بازار آریا

آخرين مطالب

لزوم مشارکت دولت و مردم در سرمایه‌گذاری برای تولید مقالات اقتصادی

لزوم مشارکت دولت و مردم در سرمایه‌گذاری برای تولید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - - محمد امین عالی پور احمدی*: سال 1404 در حالی آغاز شده است که رهبر معظم انقلاب، همچون سال‌های گذشته، با نگاهی دقیق به مسائل کلان کشور، شعار سال را بر اساس نیازهای اصلی اقتصاد ملی انتخاب کرده‌اند.
شعار امسال، «سرمایه‌گذاری برای تولید»، نشان‌دهنده اهمیت سرمایه‌گذاری در رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی و بهبود معیشت مردم است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در سال گذشته، شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مطرح شد، اما موانع مختلف باعث شد که این هدف به‌طور کامل محقق نشود. با این حال، تجربیات ارزشمندی در این مسیر به دست آمد که می‌تواند به تحقق بهتر شعار امسال کمک کند.
یکی از مهم‌ترین این تجربیات، ضرورت ایجاد شرایطی برای جذب سرمایه در بخش‌های مولد اقتصادی است. سرمایه‌گذاری، زیربنای تولید است. بدون ورود سرمایه‌های خرد و کلان به بخش تولید، جهش اقتصادی امکان‌پذیر نخواهد بود.
این سرمایه‌گذاری باید هم از سوی مردم و هم از سوی دولت انجام شود.
مردم می‌توانند با هدایت سرمایه‌های خود به سمت تولید، به جای خرید ارز، طلا یا ورود به بازارهای غیر مولد، در رشد اقتصادی کشور نقش‌آفرین باشند.
از سوی دیگر، دولت وظیفه دارد شرایط لازم برای این سرمایه‌گذاری را فراهم کند. حذف موانع اداری، تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، کاهش بروکراسی، ایجاد بسترهای حقوقی مطمئن و حمایت از سرمایه‌گذاران، از جمله اقداماتی است که می‌تواند سرمایه‌گذاری در تولید را تقویت کند.
نقش بانک‌ها و نهادهای مالی نیز در تحقق این هدف بسیار حائز اهمیت است.
ارائه تسهیلات کم‌بهره به تولیدکنندگان، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فراهم کردن شرایط برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، از جمله وظایفی است که نظام بانکی کشور باید بر عهده بگیرد.
علاوه بر این، در مواردی که مردم به دلایل مختلف امکان یا انگیزه سرمایه‌گذاری ندارند، دولت باید به‌عنوان جایگزین وارد میدان شود. اما این ورود نباید به رقابت با بخش خصوصی منجر شود، بلکه باید در بخش‌هایی صورت گیرد که نیاز به حمایت ویژه دارند، مانند صنایع زیربنایی، کشاورزی و فناوری‌های پیشرفته.
توسعه سرمایه‌گذاری در تولید، علاوه بر افزایش اشتغال و رونق اقتصادی، به بهبود معیشت مردم نیز کمک خواهد کرد.
وقتی تولید رشد کند، عرضه کالاها و خدمات افزایش می‌یابد و در نتیجه تورم کنترل شده و قدرت خرید مردم بهبود می‌یابد. این یک راهکار اساسی برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی کشور است.
یکی از نکات مهم در سرمایه‌گذاری، مدیریت صحیح منابع و جلوگیری از هدررفت آنهاست. سرمایه‌گذاری‌های غیر هدفمند و بی‌برنامه، نه‌تنها کمکی به تولید نمی‌کند، بلکه منابع کشور را نیز به هدر می‌دهد. بنابراین، برنامه‌ریزی دقیق و هدایت صحیح سرمایه‌ها از سوی سیاست‌گذاران اقتصادی امری ضروری است.
همچنین، جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز می‌تواند نقش مهمی در جهش تولید ایفا کند. البته این امر مستلزم ایجاد بسترهای امن اقتصادی و اصلاح ساختارهای مالی است تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بتوانند با اطمینان در بخش‌های مختلف کشور سرمایه‌گذاری کنند.
یکی دیگر از الزامات تحقق شعار سال، فرهنگ‌سازی و آموزش در زمینه سرمایه‌گذاری مولد است. مردم باید از طریق رسانه‌ها و نهادهای آموزشی، با اهمیت سرمایه‌گذاری در تولید آشنا شوند و روش‌های صحیح مشارکت در این حوزه را بیاموزند.
همکاری بخش خصوصی، دولت و نهادهای مردمی نیز می‌تواند به شکل‌گیری یک جریان قوی برای توسعه سرمایه‌گذاری منجر شود. تعامل سازنده میان این بخش‌ها، باعث تسریع در اجرای پروژه‌های تولیدی و افزایش بهره‌وری خواهد شد.
در نهایت، تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیازمند یک عزم ملی است. همه بخش‌های جامعه، از مسئولان دولتی گرفته تا مردم و کارآفرینان، باید با همدلی و تلاش مضاعف، در این مسیر گام بردارند. تنها از این طریق است که می‌توان به یک اقتصاد پایدار، مستقل و پویا دست یافت و آینده‌ای روشن‌تر برای کشور رقم زد.
*استاد دانشگاه، فعال رسانه‌ای و اجتماعی هرمزگان
کد خبر 6413997

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1282482/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شلیک موشک از یمن به سمت اراضی اشغالی

افزایش 6 درصدی مصرف بنزین در روز نخست فروردین

گلستان، آماده میزبانی از سرمایه‌گذاران در سال«سرمایه گذاری برای تولید»

تامین مالی زیرساخت‌ها پیش شرط رشد 8 درصدی اقتصاد ایران

محموله ویژه روسیه راهی ایران شد

تامین مالی زیرساخت‌ها پیش‌شرط رشد 8 درصدی اقتصاد ایران

تولد دوباره اقتصاد ایران؛ گذار از تک‌محصولی به تنوع اقتصادی

ریزش ساختمان در خیابان قزوین تهران/ 21 نفر مصدوم شدند

بیانیه مصر درباره ایران

اسرائیل: حملات نظامی در جنوب لبنان به پایان نرسیده است

رالی طلا در در 1404 هم ادامه خواهد داشت؟

تابستانی خشک در راه است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رحیمی»

سه سناریو برای اقتصاد ایران در سال 1404؛ تورم به 70 درصد می‌رسد؟

بسته‌های تشویقی دولت در راه است

حذف سامانه نیما و یکسان‌سازی نرخ ارز؛ تحولات بازار ارز در سال 1403

آمریکا: خلیلزاد نقش دولتی رسمی ندارد

فردا؛ برگزاری نشست کمیته وزرای خارجه کشورهای عربی و اسلامی در قاهره

تصاویری هولناک از لحظه آغاز سیل و رانش زمین در رودسر+ فیلم

اسکان مسافران نوروزی در مدارس

درخواست دولت از فعالان اقتصادی؛ قوانین دست‎وپاگیر را به ما اطلاع دهید

فراز و فرود قیمت دلار در سال 1403

وقوع زمین‌لرزه مجدد در نطنز

بنزین به حدکافی در انبارهای نفت ذخیره شده است

قیمت خودرو در بازار آزاد و کارخانه امروز شنبه 2 فروردین 1404

واکنش ادامه‌دار به سریال معاویه/ چهره امویان را نمی‌توان تنها با ساخت یک فیلم بازسازی کرد

انجام این کارها در زمان سوختگی ممنوع است

صحنه‌های بی‌نظیر از رویدادهای ورزشی

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ نقشه راه صنعت نفت

1404؛ سال ثبات ریال یا پرش دلار؟

حمله هوایی اسرائیل به منطقه‌ای در جنوب دمشق

اعلام حمایت کره شمالی از روسیه

هیچ برنامه‌ای برای ثبت‌نام سهام عدالت مشمولان جدید وجود ندارد

سردار شاهوارپور: سرمایه‌ها باید به سمت تولید هدایت شوند

قالیباف پیام تسلیت داد

سد کرج جان تازه گرفت+ عکس

1404آرزو برآورده شد / در کمپین «1404 آرزو» بیش از 166میلیارد تومان وام به کاربران بلو تعلق گرفت

بازگشت خودروهای میلیاردی به قیمت‌های قبل/ تارا و دنا چقدر قیمت خوردند؟

کاهش دمای هوا و بارندگی در راه گیلان

زمان پرداخت مرحله دوم کالابرگ از زبان رئیس سازمان برنامه‌

سرمایه‌گذاری برای تولید در گرو تغییر در قاعده تعیین برنده

تفرجگاه‌های این استان یکشنبه و ‌دوشنبه تعطیل شد

دستگیری 343 نفر در 9 استان ترکیه

ترامپ لغو مجوز امنیتی رقبای سیاسی خود را صادر کرد

ادامه حیات فرزند، شرط بهره مندی از وام فرزندآوری نیست

گردشگری یکی از مؤلفه‌های مهم اقتصادی اصفهان است

سخنرانی نوروزی مقام معظم رهبری با رویکردی اقتصادی/ظرفیت‌های سازمان اتکا؛ بستری برای تحقق شعار سال

واکنش رضا علیپور به وضعیت اقتصادی مردم + ویدیو

وزیر نیرو: مردم در پروژه‌های صنعت برق سهامدار می‌شوند

توضیحات مهاجرانی درباره تشکیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید»

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی