بازار آریا

آخرين مطالب

قیمت دلار رنج شد/ اسکناس آمریکایی تغییر مسیر می‌دهد؟ اقتصاد ایران

قیمت دلار رنج شد/ اسکناس آمریکایی تغییر مسیر می‌دهد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : معامله‌گران در فضای فعلی چشم‌انتظار مشخص شدن مسیر سیاسی و اقتصادی هستند. تثبیت نرخ ارز در سطوح حمایتی می‌تواند به آرامش بازار بینجامد، اما شکست این محدوده‌ها احتمال ریزش بیشتر را افزایش می‌دهد.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات امروز را در حالی آغاز خواهد کرد که روز گذشته با جهش محسوس قیمت دلار روبه‌رو شد ؛ روندی که باعث شد نگاه‌ها بار دیگر به سمت بازار طلا و سکه معطوف و انتظار برای رشد در این بازار تقویت شود. قیمت دلار در بازار آزاد تهران، دومین روز معاملاتی سال را مشابه روز نخست و بدون تغییر محسوسی در پله ششم کانال دوم از کریدور دهم آغاز کرد. در جریان نیمه اول معاملات، فشار فروش موجب شد نرخ دلار تا پله هفتم همین کانال عقب‌نشینی کند، اما در ادامه روز با افزایش تقاضا روند صعودی به خود گرفت و تا پله هشتم پیشروی کرد. در زمان تنظیم این گزارش، قیمت دوباره به همان نقطه ابتدایی -پله ششم کانال دوم- بازگشته است.
در بازار هرات هم روند مشابهی مشاهده شد و دلار فعالیت خود را از کف کانال سوم کریدور دهم آغاز کرد. اما با غلبه فضای منفی در ابتدای معاملات، تا سه کانال پایین‌تر سقوط کرد و در محدوده پله هفتم کف کریدور دهم قرار گرفت. در ادامه روز با چرخش جریان معاملات، قیمت‌ها رو به صعود رفتند و دلار تا پله نهم کانال دوم کریدور دهم پیشروی کردند. در لحظه نگارش گزارش، دلار هرات در پله دوم همین کانال معامله می‌شود.
همچنین کانال نرخ‌دهی درهم همچنان قیمت جدیدی را اعلام نکرده است.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد ثبات قیمت دلار و افزایش قیمت یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار بدون تغییر نسبت به آخرین روز معاملاتی 1403، 70 هزار و 663 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن هم 68 هزار و 739 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم با نوسان مثبت 76 هزار و 328 تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش 74 هزار و 249 تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی 19 هزار و 241 تومان نرخ گذاری شد و حواله درهم 18 هزار و 717 تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، بیت‌کوین هم پس از تجربه یک اصلاح قیمتی، بار دیگر با حمایت خریداران مواجه شد و وارد فاز بهبود نسبی شد. این رمزارز که شب گذشته تا سطح حساس 86 هزار و 50 دلار کاهش یافته بود، با بازگشت تقاضا از این ناحیه حمایتی، روندی صعودی در پیش گرفت و مجدداً به کانال 87 هزار دلاری بازگشت. در لحظه نگارش این گزارش، بیت‌کوین با قیمت 87 هزار و 550 دلار در حال معامله است.
بر اساس ارزیابی تکنیکالیست‌ها، سطح 86 هزار دلار به عنوان یک حمایت کلیدی کوتاه‌ مدت عمل کرده و واکنش مثبت بازار به این سطح، می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت اعتماد نسبی خریداران باشد. در صورتی که بیت‌کوین بتواند خود را بالای این مرز حفظ کند، هدف بعدی در کوتاه‌ مدت، مقاومت 88 هزار و 900 دلار خواهد بود. عبور از این سطح می‌تواند دروازه‌ای برای حرکت به سمت کانال 91 هزار دلار و حتی 93 هزار و 500 دلار باز کند. با این حال، اگر فشار فروش مجدداً افزایش یابد و قیمت نتواند تثبیت شود، احتمال بازگشت به سطح 86 هزار و حتی اصلاح عمیق‌تر تا 84 هزار و 500 دلار وجود خواهد داشت.
از نگاه فاندامنتال، آرام‌تر شدن فضای جهانی، کاهش شاخص دلار و کاهش نگرانی‌های پیرامون سیاست‌های پولی فدرال رزرو، از جمله محرک‌هایی هستند که می‌توانند به حفظ روند صعودی بیت‌کوین کمک کنند.
در همین حال، بازار تتر هم در 24 ساعت گذشته تحت تأثیر افزایش تقاضا در بازار ارز داخلی و هم‌زمان با رشد ملایم بیت‌کوین، شاهد نوسانات قابل‌توجهی بود. تتر در این مدت در بازه‌ای بین 96 هزار و 855 تومان تا 98 هزار و 900 تومان معامله شد. در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت این استیبل‌کوین در سطح 98 هزار و 500 تومان قرار دارد.
بر اساس تحلیل تکنیکی، تتر در آستانه یک سطح مقاومتی حساس قرار دارد. مقاومت اصلی در محدوده 98 هزار و 900 تومان واقع شده و شکست آن می‌تواند راه را برای ورود به کانال 100 هزار تومان باز کند. در طرف مقابل، سطوح حمایتی مهم تتر، ابتدا در محدوده 97 هزار و 200 تومان و پس از آن در 96 هزار و 500 تومان قرار دارد. از دست رفتن این سطوح حمایتی می‌تواند محرکی برای اصلاح بیشتر قیمت و بازگشت به سطح 94 هزار تومان باشد.
بررسی‌ها و تحلیل‌های فنی نشان می‌دهد که نرخ دلار تهران در شرایط کنونی به تعادل نسبی رسیده و در محدوده میانی کانال دوم کریدور دهم نوسان دارد. از نگاه تحلیل‌گران، تا زمانی که این اسکناس نتواند از پله سوم این کانال عبور کند، احتمال افت مجدد به کف کانال اول یا بازگشت به محدوده مرکزی کریدور نهم وجود دارد.
با این حال، اگر نرخ دلار بتواند از این سد مقاومتی عبور کرده و خود را در سطوح بالاتر تثبیت کند، انتظار می‌رود شاهد شکل‌گیری یک روند افزایشی جدید باشیم که احتمال رسیدن به پله‌های بالایی کانال سوم و حتی کانال چهارم را تقویت می‌کند. همچنین، تحلیل‌گران زمانی یکشنبه هفته آینده، -11 فروردین- را به‌عنوان یک مقطع کلیدی در جهت‌گیری آتی بازار ارزیابی می‌کنند؛ زمانی که می‌تواند با واکنش‌های قیمتی همراه باشد.
معامله‌گران در فضای فعلی چشم‌انتظار مشخص شدن مسیر سیاسی و اقتصادی هستند. تثبیت نرخ در سطوح حمایتی می‌تواند به آرامش بازار بینجامد، اما شکست این محدوده‌ها احتمال ریزش بیشتر را افزایش می‌دهد.
ابهام در مذاکرات ایران و آمریکا همچنان عامل اصلی بلاتکلیفی بازار است. تا زمانی که چشم‌انداز روشنی از این گفت‌وگوها حاصل نشود، نمی‌توان انتظار ثبات در بازارهای مالی را داشت. در این میان، نقش سیاست‌های اقتصادی دولت هم حیاتی است. برخی تحلیلگران معتقدند ابزارهای بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز همچنان کارآمد است، اما به موفقیت دولت در مهار تورم، کاهش کسری بودجه و حفظ اعتماد عمومی وابسته است؛ در غیر این صورت، موج جدیدی از تقاضا برای دلار و طلا دور از انتظار نخواهد بود.
تحلیلگران بازار ارز معتقدند تا زمان روشن شدن وضعیت ابهامات سیاسی و اقتصادی، دلار در محدوده‌های فعلی نوسان خواهد کرد. سقف کوتاه‌مدت این ارز در کانال سوم کریدور دهم قرار دارد، در حالی‌که سطح حمایتی کلیدی آن در کانال هشتم کریدور نهم تعریف شده است و در صورتی که این حمایت شکسته شود، احتمال افت بیشتر نرخ وجود خواهد داشت.
یکی از مهم‌ترین متغیرهای تعیین‌کننده در بازار ارز ایران در سال 1404، وضعیت سیاست خارجی و مذاکرات احتمالی میان ایران و ایالات متحده است. تجربه سال‌های اخیر نشان داده که هرگونه تحول مثبت یا منفی در روابط دیپلماتیک به‌سرعت در نرخ ارز منعکس می‌شود. از طرف دیگر، کسری بودجه دولت، وابستگی شدید به درآمدهای نفتی و ناترازی‌های بانکی، همچنان فشار مضاعفی بر منابع ارزی وارد می‌کنند.
اگر دولت نتواند در سال جدید منابع ارزی پایدار و غیرنفتی ایجاد کند یا به توافقی برای آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده دست یابد، احتمال افزایش فشار تقاضا برای ارز در نیمه دوم سال بسیار بالاست. در چنین شرایطی، روند بازار می‌تواند از مسیر تورم انتظاری و رشد نقدینگی تأثیر بپذیرد و به‌جای تثبیت، شاهد حرکت خزنده صعودی قیمت دلار باشیم.
در مقابل سناریوی افزایشی، برخی تحلیلگران به ابزارهای مدیریت بازار توسط بانک مرکزی خوشبین هستند. تقویت سامانه‌های عرضه ارز، تثبیت نرخ حواله‌ها، افزایش ذخایر ارزی و کنترل تقاضای سفته‌بازانه، عواملی هستند که می‌توانند نقش سدکننده در برابر جهش ارزی ایفا کنند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1284686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باد شدید و بارش پراکنده در راه تهران/ پایتخت گرم می‌شود

بودجه‌های دولتی را کم کنید!

تزریق سرمایه 3 میلیارد دلاری به نفت

تولد دوباره کانسپت مازراتی بومرنگ با پیشرانه MC20

مصرف بنزین از 140 میلیون لیتر بنزین گذشت

راز بقای ساتا در گرداب | چگونه یک سازمان ثبات را به بازنشستگان هدیه داد و به غول اقتصادی بدل شد؟

میزان مالیات نقل‌وانتقال ملک/ روند معاملات مسکن کند است

13 بدر در این مناطق بارانی است

آغاز موج بازگشت مردم از سفرهای نوروزی/ توصیه پلیس چیست؟

از عملکرد سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح چه خبر؟

تمرین هوایی قطر و اسرائیل برای اولین بار

اروپا شمشیر را از رو بست / فون‌درلاین: تعرفه‌های ترامپ را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم

مقررات جدید در آگهی‌های فروش خودرو و املاک دست دوم

فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان

اعلام جزئیات جدید از تصادف اتوبوس کرمان

رصد و توسعه شبکه برق کشور برای مدیریت اوج بار 1404

افزایش شمار قربانیان زلزله میانمار به 2 هزارو 700 نفر

بازگشت ساعت کار ادارات به روال عادی از 16 فروردین‌

میزان مالیات نقل و انتقال ملک‌ اعلام شد

راه خلاصی از قبوض تصاعدی برق

رونمایی از اولین اقدام اقتصادی دولت در سال 04/ چه کسانی با استیضاح همتی قصد تسویه حساب داشتند؟

واکنش انگلیس به تصمیم تعرفه‌ای کاخ سفید/ خواهان جنگ تجاری نیستیم

بازگشت ساعت کاری ادارات به روال عادی از 16 فروردین

مقصران واژگونی اتوبوس در کرمان شناسایی شدند

جریمه قطعی 12 ساعته آب برای مشترکان پرمصرف

عارضه قلبی هواپیمای کویتی را در فرودگاه زاهدان نشاند

قیمت دلار، یورو و دیگر ارزها امروز سه شنبه 12 فروردین ماه 1404

تهدیدات پیش روی آمریکا در سال 2025: چالش‌های یک قدرت رو به افول

تشکیل 408 پرونده قاچاق کالا در 24 ساعت گذشته

همگرایی اسلامیت و جمهوریت در نظام جمهوری اسلامی ایران

آیا بریکس می‌تواند سلطه دلار را بشکند؟

شوک قیمتی بنزین در 1404؟/ 6 سناریوی داغ برای جیب مردم!

کشف 169 خودروی سرقتی در تعطیلات نوروز توسط پلیس

واکنش استارمر به تعرفه‌های جدید ترامپ/ همه گزینه‌ها روی میز است

سبز و قرمز بورس تهران در سالی که گذشت

راز آب زلال و شفاف استخر: تجهیزات تصفیه آب استخر ویلا

قیمت سکه از 102 میلیون تومان عبور کرد

دستگیری یک اوکراینی در لهستان به اتهام جاسوسی برای روسیه

اتحادیه اروپا مذاکره را ترجیح می‌دهد

در سفر یک‌روزه عارف به مازندران چه گذشت؟

تبریک السودانی به الجولانی برای تشکیل کابینه جدید

دروازه‌بان اسبق تیم‌ملی درگذشت

عبور قیمت سکه از 102 میلیون تومان

قمار بزرگی که برای ایلان ماسک گران تمام شد

فشار دولت آمریکا به دانشگاه‌های حامی فلسطین/ کمک‌های مالی بازنگری می‌شوند

حضور قطر و اسرائیل در رزمایش مشترک هوایی در غرب یونان

رئیس جمهور: ایران مصمم است همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کند

اقتصاد ایران با وجود تحریم‌ها به کدام‌سو می‌رود؟

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404/ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید

گرانی طلا همچنان ادامه دارد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی