندگار ریاضیات درگذشت

مروری بر مجموعه اینفوگرافی‌های منتشر شده در ایام نوروز

وزرای خارجه چین و روسیه رایزنی کردند

برج میلاد و میادین تره‌بار تعطیل شدند؟

خداحافظی با هنیه

واکنش عراقچی به اظهارات ضدایرانی ترامپ

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

بقایی: آمریکا شریک در جنایات و قانون‌شکنی‌های اسرائیل است

انتظار برای خرید خانه به بالای 580 سال رسید!

اسناد تخلفات اوکراین به آمریکا ارائه شد

واکنش جهاد اسلامی به تجاوز اسرائیل در بیروت+ متن بیانیه

پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده از غذا و دارو

توضیح پوتین درباره میهمان ویژه روسیه

ساگینتایف روز جمهوری اسلامی به پزشکیان تبریک گفت

طلا رکورد زد+ پیش‌بینی قیمت و راهنمای خرید در شرایط بحران

بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته کشف شد

واکنش وزیر راه به حادثه اتوبوس کرمان/ با متخلفان برخورد شود

واکنش جبهه پایداری به یک بیانیه

افتتاح خط مترو در پاکدشت/ صادق: به شرط تامین منابع پیگیری می‌شود

نقش حیاتی تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی کشور

مرگ 4 سرباز آمریکایی در لیتوانی تایید شد

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

امام جمعه اسبق آستانه درگذشت

توصیه‌های اورژانس به مردم در روز طبیعت

مرغ گران شد

کشف بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته

رئیس کمیسیون اقتصادی اوراسیا بر گسترش روابط با ایران تاکید کرد

توزیع محموله گوشت گرم وارداتی آغاز شد

ثبت تردد 211 هزار مسافر از پایانه‌های مرزی

سفر قریب‌الوقوع گروسی به ایران

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

کلاهبرداری با ترفند «اجاره باغ و ویلا»/ پلیس فتا هشدار داد

وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در فیروزکوه

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

رئیس کمیسیون اروپا: تعرفه‌های ترامپ را بی‌پاسخ نخواهدماند

تعرفه‌های جدید خودرو در آمریکا؛ نگرانی‌ها از تأثیرات اقتصادی و رویکرد انگلیس

سهم زنان از مدیریت در ایران؛ افت و خیز یک مسیر پرچالش+ نمودار

برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در سال جاری برنامه‌های جامعی داریم

برای توسعه روابط با کشورهای همسایه در سال 1404 برنامه‌های جامعی داریم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی